izwi 31.07.05, 11:42 Czy moze ktoś wie czym się różni maszyna dziewiarska Moda MD 22 od MD-23 i czy warto ją kupić? Pozdrawiam IZWI Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoha1 Re: Maszyna Moda 31.07.05, 17:19 Maszyny te róznia się chyba tylko wyposażeniem. M23 ma motowidło i nawijarkę niezwykle przydatną.A co do pytania czy warto? musisz sama zdecydować. Ja mam i czasem patrzę na nią z myślą że jak będę miała dzień wolny to siądę do niej. Robota na niej jest właśnie robotą a na drutach to nie robota tylko przyjemność. małgorzata Odpowiedz Link
wojkam5 Re: Maszyna Moda 01.08.05, 07:34 a ja myślę że warto. ja mam własnie mode 23, jej zaletą jest że robota trwa 1-2 godz. i jest gotowy np sweterek, wadą że nie robi ściągaczy i nie każda grubość włóczki się nadaje,ale mimo to chyba warto. ja wykorzystuję ją zwłaszcza wtedy jek jakieś ubranko mi potrzebne na już, bo jako hobby tego traktować się raczej nie da. Ale jak wspomniałam ściągaczy nie robi więc można poszaleć ręcznie twórczo przy wykończeniu. Odpowiedz Link
igawroc82 Re: Maszyna Moda 01.08.05, 14:41 Kamila, czy mogłabyś napisać coś więcej? Pożyczyłam dzisiaj od koleżanki modę 23 i nie wiem jak np. spuszczać oczka po brzegach żeby wyprofilować rękaw . Mam jeszcze jeden problem. Czasem oczka się nie przerabiają. Ale chodzi w miarę lekko i byłabym zadowolona z kilku niezbędnych porad. Aha, no i czy da się zakończyć robótkę na maszynie czy trzeba potem nakładać ją na druty i zakańczać ręcznie? Tak poza tym to byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś przysłał mi instrukcję do mody na maila gazetkowego Odpowiedz Link