zdzid 27.12.05, 11:37 Dla zainteresowanych - dodałam opis wykonania (pod zdjęciem jest link) Pozdrawiam ciepło po Świętach (czy Mikołaj przyniósł może jakąś fajna włóczkę?) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzid Re: różowe bolerko - opis 27.12.05, 11:37 zdzid.95mb.com/zimowerobotki/mini_bolerko_detail.htm jeszcze link, bo zapomniałam. Odpowiedz Link
magduniar3 Re: różowe bolerko - opis 27.12.05, 11:49 Zdzid, po prostu czytasz w myślach. Dzięki serdeczne. Magduniar3 Odpowiedz Link
lady_huncwot Re: różowe bolerko - opis 28.12.05, 15:05 Zdzid, poradź proszę - jak zmienić przepis, żeby pasował na kogoś z niezbyt szczupłymi rękami? Najpierw pomyślałam,żeby po prostu dodać oczek przed i po wzorze ażurowym, ale zrobi się problem z reglanem. Odpowiedz Link
zdzid Re: różowe bolerko - opis 28.12.05, 15:18 Jak sie zrobi szerszy rękaw, to reglan też trzeba zmodyfikować - ja miałam nawet za mało oczek żeby spuszczać na początku każdego rzędu i musiałam co jakiś czas robić prosto. U mnie reglan ma dł. 24 cm - trzeba zmierzyc ile to jest rzędów i ilość oczek na drucie podzielić przez tą ilość rzędów, wyjdzie nam po ile oczek musimy spuszczać w kazdym rz. - na drucie ma zostać na końcu tylko 2-3 oczka. Reglan w tyle zawsze robi sie tak samo jak w rękawach - wtedy pasuje przy szyciu. Odpowiedz Link
gocha221 Re: różowe bolerko - opis 29.12.05, 23:39 Bolerko bardzo ładne) Gratulacje! Mam pytanie: co to jest ten reglan?) Odpowiedz Link