mszocik 20.02.06, 21:26 Mam jakies 40-50 dag Medusy i umiem robic na szydelku )) Co moge z tego zrobic i jakim szydelkiem (3.75 - wystarczy? ) Mam sporo wzorow na sweterki ale do kazdego wydaje mi sie ta wloczka za gruba. Mozecie cos zaproponowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojkam5 Re: Medusa 21.02.06, 07:33 na szydełko medusa nie jest rewelacyjna bo po pierwsze się rozdziela nitka więc się niewygodnie robi a po drugie faktycznie robótka jest dość gruba. ja szydełkiem zrobiłam z niej ananaski - wyszedł rozmiar 42 albo i lepiej. Za to super wychodzi na drutach - więc jeśli jeszcze nie umiesz to masz dobry pretekst żeby się nauczyć Odpowiedz Link
mszocik Re: Medusa 21.02.06, 09:32 Umiem prawe-lewe wiec moze cos wyjdzie - ale jakie druty? Nr 3 wystarczy, czy moze 4? Jakos mam problem z ta wloczka. Zawsze robilam z cienszych nici i nie bylo problemu. No i wzor? Ladny i modny (dla 25-30 latki) Odpowiedz Link
gosia_arma Re: Medusa 21.02.06, 09:41 Ja zrobiłam sobie z medusy bluzeczką na szydełku i jest super, ale robiło sie rzeczywiście ciężko. Tu możesz ja zobaczyć: tiny.pl/mdg6 tiny.pl/mdgv ale na drutach tez robiłam, dla mojej córeczki, wyszło bardzo ładnie, dobrze się robiło, ale niestety jak to bawełna, dół sie rozciągnął. Oto sweterek: tiny.pl/mdgb Mam juz kupioną różową meduse na ażurowy letni sweterek, bo chyba tylko ażury na szydełku dobrze wychodzą z tej włóczki. Gosia Odpowiedz Link
mszocik Re: Medusa 21.02.06, 10:21 No to troszke mnie pocieszylas! A z jakiego wzoru bedziesz robic ta letnia bluzeczke i jakim szydelkiem? Ja tez myslalam o czyms takim bardzo "dziurawym"! Odpowiedz Link
gosia_arma Re: Medusa 21.02.06, 11:01 Mam kilka pomysłów, niektóre z netu i trzy z gazetek, wieczorkirm moge podesłac Ci te z netu. Odpowiedz Link
mszocik Re: Medusa 23.02.06, 08:52 A nie macie jakis wzorkow na proste swetry na drutach (same prawe-lewe) bo z tej wloczki to bluzeczki kiepsko wychodza (za gruba). Poza tym to ta wloczka sie rozdziela (jak juz ktos wczesniej zauwazyl) i chyba cos mnie trafi jak przerobie jeszcze kilka oczek szydelkiem. Odpowiedz Link
wojkam5 Re: Medusa 23.02.06, 10:09 msziciku jeśli umiesz prawe lewe to wszystko umiesz w ażurkach jest tylko kwestia przerobienia 2 oczek na raz i narzutu czyli nawinięcie nitki na drut( ten w prawej ręce) Ja proponuje tył zrobić gładko czyli 1 rząd prawe drugi rząd lewe a z przodu na środku zrobić jakiś ażurowy pasek. Masz pół kilo więc powinno starczyć nawe na rękawy. Ps na drutach sie nie rozdziela tak strasznie. W moim albumie jest bezrękawnik z medusy Odpowiedz Link