12.04.06, 09:12
proszę o pomoc. jak to rozumieć? czyli co nie pzrerabiać tylko przekładać na
drut, zgdonie z zaleceniem tj. nitka z przodu lub z tyłu?
dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • yezyk ponownie proszę o pomoc n/t 12.04.06, 13:58
      • tessamac Re: ponownie proszę o pomoc n/t 12.04.06, 14:19
        SL2 zazwyczaj oznacza przeniesienie nie przerobionych dwoch oczek na prawy
        drut, ale tez trzeba patrzyc na to w kontekcie calego wzoru bo czasami slipped
        oczka trzeba przelozyc na nastepne przerobione oczko.

Teresa
        • yezyk Re: ponownie proszę o pomoc n/t 12.04.06, 14:40
          no właśnie to są oczka brzegowe, więc chyba chodzi o to, żeby je przekładać -
          raz z nitką z przodu raz z tyłu.
          dzięki za potwierdzenie.
          • tessamac Re: ponownie proszę o pomoc n/t 12.04.06, 14:48
            dlaczego raz z nitka z przodu raz z tylu (prawe/lewe oczko)? zazwyczaj jest
            tylko jedno oczko brzegowe na kazdym poczatku.
            • yezyk Re: ponownie proszę o pomoc n/t 12.04.06, 15:35
              no ja mam napisane sl2, czyli tak ajkby chodziło o dwa oczka. dodatkowow jest
              wyraźnie napisane, że nitka ma iść z przodu lub z tyłu.
              wczoraj robiłam kawałek tego wzoru i wychodziło, że rzeczywiście muszą być dwa
              oczka w ten sposób przerabiane, chociaż to dziwne. dlatego dzisiaj się chciałam
              upewnić.
              • akinomlegov Re: ponownie proszę o pomoc n/t 13.04.06, 08:38
                Robisz moze ten sweter z kapturem z Vouge? Tam wlasnie jest sl 2 na brzegach
                azurowej czesci i tak wlasnie robilam, ze przekladalam 2 oczka jak oczko
                brzegowe - wychodzi bardzo ladny brzeg.

Pozdrawiam

Monika
                • yezyk tak :-) 13.04.06, 13:06
                  dzięki za wyjaśnienie. resztę ku mojemu zdziwieniu udało mi się rozszyfrować, a
                  tu musiałam się upewnić zanim zacznę robić całość.
                  • akinomlegov Re: tak :-) 13.04.06, 14:05
                    Tez sie wlasnie na poczatku temu sl 2 dziwilam, ale jak juz pisalam, brzeg
                    wychodzi super i pewnie go jeszcze kiedys zastosuje. Przed samym azurem mialam
                    stracha, bo nigdy jeszcze nie robilam z opisu tylko zawsze ze schematu i tez
                    bylam zdziwiona (i zafascynowana sama soba) ze wzor sie zgadzal smile

Powodzenia przy robieniu swetra i pokaz jak bedzie gotowy

Monika
                    • yezyk Re: tak :-) 13.04.06, 14:10
                      ja na próbę zrobiłam kawałek ażuru, bo jak czytałam ten wzór to bałam się, że
                      zaraz się pogubię. a jak zaczęłam robić to jakoś poszło smile
                      a może z okazji świąt zacznę go robić na serio, czyli całość. nie wiem jak
                      będzie szło, bo mi robótki idą szybciej na jesieni i zimą.
                      dam znać jak skończę.
                      pozdrawiam,
                      Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka