Dodaj do ulubionych

pytanie do mjermak

01.06.06, 14:50
Malgosiu czy tobie pozwolili robic na drutach w samolocie? ja sie pytalam u
nas w australii i powiedziele ze nie ze wzgledu na security. taka strata 24
godzin lotu toc bym chyba polowe swetra zrobila za ten czas.

Teresa
Obserwuj wątek
    • mjermak Re: pytanie do mjermak 01.06.06, 15:42
      Ja sie nie pytalam tylko mialam w bagazu podrecznym druty aluminiowe i nic nie
      powiedzili-jak sie zapytasz to na pewno beda cudowac. A mnie aniw waszyngtonie
      gdzie swiruja z security z wiadomoch wzgledow(po kontroli paszportow kazdy
      przechodzi pzrez specjalna sluze co an niego pufa -BEZ BUTOW!!!!), kazda sztuke
      bagazu ogladaja na tych swoich monitorkach) i nic, w Monachium tez nic, w
      Krakowie tez nic. 2 lata temu lecialam z drewnianymi drutami i tez spoko bylo
      (do Paryza). Z tego co pamietam keidys na jednym amerykankim forum byla
      dyskusja czy mozna czy nie i ktoras dziweczyna przytoczyla przepisy, jak hcesz
      to ci w wolnej chwili poszukam tylko nie wiem czy to sa miedzynarodowe czy
      konkretnej lini lotniczej czy amerykankskie. najlepiej jak sie boisz nie mow
      nic a w siebie wmow ze masz prawo, wez drewniane druty albo sporo pzred lotem
      wyslij maila do linii lotniczych czy na lotnisko czy juz nie wiem kto tam
      reguluje takie rzeczy i popros zeby ci podali podstawe prawna-numer ustawy czy
      pzrepisu, z dnia itd, jak nie beda w stanie to wydrukuj tego maila i wez ze
      soba.
      • tessamac Re: pytanie do mjermak 01.06.06, 16:04
        dziekuje za porade, wlasnie napisalam email do Airport. mam nadzieje ze szybko
        odpisza - bo wylatuje w sobote. Ale nie spodziewam sie pozytywnej odpowiedzi b
        czytalam w gazecie ze to sa prawa pojedynchych panstw. tak ze jak bede wracala
        to napewne bede probowac robic na drutach.

a tak to poza tym cos kupila w Polsce? czy welna jest ladniejsza/tansza w
        Polsce?

Dzieki Teresa
        • mjermak Re: pytanie do mjermak 01.06.06, 17:49
          troche jest taniej, ja kupilam glownie bawelne ale sie ograniczalam bo i tak
          juz za duzo mam niepzrerobionej (Sonate chyba kupilam tzn chyba sie tak to
          nazywa). Ale zakupy robilamw Kielcach a tam troche taniej jest. Wybor duzy,
          mialam chrapke na kilka jeszcze wloczek ale cena mnie odstarszyla bo ja czlek
          duzy i na swetrek potrzebuje z 14 motkow (tak, zeby potem nie meczyc forumek
          zeby mi dosylalay 1 brakujacego motka) a przy cenie 14 zl za motek... to taniej
          kupie tutaj. ale polskie wloczki typu Meduza czy sonata-bawelny sa fajne i
          zaluje juz ze sobie meduzy w morskim kolorze nie kupilam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka