Dodaj do ulubionych

Bardzo wielka prośba o pomoc

31.07.07, 00:07
www2.victoriassecret.com/commerce/application/Sale/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=3
J-211987&size=XS%20(0-2)&rfnbr=3680
Czy wiecie jakim wzorem zrobić taką tunikę aby się tak ładnie zwężała ku
górze?Kombinuje rózne wzorki i nic mi nie wychodzi.Proszę pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • iza601 Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 00:15
      --------------------------------------------------------------------------------
      www2.victoriassecret.com/commerce/application/Sale/?
      namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=3
      J-211987&size=XS%20(0-2)&rfnbr=3680

Oj przepraszam ale coś nie wyszło,może teraz się uda
    • iza601 Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 00:19
      No i nie udało się wkleić całego. Proponuję skopiować ten link i wkleić w pasku
      adresów. Myślę, że tak będzie najlepiej smile .
      Pozdrawiam
      • qanna Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 00:43
        www2.victoriassecret.com/commerce/application/Sale/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=3J-
        211987&size=XS%20(0-2)&rfnbr=3680
        Dać to sie da! Poszerzenie jest skutkiem dodawania oczek (słupków?)co kilka
        rzędów. Dodatkowo jest tam coś w rodzaju szczypanki przy dekolcie. Całość robi
        się jak szydełkową serwet - od góry. Efekt może nie być tak dobry przy grubszej
        włóczce, a z cieniutkiej - to straszna dłubanina.
    • iza601 Bardzo dziękuje 31.07.07, 01:00
      Myślisz że jest to robione na szydełku? Ja kombinuje na drutach i od dołu.Nie
      znam wzoru by można ładnie gubić oczka.
      • qanna Re: Bardzo dziękuje 31.07.07, 02:07
        Na drutach - to może taki zgzaczkowy wzorek
        www.knitty.com/ISSUEsummer07/PATThemp.html
        Można w nim stopniowo zmieniać szerokośc raportu.
        Osobiście robiłabym take coś od góry. Łatwiej dopasować i wrobić węższą część.
        Dół możewtedy być dowolnie długi i szeroki.
    • iza601 Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 02:57
      Przepraszam że tak póżno odpisuje ale szukalam w necie czegoś sensownego na tą
      tunikę i...nie znalazłam.Wzorek fal który mi podesłałaś może całkiem fajnie
      wyjśc na tej tunice.Do tej pory próbowalam wzorek z Sandry 4/2007 ten z okładki
      tylko robiony w jednym ciągu ale właśnie niewiem jak będzie z gubieniem
      oczek.Spróbuje pokombinować Twoim wzorem.Aparat foto dopisuje na moją liste
      zakupów.Jeszcze raz dziękuje
    • erin25 Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 05:11
      Znalazłam wzór zygzaków w Sabrinie Letnie trendy w szydełku na 2007 r.i na
      drutach oraz Małej Dianie Extra na szydełko i na druty 2007-03. Sądzę, że
      lepiej byłoby spróbować robić od góry i w rejonie środka dekoltu dodać oczka w
      jednym rzędzie w takiej ilości, aby wyszedł cały dodatkowy motyw( lub 3
      dodatkowe w jednym rzędzie). Zyczę powodzenia. Proszę sprawdzić też pocztę,
      jeśli coś źle wyszło to tylko dlatego, że początkuję na forum( nie tylko tym).
    • iza601 Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 18:55
      Właśnie wróciłam do domu i biorę sie za prucie tego co wymęczyłam w nocy.Ten
      wzorek z Diany extra wydaje się mi bardzo odpowiedni.Problem jest w tym że ja
      nigdy niczego nie robiłam od góry.Spróbuje zrobić od dołu ,zwęzić ku górze
      ,przód i tył potem naddać na rękawki i spuszczać na karczerk,Nie wiem ale wydaje
      się mi
      że chyba dobrze kombinuje?Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc,Pozdrawiam
      Iza
      • erin25 Re: Bardzo wielka prośba o pomoc 31.07.07, 19:49
        Myślę, że można od dołu, tylko zygzaki wyjdą odwrotnie. Mam te gazetki własne,
        ale może się komuś przyda link do Sabriny( obraz 43- też wzór z zygzakami).

dawka93.multiply.com/photos/album/139
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka