jalucille 10.11.07, 20:45 Mam dwa kłębki tegoż i marne widoki na dokupienie identycznego odcienia i tutaj zaczynają sie schodki bo nie mam pojęcia jak wydajne toto jest. Czy macie może jakieś doświadczenia? pomysły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epiphany Re: Moherek aniluxu 12.11.07, 10:00 Nie robiłam nic z Moherku [jestem w sumie początkującą druciarką], ale moja mam twierdzi, że jest bardzo wydajny. Zrobiła sobie ogromne - jak na mój gust - swetrzysko na drutach 4,5, zużywając 400 g. Jej zdaniem, na niewielki sweterek w rozmiarze 36 spokojnie powinno wystarczyć mi 200 g. Na moje oko, i na szóstkach można robić, wtedy rzecz jasna wychodzi jeszcze wydajniej. Odpowiedz Link
gosia_arma Re: Moherek aniluxu 12.11.07, 11:01 Moherek jest bardzo wydajny, 200g powinno wystarczyć na sweterek roz 38 z długim rekawem, ja robiłam takowe na drutach nr 5 i 4,5, oczywiście azurki i wychodziło bardzo ładnie. śmiało druty w łapiki i czekamy na efekty. Gosia Odpowiedz Link
jalucille Re: Moherek aniluxu 12.11.07, 19:18 Dziękuję za odpowiedzi. Prawdę mówiąc miałam nadzieję, że będą włąśnie takie - tzn, że starczy na sweterek. To ja lecę szukać natchnienia Odpowiedz Link