arominka 01.02.10, 21:43 Bar Mleczny ?..Naleśnikarnia?..czy Otwock to dobre miejsce na taką działalność?..Przymierzam się do tego , szukam lokalu...ale czekam na Wasze opinie)))0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkkr W tym zapomnianym przez Boga mieście 01.02.10, 22:02 każda inicjatywa jest dobra. A naleśniki chyba każdy lubi.... PS Tylko nie wiem jak teraz haracze ściagają czy nei sciagaja.... Odpowiedz Link
patsik Re: W tym zapomnianym przez Boga mieście 02.02.10, 11:21 podobno nie ściągają haraczy naleśnikarnia dobra rzecz :) Odpowiedz Link
maryshaa Re: W tym zapomnianym przez Boga mieście 02.02.10, 11:54 Podobno z tym ściaganiem to zależy gdzie. Naleśniki - super!! Ale z opcją na wynos koniecznie - rękę. Takie składane na cztery... mhhmmm mniam! I otwrte 24 h żeby można było w weekend po piwku się najeść a nie truć kebabami z Kołłątaja :-) Odpowiedz Link
eva29 Re: W tym zapomnianym przez Boga mieście 02.02.10, 15:37 ja też jestem za i oczywiscie zeby była opcja na wynos Odpowiedz Link
best_jula Re: W tym zapomnianym przez Boga mieście 02.02.10, 17:07 Własnie dziś byłam na nalesnikach w Mińsku Maz. i pomyslałam, że przydałoby sie coś takiego w Otwocku. Naleśniki obiadowe i na slodko. Kanapki na zimno i na gorąco. Niewielki lokalik z klimatem, ale i z opcja na wynos. Aha i koniecznie kawa, rózne rodzaje i smaki, także na wynos. Trzymam kciuki za takie inicjatywy. Odpowiedz Link
cassis Re: Naleśnikarnia 02.02.10, 20:03 koniecznie !!!! czegoś takiego bardzo brak w Otwocku, w Wawie uwielbiam takie miejsca Odpowiedz Link
tobako Re: Naleśnikarnia 02.02.10, 20:04 Była kiedyś inicjatywa zbudowania naleśnikarni w Parku Miejskim. Nawet wstępny projekt budynku powstał. Coś nie wyszło... Odpowiedz Link
nastassia_2 Re: Naleśnikarnia 03.02.10, 15:08 super pomysł!!!! różne naleśniczki, na słodko, ostro, wytrawnie, mięsnie i bezmięsnie ;) klimatycznie na miejscu i z opcją na wynos, a jakby jeszcze z dostawą to stałym klientem zostanę ;) Odpowiedz Link
arominka Re: Naleśnikarnia 03.02.10, 19:43 No i ok..będzie i na ostro i na słodko i na wegetariańsko i na ...różnie ..i na miejscu i na wynos i z dostawą...wedle życzenia)))) Odpowiedz Link
ell_anna Re: Naleśnikarnia 03.02.10, 22:26 Jestem za!!! No to kiedy i gdzie otwarcie? :) Odpowiedz Link
minipini Re: Naleśnikarnia 04.02.10, 09:13 Dla mnie pomysł SUPER!!!! Ja poprostu przepadam za naleśnikami. Odpowiedz Link
mamamarcysi Re: Naleśnikarnia 04.02.10, 18:03 super pomysł! jesli tylko bedzie blisko nas,zostaniemy stałymi klientami! W jakiej czesci Otwocka planujesz otwarcie? Odpowiedz Link
arominka Re: Naleśnikarnia 04.02.10, 20:08 Jestem w trakcie wybierania lokalu...ale napewno będzie łatwo dostępny.. Odpowiedz Link
best_jula Re: Naleśnikarnia 05.02.10, 10:26 Jak już bedzie wiadomo gdzie i kiedy będzie otwarta ta naleśnikarnia, to koniecznie nam tu o tym napisz. Jak widać wszyscy Ci tu kibicujemy i nie możemy sie doczekać. Czekamy. Odpowiedz Link
arominka Re: Naleśnikarnia 05.02.10, 20:24 ok...napewno kibicujących zaproszę na smaczne naleśniczki..))))..przede mną jeszcze jednak formalności typu sanepidy i inne..ale ...dam radę )0 Odpowiedz Link
nastassia_2 Re: Naleśnikarnia 08.02.10, 10:46 trzymamy kciuki za to, by formalnościom jak najszybciej stało się zadość... moje kubki smakowe już się szykują na naleśniczki... będę wypatrywać informacji o otwarciu :) powodzenia :) Odpowiedz Link
maryshaa Re: Naleśnikarnia 09.02.10, 09:29 Arominka, jakieś newsy? Wiadomo już gdzie będzie naleśnikarnia? A będzie dostawa na telefon jak z pizzą? :-) Mi to się marzyło coś jak greenway. Czyli dobre jedzonko, niekoniecznie tylko wegetarińskie, ale smaczne lekkie i dobrze przyprawione. Robione na miejscu ze świeżych składników, ale nie restauracja. Dobra kawa obowiązkowo i różne herbatki smakowe :-) oooo rozmarzyłam się :-) Odpowiedz Link
nastassia_2 Re: Naleśnikarnia 23.03.10, 15:38 czy coś nowego wiadomo w temacie naleśniczków???? Bo tak jakoś wiosennie mnie naszła ochotka... ;) Odpowiedz Link
mr.superlatywny Re: Naleśnikarnia 25.03.10, 06:23 Inwestycja w gastronomie w Otwocku ??? Otwock to pustynia, tez i szczególnie gastronomiczna. Niby sie zgadza i niby wlasnie dlatego - ale to tylko teoria. ODRADZAM, najpierw Otwock musi sie zmienic, a raczej jego szanowni Mieszkancy. I to fundamentalnie. To juz lepiej gumowe, zólte kaczuszki w otwockim garazu produkowac. :) Odpowiedz Link
mr.superlatywny Re: Naleśnikarnia 25.03.10, 06:28 Pomyslalem sobie, ze bede szczery. Choc widze, ze Wy tu kochacie tylko na slodko, tzn. sobie slodzic i cukrowac. Pewnie mnie zaraz rozszcrpiecie - jak to przewaznie jest u ludzi, ktorzy lubia ..... spokój i harmonie. :)) Eeech, poznalem troche polska prowincje, Pociesze Was: sa gorsze miejsca niz Otwock. Poczekajcie jeszcze tylko 100-200 lat, a bedzie dobrze. :))) Odpowiedz Link
nastassia_2 Re: Naleśnikarnia 25.03.10, 09:22 mr.superlatywny napisał: > Pomyslalem sobie, ze bede szczery. > Choc widze, ze Wy tu kochacie tylko na slodko, > tzn. sobie slodzic i cukrowac. > > dziękujemy za szczerość, bardzo dużo wniosła do tematu... jeśli chodzi o słodkości to poczekam na słodkie naleśniki... Odpowiedz Link
mr.superlatywny "Slodka Nasti" : 25.03.10, 19:42 A co oczekiwac od miejscowosci, gdzie najwiekszym biznesem jest zaklad pogrzebowy ? :) Ale glowa do góry - "juz" buduja kanalizacje. :)) No i koscioly macie liczne i ladne. :))) Odpowiedz Link
maryshaa Re: "Slodka Nasti" : 25.03.10, 22:15 Mr.Super jesteś z Otwocka, czy jesteś sfrustrowanym napływowym? Odpowiedz Link
arominka Re: "Slodka Nasti" : 25.03.10, 22:17 superlatywny...niestety...masz rację , ale kto może to zmienić jak nie mieszkańcy , no przecież nie władza , chociaż to też mieszkańcy, ale oni jakoś sobie nie radzą ..Ja COŚ ze swojej strony próbowałam , chciałam umilić czas naleśnikami , nie tylko słodkimi...ale poległam niestety.Pomysł jest jakby aktualny do wykorzystania...może ktoś z niego skorzysta . Odpowiedz Link
venoos1 Re: "Slodka Nasti" : 26.03.10, 08:15 A "poleglas" bo?? Lokal? Czy moze biznes plan? Pytam, poniewaz mi tez sie wydaje, ze to super pomysl - dookola t Odpowiedz Link
venoos1 Re: "Slodka Nasti" : 26.03.10, 08:15 A "poleglas" bo?? Lokal? Czy moze biznes plan? Pytam, poniewaz mi tez sie wydaje, ze to super pomysl - dookola tylko pizza, pizza, pizza i kebab, "Pomóz zrobic mi to samemu" Odpowiedz Link
nastassia_2 Re: "Slodka Nasti" : 26.03.10, 09:14 och, dziękuję mr.super... dzięki pogodzie ducha i optymizmowi jakoś na razie mi się w życiu udaje realizować nawet z góry skazane na niepowodzenie pomysły... Tobie zaś widzę wspaniale idzie wylewanie swoich frustracji na różnych gazetowych i nie tylko forach ;) no cóż, każdy ma swój sposób na życie... arominko, bardzo żałuję że się nie udało zrealizować pomysłu...mam nadzieję, że jednak ktoś się skusi by powalczyć ;) Odpowiedz Link
arominka Re: "Slodka Nasti" : 26.03.10, 22:21 poległam finansowo...nie przewidziałam ,że koszt będzie dwa razy większy...a chciałam stworzyć przytulne, smaczne miejsce z klimatem , gdzie każdy chętnie by zajrzał ...no cóż może za jakiś czas..ale polecam ten pomysł , uważam (nie tylko ja),że to się przyjmie..A tymczasem pozostanę przy swoim malowaniu...pozdrawiam i jesli nie mogę być właścicielką...to będę pierwszą klientką naleśnikarni w Otwocku))) Odpowiedz Link
zonkilek Re: "Slodka Nasti" : 09.04.10, 14:47 to zapraszam,wkrótce otwarcie mojej naleśniakarni połączonej z barem mlecznym,będzie przytulnie,miło i baaardzo smacznie,no i ceny przystępne bardzo,kiedy i gdzie to jeszcze sekret,ale dam znać Odpowiedz Link