Dodaj do ulubionych

Drogi w Otwocku

22.02.10, 10:54
Nie mam już sił na te otwockie dziury i dziurasy. Strach jeździć szybciej niż 30 km/h.............

Może gdy przyjdzie wiosna szanowne władze coś zrobią z tym, co z każdym dniem wyłazi coraz wyraźniej...? Ja się wstydzę za Otwock, gdy przyjeżdżają do mnie znajomi z różnych stron Polski i świata i pierwsze słowa po wejściu do domu to: ależ tu macie dziury....
Obserwuj wątek
    • grzeg_sz_1 Re: Drogi w Otwocku 22.02.10, 11:10
      jest szansa, przecież będą wybory.
      Dziury, kałuże jest to obraz skuteczności władz Otwocka.
      • nastassia_2 Re: Drogi w Otwocku 22.02.10, 11:20
        polecam przejazd przez Ząbki... można wyleczyć się z kompleksów ;)

co nie zmienia faktu, że codzienna jazda to slalom-gigant!!!
        • francesca12 Re: Drogi w Otwocku 22.02.10, 15:25
          Dziury w Ząbkach nie umywają się moim zdaniem do dziur w Otwocku. Nie ma się
          czym pocieszać.
          • aganiok13 Re: Drogi w Otwocku 22.02.10, 19:03
            Ja też myślałam, że Otwockie dziury zasługują na miano rekordowych.
            Dopóki nie przejechałam przez Służewiec. Okolice Bokserskiej powinni
            umieścić w jakiejś niechlubnej części księgi Guinessa :-( Dramat to
            eufemizm. Niestety, wciąż nie zmienia to faktu, że w Otwocku jest
            paskudnie dziurawo ... Pozdrawiam przedwiosennie :)
            • marta_i_koty Re: Drogi w Otwocku 23.02.10, 20:18
              Tak, nie tylko w Otwocku sa parszywe drogi... Ale jakos mało to
              pocieszające:/
              • robson74eh Re: Drogi w Otwocku 23.02.10, 22:00
                dla mnie najbardziej podłe jest to, że ulicą Kołłątaja remontowali prawie przez całe minione lato a po zimie dziury powierzchnią chyba największe, no może tylko Kraszewskiego przy Batorego jest gorsza,
                ale sprawiedliwie trzeba przyznać, że Kraszewskiego nie remontowali,
                ja bym chciał spotkać tego typa, co złożył podpis pod tym, że jezdnia ulicy Kołłątaja jest zrobiona dobrze, a po zimie nadaje się do takiego samego remontu,
                • jelonki Re: Drogi w Otwocku 25.02.10, 11:04
                  To Ci powiem w tajemnicy (a raczej napiszę), że firma robiąca kanalizację miała
                  w umowie zapis o przywróceniu ulicy do stanu sprzed stanu zastanego, po pracach
                  budowlanych byliśmy wszyscy zadowoleni bo ulica prosta, ładna. Po zimie stan
                  ulicy wraca do tego co zastała firma budowlana w zeszłym roku i jest normalnie.

Obawiam się, że gdyby miasto spełniło wszystkie nasze żądania prostych i ładnych
                  ulic w całym Otwocku to nie starczyłoby i 5 letniego budżetu w 100%
                  przeznaczonego na drogi. Pomijam oczywiście fakt, że połowa ulic w Otwocku
                  podlega powiatowi a oni są niechętni jakimkolwiek remontom w naszym mieście.

Mają na utrzymaniu ponad 300 km dróg i takim Otwockiem nie będą się przejmować -
                  skoro nawet do dzisiaj nie potrafili poprawić ul.Górnej gdzie jest siedziba.
                  • robson74eh Re: Drogi w Otwocku 28.02.10, 21:01
                    nie było by sprawiedliwym powiedzieć, że w Otwocku nie remontuje się dróg,
                    remontuje się, a i owszem, całe lato coś jest rozkopane,
                    w mojej ocenie problem nie leży w tym, że się nic nie robi, tylko robi się niedbale,
                    ja uważam, że zamiast powiatowych lepiących dziury "mistrzów drogownictwa", należy wziąć zewnętrzną firmę, podpisać z nią umowę z gwarancją wykonania, zapłacić jej uczciwe pieniądze, i cieszyć się jakością dróg,
                    nich ta zewnętrzna firma da 10 lat gwarancji na drogę, i zróbmy jedną drogę w roku, a biorąc pod uwagę, że w Otwocku są przysłowiowe "cztery drogi i wszystkie w pole" to dla mnie rachunek jest prosty,
                  • robson74eh Re: Drogi w Otwocku 28.02.10, 21:05
                    to co zostało zrobione ulicą Kołłątaja w Otwocku, jest po prostu haniebne,
                    w tamtym roku wymiana całej nawierzchni,
                    po zimie dziury, że strach kołem nawet powoli wjechać,
                    w mojej ocenie nic nie usprawiedliwi takiego działania,
                    przedstawiciel powiatu, który nadzorował prawe i podpisał że wszystko OK winien zostać nabity publicznie na pal
                    ku przestrodze innym .........
    • wkkr Re: Drogi w Otwocku 24.02.10, 11:24
      Majowa w okolicach biedronki.... MASAKRA!!!!
      Jazda z prędkoscią powyże 20km/h grozi zniszczeniem auta.
      W Józefowie niebezpiecznie jest po wschodniej stronie torów.
    • kasia_kot1 Re: Drogi w Otwocku 25.02.10, 18:21
      Uwaga na ul. Kraszewskiego!!!! Od ronda do skrętu na Celestynów/Otwock centrum.
      Dziury coraz większe. Wczoraj złapałam tam gumę na dziurze. Zastanawiam się do
      kogo złożyć zażalenie ;-). Nie jechałam szybko, ok. 40 km/h. Ostrzegam przed tym
      odcinkiem...
      • aganiok13 Re: Drogi w Otwocku 25.02.10, 20:51
        Ooo, dzisiejszy przejazd Górną (odcinkiem nieremontowanym latem :) i
        Świderską po ciemku daje naprawdę 'cudowne' doznania zawieszeniu...
        Więcej niż 20-30 km/h to już proszenie się o pomoc drogową. Wraz z
        odejściem zimy pojawiła się też na Reymonta 'samoodnawiająca się'
        dziura na większość pasa ruchu (okolice skrzyżowania z
        Kochanowskiego) - mam do niej osobisty sentyment, bo w jej sprawie
        interweniowałam w starostwie jakieś 10 razy latem :) Ostatecznie
        łatali, ale w taki sposób, rzekłabym - krótkoterminowy. Czy ktoś
        orientuje się, jakie temperatury muszą nastać, żeby służby drogowe
        mogły przystąpić do AKCJI ? :)
        • marta_i_koty Re: Drogi w Otwocku 25.02.10, 23:08
          Niezapomnianych przeżyc dostarcza jazda ulicą Żeromskiego, obok
          kościoła w Wólce Mlądzkiej... Tragedia:/
Inne wątki na temat: