kurek5 22.01.06, 20:32 może ktoś dzisiaj był? polecam!!! piękne trasy od Anielina przez bunkry do Dąbrówki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubek ja mam termometr w domu i lubię Jamajkę ;-) 22.01.06, 20:49 -20 to raczej nie jest moja ulubiona temperatura, a tu jeszcze do biegania? Trasa jest klawa na rower na wiosnę! :-) Odpowiedz Link
chiste Klawo, Kubek, rowerem to jeździ się teraz... 23.01.06, 10:20 ... a nie na wiosne. Na wiosne to kazdy głupi umie jeździc rowerem. Ja wczoraj jeżdzilem, ale polecam trasy tylko po otwockich ulicach, w miarę ubite. Tam, gdzie nie przejechał ani razu pług, zaczyna sie tancowanie na lodzianie. No chyba ze ktos ma opony z kolcami. Ale trasa tour de Otwock po ulicach jest jak najbardziej w porzo (nie pedałowac tylko za szybko, bo to pewna gleba). Pzdr. Odpowiedz Link
chiste Re: Na nartach biegowych 23.01.06, 09:21 Ja byłem w sobotę. Pogoda piękna, śnieg idealny do posuwania, mogło by byc tylko z 10 stopni więcej. Ale ja preferuję lokalne trasy, po sanatoryjnej stronie Otwocka (przez Śródborów, Meran, Teklin) - mam blizej na chatę i nie trzeba martwić się, że cię zamrozi na odludziu. No i trasy są juz jakby przygotowane - udeptane i ubite na lokalnych drogach w Sródborowie, lepiej się na tym ślizga. Do Dąbrowki trzeba przecierac szlak i moczyc sobie nogi, a to niefajnie. Dwa lata temu spadł taki duży snieg i wybralismy się z żoną na biegówki na trasie z Dąbrówki do Otwocka. I to był błąd, bo trasa była raczej na rakiety a nie na biegówki czy nawet śladówki (ciężki śnieg po pas). Dziękowałem Bogu, kiedy osiągneliśmy ul. Hrabiego - skonczyło się piekło. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
avekamil1 "...Pogoda piękna, śnieg idealny do posuwania..." 23.01.06, 18:52 "...Pogoda piękna, śnieg idealny do posuwania..." ekhmmm .. mam dziwne skojarzenia :P Odpowiedz Link
chiste Re: "...mam dziwne skojarzenia" 24.01.06, 09:36 To się posuń dalej. Dla mie nie są dziwne, jeśli takie skojarzenia ma ktoś, kto na jednej swojej stronie w sieci łamie sobie głowę nad słowem "dupa", a na drugiej stronie w swojej wizytówce w dziale 'używki' wpisuje namiętnie "SEX, SEX, SEX...!!!". _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
avekamil1 Re: "...mam dziwne skojarzenia" 24.01.06, 11:57 chiste napisał: > To się posuń dalej. > Dla mie nie są dziwne, jeśli takie skojarzenia ma ktoś, kto na jednej swojej > stronie w sieci łamie sobie głowę nad słowem "dupa", hmmm ... możesz mi zapodać linka do strony na której tak namiętnie rozmyślam nad słowem "dupa"? Bo ni w ząb nie mogę sobie przypomnieć gdzie :) > a na drugiej stronie w swojej wizytówce w dziale 'używki' wpisuje namiętnie > "SEX, SEX, SEX...!!!". A co mam wpisać? Nie palę, nie ćpam, bardzo rzadko piję. Mam kłamać? :P A co do seksu to akurat się zgodzę, że jest wspaniałą używką :) Ps. Zdradź mi adres do swojego profilu, bo ja z kolei chciałbym zobaczyć co Ty masz wpisane w dziale "używki"? A wracając do tematu biegówek to dziś wytropiłem ślady biegówek odciśnięte w śniegu w korycie rzeki Świder. Ktoś musiał nieźle "posuwać" w tym głębokim śniegu. Odpowiedz Link
chiste Re: "...mam dziwne skojarzenia" 24.01.06, 12:15 avekamil1 napisał: > hmmm ... możesz mi zapodać linka do strony na której tak namiętnie rozmyślam na > d słowem "dupa"? Bo ni w ząb nie mogę sobie przypomnieć gdzie :) avekamil.webpark.pl/ > A co mam wpisać? Nie palę, nie ćpam, bardzo rzadko piję. Mam kłamać? :P A co do > seksu to akurat się zgodzę, że jest wspaniałą używką :) Okey, okey1 Nie mam pretensji. Tylko tłumaczę skojarzenia jako niedziwne. > Ps. Zdradź mi adres do swojego profilu, bo ja z kolei chciałbym zobaczyć co Ty > masz wpisane w dziale "używki"? Ja nie mam profilu na tej stronie. Nie ma pojęcia nawet, o czym ona jest, bo trzeba tam własnie miec swój profil, zeby moc wiedziec, o co chodzi. Wpisuje w google 'avekamil' i wyskakuje mi Twój profil. Zreszta to jakas podejrzana strona, na ktorej musisz zdradzać, do jakich używek sięgasz. Na twoim miejscu wpisałbym herbatę; przecież lubisz ją siorbać, czyż nie? :-) > A wracając do tematu biegówek to dziś wytropiłem ślady biegówek odciśnięte w > śniegu w korycie rzeki Świder. Ktoś musiał nieźle "posuwać" w tym głębokim > śniegu. A to pewnie oddziały zaborcze z Kołbieli cichaczem przyszły grabić otwockie sklepy i rozpychać się z tobołami na bazarku. Majkel tego nie przeżyje ;-) Odpowiedz Link
avekamil1 Re: "...mam dziwne skojarzenia" 24.01.06, 12:28 chiste napisał: > avekamil.webpark.pl/ Hahahaha jejku .. to była moja pierwsza strona jaką próbowałem zrobić :) Trenowałem sobie różne komendy składni html :) Noi z barku odpowiedniego tekstu pozostało słowo dupa :) > > Ps. Zdradź mi adres do swojego profilu, bo ja z kolei chciałbym zobaczyć > co > Ty > > masz wpisane w dziale "używki"? > > Ja nie mam profilu na tej stronie. Nie ma pojęcia nawet, o czym ona jest, bo > trzeba tam własnie miec swój profil, zeby moc wiedziec, o co chodzi. > Wpisuje w google 'avekamil' i wyskakuje mi Twój profil. Zreszta to jakas > podejrzana strona, na ktorej musisz zdradzać, do jakich używek sięgasz. Na > twoim miejscu wpisałbym herbatę; przecież lubisz ją siorbać, czyż nie? :-) Tam nie można było wpisać swojej używki tylko trzeba było wybrać z listy istniejace odpowiedzi .. taka lipa :) A wracając do siorbania to nienawidze jak ktoś siorbie .. i sam tego nie robie :) .. ale herbatkę lubię sobie wypić :) ps. Co Cię skłoniło do wpisania w google słowa avekamil :) Odpowiedz Link
chiste Szukałem strony meteo avekamila n/t 24.01.06, 12:34 _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
avekamil1 Re: Szukałem strony meteo avekamila n/t 24.01.06, 15:46 Niesteyy .. jak już pisałem w inym wątku .. moja strona została zawieszona do odwołania... powód: brak odpowiedniego oprogramowania no i najważniejsze brak odpowiedniego sprzętu :( Odpowiedz Link
sobiepanna Biegówki FAQ 24.01.06, 10:28 Spacerując w ostatni w-end zastanawiałam się nad biegówkami. Ale jestem laikiem w temacie :( Czy w okolicy są jakieś sklepy? I ile kosztują narty? Co więcej do nich potrzeba? Odpowiedz Link
chiste Re: Biegówki FAQ 24.01.06, 11:36 > Czy w okolicy są jakieś sklepy? Wszystkie sklepy narciarskie powinny mieć w swojej ofercie biegówki, ale z tym róznie bywa. Przyznam się, że nie widzialem jednak od kilkunastu lat w zadnym sklepie sportowym w Otwocku biegówek. Dwa lata temu sprzęt taki najblizej naszej wsi widziałem w głownej hali Geant na Jubilerskiej (całkiem tanie i porządne narty Germiny, buty, kije i wiązania Alpiny). W tym roku za to widziałem jeszcze przed Bożym Narodzeniem dobrze wyposażony w sprzęt do narciarstwa biegowego sklep z sieci Go-Sport na Wileniaku. Dlatego wszelkie moje rozwazania sprzetowo cenowe będę odnosił do oferty tego ostatniego. > I ile kosztują narty? www.go-sport.pl/katalog/narty_biegowe.htm Wybor dosyc szeroki, ja doradzam: - że jeśli z tych tańszych, to ja wziąłbym norweskie Madshusy LILLEHAMMER MGV ( www.go-sport.pl/article/3747_Madshus_LILLEHAMMER_MGV.htm ), ale jestem na nie za wysoki [cena 299,95 zł]; - dla początkujacych polecalbym Rossignole X-TOUR VENTURE ( www.go- sport.pl/article/3743_Rossignol_X-TOUR_VENTURE.htm ), ale tylko na płaski teren, bo one chyba nie mają łuski, a to moze zakończyć się jazdą do tyłu przy podejściu na wzniesienie [cena 299,95 zł]; - najlepsze na otwocko-celestynowskie lasy, gdzie nie ma przygotowanych tras biegowych i ciężko jest się przedzierać przez śnieg, są nart śladowe Madshus VOSS MULTIGRIP E ( www.go- sport.pl/article/3737_Madshus_VOSS_MULTIGRIP_E.htm ); te narty są szersze i dłuższe od biegówek, mają porządną łuskę i stalowe krawędzie, co pozwala na zjeżdżanie na nich z oblodzonych stoków [cena 699,95 zł]. Narty Salomona w Go-Sport są drogie, ale w cenę niektorych modeli tej marki wliczone są też wiązania. > Co więcej do nich potrzeba? Wiązania i buty www.go-sport.pl/katalog/wiazania_biegowe.htm Wiązania na las w Otwocku i okolicy dobe są każde, ale ja wziąłbym te Rossigniola ( www.go-sport.pl/article/3731_Rossignol_T3_AUTOMATIC.htm ) [cena 199,95 zł]. Buty to chyba z oferty Salomona, bo to są własciwie buty trekkingowe (mozna se odpiąc narty i iść nawet w wymagajacym terenie). Ja polecałbym te www.go- sport.pl/article/3741_Salomon_SIAM_5.htm z zastrzezeniem, ze jak najbardziej dla pań, ale przy mniejszych niz oferowane w sieci Go-Sport rozmiarach (42-45). Oprócz tego niezbędnym ekwipunkiem narciarza biegacza sa długie kije narciarskie zakończone takim smiesznym haczykiem i łopatką. Do uprawiania narciarstwa buegowego na nieprzygotowanych leśnych trasach, gdzie jest duzo sniegu, można używac kijów z talerzykiem zamiast łopatki; wazne jest, aby kije były na tyle długie, żeby umozliwiały biegaczowi skuteczne odpychanie [cena od 60 do 150 zł]. Oprocz tego można się lansować w firmowych ubaraniach dla narciarzy biegaczy, zajebistych goglach czy okularach, windstopperowych czapeczkach i rękawiczkach. Ja tam wolę polar, kurtkę z misiem czapke narciarkę i wełniano-polarowe rękawiczki. Spodnie moga być zwykłe, ale kiedy idzie się w kopny śnieg i nie lubi się wpadajacych za cholewkę buta bryłek oraz nogawek zmrozonych na wysokosci łydek, to polecam zakładać coś takiego tinyurl.com/95nkz - bardzo skuteczne. A dla spragnionych okazji pozostają jeszcze giełdy na Stegnach i pod skocznią. Pzdr! _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
abstrakt2003 I to jest piękne! :) 24.01.06, 11:59 Gdyby miał komfortowe warunki już byś dawno zapomniał o tej "wyprawie" :) Odpowiedz Link
chiste Re: To wcale nie jest, q..., piekne... 24.01.06, 12:33 .. jezeli masz jeszcze "pod opieka" inna osobe, temperatura ciała spada ci gwałtownie, a ty i twoj towarzysz opadacie z sił w sniegu po pas, 2 km od najblizszej osady. To jest głupota. Lubię trase narciarską nawet Zabieżek do Otwocka, ale w klawą pogodę. Gorzej jest, kiedy pogoda się załamuje i zaczyna się sciemniać. Mam na koncie własnie 2 takie "ekstremalne" wyprawy, kiedy jako kilkuletnie pacholę miałem okazje "nie widziec końca". Jedna zdarzyła sie w Beskidach (góry, piękna pogoda, dziewiczy snieg, a potem las, zamieć, połamane drzewa w lesie, odpinanie nart i brnięcie przez snieg po pas). Druga "przygoda" - z Zabieżek do Otwocka, gdzies w okolicach Bocianowskiego Bagna, kiedy przez zamieć śnieżną w duuuzym mrozie zgubilismy z ojcem szlak i ostatecznie udało na sie z kompasem dotrzeć po zmroku do przystanku kolejowego w Chrosnie. Zapamiętałem dobrze te wycieczki, ale nie budza one jakos pozytywnych emocji, poważnie. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
chiste Errata: Bagno Szerokie, nie Bocianowskie, ofkors! 24.01.06, 12:39 :) _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
abstrakt2003 To jest naprawdę piękna trasa.... 24.01.06, 11:57 rowerowa :) Najczęściej tamtędy jeżdżę :) A na nsrtach nigdy nie jeździłem :( Odpowiedz Link
francesca12 Re: To jest naprawdę piękna trasa.... 24.01.06, 12:48 O tak, ja też tylko rowerem ta trasą.. Nie lubię zimy i nie chcę jej polubić :D Odpowiedz Link
kubek Zima jest piękna przez okna, 24.01.06, 16:52 proszę o tym nie zapominać :) A i jak jest dobra pogoda (przejrzyste powietrze)to fotki są idealne Liści nie ma na badylach co zasłaniają właściwe obiekty np. drewniaki. A narty biegowe są wspaniałe. Lubię kiedy gil sięga już kolan, z pyska cieknie ślina. Wtedy nikt mnie już nie zaczepia i ludzie odruchowa odwracają głowę. Jestem wtedy w transie najczęściej wygrywam bieg olimpijski na 50km. W koło wszyscy klaszczą i dzwonią dzwoneczki i zaraz to podium. A na koniec pozostaje uczucie pękających żyłek w stopach, kiedy się je wkłada do ciepłej wody. Naprawdę polecam biegówki, to sport dla każdego! :) Odpowiedz Link