Dodaj do ulubionych

niedzielny obiad

06.08.06, 15:52
gdzie w otw można fajnie zjeść? pizza już się nam przejadła, poszukuję knajpki
z ciekawą kuchnią, niekoniecznie tradycyjnym polskim schabowym. gdyby jeszcze
było coś dla dzieci, jakiś kącik...pewnie za dużo wymagam, ale czekam na
podpowiedzi. pozdr. k
Obserwuj wątek
    • chiste Zalesin 06.08.06, 18:35
      Ile razy można to samo pisać?
      _______
      Ospo czorna!
      Idź do Dorna!
      • mysz78 Re: Zalesin 06.08.06, 20:23
        kochany, wpisałam zalesin w wyszukiwarkę naszego forum - nic nie znaleziono.
        może piszesz to jednak pierwszy raz?
        • kubek Jeśli nie pizza to "fajnie" zjeść można 06.08.06, 21:04
          w barze wietnamskim na ulicy Kupieckiej naprzeciwko dworca PKS,
          można też zjeść kebaba na Andriollego na przeciw "stodoły".
          No chyba, że pytasz gdzie można zjeść normalnie?
        • chiste No popatrz, mysza 07.08.06, 09:10
          A ja wpisałem, zmieniłem tylko rok z 2006 na 2005 i mi wyskoczyło kilka watków,
          np. ten:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=22037017&v=2&s=0
          _______
          Ospo czorna!
          Idź do Dorna!
          • michaelandro Re: No popatrz, mysza 07.08.06, 11:17
            Tyle, że w Zalesinie zjeść "ciekawie" się nie da niestety...
            • chiste No co ty, Majkel? 07.08.06, 12:11
              Powiedz (napisz) mi, co u Was w domu podają? Dowiem się czegos "ciekawego"?
              _______
              Ospo czorna!
              Idź do Dorna!
              • michaelandro Re: No co ty, Majkel? 07.08.06, 12:42
                Uważasz, że kuchnia bazująca na smażonej świninie jest ciekawa? Nigdzie nie
                powiedziałem, że w domu jadam spektakularne posiłki, ale do restauracji chodze
                nie tylko dla zaspokojenia prsotej potrzeby głodu, ale także po to, by próbować
                czegoś ciekawego.
                • chiste Chłoopaku, jak chcesz czegos ciekawego... 07.08.06, 13:18
                  ... do żarcia, to niekoniecznie musisz chodzic do Budapestu, Pekinu czy
                  Giovanni Rubino. Lepiej jest polecieć sobie na żarło własnym odrzutowcem i
                  wylądować na Ferihegy, Nanyuan czy Fiumicino a nastepnie udać się 10-metrową
                  limuzyną na degustację u źródła.
                  Tylko po co to wszystko, chłopaku, w Otwocku?
                  Zawsze kręcisz noskiem, kiedy podają flaczki (bo ja, tak)?

A Zalesin jest w dechę i nikt mi nie wmówi, ze można w Otwocku gdzieś lepiej i
                  przyjemniej spędzić czas przy stole.
                  _______
                  Ospo czorna!
                  Idź do Dorna!
                  • patsik Re: Chłoopaku, jak chcesz czegos ciekawego... 07.08.06, 13:22
                    jak to świnina w Zalesinie?
                    ja jadłam całkiem smaczne krewetki a mąż łososia - też chwalił :)
                    i wino mi smakowało :)
                    • marysiowamama o chiste 07.08.06, 14:22
                      Mieszkam od niedawna w Otwocku i mam nadzieję że ludzie generalnie są
                      uprzejmiejsi niż niejaki chiste. Ktoś zadał kulturalne pytanie. Mnie też to
                      np.interesuje i nie interesuje mnie że już wiele razy pisano o Zalesinie, bo ja
                      zaglądam tu od niedawna. Poza tym nie jestem w stanie wpisać w wyszukiwarkę
                      nazwy Zalesin bo nie mam pojęcia gdzie to jest i pierwszy raz słyszę tę
                      nazwę.Na przyszłość więcej cierpliwości!!!I uprzejmości!!!
                      • chiste Re: o chiste 07.08.06, 14:45
                        Okej, poprawie się!

_______
                        Ospo czorna!
                        Idź do Dorna!
                        • chiste Zresztą,bywało ze mna gorzej... 07.08.06, 14:53
                          .. wyciagnąłem pewien archiwalny, klasycznie otwocki wątek kulinarny.
                          Może się przyda Nowym ;-)

www.linia.com.pl/forum/czytaj.php?f=4&i=36580&t=36580#reply_36580
                          Pozdrawiam!

_______
                          Ospo czorna!
                          Idź do Dorna!
                          • marysiowamama Re: Zresztą,bywało ze mna gorzej... 07.08.06, 15:49
                            Nowi dziękują za wątek. Obietnicę poprawy przyjmuję.
                            A co do gastro to faktycznie jestem w szoku.Pochodzę z miasta na poł.wielkości
                            Otwocka.Ludzie generalnie są tam biedniejsi, większe bezrobocie, ale mamy
                            kilkadziesiąt super knajp, prawie w każdej można coś zjeść. Nie starczyłoby
                            dnia aby wszystkie odwiedzić.Jest kino, basen.Tylko pracy nie ma...Ale o co
                            chodzi z tym Otwockiem?Tu nawet asfalt jest w śladowych ilościach(mam nadzieję
                            że nie obraziłam miejscowych)Bo generalnie mi sie tu podoba(chociaż nie tak jak
                            U mnie)
                            • abstrakt2003 A można wiedzieć co to za miejscowość? 07.08.06, 16:11

• chiste Sorry, że się wtrącę za m.m. 07.08.06, 17:09
                                Ale mnie wychodzi, że to Sławkow, jak w mordę strzelił (albo sczelił, jak kto
                                woli).

Pozdrawiam!
                                _______
                                Ospo czorna!
                                Idź do Dorna!
                        • michaelandro Re: o chiste 07.08.06, 14:54
                          Rzeczywiście w Otwocku nigdzie nie można zjeść lepiej i w ładniejszym miejscu,
                          tylko niestety świadczy to tylko o naszej mizerii lokalnej. Kuchnia smaczna,
                          ale brakuje jej niestety polotu.
                          Podobno coś nowego pojawiło się w Józefowie. Słyszałem, że można tam smacznie
                          zjeść. Jak się nazywa i gdzie się mieści nie mam pojęcia.
                          • marysiowamama :( 07.08.06, 16:13
                            No właśnie. Bo mnie nie interesują lokale w Wiązownej,Józefowie, czy Zalesinie
                            (gdziekolwiek on jest).Dla kogoś takiego jak ja, bez samochodu, a z wielkim
                            szwędaczem w nogach chcę jak w normalnym innym mieście wyjść do centrum napić
                            się dobrego piwka, zjeść coś dobrego i posłuchać fajnej muzy.Czy tu grają coś
                            innego niż disco,techno,itd?
                            • patsik Re: :( 07.08.06, 16:16
                              marysiowamama
                              Zalesin jest w Otwocku :)
                              blisko Kresów :)
                              ul. Kraszewskiego, róg Ambasadorskiej

jeśli piwo, to jest w Centrum, tuż przy poczcie, Piwnica pod Kotem :) - do
                              jedzenia dają dobre pierogi i pyszną sałatkę grecką
                              co grają wieczorami to nie wiem, bo byłam w dzień :)

jest jeszcze Hefajstos - ale tam bytuje mój brat - wielbiciel piwa i muzyki
                              nie - disco....ja nie odwiedzałam tego lokalu, może jak już na stałe się
                              zakotwiczę :)
                              • patsik Re: :( 07.08.06, 16:19
                                jeszcze jedno: Otwock lasami stoi, nie asfaltem ;)
                                mozna nawet powiedzieć, że błoto to jedna z atrakcji Otwocka, którą można
                                polubić, albo...stąd uciec ;)
                                czyli mówisz, że jeszcze możnaby jakąknajpę w Otwocku otworzyć? a jaka kuchnia?
                                bo może bym tak knajpę....ale zawsze wydawało mi się, że tu sporo wyżerki jest
                                a i ludzie mało chętni do bywania w lokalach....
                                a! jeszcze są pizzerie, oprócz tego, co pisałam w poprzednim poście :)
                                • abstrakt2003 Re: :( 07.08.06, 16:33
                                  podobno w Otwocku strasznie haracze z knajp ściągają.
                                  • patsik Re: :( 07.08.06, 16:38
                                    no właśnie...tak słyszałam :(
                              • marysiowamama :) 07.08.06, 16:41
                                Ta sałatka i pierogi + piwko mnie kuszą i chyba to sprawdzę ,chociaż raczej
                                dopiero po porodzie:)
                              • marysiowamama re: 07.08.06, 16:48
                                Owszem lasy są niewątpliwym atutem, dlatego nie chodzi mi aby je asfaltować
                                tylko położyć go tam gdzie w miescie powiatowym miejscami brodzi się po kolana
                                w błocie.Mam to dokładnie przed blokiem.Kiedy dochodzę w sandałach do centrum
                                (lub o zgrozo do pracy)wyglądam jak po przerzucaniu miału.Ludzie to jest miasto
                                POWIATOWE!!!I nie chcę aby wynikała z tej i innych moich wypowiedzi niechęć do
                                tego miasta, bo tak zapewniam nie jest.
                                • patsik Re: re: 07.08.06, 16:54
                                  wiesz...Twoje osiedle dopiero co powstało....w Otwocku są niewyasfaltowane
                                  dróżki przy daaaawno powstałych osiedlach - taka nasza specyfika ;)
                                  powiem więcej: nawet te wyasfaltowane bywają pozalewane, bo cienko u nas z
                                  kanalizacją burzową: nie wiem, może to jakieś wodne fatum ;)
                                  • marysiowamama do patsik 07.08.06, 20:34
                                    Rozumiem że przemawia przez Ciebie patriotyzm lokalny. Ale często zapuszczałam
                                    się z wózkiem w różne boczne drodi w celach poznawczo-spacerowych i w centrum
                                    to też nie wygląda za specjalnie z tym asfaltem. To nie tylko specyfika nowych
                                    bloków. Wszystkie te dróżki w centrum np.za sklepem indyjskim(nie znam
                                    nazw).Widziałaś tam asfalt? A pozatym nie chce mi sie już na ten temat
                                    dyskutować bo to droga do niką.Pozdrawiam:)
                                    • marysiowamama do patsik cd 07.08.06, 20:36
                                      Chyba nie dokładnie przeczytałam to co napisałas.Sorki.Koniec tematu!!!
                                • kubek lubię "marysiowamama" masz fajny styl 07.08.06, 19:38
                                  i lubisz piwo. Pod Kotem jest najlepsze przynajmniej było,
                                  zwykle-świerzy beczkowy Żywiec. Właściciel chyba nie rozcięcza,
                                  a, że ma jeden gatunek to i ono nigdy nie kozieje :)

A co do miasta zacznie się rozwijać już tak za jakiś rok,
                                  jak przyjadą nowe zastępy forumowiczów do tych wszyskich
                                  bloków, które stoją w budowie.
    • mysz78 Re: niedzielny obiad 07.08.06, 19:32
      a ja się cieszę, że wętek ten się tak rozrósł, informacje, a nawet linki się
      pojawiły, christe obiecał poprawę, wrócił nieśmiertelny temat
      błotno-asfaltowy...dziękuję za dyskusję i pozdrawiam zarówno Nowych jak i
      Starych. do zobaczenia może w jakiejś miłej knajpce. k
      ps. a'propos porodów i szpitali, polecam odpowiednie forum na edziecku. o
      otwockim szpitalu nic nie wiem, ale w międzyleskim raz byłam na ginekologicznej
      IP i nie polecam, trafiłam na fatalną obsługę :(
      • kubek Chiste jeśli się zmienisz to Cię nie znam !!! 07.08.06, 19:39
        • marysiowamama znowu do chiste:) 07.08.06, 20:29
          Pojawił się w twoich wypowiedziach Sławków, o co chodzi bo jestem w lekkim
          szoku. Tyle że w Sławkowie chyba nie ma kina i basenu, a knajpki są całkiem
          owszem. To niedaleko miejsca mojego pochodzenia. Skad Ci to przyszło do głowy.
          • kubek chiste dobry z geografii był ;) 07.08.06, 21:02
            A Sławków jest pomiędzy ZGW Bolesław i Hutą Katowice,
            więc to może Dąbrowa Górnicza tam to,
            nawet klub windsurfingowy jest!
            • chiste Bo w Sławkowie ;) 07.08.06, 21:13
              Luft jest taki tam jak w Olkuszu i w Dąbrowie Górniczej.

A tak na serio, to mi się ta siara kolejowo zawsze kojarzy i z Zamościem i z
              Tarnobrzegiem. Innymi słowy, LHS się w Sławkowie kończy (albo zaczyna, jak kto
              woli).

P.S.
              M.M., tylko nie pisz, że Strzemieszyce.
              _______
              Ospo czorna!
              Idź do Dorna!
      • chiste Na deorkę, Alivio, XTRy i STXy! 07.08.06, 21:42
        Tylko nie chRiste!
        _______
        Ospo czorna!
        Idź do Dorna!
        • marysiowamama Re: Na deorkę, Alivio, XTRy i STXy! 07.08.06, 22:09
          Nie będę Was już więcej męczyć:Olkusz. Ale macie mój szacuneczek za znajomość
          geogr.Polecam te strony(jednak bardziej w kierunku Krakowa, nie Katowic)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka