Dodaj do ulubionych

Inwestycje w Otwocku

28.11.07, 10:05
Witam,
przeglądając fora innych miescowości spotakałem się z wątkiem dotyczacym
inwestycji w mieście. Stąd też taki wątek chciałbym założyć na forum miasta
Otwock - w którym już wkrótce zamieszkam ;-)
Czy poza Wielką iwnestycją budowy sieci wodno-kanalizacyjnej Drodzy
Forumowicze słyszeli o innej inwestycji miasta?
Proponuję w tym wątku wpisywać również inwestycje, których brakuje w mieście.

Pozdrawiam,
Kynast
Obserwuj wątek
    • mysz78 Re: Inwestycje w Otwocku 28.11.07, 10:45
      czy to ma być list do świętego mikołaja? :)
      w takim razie poproszę o:
      1. kanalizację burzową
      2. kino
      3. lepszą nawierzchnię dróg
      4. lepsze oświetlenie
      5. plac zabaw z prawdziwego zdarzenia
      6. patrole policji i straży miejskiej, kontrole drogówki...
      jak coś mi się jeszcze przypomni, dopiszę. pozdr. k
      • kynast1 Re: Inwestycje w Otwocku 28.11.07, 11:13
        Może nie do św. Mikołaja ;) a do władz miasta ;)
        Ostatnimi czasy władze Otwocka nie mają za specjalnie dobrej prasy, stąd też
        może warto ich wspomóc w przedstawieniu pomysłów.
        Bliska odległość od Warszawy i wzrost liczby mieszkańców wymaga aby w mieście
        zaczęto zwracać uwagę na wzrost inwestycji - nie tylko mieszkaniowych.
        Kino już pewnie będzie w tym dużym centrum;-) gdzie jest teraz głęboki dół.

Pozdrawiam,
        Kynast
        • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 15.01.08, 15:57
          a kiedy ma być otwarcie galerii Otwock?Z tego co mi wiadomo będzie budowane
          drugie centrum handlowe w miejscu dawnej straży pożarnej
        • magdalena.u Re: Inwestycje w Otwocku 15.01.08, 17:15
          a'propos dużego dołu, to co tam ma być dokładnie? ktoś wie?
          • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 15.01.08, 17:45
            w budowie jest galeria Otwock.
            miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3935492.htmlSklepy,kino,knajpki
            • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 15.01.08, 17:47
              miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3935492.html
              • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 17.01.08, 13:39
                aaa zapomniałem o nowej trasie rowerowej od ulicy Matejki ul.Karczewską do
                Karczewa;)
                • kynast1 Re: Inwestycje w Otwocku 18.01.08, 10:58
                  Trasa rowerowa Super!!!!!

Centrum Handlowe coś nie może wyjść z dołka :-).

z ciekawszych inwestycji miasta znalazłem następującą:

wymiana 117 szt. opraw lamp rtęciowych na sodowe energooszczędne z II klasą
                  izolacji w Otwocku.

Pozdrawiam,
                  Kynast
                  • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 18.01.08, 14:53
                    dziś rano jechałem ul.Karczewską i widziałem 4 ciężarówki przy bazarku przy
                    szkole podst.nr.1.Czyżby zaczynali coś budować?
                    • kingaa26 Re: Inwestycje w Otwocku 10.02.08, 10:54
                      BA! Już jedno piętro stoi! ;-) znaczy się parter. Jakieś takie duże
                      wnęki ma, może będą tam sklepy, które zrobią porządną
                      konkurencję "Adrii".
    • arturaspl Re: Inwestycje w Otwocku 20.01.08, 22:22
      most drogowy na swidrze po drugiej stronie torow kolejowych
      rondo batorego/karczewska i matejki/andriollego, oswietlenie przejscdla pieszych
      lub wybudowanie na nich sygnalizacji na zadanie, kanalizacja burzowa, basen.
    • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 22.01.08, 11:20
      podobno ruszają prace nowych sciezek rowerowych wzdłuż ulicy Kołłątaja i
      Żeromskiego...
      • kynast1 Re: Inwestycje w Otwocku 29.01.08, 10:53
        Oj jak donosi dzisiejsza prasa - szykuje się most !!!a może i nawet mosty
        " Stolica będzie miała kolejną podwieszaną przeprawę przez Wisłę, i to z
        rekordowo wysokim pylonem. Z Wilanowa do Wawra pojedziemy najwcześniej w 2015 roku
        Mieczysław Reksnis, szef miejskiego biura drogownictwa i komunikacji, zapowiada,
        że prace projektowe będą kontynuowane. - Budowa zacznie się jednak po 2012 r.
        Most mógłby być gotowy trzy lata później - zapowiada.

Niewykluczone, że wtedy Wilanów z Wawrem połączy jeszcze jedna przeprawa. Tym
        razem wzdłuż południowej obwodnicy Warszawy, która ma powstać na przedłużeniu
        autostrady A2. Ten most powstanie 3 km na południe od mostu "na zaporze""

Pozdrawiam
        • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 29.01.08, 13:46
          wreszcie most w naszym rejonie...szkoda ze tak pózno i oby plan został
          zrealizowany...a przy szkole podst.nr.1 budują na nowo sklepiki?
          • agataina Re: Inwestycje w Otwocku 29.01.08, 17:21
            A mnie interesuje bardzo budynek, ktory powstaje przy ul. Sosnowej (bliżej Armii
            Krajowej)? Co to będzie? Wybaczcie, jesli to pytanie nie ma miejscu (moze
            wszyscy to juz wiedza... ) ale ja jestem nowa i nie mam znajomych w Otwocku... :-)
            • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 31.01.08, 10:34
              Firma Gwarant stawia blok... powieszchnie komercyjne do pierwszego piętra a od
              drugiego mieszkania.
              • agataina Re: Inwestycje w Otwocku 31.01.08, 15:00
                Dziękuję. To się cieszę, bo może jakieś fajne sklepiki otworzą, to będę miała po
                drodze do domu :-) Ciekawe kiedy oddanie?
                • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 01.02.08, 11:59
                  wydaje mi się ze końcówka 2008...duże osiedle Gwarant buduje nad Świdrem...3ci etap
                  • kynast1 Re: Inwestycje w Otwocku 10.02.08, 10:11
                    Jak donosi prasa. MIASTO wyda w tym roku 52 mln zł. na inwestycje. Ciekawe ile
                    wydadzą prywatni inwestorzy?

• kingaa26 Re: Inwestycje w Otwocku 10.02.08, 10:57
                    Dobrze, dobrze, niech budują, bo tutaj brakuje ciągle normalnych
                    sklepów, nie mówiąc o tym, że jak człowiek chce kupić pietruszkę to
                    musi lecieć do "Barszczewskich" a tam ceny czasem jak z księżyca...
                    • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 11.02.08, 15:32
                      mój znajomy ma budować centrum handlowe w miejscu dawnej straży
                      pożarnej,podobno ma też powstać myjnia wysokociśnieniowa
                      samoobsługowa:)
                      • patsik Re: Inwestycje w Otwocku 11.02.08, 20:03
                        a jakich sklepów Wam brakuje w Otwocku?
                        z czym?
                        przecież w zasadzie tu wszystko jest....;)
                        mylę się?

no to powyliczajmy: spożywcze - są, warzywniaki - są, ubraniowe -
                        są, aż za dużo (ale ja to nieubraniowa jestem, to się nie znam),
                        obuwnicze - są, księgarnie - są, agd - są, elektryczne - są,
                        narzędziowe - są, papiernicze - są, ogrodnicze - są, budowlane - są,
                        apteki - są, sklepy dziecięce - są.

Czego i gdzie brakuje????

Brakuje kina i basenu - ale to wie każdy i od zawsze. A padło tu
                        hasło, że brakuje SKLEPÓW. Więc słucham z zaciekawieniem...... :)
                        • mysz78 Re: Inwestycje w Otwocku 11.02.08, 20:12
                          z nieśmiałością przyznam, że bym chciała rossmanna. tak z sentymentu,
                          przyzwyczaiłam sie w 3mieście...
                          i nie sądzicie, że przydałby się jeszcze jeden hipermarket (na pewno zaraz
                          zostanę zjedzona) ???
                          mój Ojciec mieszka w mieście o połowę mniejszym, niż otw, a mają tam tesco,
                          lidla i jeszcze coś, o biedronkach nie piszę
                          po prostu nie lubię carrefoura strasznie, nic tam nie ma...
                          zakupy robię w międzeszynie, przy patriotów, jest mi po drodze z pracy i zawsze
                          wszystko tak jest, no może ostatnio seler naciowy wyszedł ;)))
                          strasznie narzekam na otw, wiem.
                          • patsik Re: Inwestycje w Otwocku 11.02.08, 21:46
                            rossman pewnie będzie w którejś z budowanych galerii handlowych ( o
                            ile je kiedyś dokończą, hehe) - ja się zadowalam w Otwocku
                            kosmetykami z drogerii przy światłach (plac Powstańców, kiedyś, w
                            pawilonach nazywały się "Anna" a teraz to nie wiem...) - byłaś tam? -
                            moim zdaniem zupełnie nie ma na co narzekać :)
                            mi brakuje lidla ( choć z hipermarketami mi nie bardzo po drodze),
                            bardzo go polubiłam i jeżdżę do Warszawy :(
                            • kynast1 Re: Inwestycje w Otwocku 12.02.08, 11:59
                              A właśnie ;-) czy już wiadomo jakie sklepy będą w budowanym centrum handlowym?
                              • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 12.02.08, 12:11
                                jakos robota w miejscu dawnych pawilonów utkneła na dobre...tylko
                                olbrzymi dół jest wykopany.Nie wiecie na kiedy przewidziane jest
                                zakonczenie prac?
                                • grzeg_sz_1 Re: Inwestycje w Otwocku 12.02.08, 12:16
                                  cóż, znając Otwock, to pewnie przed wyborami:):)
                                  Tak jak jest remontowana ul.Rycerska-Mieszka I, po kawałku - przed
                                  wyborami:):)
                                  • grzeg_sz_1 w ramach edycji:) 12.02.08, 12:17
                                    pospieszyłem się z poprzednią odpowiedzią

"Na zakończenie budowy całego kompleksu, spółka Dorex ma trzy lata,
                                    od daty rozpoczęcia prac, zgodnie z warunkami umowy o wieczystym
                                    użytkowaniu tego terenu."
                                    • agataina Re: w ramach edycji:) 12.02.08, 20:03
                                      A mnie moze nie tyle brakuje sklepow, co nie mam ich po drodze do domu... I
                                      wszystkie zakupy musze robic w weekend inaczej trace duuuzo czasu. A taki
                                      sklep,przy ul. Armii Krajowej, przy ktorej sa same urzedy (sad, UMiasta, apteka,
                                      przychodnia) to by sie przydal... NAjlepeij wlasnie jakis Lidl albo Biedrona.
                                      Carrefoura tez nie lubie, ale nie bardzo mam wyjscie... Duze zakupy robie
                                      wlasnie tam w weekendy. Co do drogerii to rzeczywiscie Rossman bylby idealny.
                                      Ten sklep z kosmetykami w centrum przy swiatlach jest okropnie drogi. W
                                      Warszawie mozna kupic rzeczy duzo taniej...
                                      • tomsitomsa Re: w ramach edycji:) 13.02.08, 16:57
                                        właścicielką tego sklepu jest żona pana,który buduje galerie
                                        Otwock...muszą zarobić na inwestycje;)
                                        • baska520 Re: w ramach edycji:) 14.02.08, 00:07
                                          Tomsitomsa to już całkiem zgłupiałam bo galerie Otwock buduje firma
                                          Pani Stockiej.
                                          Pani owa to wodowa dotychczas była (chociaż szybko i bardzooo się
                                          stara żeby nią nie być), czyżby wyszła za mąż ?
                                          Jestem ciekawa, o którym Panu piszesz.?
                                          Pan, który tam zarządza to żonaty jest.
                                          • tomsitomsa Re: w ramach edycji:) 14.02.08, 11:43
                                            piszę o galeri Otwock przy ul powstanców Warszawy gdzie jest budowa
                                            w miejscu dawnych pawilonów.Oni nie mają nic wspólnego z firmą Stok
                                            czy Stocki
                                            • patsik Re: w ramach edycji:) 16.02.08, 14:08
                                              tyle ci u nas galerii handlowych, że nam się mylą...... ;)
                                              hehehe
                                              • tomsitomsa Re: w ramach edycji:) 18.02.08, 10:39
                                                dokładnie.Jednej i drugiej budowy nie moga ukończyć ale zdublowane
                                                nazewnictwo jest:)
    • tomsitomsa Re: Inwestycje w Otwocku 06.03.08, 11:39
      przepraszam a kiedy otwarcie galerii Otwock przy ulicy Górnej?
      • patsik Re: kiedy galeria Otwock? 06.03.08, 11:46
        przy Górnej?

bo wygląda z daleka jak dokończona - będzie jakieś uroczyste
        otwarcie? Może jkaieś promocje? Wiadomo, jakie sklepy/biura tam będą
        • baska520 Re: kiedy galeria Otwock? 06.03.08, 12:39
          Oj nieprędko, nieprędko!!
          Jak cud się stanie to w następnym półroczu.
          Sklepy zgodznie z gustem pani Prezes STOK.
          • tomsitomsa Re: kiedy galeria Otwock? 07.03.08, 10:21
            jakoś długo trwa ta budowa...z daleka wygląda jak skończona.To już
            szybciej buduje Gwarant przy Hożej i Novum na Andriollego...podobno
            wszystkie lokale handlowe są już wykupione:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka