spicyspy 19.01.08, 12:30 Czy ktos wie why zniknely wszystkie pojemniki do segregowania smieci i na odziez oraz zabieranie smieci sprzed posesji w ostatnia sobote miesiaca (w grudniu nie pozostawiono nam workow ;()? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuk09 Re: segregacja śmieci 21.01.08, 12:09 w tym roku miasto nie płaci, mają byc nowe umowy . Jeżeli do tej pory tak jak u mnie zbierał smieci segregowane u Ciebie Remondis - to w ciagu dwóch miesięcy mają sie okreslić i pokazać z nową umową. Jak na razie pani z działu handlowego Remondis ( gdzie się udałam po worki) sugerowała ładowanie do ogólnodostępnych pojemników. Odpowiedz Link
spicyspy Re: segregacja śmieci 24.01.08, 21:46 zeby jeszcze tylko te pojemniki byly ;/ Odpowiedz Link
chania Re: segregacja śmieci 07.02.08, 09:54 U mnie przed blokiem nie zniknęły, ale za to częstotliwość odbierania posegregowanych śmieci pozostawia WIELE do życzenia. Pojemnik PET jest zapełniany w tempie ekspresowym i już na drugi dzień po opróżnieniu ludzie zaczynają ustawiać śmieci dookoła pojemników. A nie będę już pisać co myślę o ludziach, którym zwyczajnie nie chce się powrzucać śmieci do pojemników, tylko stawiają je obok nawet gdy pojemnik nie jest zapełniony (np. dzisiaj koło pojemnika na szkło stoi sobie reklamówka ze słoikami - a pojemnik zapełniony jest tylko do połowy. No ale po co wrzucać, skoro łatwiej i szybciej jest postawić śmieci obok, tym bardziej, że logika nakazywała by jeszcze przed wrzuceniem do pojemnika poodkręcać nakrętki z tych słoików.....) Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: segregacja śmieci 07.02.08, 19:47 A mnie do szału doprowadzają kretyni, którym nie chce sie zgniatać plastikowych butelek - nie mówiąc o szczelnym zakręcaniu korka na pustej butelce.. Właśnie miedzy innymi przez takich jełopów pojemniki zapełniają się pięć razy szybciej, niż powinny... Odpowiedz Link
kowalik26 Re: segregacja śmieci 10.02.08, 12:43 Co do zgniatania zgoda, co do zakręcania - błąd. Butelki mają być odkręcone. Aby odpowiedzieć na pytanie dlaczego - przejedź samochodem po zakręconej butelce ;)) Odpowiedz Link
patsik Re: segregacja śmieci 11.02.08, 09:26 kowalik - ale przecież Marta mówiła o tym, że ludzie źle robią ZAKRĘCAJĄC butelki..... Odpowiedz Link
kowalik26 Re: segregacja śmieci 11.02.08, 12:38 To sie nie połapalem... przepraszam :) Odpowiedz Link
grzeg_sz_1 Re: segregacja śmieci 11.02.08, 13:47 nie Ty jeden:) Ja też podobnie zrozumiałem:):) Odpowiedz Link
szadoka Re: segregacja śmieci 19.02.08, 15:00 Co do sloikow to sie nie zgodze. Pewnie zostawione obok bo moze ktos przygarnie. Ja z tego powodu nie wrzucam butelek po piwie, o ktorych wiem , ze sa wymienne i puszek aluminiowych. Sa ludzie, ktorzy zyja tylko ze zbierania puszek. Odpowiedz Link
chania Re: segregacja śmieci 20.02.08, 10:47 tym sposobem myśląc, możemy prawie wszystko rozstawiać dookoła śmietników "bo może ktoś przygarnie" Odpowiedz Link
maewcia segregacja po nowemu 05.03.08, 21:32 a gdzie w takim razie w Otwocku są rozmieszczone te ogólnodostępne pojemniki na szkło, plastik czy papier? Odpowiedz Link