hope2008 31.03.08, 21:00 Witam. Mam serdeczną prośbę o opinię odnośnie develeopera. Planuję kupić mieszkanie na oś. Soplicowo stąd moje prośba. Jak układa Wam się współpraca z przedstawicielami firmy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marjeni79 Re: inwestycje Novum Kalisz 01.04.08, 09:23 Witam, najszybciej możesz uzyskać te informacje czytając forum o oś. Billewiczów i Wioska Szwajcarska. Obydwa były wybudowane przez tego developera pozdrawiam Odpowiedz Link
aklekotka Re: inwestycje Novum Kalisz 01.04.08, 11:40 A tu masz wątek dotyczący osiedla Soplicowo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=71033440 My też będziemy mieszkać na tym osiedlu i jak dotąd jesteśmy zadowoleni ze współpracy z developerem. Odpowiedz Link
ka-z Re: inwestycje Novum Kalisz 06.04.08, 17:00 Jest w miare ok szczególnie w porównaniu z niektórymi otwockim developerami.pozdrawiam Odpowiedz Link
karin33 Re: inwestycje Novum Kalisz 06.04.08, 20:31 Dokładnie.Można się spokojnie porozumieć. Odpowiedz Link
havonia Re: inwestycje Novum Kalisz 07.04.08, 11:06 Mieszkam na Wiosce i wspolpraca z developerem uklada sie bardzo dobrze. Nie mam zadnych zastrzezen. Odpowiedz Link
jo-ani Re: inwestycje Novum Kalisz 14.04.08, 20:26 Mieszkam w Wiosce Szwajcarskiej. Najważniejsze to mieć na piśmie wszystko co mówią - potrafią się wyprzeć w żywe oczy. U nas skończyło się wzywaniem inspektora nadzoru. Wszystko trzeba dokładnie sprawdzić - u nas różnice między stopniami na schodach są między 12,5 a 19 cm, w kilku gniazdkach nie był doprowadzony prąd, balustrady rdzewiały jeszcze przed oddaniem a cała zabudowa poddasza kartonowo-gipsowa była zrobiona krzywo. Czujnik w piecu był tak podłączony, że zapłaciliśmy 2 razy za dużo za ogrzewanie. Na zastrzeżenia odpowiadają zazwyczaj "możemy sprzedać komu innemu". Akt notarialny opóźnił się o prawie rok, a kwestii terenu wspólnego nie rozwiązaliśmy do tej pory, nie mają odbioru wodociągu. Poważnych uwag wykonawczych nie mam - nic nam nie przecieka ani nie odpada. Odpowiedz Link
hope2008 Re: inwestycje Novum Kalisz 15.04.08, 14:05 Rzeczywiście najlepiej wszystko bardzo dokładnie sprawdzić i spisać. "jo-ani", a możesz mi coś więcej powiedzieć na temat ogrzewania mieszkania gazem? Z różnych źródeł dostałam sprzeczne infromacje. Jedni odradzają ze względu na koszty, inni natomiast zachwalają... Sama już nie wiem. Nie sądziłam, że kupno mieszkania jest tak trudną sprawą... Odpowiedz Link
jo-ani Re: inwestycje Novum Kalisz 24.04.08, 14:16 Ciężko mi powiedzieć z tym ogrzewaniem, bo nigdy wcześniej nie mieszkałam w tak dużym mieszkaniu, poza tym ogrzewamy też garaż, klatkę schodową itp. Nie mam porównania. Za cały zeszły rok, razem z grzaniem ciepłej wody zapłaciliśmy prawie 5000. Teraz mamy sterowanie i już widać, że będzie dużo taniej. Trzeba uważać na gazownię, bo jak nie dojdzie faktura, to nie wysyłają żadnego ponaglenia, tylko z zaskoczenia odcinają gaz. A potem to straszne koszty, żeby podłączyć znów. Odpowiedz Link