Dodaj do ulubionych

Ogromny problem. Pomocy!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:49
Posiadam kategorię C i teraz chcę zrobić B. Wiem, że nie muszę chodzić na kurs...Interesuje mnie natomiast to czy muszę zapisać się na sam egzamin praktyczny czy też na teoretyczny?? Dowiadywałem się w trzech ośrodkach i zdania się różniły. W dwóch powiedzieli, że sam egzamin praktyczny, a w jednym, że trzeba też teoretyczny. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Ogromny problem. Pomocy!!! 24.09.09, 15:24
      Zadzwon do WORDu w ktorym bedziesz zdawal a najlepiej pojedz i
      dowiedz sie na miejscu. Odpowiedz dana na forum nie bedzie przeciez
      wiazaca.
      • Gość: zakłopotany Re: Ogromny problem. Pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:32
        O to właśnie chodzi, że byłem w WORDzie i pytalem to powiedzieli mi, że trzeba. Więc zadzwoniłem do innych dwóch i powiedzieli mi, że nie ma teoretycznego w tej sytuacji...
        • Gość: p7 Re: Ogromny problem. Pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:49
          buehehehe, dobre;D
    • elfkabezhaltera Sam praktyczny 24.09.09, 16:30
      Zdajesz sam praktyczny. Poszukam podstawy prawnej - jak znajde to tu podrzucę.
      Natomiast zastanawia mnie twoja wypowiedź:
      - "Wiem, że nie muszę chodzić na kurs."
      Wydaje mi się tu, że musisz wyjeździć conajmniej 20h (bo tak jest w przypadku
      rozszerzaniu uprawnień, np. z B1 na B) i mieć papier z OSK, że kurs praktyczny
      na B zakończyłeś.
      Borys
      • elfkabezhaltera Re: Sam praktyczny 24.09.09, 16:48
        A może się mylę ... popytam się mądrzejszych ...
        • Gość: zakłopotany Re: Sam praktyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 20:46
          Kursu napewno nie musze robić
          Rozporządzenie Ministra Infrastruktury
          z dnia 27 października 2005 r.

w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów

Rozdział 3
          Szkolenie osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami

3. Nie wymaga się ukończenia szkolenia podstawowego od osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii:
          1) B lub B1 - jeżeli posiadają prawo jazdy kategorii C lub D;
          2) B - jeżeli posiadają prawo jazdy kategorii B z ograniczeniem do prowadzenia tylko pojazdów z automatyczną skrzynią biegów.

Nie wiem tylko teraz co mam robić, w moim ośrodku mówią, że trzeba zdawać teoretyczny, a w innych, że nie... Teraz pytanie którzy wiedzą lepiej???
          • elfkabezhaltera Bez kursu 24.09.09, 22:03
            > 2) B - jeżeli posiadają prawo jazdy kategorii B z ograniczeniem do prowadzenia
            tylko pojazdów z automatyczną skrzynią biegów.

Świetnie!
            Tym lepiej dla mnie jeśli najdzie mnie ochota na rozszerzenie uprawnień na manual :)

Borys

• Gość: staś Re: Bez kursu IP: 89.234.192.* 27.09.09, 08:21
              Jak już czytałeś Rozporządzenie w sprawie szkolenia.... to wartało doczytać do tego punktu, który dotyczy egzaminu.
              Obowiązuje Cię i teoria i praktyka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka