Dodaj do ulubionych

zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne pyta

IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 09:39
Witam:)

Mam do Was prośbę, żebyście odpowiedzieli mi na kilka pytań. Niedługo egzamin, a że miałam dłuższą przerwę to wiele rzeczy zdarzyło mi się zpaomnieć toteż licze na Waszą uprzejmość:

1.Czy silnik włączamy trzymając jednocześnie naciśnięte sprzęgło i hamulec?

2.jak się włącza wycieraczki i ogrzewanie w toyocie yaris?

3.zawracanie w bramie.. czy mogę zawracać wjeżdżając przodem, kiedy jadę prawym pasem a bramę mam pop rawej? mam nadzieję, że wiecie o co chodzi:)

4.ile wolno mi jechać poza obszarem zabudowanym?

5.czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polegają linie przebiegu przy znakach ustąp pierwszeństwa/droga z pierwszeństwem? może najakims przykladzie? zawsze mi się to myli i nie wiem nigdy komu ustąpić(na ogół ustępuję wszystkim;) )

6.czy kiedy mam zielone swiatlo d jazdy na wprost i skrecam za nim w lewo to zy muszę przepuszczać tych z prawej czy tylko tych z naprzeciwka?

proszę kogoś o udzielenie mi pomocy i wyrozumiałość:)
Obserwuj wątek
    • bimota Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne 20.01.11, 11:31
      TO jeszcze nie zdalas ? Cale szczescie... PRosilem bys sobie dala z tym spokoj...
      • hazzard Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne 20.01.11, 13:08
        przyłączam się do prośby w całej rozciągłości!!
    • Gość: tomek Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne IP: 91.198.145.* 20.01.11, 13:21
      jaka szkoła jazdy?
    • Gość: gość Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 17:44
      Ja znam odpowiedź na czwarte pytanie poza obszarem zabudowanym możesz jechać tyle ile wyciągnie samochód
      a tak na poważnie to sadząc po zadanych przez Ciebie pytaniach nie masz co iść na egzamin bo go nie zdasz.tylko nie pisz że jestem złośliwa poprostu czuję że jesteś słabo przygotowana idź na doszkolenie to Ci dobrze zrobi.
    • Gość: ala a ja napisze tak i to weż na poważnie IP: *.kosnet.pl 20.01.11, 22:45
      po 1 - idż na kurs drugi raz naucz sie to co jest w samochodzie do czego służy sprzęgło i jak nim operować i wogóle wszystko klima itd. 2- jak sie nauczysz to jazda po mieście odnosnie pytania Sprzęgło biegi luz i silnik Wycieraczki to jak w każdym samochodzie wajcha z prawej ręki Do siebie to spryskiwacz leci. Ogrzewanie to widać na panelu Zawracanie z prawej ? ja proponuje zastosować starym sposobem na trzy.To na tyle reszta to wyższa szkoła jazdy
    • Gość: instruktor odpowiedzi IP: *.tvk.torun.pl 20.01.11, 23:55
      Gość portalu: ewa gotuje napisał(a):

> Witam:)
      >
      > Mam do Was prośbę, żebyście odpowiedzieli mi na kilka pytań. Niedługo egzamin,
      > a że miałam dłuższą przerwę to wiele rzeczy zdarzyło mi się zpaomnieć toteż lic
      > ze na Waszą uprzejmość:
      >
      > 1.Czy silnik włączamy trzymając jednocześnie naciśnięte sprzęgło i hamulec?
      W lecie sprzegło i hamulec muszą być wciśniete,w zime powinno sie jeszcze gaz wcisnąć do dechy-silnik sie musi rozgrzać-na zimnym nie wolno jechać....
      >
      > 2.jak się włącza wycieraczki i ogrzewanie w toyocie yaris?
      Musisz znaleśc przyciski MUTE i VOLUME(sa zazwyczaj tam gdzie radio)
      >
      > 3.zawracanie w bramie.. czy mogę zawracać wjeżdżając przodem, kiedy jadę prawym
      > pasem a bramę mam pop rawej? mam nadzieję, że wiecie o co chodzi:)
      Pewnie że można-a czemu by nie???Nawet tak jest wskazane ze wzgledów bezpieczeństwa--nie przejedziesz żuli pijacych wino w bramie bo ich zauważysz....
      >
      > 4.ile wolno mi jechać poza obszarem zabudowanym?
      od stycznia tego roku podniesiono limit do 140km/h,lecz naprawde to powinno sie jechać 150 bo te 10 to dozwolone przez policje jest...
      > 5.czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polegają linie przebiegu przy znakach
      > ustąp pierwszeństwa/droga z pierwszeństwem? może najakims przykladzie? zawsze m
      > i się to myli i nie wiem nigdy komu ustąpić(na ogół ustępuję wszystkim;) )
      Gruba linia to znaczy że jesteś gruba ryba/BOSS/pakierio itp---masz pierszeństwo ZAWSZE-wiec pełen gaz i na nic nie zwracasz uwagi---masz prawo uzyć klaksonu w celu rozpedzenia ludzi z przejścia...
      Cienka linia na znaku oznacza że jesteś cienka,słabo zarabiasz-pewno w Biedronce 900zł,nie masz wtyków i mało znajomych na NK i FB--w tym przypadku wszystkim ustepujesz i sie kłaniasz,pijakowi z przejścia musisz dac 2zł na wino....
      > 6.czy kiedy mam zielone swiatlo d jazdy na wprost i skrecam za nim w lewo to zy
      > muszę przepuszczać tych z prawej czy tylko tych z naprzeciwka?
      Przecież zielone światło oznacza PIERWSZEŃSTWO!!!Więc ruszasz z piskiem opon,muza na full i nic cie nie obchodzi-zatrąb na matke z dzieckiem w wózku i krzyknij jej przez okno ze ma spier,,,ć do domu bo to niemiejsce na wózki...
      >
      >
      > proszę kogoś o udzielenie mi pomocy i wyrozumiałość:)
      • sarawi bez komentarza ... 21.01.11, 12:00
        (...) od stycznia tego roku podniesiono limit do 140km/h (...)
        Nie pisz jej bzdur. "Poza terenem zabudowanym" to nie tylko autostrada! Po tym co napisales, widac jak sie znasz ...
        Owszem, obecnie na autostradzie mozesz jechac z dozwolona maksymalna predkoscia 140 km/h, na drodze ekspresowej dwujezdniowej 120, na jednojezdniowej 100.
        Reszte sobie sama zobacz oskduet.pl/prawo/dopuszczalne-predkosci
        Chociaz ja sugeruje, abys wrocila sie na zajecia teoretyczne, bo braki masz baaardzo duze.
        • Gość: gość Re: bez komentarza ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 12:03
          Gołym okiem widać że instruktor robi sobie jaja z założycielki wątku.
        • wiotka_trzpiotka droga/i Sarawi 21.01.11, 13:05
          rozumiem, że pozostałe odpowiedzi Cię nie zastanowiły ?;)
          bo ja się popłakałam ze smiechu...
          • sarawi odpowiedz 21.01.11, 13:12
            nie jestem na tyle glupia, zeby nie zauwazyc, ze robi sobie jaja - on i cala reszta. Ale troche powagi. Zadawane przez Autorke pytania, owszem, dobrze o niej nie swiadcza, o osrodku, w ktorym robila kurs tym bardziej, ale jesli wokol ma samych szydercow, to niczego madrego sie od nikogo i tak nie dowie. Racja, moglaby sie pofatygowac i wklepac sobie w google co poniektore hasla, bez problemu znalazlaby odpowiedz na swoje pytania, ale nie musicie za kazdym razem sie nasmiewac z kazdej osoby, ktora zadaje glupie pytania. Tak?
            • permanentne_7_niebo Re: odpowiedz 24.01.11, 18:31
              Ale ja nie rozumioem o co wam chodzi. Przecież ten instruktor pisze p-rawdę. Mnie też tak uczono i zdałam.

:D:D:D:D
              • Gość: gość Re: odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 09:49
                Czwarty punkt instruktor pisze ze można jechać nawet 150-dozwolone przez policję-ale jaja
                • hazzard Re: odpowiedz 25.01.11, 11:04
                  na autostradzie można teraz 140 km/h, przy czym jest uwzględniona różnica in plus 10 km/h w fotoradarach - zatem można śmigać 150;)
                  • Gość: gość Re: odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 11:44
                    Wczoraj gdziś czytałam że nawet gdy przekroczę prędkość o kilometr mogę dostać mandat czyli można przekraczać czy tylko można do 10 km na autostradzie?
    • mariner4 Zestaw pytań świadczy, ąe nie powinnaś otrzymać 21.01.11, 12:52
      prawa jazdy pod żadnym pozorem. Niewiedza to nie grzech, ale te kilka pytań świadczy, że nie myślisz. Starasz się tylko obryć wszystko na pamięć. Znaczna część odpowiedzi na pytania egzaminu teoretycznego wymaga jedynie umiejętności myślenia. Tego Ci wyraźnie brakuje.
      Wycieraczki we wszystkich samochodach włącza się tak samo. Na ogrzewaniu jest charakterystyczny piktogram i tak dalej.
      M.
      • bimota Re: Zestaw pytań świadczy, ąe nie powinnaś otrzym 21.01.11, 13:09
        > Wycieraczki we wszystkich samochodach włącza się tak samo

Pomylilo ci sie chyba z dywanikami podlogowymi... :)
        • tomek854 Re: Zestaw pytań świadczy, ąe nie powinnaś otrzym 23.01.11, 01:50
          No co chcesz, w obu którymi on jeździł w życiu tak było :-)
    • tomek854 Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne 22.01.11, 22:47
      Ja mam prośbę: zostań lepiej przy gotowaniu...
      • Gość: gość Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 09:56
        Przy gotowaniu też można krzywdę sobie zrobić lepiej nic nie rób-będzie bezpieczniej.
    • fraaumiaau Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne 24.01.11, 17:35
      Gość portalu: ewa gotuje napisał(a):

> Witam:)
      >
      > Mam do Was prośbę, żebyście odpowiedzieli mi na kilka pytań. Niedługo egzamin,
      > a że miałam dłuższą przerwę to wiele rzeczy zdarzyło mi się zpaomnieć toteż lic
      > ze na Waszą uprzejmość:
      >
      > 1.Czy silnik włączamy trzymając jednocześnie naciśnięte sprzęgło i hamulec?
      Ja ruszam trzymając tylko wciśnięte sprzęgło. Po co hamulec? Jesli ruszasz pod górkę albo z górki to opuszczasz ręczny hamulec

>
      > 2.jak się włącza wycieraczki i ogrzewanie w toyocie yaris?
      Ja niestety nie na toyocie jestem uczona...
      >
      > 3.zawracanie w bramie.. czy mogę zawracać wjeżdżając przodem, kiedy jadę prawym
      > pasem a bramę mam pop rawej? mam nadzieję, że wiecie o co chodzi:)
      TAK
      >
      > 4.ile wolno mi jechać poza obszarem zabudowanym?
      >zalezy co jest pozatym obaszarem...ekspresówka, autostrada. Czy naprawdę tak ciężko znaleźć tabelę dopuszczalnych prędkości
      > 5.czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polegają linie przebiegu przy znakach
      > ustąp pierwszeństwa/droga z pierwszeństwem? może najakims przykladzie? zawsze m
      > i się to myli i nie wiem nigdy komu ustąpić(na ogół ustępuję wszystkim;) )
      nie można jeździć w ten sposób, że na krzyżówce ustępujesz wszystkim
      >
      > 6.czy kiedy mam zielone swiatlo d jazdy na wprost i skrecam za nim w lewo to zy
      > muszę przepuszczać tych z prawej czy tylko tych z naprzeciwka?
      Tylko tych z naprzeciwka. W momencie skrecania W lewo masz zajętą swoją prawice
      >
      >
      > proszę kogoś o udzielenie mi pomocy i wyrozumiałość:)
      • permanentne_7_niebo Re: zawracanie w bramie, włączanie silnika i inne 24.01.11, 18:53
        Dobra przez Ciebie będę musiała zostać dłużej w robocie, ale niech będzie :P

-----------------------

> > 1.Czy silnik włączamy trzymając jednocześnie naciśnięte sprzęgło i hamule
        > c?
        Sprzęgło. Bieg w pozycji luz. Zaciągnięty awaryjny.
        www.technikajazdy.info/quiz-motoryzacyjny/jak-plynnie-ruszyc-samochodem/
        ----------------------

> > 2.jak się włącza wycieraczki i ogrzewanie w toyocie yaris?

Manetką prawą.
        Przednie - maneta w górę
        Tylna - pokrętełko na manecie w stronę szyby
        Ogrzewanie tylnej- taki guziczek na środku dużego pokrętła przy tablicy rozdzielczej umieszczonego najniżej. Taki kwadracik z trzema falkami symbolizującymi powietrze.
        Ogrzewanie - pokrętłem z 1, 2, 3, 4
        Jest jeszcze pokrętło z takimi ludzikami - i na tych ludzikach ustawiasz, w którą masz nawiew.
        www.word.torun.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=347&Itemid=149
        ------------------------------

> > 3.zawracanie w bramie.. czy mogę zawracać wjeżdżając przodem, kiedy jadę
        > prawym
        > > pasem a bramę mam pop rawej? mam nadzieję, że wiecie o co chodzi:)

Chyba nie wiem... mam bramę po swojej prawej? Wjeżdżam dupą, chowam nos i wyjeżdżam.
        www.instruktor.osk.org.pl/html/mandroga.html
        punkt 5

---------------------------------------------------
        > > 4.ile wolno mi jechać poza obszarem zabudowanym?
        www.infosamochody.pl/artykul,id_m-76,t-dopuszczalne_predkosci.html

--------------------------------

> > 5.czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polegają linie przebiegu przy zn
        > akach
        > > ustąp pierwszeństwa/droga z pierwszeństwem? może najakims przykladzie? za
        > wsze m
        > > i się to myli i nie wiem nigdy komu ustąpić(na ogół ustępuję wszystkim;)
        www.osk.org.pl/Article291.phtml
        > > 6.czy kiedy mam zielone swiatlo d jazdy na wprost i skrecam za nim w lewo
        > to zy
        z naprzeciwka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka