Gość: hmm hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:00 Co sadzicie o kursancie? wlaśnie sie do niego zapisałam i chciałabym wiedzieć czy jest taki dobry jak go malują??? i ile trwała Wasze zdobycie prawka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łukasz Re: Kursant Wrocław?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:27 Według mnie to najlepsza szkoła we Wrocławiu. Ten ośrodek nie wypuszcza kursanta na egzamin państwowy dopóki nie nauczy się jezdzic. Właśnie zdałem egzamin wewnętrzny(chociaż nie było łatwo) i mam nadzieje,że uda mi się zdać egzamin państwowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Kursant Wrocław?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:54 aha miło wiedzieć :D z tego co wiem ma dobra zdawalność i chyba jest ok. kurcze zaczynam dopiero a tyle jeszcze przedemną uffff, te parkowania, pochlastac się idzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant ;/ Re: Kursant Wrocław?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.06, 15:30 a własnie.. napiszcie, prosze co najbardziej Was wkurzylo w Kursancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Kursant Wrocław?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:44 czyżbym w złe miejesce się zapisała kuźwa :( aaa ja tam nie wiem co najlpsze bo zaczynam :/ ziobaczymy jak sie powiedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
megg31 Re: Kursant Wrocław?? 28.02.06, 15:58 Robiłam kurs w tamtym roku w Kursancie. Zdałam za drugim razem. Pierwszy wewenętrzny oblałam ( słusznie, bo dałam ciała, z drugiej strony byłam zła, bo zabrał mnie właściel szkoły , bo to znim zdaje sie wewn. w miejsca poza strefa, gdzie nigdy nie jezdziłam) Drugi wewenetrzny zdałam po warunkiem ze wpłace kase za 4 godziny dodatkowej jazdy. NIe powiedział mi: dokup pare godzin, doucz sie tego czy tamtego. Nie, najwazniejsze było wpłacic kase. i to mnie wkurzyło najbardziej. Polecam Pana Piotra Sz. , fajnie sie z nim jezdziło i fajnie rozmawiało, nigdy , przenigdy nie wyskoczył z głupimi , sprosnymi kawałami czy tekstami, nie było łapania z kolana itp. A przystojny jest skurczybyk ;-) Generalnie polecam szkołe , fajnie ze jest w stefie, bo nie traci sie czasu na zwiedzanie miasta. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzrej Re: Kursant Wrocław na 1 miejscu IP: 62.233.177.* 16.03.06, 22:33 To odpowiem Ci miałeś egzamin i nie ma tak że na egzaminie po oblanym nikt nie powie Ci że masz płacić a Ty jesteś O.K Te godziny są Twoje i je wyjeżdżasz .Trzeba było się nie zgodzić i przyjść jeszcze raz na egzamin.Ja podchodziłem 4 razy do egzaminu wewnętrznego i nie ma pretensji.Bo wiem ze szkoła chce trzymać poziom.Nie powiem słowa złego na Kursanta.( a za egzamin nie płaciłeś a są szkoły gdzie się płaci za egzamin wewnętrzny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Kursant Wrocław?? IP: *.rwe.com 08.03.06, 12:57 dziwne to co czytam! Ja w Warszawie kurs zrobiłem z egzaminem 2 miesiące czyli 2,5 miesiąca i prawko miałem w ręce. Mieszkam w Wrocławiu w Warszawie studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr 20 Re: Kursant IP: 62.233.177.* 16.03.06, 22:26 Ciekawe jak miałbyś to zrobić we wrocku tu czeka się na egzamin 2 miesiące .A jeżeli chodzi o Kursanta to słyszałam tylko dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG.K Re: Kursant Wrocław?? IP: 194.146.219.* 10.03.06, 20:21 W&G to jest mysle najlepsza szkoła,ja w przeciwieństwie do kursanta dostałem nawet 2 godzinki jazd za friko hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Kursant Wrocław?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.06, 21:33 Ja zdałem za pierwszym razem wewnętrzny i państwowy. Trzeba się słuchać, co instruktor mówi i wyciągać wnioski a nie zaliczać tylko godziny. I mieć pretensje do wszystkich, ale tylko nie do siebie, że jest się matołem!!! U mnie od zaczepia kursu do egzaminu państwowego minęło 3 miesiące. I zawszę będę chwalił „Kursanta”. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej4010 Re: Kursant Super !!!! 16.03.06, 22:08 Ja jestem w trakcie robienia kursu w Kursancie jest na prawdę O.K i ci co piszą te bzdury to konkurencja albo tacy co im nigdzie nie będzie dobrze.Instruktorzy przykładają się do tego co robią .Polecam Kursanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kursant Wrocław Najlepsi i to prawda !!! IP: 62.233.177.* 16.03.06, 22:11 Ja jestem po kursie 4 lata i mam miłe wspomnienia z kursu w kursancia .Wysyłam znajomych i też są zadoaoleni.Nie powiem złaego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kursant Wrocław Najlepsi to prawda !!!! IP: 62.233.177.* 16.03.06, 22:16 Jestem po kursie w Kursancie parę lat i mam bardzo dobre wspomnienia, polecam znajomym oni też są zadowoleni.Nie dawno robiła prawko moja siostrzenica i zdała bez problemów.I co ty na to !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Kursant Wrocław !!!! IP: 62.233.177.* 16.03.06, 22:21 Kursant to dobra szkoła . Nie dam powiedzieć złego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: Kursant Wrocław !!!! IP: 212.244.107.* 17.03.06, 12:52 Do Kursanta trafilam po namowie znajomych, ktorzy bardzo chwalili sobie ta szkole. Robilam prawko w wakacje minionego roku, czyli w okresie wielkiego natezenia chetnych. Kurs teoretyczny poszegl szybko, bezproblemowo. Pozniej faktycznie mozna czekac dlugo na jazdy, ale tylko gdy nie wykazuje sie zainteresowania w tym kierunku - wystarczyl bowiem telefon do wlasciciela i mozna bylo umowic sie na jazdy wczesniej. Co do fachowosci szkoly, to pewnie wszystko zalezy od tego z kim odbywa sie szkolenie praktyczne. Przeciez szkola zatrudnia wielu instruktorow - jedni maja lepsze inni troche slabsze podejscie do kursanta, potrafia lepiej lub gorzej tlumaczyc zasady ruchu drogowego. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona, bo uczylam sie pod okiem pani Basi. Surowa i wymagajaca, ale to dzieki Jej lekcjom i zaangazowaniu zdalam egzamin panstwowy za pierwszym podejsciem. To Jej nauki sprawily, ze teraz jezdze autem bez zadnych problemow na dlugich trasach po Polsce, a kiedy zglosilam sie na kurs nigdy wczesniej nie siedzialam za kierownica. Co do egzaminow wewnetrznych, to kazda szkola ma obowiazek je przeprowadzac, uwazam ze dobrze ze takowe sa, bo pozwalaja sie sprawdzic przez panstwowym egzaminem i nie wyrzucac niepotrzebnych pieniedzy na kolejne niezdane panstwowe egzaminy. Nie zdalam wewnetrznego za pierwszym razem i nie mialam do nikogo pretensji. Nikt nie mowil mi ze mam dokupic jazdy. Moglam spokojnie podejsc do egzaminu bez ich wykupienia, ale dla wlasnego dobra wolalam godzine przed nastepnym egzaminem pojezdzic po miescie, ot tak by czuc sie pewniej podczas wewnetrznego. Tak samo przed panstwowym egzaminem - w dniu egzaminu wykupilam sobie rano jedna godzine, by czuc sie swobodniej. I efekt byl bardzo dobry. Zycze wszystkim powodzenia i szerokeij drogi. A pracownikow szkoly pozdrawiam. Pani Basi serdecznie dziekuje za wysilek jaki wlozyla by ze mnie zrobic kierowce :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: Kursant Wrocław !!!! IP: 213.17.144.* 17.03.06, 15:11 Zapomnialam dodac, ze zrobienie kursu (lacznie z egzaminem wewnetrznym) trwalo ok.2,5 miesiaca. Acha, ta szkola (na pewno wiekszosc instruktorow) uczy dobrze jezdzic i to jest najwazniejsze. W konfrontacji z osobami z innych szkol, ktore oczekiwaly na egzamin panstwowy, mialam okazje sie przekonac jak niektorzy narzekali, ze tego i tamtego nie wiedza, ze nikt im czegos waznego nie powiedzial itd. W sumie to od kursantow zalezy to czego sie naucza ! Nie mozna calej winy zwalac na instruktorow,bo bez naszych checi to oni wiele zdzialac nie moga. Pozdrawiam z poludnia Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Kursant Wrocław !!!! IP: 82.177.102.* 17.03.06, 17:37 prosze spojrzec na wypowiedzi chwalące KURSANTA, pare posstów wyżej, dwa razy podpisane jako Kierowca, raz jako Zadowlonony!!!! a teraz prsze spojrzec na IP kompa z którego byly wysyłane. bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: Kursant Wrocław !!!! IP: 213.17.144.* 17.03.06, 19:06 Kazdy moze miec swoja opinie, nie ma co wnikac w prawdziwosc wszystkich. A co do IP to jesli ktos nie zna sie na zasadach na jakich przydzielane jest IP, to lepiej niech sie nie wypowiada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: Kursant Wrocław !!!! IP: 213.17.144.* 17.03.06, 19:44 Przerwalo mi poprzednie polaczenie, wiec dokoncze. Jesli ktos korzysta np. z osiedlowej lub radiowej sieci to pierwsze znaki IP sa dla wszystkich takie same, zreszta wiekszosc mniejszych dostawcow internetowych nie daje globalnego IP wszystkim klientom, tylko zewnetrznie widoczny jest jeden numer. Korzystajac z netu na uczelni - niezaleznie od tego z jakiego komputera sie korzysta najczesciej pojawi sie jeden numer IP, ktory byl przypisany danej sieci szkolnej ...itd. Jak myslicie po co nie jest wyswietlany caly numer IP ? Wlasnie dlatego ze to najczesciej ostatnie jego cyfry pozwalaja identyfikowac uzytkownikow. Tak wiec Ip nie ma z tym nic wspolnego. Nie dowiemy sie po IP czy te posty o ktorych piszecie sa uczciwe. Byc moze ktos z pracownikow faktycznie probuje zachecic potencjalnych klientow - jego sprawa, nawiasem mowiac reklama dzwignia handlu. Jezeli nie ufacie tutejszym wypowiedziom, to co za problem podjechac kiedys na Miedzyleska albo na Ziebicka i popytac osobiscie o opinie. A najlepiej popytac wsrod znjaomych - gwarantuje ze na nich zawiesc sie nie zawiedziecie. Moze doradza Wam Kursanta, moze inna szkole, ale bedziecie wiedzieli ze to uczciwa opinia. trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już chodzę Re: Kursant Wrocław !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:47 a więc tak. niedawno zaczełam kurs w sławnym Kursancie. Dwa tygodnie i egzamin teoretyczny wewnętrzny i odrazu jazdy. więc jak narazie błyskawicznie to idzie. praktycznie już w tym samym dniu mogłam zacząć jeździć jak zdawałam teorie ale to było troche za szybko więc wziełam sobie dzień następny. na poczatku jeździłam na rozklekotanym punto ale następnego dnia dano mi pande do nauki. instruktorzy bardzo fajni, mili, właściciel Kursanta troche dziwny. Jutro mam następne jazdy i mam nadzieję że bedzie tak fajnie jak teraz :). a i zawsze jak chcesz przerwe na fajke lub coś innego to instruktor nie jest przeciwny. przecież wszytko dla dobra przyszłych kierowców. :D zobaczymy jak będzie dalej... Życzę przetrwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca Re: Kursant Wrocław IP: 62.233.177.* 16.03.06, 22:24 Akurat tak się składa że robię jazdy u Grzesia i jest naprawdę dobry wymaga ale konkretny .Jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: c.d. IP: 213.17.144.* 18.03.06, 21:49 Jak Ci sie nie podobaja opinie, to nie musisz sie nimi kierowac ani od razu krytykowac i obrazac osoby, ktore probuja doradzic innym. Jak chcesz wiedziec to mieszkam w woj.opolskim i nie mam nic wspolnego z firma kursant, poza tym ze sama sie w niej uczylam jezdzic, kiedy jeszcze mieszkalam we Wroclawiu. Teraz juz we Wroclawiu nie mieszkam, o czym swiadczy chociazby numer mojego IP. Z takimi jak ty to sie nie powinno wogole dyskutowac, bo nie masz za grosz wychowania. Wspolczuje ktoremukolwiek z instruktorow, jesli przyjdzie mu uczyc cie nauki jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: c.d. IP: 213.17.144.* 18.03.06, 21:57 Acha - uwazaj bo w sieci nikt nie jest anonimowy i jak tylko sie chce to mozna sprawidzic kim jestes.(mam w pracy kolege - bardzo dobrego specjaliste od spraw sieciowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wroclawianka Re: c.d. IP: 213.17.144.* 18.03.06, 22:20 jak nie wierzysz w to opolskie to wpisz w www.google.pl moj fragment IP 213.17.144 i zobacz wyniki wyszukiwania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazi Re: Kursant Wrocław?? IP: *.media4.pl 24.03.06, 18:34 Mimi pliss napisz do mnie na adres lista-k@tlen.pl Wiem jak ich załatwić!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar A wiecie, że? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 21:18 ..ze to jedna osoba cały czas jeździ po tej szkole jazdy Kursant.. cały czas ta sama osoba, tylko inaczej się podpisuje.. IP jest ciągle takie samo... czyżby konkurencja..?! Powiem tylko jedno.. zacznijcie uczyć, a nie obgadywać innych na forach!!Moim zdaniem Kursant jest OK!! To Ci głupcy z innych szkół jazdy, którzy uczą na tym swoim podstarzałym sprzęcie z instruktorami żywcem wziętymi z więzienia nie mają czym się pochwalić i jak się zareklamować to kompromitują innych. Moim zdaniem to zwykłe sępy, które próbują się wzbogacić kosztem innych. Zresztą kto nie wierzy, że kursant jest najlepszy niech spojrzy na ranking W.O.R.D. tam są wszystkie dane na temat ilości zdanych osób i miejsca w rankingu najlepszej szkoły. POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
margo73 Re: Kursant Wrocław?? 26.03.06, 20:28 to co wyklułeś to bzdury.Złej baletnicy to stringi w kroku przeszkadzają,a może mamusia kazała prawko zrobić bo autko ma kupić?!Jak wiesz czego chcesz to nie przerażają cię takie rzeczy jak samochód nie zawsze ten sam .jeżdziłem puntem i pandą i OK.teraz luzik i spoko.wsiadam do opla ,malucha czy fiata i jadę,a nie płaczę.egzamin wewnętrzny uważam ,że jest potrzebny.przynajmniej poczułem co i jak oczekuje ode mnie egzaminator.na wew.gość śrubę kreci ale jest w porzo.kolesia wysłałem i nie płacze,mowi że nidługo kończy i jest spoko.nara gościu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kursant Wrocław?? IP: *.252.104.5.static.rdi.pl 01.08.14, 10:41 Ukończyłam cały kurs prawa jazdy w innej szkole.Nie czułam się na siłach,żeby zdać egzamin.Postanowiłam wziąć sobie dodatkowe godziny,które potraktowałam jako inwestycję w siebie. Koleżanka poleciła mi Pana Zbyszka z Kursanta, który wyprowadził mnie na prostą. Łuk, parkowania, zawracania, wyprzedzanie i jazda na trudnych skrzyżowaniach- to wszystko nauczył mnie ogarniać właśnie Pan Zbyszek. Dużą zasługę w tym całym procesie miał również Pan Tadeusz dziękuje za profesjonalizm i cenne wskazówki. Zdecydowanie warto powierzyć swoją przyszłość za kierownicą instruktorom, którzy nie tylko uczą jak zdać egzamin, ale również, jak bezpiecznie i z zamysłem poruszać się po drogach. Zdobycie prawka to dopiero wstęp do osiągnięcia faktycznych umiejętności trudnej sztuki kierowania samochodem i przede wszystkim ponoszenia odpowiedzialności nie tylko za siebie ale wszystkich uczestników ruchu.To nie są puste słowa :) Jestem po egzaminie praktycznym - zdany za pierwszym razem, tak samo jak teoria. Naprawdę z czystym sumieniem (i na 100%) polecam! Odpowiedz Link Zgłoś