Dodaj do ulubionych

Egzaminy w W-wie a w innych miastach w mazowieckim

IP: *.hogart.com.pl 27.03.06, 10:52
Hej, kto ma porównanie jak się zdaje w W-wie a jak w innych mniejszych
miastach np. w Skierniewicach, Ciechanowie, Płocku, Siedlcach etc.
Czy ktoś kto nie mógł zdać w W-wie zdecydował się zdawać gdzie indziej i się
udało?
Będę wdzięczna za wszelkie uwagi, bo sama zastanawiam się czy nie zdawać
gdzie indziej. W W-wie mam za sobą 3 nie udane próby. I szczerze
powiedziawszy to nie mam nawet ochoty zdawać więcej. Ale muszę w końcu zrobić
to prawko!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tapirka Re: Egzaminy w W-wie a w innych miastach w mazowi IP: *.chello.pl 27.03.06, 11:33
      na początek małe sprostowanie- Skierniewice są w woj. łodzkim.
      Ja też 3 razy nie zdalam na Odlewniczej (2003 rok) ale mimo wszystko czwarty raz
      podeszlam w tym samym miejscu (w sobote, zdałam). Z innymi miastami jest tak, że
      lepiej jest je poznac chociaż troche, zeby w nich zdawac- zastanow sie, czy to
      Ci sie kalkuluje- dojazdy, kupowanie jazd tam, inny samochod- w Skierniewicach w
      tej chwili Yaris i cos jeszcze(wiem, bo pochodze z dawnego skierniewickiego).
      Jezeli masz problem ze zdaniem "na miescie" wybierz sie na jazdy doszkalajace na
      Bródnie- pojezdzisz, pokażą Ci na co uważać itd., jest sporo miejsc ktore sie na
      kazdym egzaminie powtarzaja...
      jesli potrzebujesz namiary na instruktora- sluze pomocą. Mnie przygotował bardzo
      dobrze.
      takze raczej odradzam Skierniewice, chyba, ze mieszkasz daleko od Bródna i kazda
      jazda tam to wyprawa na miare Skierniewic :)
      • Gość: Odwlekane Re: Egzaminy w W-wie a w innych miastach w mazowi IP: *.hogart.com.pl 27.03.06, 13:11
        Dzięki za sprostowanie. Wiem, że Skierniewice są w łódzkim, ale chodziło mi
        bardziej o to, że są mniejszym miastem niż W-wa, a jednocześnie w miarę blisko.
        Inaczej musiałabym napisać za długi tytuł: np. w Skierniewicach w łódzkim, w
        Płocku w mazowieckim czy w Łomży w podlaskim. A nie o to tak naprawdę chodzi w
        moim poście :-)
        A wracając do meritum: fakt, że może to okazać się droższe, ale ja już mam
        serdecznie dość zdawania w W-wie. Chociaż zdawałam na Bemowie, nie wiem jak
        jest na Odlewniczej. Twoim zdaniem jest lepiej? No i to prawda, że w
        Skierniewicach są inne samochody, sprawdziłam to. Dlatego ostatecznie pewnie na
        Skierniewice się nie zdecyduję, chociaż tak naprawdę są najbliżej(mimo, że w
        innym województwie ;-) - oczywiście oprócz W-wy.
        A możesz mi podac te namiary na tego instruktora? Ile bierze za jazdy
        doszkalające? I czy jest elastyczny co do godzin? Bo ja pracuję, więc mogę
        tylko wieczorami albo w weekendy.
        • Gość: X Siedlce IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:24
          Dwa lata temu miałem chęć zaliczyć Egzamin (podwyższenie kategorii)w Warszawie.
          Gdy usłyszałem jakie są terminy, to od razu się rozmyśliłem z W-wy i zapisałem
          się na Egzamin w Siedlcach !
          Miło i przyjemnie i co najważniejsze krótkie terminy !
          Miasta jako takiego wogóle nie znałem :-)
          Zamiast wykupowania jazd, to zrobiłem sobie spacerek po "centrum" miasta (około
          3 km.kwadratowe) i przypatrzyłem się na znaki drogowe, oraz jak jeżdżą inni.

Podczas Egzaminu przejechaliśmy kilkoma ulicami po "centrum" i kilka kilometrów
          po szerokiej obwodnicy !
          Zdane za pierwszym podejściem.
          Żeby nie było tak prosto, to Egzaminator trochę mi pomarudził, że:
          - za mało się rozglądam (chodziło o lusterka)
          - trochę daleko od prawego krawężnika jeżdżę - Gdy mu odpowiedziałem, że gdybym
          jechał przy krawężniku (gdzie było dużo kałóż),to bym ochlapał ludzi, a ja
          należę do kulturalnych kierowców..... Dalszego wywodu już nie było :-)
          • Gość: tapirka do Odwlekane IP: *.chello.pl 27.03.06, 20:06
            podam namiary ale podaj mejla :) Instruktor bardzo elastyczny, zwraca uwage na
            wszystkie pułapki na Bródnie i ćwiczy wszystkie miejsca gdzie jeżdzą egzaminowani.
            Nie wiem jak jest na Bemowie- w zasadzie po prostu chyba trzeba przezwyciezyc
            stres i w miare jezdzic- wiadomo, ze bez wymuszania pierwszenstwa- i sie zda!
            napisz do mnie na: kofana@gazeta.pl
            • Gość: Odwlekane Re: do Odwlekane IP: *.hogart.com.pl 28.03.06, 09:34
              Dzięki! Wysłałam Ci maila. Czekam więc na namiary. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka