Dodaj do ulubionych

odlewnicza - trasy egzaminacyjne

21.09.08, 10:13
ponieważ nadal nie działa wyszukiwarka proszę o podpowiedź którędy jeździ się
na egzaminie na odlewniczej?
nie znam zupełnie tamtych rejonów a tam będę zdawać - chiałabym choć
przejechać się niektórymi trasami, zaznajomić z terenem :)
Obserwuj wątek
    • Gość: 997 Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 21.09.08, 11:15
      A Twój instruktor nie może Cię tam powozić? Jeśli to ten właściwy,
      to pewnie trasy zna.
      Czy może od razu jeździsz sama?
      • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 21.09.08, 11:52
        na razie nie było okazji, zaczynamy i kończymy w centrum a plac manewrowy mamy
        na bemowie :( w wwie dojechać jeszcze na odlewnicza w czasie 2h to praktycznie
        niewykonalne.
        a pojechać chcę z kimś..... a nie sama.

będę wdzięczna za odpowiedzi w temacie
        • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 21.09.08, 19:50
          ...nie ma odpowiedzi w tym temacie. Przygotowanie do egzaminu w danym rejonie
          egzaminowania wymaga poznania topografii tego rejonu. Palcem po mapie się nie
          da. Z resztą, żeby przewidzieć ewentualne komentarze, jeśli ktoś umie jeździć,
          to pojedzie wszędzie, bez znajomości terenu. :)
          • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 23.09.08, 21:48
            no wiem, wiem, ale przecież którymiś ulicami potencjalni przyszli kierowcy
            jeżdżą, prawda? :)
            a ja mam możliwość pojechania tam raz, może dwa przed egazminem to chciałabym
            wiedzieć, gdzie najlepiej się pokręcić.
            i gdzie mogą mnie spotkać ewentualne pułapki, gdzie są miejsca / znaki, na które
            szczególnie powinnam zwrócić uwagę bo np są zasłonięte przez drzewo itp.
            w zasadzie to ja marnie widzę swój egzamin bo jak na razie po kilkunastu
            godzinach jeżdżenia miasto w miarę ok, natomiast manewry pozostają moim dramatem.
            nawet w łuku linii nie oszczędzam. :( także prawdopodobnie na to miasto w ogóle
            nie wyjadę, a egzamin tuż tuż.
            • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 23.09.08, 21:59
              ...gdybym miał opisywać Ci ulice, skrzyżowania i miejsca egzaminacyjne w rejonie
              egzaminowania, to klepał bym w klawisze przez trzy dni ( co najmniej ) :).
              • pomoc_kuchenna Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 23.09.08, 22:07
                Dokładnie, opisanie tak rozległego terenu jest nierealne! Musisz tam
                pojechać i tyle. Dwie godziny to wcale nie tak mało. Ja brałam dwie
                i pół i w trakcie porannego szczytu dojeżdżałam na Odlewniczą z
                południa Warszawy, z centrum jest przecież zdecydowanie bliżej :)
                Trzeba się tam pokręcić parę razy, by poznać teren, bo kilka miejsc
                rzeczywiście wymaga szczególnej uwagi - mój instruktor pokazywał mi
                te miejsca i mówił: tu ludzie często oblewają, bo nie ustępują
                pierwszeństwa zjeżdżającym z wiaduktu; tu oblewają, bo wjeżdżają na
                osiedle i zapominają o skrzyżowaniach równorzędnych. I tak za każdym
                razem. Nie byłam oczywiście w stanie spamiętać wszystkich pułapek -
                a tym bardziej zapamiętać nazw ulic, bo jako kandydat na kierowcę
                skupiam się na razie na jeździe, znakach, tramwajach, pieszych,
                itd. - spoglądanie na tabliczki z nazwami na razie przekracza moje
                możliwości he he ;)
              • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 24.09.08, 00:29
                mdrive przecież i tak klepiesz :) to co ci za różnica ;)

no dobrze, to jak uda mi się wyjechac na miasto to wam sama napiszę, na której
                ulicy i za co oblałam. pewnie będzie to zaraz za bramą ;)
                jakoś nie mam wiary w to, że mogłabym zdać.
                ale jeszcze jakieś 8h jazd przede mną. zobaczymy.
              • Gość: smutna Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.merinet.pl 06.11.08, 13:44
                Na kategorię B prawa jazdy nie ma ustalonej z góry trasy
                egzaminacyjnej, ale warto uważać na Rondzie Żaba i na
                ul.Kondratowicza, bo tam często kursanci oblewają egzamin.
                Przykładów można by mnożyć, więc najlepiej przed egzaminem pojeździć
                z instruktorem, który napewno wszystko dokładnie wyjaśni Ci.
            • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 24.09.08, 06:51
              No to żeś sobie wybrała OSK - chyba naprawdę będą Cię musieli
              nauczyć JEŹDZIĆ:) W ogóle nie zamierzasz się tam wybrać? Słuchaj, ja
              bym ci mogła poopowiadać, ale... co Ci to da? Jak ja nawet nie znam
              nazw ulic. Są ronda: Żaba, takie z Kamulcem przy basenach (ostra
              zawrota), Stażyńskiego, jak się zjeżdża z tras to jest zjazd z
              wiaduktu, który ma pierwszeństwo i wszyscy się mylą, mimo, że jest x
              razy powtórzony a7, jest to takie skrzyżowanie, co są dziwnie linie
              narysowane i trzeba uważać, i to z drogą jednokierunkową, co
              zawracasz i masz się zbliżyć do lewej do prawej i do prawej, są
              tramwaje przy Odlewniczej, są te tory, co trzeba się rozejrzeć, są
              całe masy wysepek, w które nie można wjechać - no wysepek to już Ci
              nijak nie opiszę... no i więcej grzechów nie pamiętam:) a! i mnóstwo
              równorzędnych! I to miejsce, gdzie coś jest nie halo ze znakiem i
              trzeba chyba zwolnić - wiecie taka osiedlowa uliczka i się dojeżdża
              do czerwono-białej strzały, ale widzisz, ja już nawet nie pamiętam,
              o co chodziło, musiałabym się przejechać, żeby sobie przypomnioeć. A
              zdjątek nie zrobię, bo nie mam zielonego pojęcia, jak tam dojechać.

MDRIVE... Jak to 3 dni? To ja chyba mało tras znałam:/ Zajęło mi to
              20 minut.
              • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 24.09.08, 06:52
                1. Stażyńskiego,
                2. jak się zjeżdża z tras to jest zjazd z wiaduktu, który ma
                pierwszeństwo i wszyscy się mylą, mimo, że jest x razy powtórzony a7

2 różne miejsca
              • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 24.09.08, 20:36
                ...tak, musiałaś znać baaaardzo mało tras, jeśli zajęło Ci to tyyylko 20 minut.
                Powiem więcej! nie poznałaś ich w takim razie w ogóle!!! :):):). W 20 minut po
                wyjechaniu z WORD-u to można dojechać do Żabki i z powrotem i to nie zawsze!.
                Nie osłabiaj mnie:):):)
                • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 19:22
                  mdrive napisał:

> ...tak, musiałaś znać baaaardzo mało tras, jeśli zajęło Ci to
                  tyyylko 20 minut. Powiem więcej! nie poznałaś ich w takim razie w
                  ogóle!!! :):):). W 20 minut po wyjechaniu z WORD-u to można dojechać
                  do Żabki i z powrotem i to nie zawsze!. Nie osłabiaj mnie:):):)

Nie gadam z Tobą :(:(:(:(:(:(
                  Świetnie znam trasy. Pokazuję Ci język: :P
                  • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 21:54
                    ...o rany, twój język wypełzł z monitora i gania mnie po chałupie!!!:):):). I
                    jak masz zemną gadać jak już języka nie masz???
                    • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 06:19
                      MÓJ JĘZYK NIE JEST AŻ TAK MOBILNY - OT TAKI ZWYKŁY:)
                      Nie krzyczę, głupi caps lock.

Musisz zrozumieć jedną prostą rzecz: jak ja jeżdże po chłopakach to
                      jest dobrze, jak Ty jeżdzisz po chłopakach to jest źle!
                      Moje oceny są emocjonalne, subiektywne i nikt ich nie bierze na
                      poważnie, a Twoje udają obiektywizm i ktoś mógłby w nie uwierzyć. A
                      chłopaki są wspaniałe i ja nie pozwolę!:)
                      • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 12:42
                        ...o rany!!!, a kiedy ja ostatnio cokolwiek pisałem lub mówiłem o twoich
                        chłopakach??? Nie przypominam sobie! Coś taka zawzięta??? Już kiedyś tu pisałem,
                        że z całym szacunkiem, ale nic mnie Oni nie obchodzą!!!Nie znam, nie widziałem i
                        nie rozmawiałem, więc jak mogę coś artykułować?
                        No i podobno, miałaś ze mną nie gadać! :)
                        • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 16:18
                          No i nie gadam :D Wara od moich chłopców - są najlepsi;););)
                          • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 20:03
                            ...Ok!!!, chyba podpadłem. Możemy nie gadać! :(:(:(.
                            ( Winnemu, zazwyczaj tłumaczy się o co chodzi ). Ale co mi tam!
                            A z twoimi chłopcami to chętnie bym pogadał, z ciekawości!!! :):):).
                            I NIE KRZYCZ, NIC DO NICH NIE MAM. No, ale jak twierdzisz, że są najlepsi, to na
                            pewno są !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
                            • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 21:17
                              mdrive napisał:

> ...Ok!!!, chyba podpadłem. Możemy nie gadać! :(:(:(.

Oczywiście, że podpadłeś:)))))

> ( Winnemu, zazwyczaj tłumaczy się o co chodzi ). Ale co mi tam!

Ależ skąd - to winny się tłumaczy ;p

> A z twoimi chłopcami to chętnie bym pogadał, z
                              ciekawości!!! :):):).

Od Mojego dowiedziałbyś się, że jestem nienormalna, narwana,
                              napalona, głupia i że on nie wie o co chodzi (bez względu na to, o
                              co byś zapytał), a także, że jestem beznadziejna za kółkiem:).
                              Zresztą do mojego masz kontakt na 2 portalach, wtstarczy chwilę
                              pomyśleć i skojarzyć.
                              A od Nowego to nie wiem, pewnie tylko to, że każdy instruktor uczy
                              równie dobrze.

> I NIE KRZYCZ, NIC DO NICH NIE MAM. No, ale jak twierdzisz, że są
                              najlepsi, to na pewno są !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Wiem, że są :)
                              Nie krzycz tak, zgadzam się z Tobą:):):):):):):)
                              • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 21:26
                                ...nie prawda!!! winnemu trzeba udowodnić winę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, mijasz się z
                                prawdą! ::):):)
                              • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 21:44
                                ...twój "mój", jeśli tak mówi, tabaka w rogu!!! nikt nie jest beznadziejny za
                                kółkiem, chyba, że On!!! i w cale nie chcę kojarzyć, myśleć i kombinować. Nawet
                                na "7-miu" portalach. Jest cienias i już!!!
                                cieniasem jest ten, który mówi kursantowi, że jest beznadziejny! To On jest
                                beznadziejny!!!!!
                                I NIE CHCĘ MIEĆ Z NIM KONTAKTU!, bo jest cienias.
                                • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 21:49

mdrive napisał:

> ...twój "mój", jeśli tak mówi, tabaka w rogu!!! nikt nie jest
                                  beznadziejny za
                                  > kółkiem, chyba, że On!!! i w cale nie chcę kojarzyć, myśleć i
                                  kombinować. Nawet
                                  > na "7-miu" portalach. Jest cienias i już!!!
                                  > cieniasem jest ten, który mówi kursantowi, że jest beznadziejny!
                                  To On jest
                                  > beznadziejny!!!!!
                                  > I NIE CHCĘ MIEĆ Z NIM KONTAKTU!, bo jest cienias.

Masz swój dowód, teraz to już przegiąłeś.
                                  • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 21:54
                                    To były żarty, ale Ty nie wyczuwasz zwykłej ironii i zgrywy. Wziąłeś
                                    to poważnie i wyszło szydło z worka. A co, my tylko na forum gadamy,
                                    na nk to już nie? Ile razy słyszałam jakieś komenty na poziom
                                    szkolenia w moim osk.
                                    Przegiąłeś, już mi sie nawet nie chćę wkurzać i cię zjeżdżać.
                                  • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 22:03
                                    ...dowód?????a na co????, że w Polsce są nie przygotowani instruktorzy, którzy
                                    zamiast uczyć, wmawiają, że kursant jest beznadziejny???? To jest dowód???,
                                    chyba tylko na to, że to ktoś Cię zrobił w balona, a emocje grają nadal!!! Jeśli
                                    przegiąłem, to proszę, ucz się u niego dalej, wiele się nauczysz!!!, jeżdżenie
                                    do Ronda Starzyńskiego i z powrotem! ( 20 minut ) - trasa egzaminacyjna!,
                                    śmiechu warte!!!. Może ty się zastanów!!!, czy czasem Ty nie przeginasz,
                                    buntowniczko!!! Mam swój dowód!, tak, właśnie teraz mam ten dowód!!!
                                    • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 22:15
                                      Ok. Miło było, dzięki za wszystko. Mamy jeszcze 1 sprawę do
                                      załatwienia, pamiętam o niej.
                                      • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 22:25
                                        ...niestety, ja nie mam żadnych spraw do załatwiania, oprócz jednej ( 24-go ) i
                                        nie będę się nigdy tłumaczył, z niczego i na pewno nie Tobie!!!. Chcesz to
                                        suuuuper, nie?, to nie:(:(:(, bez łaski. A jeśli tak emocjonalnie związana
                                        jesteś z z poprzednikami to tylko podziwiać!!! ZA DUŻO EMOCJI!!!, za dużo.
                                        • Gość: p7 Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:31
                                          nie wiem do cholery czy ich kocham czy nienawidze
                                          • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 22:37
                                            ...kochasz, kochasz, kochasz!!!, to widać, słychać i czuć!!! :)
                                            I dobrze!!!
                                            • Gość: P7 Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:48
                                              Jak coś dużego i śmierdzącego?
                                              Ze wszystkich rzeczy wiecznych miłość trwa najkrócej. Więc ty się
                                              nie nastawiaj na wieczność. Moja dewiza od czasów Samotności w sieci
                                              (książki, nie filmu).

Nie wiem, czasami bym ich w diabły prawie wszystkich posłała. Chyba
                                              faktycznie mój stosunek do firmy jest stosunkiem do faceta. A jak
                                              już mogę podchodzić emocjonalnie, to mi wszystkie emocje puszczają.
                                              • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 22:53
                                                ...no nie!, na coś tak wysublimowanego to już odpowiedzieć nie umiem!!! :):):)
                                                • Gość: p7 Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:59
                                                  specjalnie mnie rozśmieszasz, żeby mi przeszło:))) jestem
                                                  choleryczką - jak się wkurzę, to jestem w stanie prawie zabić, ale
                                                  za 5 min nie pamiętam, o co poszło. I często jest właśnie kicha.
                                                  Dobra, bo ja muszę tą prackę pisać. ;)
                                                  • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 23:06
                                                    ...a o co chodzi, bo nic nie pamiętam???. po co mnie rozśmieszasz???
                                                  • Gość: p7 Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 23:11
                                                    z tym wysublimowaniem, na które nie możesz odpowiedzieć. nie, ja idę
                                                    się wyspać, zmęczyłam się tym kłóceniem. ja ciebie rozśmieszam? no
                                                    wiesz.... :)
                                                    dobra uciekam, bo mam tylko jutro, aby przysiąść nad pracką (z mamą
                                                    dobijającą się do kompa, lub absorbującym maluchem przy kompie,
                                                    więc...:/) i muszę jeszcze podgonić trochę rzeczy z pracy (błehhhhh)
                                                    także cały dzień przed ekranem draństwa.
                                                    :*
                                                  • Gość: p7 Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 23:13
                                                    naprawdę jestem wykończona. będziemy się kłocić, jak już wszystko
                                                    pozaliczam:)
                                                  • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 27.09.08, 23:19
                                                    ...z niewypowiedzianą rozkoszą!!! :):):), idź spać.
              • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 25.09.08, 23:53
                permanentne, dziękuję.
                pojadę tam może jutro i się pokręcę jak g... w przeręblu.
                dziś chyba w końcu opanowałam łuk.

a jak 'wyczuć' parkowanie 'kopertą'? wiem, kiedy robię pierwszy skręt, wiem,
                kiedy prostuję koła a dalej....staję równolegle i owszem, ale wystaję o połowę
                samochodu w porównaniu do innych, zaparkowanych przy krawężniku....

oj ciężki ze mnie materiał na kierowcę.
                • Gość: zlef Jedyna rada IP: *.trit.net 25.09.08, 23:58
                  Z pewnością wyczujesz parkowanie równoległe pisząc o nim na forum. Chcesz przepisu 'teraz obróc kierownice w lewo o 12 stopni'??!! To nie nadajesz się na kierowce. Jesli zamierzasz nauczyć się manewrowania to zapłać instruktorowi, wsiądź w samochód i ćwicz aż się nauczysz.
                  • uczesie Re: Jedyna rada 26.09.08, 00:48
                    zlefie to też właśnie to robię, ale wiadomo, że są tłumaczenia i tłumaczenia,
                    nauka i nauka.
                    czasem ktoś może tłumaczyć parę godzin a do odbiorcy to tłumaczenie nie trafia i
                    być może tak jest w moim przypadku.
                    jestem oporna w przyjmowaniu wiedzy, jeśli chodzi o manewry takie, jak parkownie
                    i być może jeśli ktoś napisze zrób tak czy siak to do mnie trafi?
                    jestem dużą dziewczynką i zdaję sobie sprawę z tego, że przepisu idealnego nie
                    ma, czekam jedynie na podpowiedzi.
              • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 25.09.08, 23:55
                a czy ktoś może mnie oświecić co to za rondo z kamulcem?
                albo jak się nazywają baseny w okolicy, żebym mogła to rondo namierzyć?

a jaki osk powinnam była wybrać?
                • fairycharlotte Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 08:50
                  Takie podluzne pomniki kamulców stoją posrodku tego ronda :) Tyle zdolalam
                  zauwazyc, bo nazwy niestety nie. I po jednej stronie jest jakis fast food typu
                  Pizza Hut.
                • permanentne_7_niebo Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 19:23
                  Tam są takie wielkie szare kolumny, wieeelkie - i bardzo ostra
                  zawrota:)
                  • mocpytan Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 22:23
                    kojarzę miejsce i też nie kojarzę ulic.
                  • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 22:31
                    no właśnie, kolumny a nie kamulce :)
                    to jest chyba przy łabiszyńskiej, tak?
              • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 29.09.08, 22:50
                permanentne, jechałam nieświadomie tą trasą, gdzie jest zjazd z wiaduktu a będąc
                za nim należy ustąpić pierwszeństwa i...nie pomyliłam się.
                chyba nawet nie czytałam wcześniej tego wątku, udało mi się rozpoznać znaki
                odpowiednio wcześniej, mimo, że jechałam szybko.
                i nie dziwię się teraz, że wszyscy się mylą, bo mnie to zbiło z tropu,
                zwłaszcza, jak ci lecący obok mnie nawet nie zdejmowali nogi z gazu...
    • katarynia Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 09:39
      a wchodziłaś na stronę wordu na odlewniczej tam jest mapy trasy
      egzaminacyjne
      • Gość: zleg Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: 161.53.65.* 26.09.08, 22:24
        Owszem są. Ale nie na kat. B. I jak tu takim dać prawo jazdy?!
        • Gość: zlef Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: 161.53.65.* 26.09.08, 22:25
          Az mi literka sie zmieniła z wrazenia. To powyzej ja pisalem.
          • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 22:56
            ...uczęsię, nie wiem o co Ci chodzi, ale przy tym podejściu do sprawy nie masz
            po co jechać na egzamin. Nie istotne to czy są to kamulce czy filary itp. O czym
            Ty mówisz??? Czy Ty chcesz poznać traski i zadania za pomącą litery pisanej???,
            proszę opanuj się i podejdź do zagadnienia poważnie, albo w ogóle nie podchodź.
            Bo to co piszesz, to wybacz, ale na prawdę może irytować.
            • Gość: zlef Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: 195.229.235.* 26.09.08, 23:05
              Mdrive - nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale wlasnie przyznales mi racje :) A podobno taki okropny ze mnie troll :)
              • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 26.09.08, 23:08
                ...to nie ma nic do rzeczy!!! Ja tylko komentuję twój sposób komentowania.
                Arogancki i bez poziomu. Ja tobie nie przyznaję racji, ja krytykuję osobę
                "uczęsię", ale robię to w sposób cywilizowany.
            • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 29.09.08, 16:22
              no to się wątek rozwinął, tylko nie w tym kierunku co trzeba...

mdrive, ty chyba gorszy dzień miałeś.
              gdyby było tak, jak piszesz, to w ogóle bym jazd nie brała tylko uczyła się
              wirtualnie, na trageo.pl, na przykład....

chciałam się dowiedzieć, gdzie bywają 'haczyki', na co, mogę nie zwrócić uwagi
              itd.
              tym, którzy odpowiedzieli, dziękuję.
              a do zagadnienia podchodzę więcej niż poważnie.
              tylko zdaję na terenie, w którym byłam raz w życiu, i to mi trochę spędza sen z
              powiek.
              • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 29.09.08, 21:06
                ...właśnie dlatego piszę! Nie miałem złego dnia. Ale jak się mam odnieść do
                faktu, że ktoś był tylko raz w rejonie egzaminowania???
                I co to znaczy, wybacz, haczyki??? Haczyki są wszędzie!!!!, a przede wszystkim
                na wędkowisku :):):), sorry za żart, ale tylko tak można to skomentować!
                • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 29.09.08, 22:44
                  oj mdrive, wyobraźni ci nie starcza?
                  zwyczajnie nie mam możliwośći jeżdżenia po bródnie i tyle.
                  na codzień mam przez całą dobę pod opieką kilkumiesięczne dziecko, którym
                  zajmuję się sama.
                  mam z takim dzieciątkiem, w sezonie grypowym, jeździć - nie wiem - autobusami?
                  taksówkami? w rejonie bródna, żeby się 'obcykać' z trasami?

anyway, obstawiam, że za pierwszym razem i tak za bramę nie wyjadę, więc te
                  kwestie nadal pozostają czysto teoretyczne.
                  jak stawiasz 3 znaki zapytania i 3 wykrzykniki to mogę odnieść wrażenie, że sie
                  irytujesz. a ja tego bardzo nie lubię.

i też jestem zdania, że jeżeli umiem jeździć to zdam nawet w nieznanym terenie.
                  a ja innej możliwości nie mam.
                  udało mi się raz przejechać z instruktorem przez odlewniczą, ale ponieważ mogłam
                  mieć jazdę tylko w godzinach największego szczytu to jechałam tam prawie godzinę
                  i zaraz trzeba było wracać.
                  więc nie wiem czy jest sens przebijania się przez całe miasto i 'tracenia czasu'
                  - skoro z jazdą po mieście jakoś sobie radzę natomiast moje manewry leżą i
                  kwiczą radośnie.
                  • mdrive Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 30.09.08, 21:27
                    ...jeśli stawiam 3 wykrzykniki i 3 pytajniki to Ty tego nie lubisz???!!!,
                    wybacz, z całym szacunkiem, ale mnie mało obchodzi co Ty lubisz a czego nie !!!
                    :):):) Może powinnaś się zastanowić nad uczestnictwem w egzaminie???. jeśli nie
                    mam na coś możliwości i czasu to tego po prostu nie robię i już. A jeśli jak
                    twierdzisz, że w mieście dajesz sobie radę, to nie pytaj o topografię rejonu
                    egzaminowania bo to nie istotne!!!
                    Ja jeśli mam jechać z kursantem na Odlewniczą to planuję jazdę poza godzinami
                    szczytu. Tylko desperat wybiera się tam o 16-ej. :):):)
                    I jeszcze jedno, ja się nigdy nie irytuję!!!
                    • uczesie Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 01.10.08, 11:00
                      taaaa ne ma to jak wsparcie innych uczestników.

niestety zapewnienie opieki do dziecka przed godziną 16 i po 19 jest
                      obecnie....niemożliwe, więc korzystam z możliwości, jakie mam.
                      a ze wg na chorobę mojego dziecka prawo jazdy staje się koniecznością, niestety
                      nie wszędzie dam radę dostać się autobusami, albo zabiera to 10 razy tyle
                      czasu, co samochodem :(
                      • Gość: Rafaello trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 02:57
                        Musisz poznać rondo zaba tam wszyscy sie mylą na swiatłach bo nie wiadomo ktore
                        dla kogo (nawet ci co maja prawko ) i rondo starzyńskiego a reszta to jak juz
                        ci instruktor powiedzie jest tam duzo skrzyzowan równożednych i uwarzaj na
                        tramwaje. Powodzenia.
    • Gość: ona Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.ruch.com.pl 05.11.08, 14:38
      Większość osób, które odpowiedziały na Twój post mają rację:(
      Musisz jakoś znaleźć czas, aby tam pojeździć... Jest tam dużo
      pułapek. Niestety instruktorzy nie lubią tam jeździć z uwagi na duże
      korki w godzinach szczytu. Ja np. jeździłam z moim instruktorem w
      weekendy, aby dobrze poznać trasy. Ponadto zaletą jazdy w weekendy
      jest fakt, iż nie ma wtedy korków.

Poza tym, jedna rada: Nie deprecjonuj swoich umiejętności: nie
      wyjadę z placu, manewry do bani... itp.
      To działa jak samonapędzająca się przepowiednia i przez to - uwalisz
      ten egzamin. Myślę, że nie jest tak źle:)
      Głowa do góry i postaraj się pojeździć w weekendy
      • Gość: smutna Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne IP: *.merinet.pl 09.11.08, 07:57
        Dobra rada. Ja też jeżdżę z instruktorem w weekendy na Odlewniczą,
        bo nie ma korków i można spokojnie pojeździć.Z tego wzglęgu ja też
        polecam jazdę w weekendy.Z radą o nie deprecjonowanie swoich
        możliwości też się zgadzam.
    • getic Re: odlewnicza - trasy egzaminacyjne 06.11.08, 14:37
      Przypomnienie dla zdających na Oblewniczej: po skręcie z
      Marywilskiej w Odlewniczą, w euforii łatwo przeoczyć stojący tam
      znak A-10. Już był w ogródku... a tu proszę, niezachowanie
      szczególnej ostrożności na przejeździe kolejowym. I co z tego, że
      ostatni pociąg widziano tam za Bieruta? Znak stoi, znaczy trzeba go
      przestrzegać.
      Zresztą założę się, że WORD dogadał się z ZDM w sprawie tegoż znaku.
      Jest podejrzanie za dobrze utrzymany, jak na tamtą okolicę :))
      • mdrive do getika 09.11.08, 20:07
        ...mała poprawka. Tam nie ma znaku A-10. Więc nie jest to przejazd kolejowy. I
        nie obowiązują tam zasady dotyczące przejazdu kolejowego. Tam stoi tylko
        tabliczka T-10 ( bocznica kolejowa lub tor o podobnym charakterze ). A to duża
        różnica. więc po skręcie z Marywilskiej w Odlewniczą nie musimy się specjalnie
        przejmować. No, rozejrzeć się zawsze można.
        • mdrive Re: do getika 09.11.08, 20:09
          ... i dodam w celu wyjaśnienia. Widziałe3m tam tylko trzy razy przetaczanie
          wagonów, ale wtedy kierowanie ruchem przejmowały służby kolejowe.
          • fairycharlotte "Trudne" miejsca w okolicach Odlewniczej - lista 09.11.08, 20:58
            Moze ktos cos doda do tej zapewne niekonczacej sie listy :)
            Ja na razie kilka wypisalam, ale wielu miejsc nie umiem
            zidentyfikowac jesli chodzi o nazwy ulic, chyba zbyt przejeta tam
            jezdze...

- Ul Wysockiego (przedluzenie Marywilskiej za Trasa Torunska) -
            zjazd z Trasy Torunskiej, ci ze zjazdu maja pierwszenstwo mimo ze sa
            za twoimi plecami.

- Ul Łabiszynska - jadac od Kondratowicza w strone ronda z
            kolumnami... - sa tam zdradzieckie wysepki autobusowe, jedna jak sie
            zkreca w prawo z Kondratowicza, a druga b. dluga, mozna sie zagapic
            ze to pas jazdy (oczywiscie pasy na jezdni na to nie wskazuja, no
            ale poczatkujacemu zestresowanemu moze sie pomylic...

- Rondo "z kolumnami" znajduje sie na skrzyzowaniu Łabiszynskiej z
            Trasa Torunska, jak sie zawraca w Łabiszynska to warto pamietac ze
            prawy pas do jazy prosto sie konczy za skrzyzowaniem wiec lepiej go
            nie zajmowac...

- Inne zdradzieckie wysepki autobusowe: Chodecka (skrecajac w prawo
            z Kondratowicza), Budowlana (skrecajac w prawo z Odrowąża)
            • getic Re: "Trudne" miejsca w okolicach Odlewniczej - li 10.11.08, 15:48
              Żeby nie było, że tu nikt nikomu nie pomaga :)

Rondo "z kolumnami" - często dostaje się polecenie zawócenia _ZA_
              rondem. Zawrotka jest ciasna jak d..a węża, w godzinach szczytu
              atakują egzaminowanego pojazdy z co najmniej trzech stron, a po
              zawróceniu trzeba ustąpić pierwszeństwa, o czym mówi linia z
              trójkątów, mocno już wyliniała i złożona z trójkątów wielkości
              złożonej chusteczki do nosa.

Poza tym egzaminatorzy lubia wrzucić kandydata w lokalne uliczki
              osiedla Bródno, które praktycznie wszystkie są równorzędne i bardzo
              często nie do odróżnienia od wyjazdów z parkingów. Wiem, że tam
              gdzie są progi zwalniajace "dobrze widziane" jest nawet przesadne
              zwalnianie przed progami.
              Nie zawadzi kręcić głową jak wróbel, celem zauważenia pieszych,
              którzy chodzą tam jak im sie podoba (taki teatrzyk amatorski, niech
              egzaminator widzi, ze panujesz nad sytuacją).
              Inną bolączką są drzewa, które w paru miejscach skutecznie
              zasłaniają znaki (np. zestaw "ograniczenie do 30km/h" + "uwaga
              zboczeniec"). Po ciemku naprawdę trudno zauważyć takie coś
              zasłoniete gałęziami.
              Poza tym przypominam, że Bródno to jednak sypialnia i późnym
              popołudniem trudno jest o miejsce do parkowania, a jak już jest to z
              reguły tak fatalne, że nikt z tubylców go nie chciał, więc zostało
              dla ciebie :)
              • uczesie Re: "Trudne" miejsca w okolicach Odlewniczej - li 10.11.08, 17:31
                dzięki, mam kolejny termin 18. w sobotę przed spróbuję tam jeszcze pojechać.
          • getic Re: do getika 10.11.08, 15:27
            No weź mnie nie załamuj... :) W połowie października jeszcze był.
            Gustowny żółty trójkącik ze staroświeckim parowozem wymalowanym.
            Mówisz, że teraz tylko tabliczka po nim została?
            Ach, ci nieznani sprawcy... :)))
            A co do wagonów - to zapewne było wtedy, gdy wyjeżdżały z Polski
            ostanie jednostki Grupy północnej wojsk Armii Czerwonej.
            (celowo przesadziłem, ale na tym forum nie takie kity przechodzą).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka