Dodaj do ulubionych

Matura wieczorem

IP: 62.233.188.* 07.01.04, 09:56
Czy ktoś wie może jak przebiega matura dla zaocznych (o 15)? Czy dużo osób ją zdaje, czy dają ściągać? Z góry dziękuje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: cicha Re: Matura wieczorem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.04, 15:50
      Też bym chciała wiedzieć,bo przymierzam się do zrobienia jej w tym roku.
      Czy może jesteś z Warszawy?Bo jeśli tak,to możemy się wspólnie zacząć tym
      interesować,bo powiem szczerze,że trochę brakuje mi odwagi,mobilizacji...
      • Gość: Random Re: Matura wieczorem IP: 62.233.188.* 08.01.04, 08:48
        Nie, jestem z Lublina. Właśnie nie wiem jak to będzie, bo wiedza tak sobie, a to już 12 i 13 styczeń więc tuż,tuż...
        • Gość: ania Re: Matura wieczorem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 14:54
          Czesc
          JA tez pisze mature juz za pare dni i jestem przerazona....! Bardzo sie
          boje....
          gg: 3131272
      • Gość: tomw-wa Re: Matura wieczorem IP: *.chello.pl 08.01.04, 22:14
        ja jestem atakuje juz w poniedzialek ale jak sie [tfu tfu] nie uda to na maj
        bede sie szykowac wiec jakby co to jakos sie odezwe :) pozdrawiam
        • Gość: cicha Re: Matura wieczorem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 09:33
          podciągam wątek....
          • Gość: elwira Re: Matura wieczorem IP: *.chello.pl 26.01.04, 22:20
            Hej Cicha. Ja jestem z Warszawy. mam co prawda już 25 lat i wiedza licealna
            trochę wywietrzała mnie z głowy ale dręczy mnie myśl o zrobieniu tej matury.
            Mój problem polega na tym iż pracuję na okrągło, również i w weekendy. A poza
            tym całkowicie nie wiem jak się do tego zabrać. Odezwij się.
            • Gość: Cicha Re: Matura wieczorem IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.01.04, 15:58
              Cześć Elwira.
              Dowiedziałam się że od 21 lutego ruszają kursy przygotowujące np.na
              nowowiejskiej 37 (w tzw.sorbonie),sam egzamin możesz zdawać w swojej
              macierzystej szkole lub w innej.Ja osobiście nie kończyłam technikum w
              Warszawie w związku z tym,musze się udać do Kuratorium Oświaty po skierowanie
              do jakiejś ze szkół.Jeżeli masz jakieś pytania to dzwoń od pn-pt do 17-tej,601-
              685-734
    • Gość: Bea Re: Matura wieczorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 13:00
      Cześć, ja skończyłam dawno temu liceum ekonomiczne bez matury, a teraz takie
      czasy że przydałyby się studia. Zapisałam się do szkoły dla dorosłych -
      "LO-Matura w 2 lata" i od początku wszystkiego się uczyłam ale tylko z
      przedmiotów maturalnych, na pozostałe wykłady nie chodzę bo zaliczali mi na
      podstawie świadetwa z liceum.
      Czekałam tak długo to i 2 lata wytrzymałam. W maju będę zdawać maturę, 1 i 2
      marca o 15.30 były próbne matury. Z polskiego tematy proste np.

- "Stała i zmienna, słaba i nieugięta, kobieta mądra ....(nie pamiętam do końca
      to był cytat z J.I. Kraszewskiego)Rozwiń temat opierając się na literaturze.

- Cyt.... P. Skarga "O miłości ku ojczyźnie" Motyw ojczyzny w literaturze.

Trzeci- wartości moralne

Czwarty temat to interpretacja wiersza "Żal" Ks. Twardowskiego i tekstu
      prozatorskiego "Chodzenie do czytelni". Zadania do wypełnienia w specjalnym
      arkuszu i napisanie krótkiego wypracowania.

Ja pisałam o kobietach w literaturze na przykładzie Antygony, Justyny
      Orzelskiej,Izabeli Łęckiej.
      Drugi mój przedmiot to matematyka. Dość trudne zadania, dwóch nie mogłam
      rozwiązać ponieważ nie przerobiliśmy jeszcze prawdopodobieństwa i całej
      geometrii analitycznej.
      Ściągać nie dają, siedzą i obserwują, bo nie wiem czy wiecie od 2 lat w
      regulaminie jest ze komisja nie może chodzić po klasie. U nas jest mało ludzi w
      klasie to na każdego mają oko. Sadzają alfabetycznie z listy. A poza tym
      wszystkie procedury jak w dziennym LO.
      Jutro dowiem się jak mi poszło, mam nadzieję że jakieś 3 dostałam. Muszę się
      wziąć ostro do roboty, 2 miesiące zostały.
      Trzymajcie się.
      Bea-stara abiturientka(ale nie najstarsza w klasie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka