Gość: paffcio85 IP: *.dolsat.pl 09.04.04, 16:49 KTO Z WAS WYBIERA SIĘ NA GERMIANISTYKĘ I DOKĄD ?? Ja z Bełchatowa- na Uniwerek Łódzki :) ...poznajmy się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dixi Re: Germanistyka IP: *.wolow.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 13:26 ja tez ide na germanistyke tj jesli sie dostane bede bardzo szczesliwa :) tyle tylko ze ja na Wroclawski....a duzo sie uczysz? i z czego? jak przygotowujesz sie do egz ustnego z polaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Germanistyka IP: 62.159.77.* 28.04.04, 10:41 Hej! ja studiuje w Niemczech od 4 lat ekonomie. Jestem tu na studjach od pierwszego Semestru. Przyjechalem do Berlina i znalam tylko dwa wyrazy po niemiecku. Moja siostra studjuje w Zielnej Gorze germanistyke i jest totalnie zalamana. Mozliwosci zawodowe z germanistyka w Polsce so rowne zero! Dodam ze jest w pierwszej piatce na uczelni. Dziewczyny studjujcie cos rozsadnego. Jezykow obcych mozecie sie uczyc obok waszych studiow. Moja siostra jest bardzo niezadowolona jedyne to czego sie nauczyla to niemiecki ale to tylko dlatego ze jest od dwoch lat jednoczesnie na studiach germanistyki w Berlinie. Tak wiec po germanistyce w Polsce nie bedziecie znaly tego jezyka perfekt. Moze super gramatyke ale to wszystko. Pa, pa alles Gute Anna Zdecydowanie odradzam studjowanie germanistyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Germanistyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 13:18 A nie uważasz ,że można studiować dla przyjemności? Robić to co się lubi? Po co studiować inne kierunki bez entuzjazmu, tylko dlatego ,że są chodliwe? Pracy nie ma wcale, więc studiujmy to co lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Germanistyka IP: 62.159.77.* 05.05.04, 11:41 zacznij najpierw te studja to zapomnisz o przyjemnosci! Viel Spaß Pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
ameise86 Re: Germanistyka 02.05.04, 17:19 Ja myślę o poznańskiej germie. Może ktoś jeszcze wybiera się na UAM? Piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Germanistyka IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 17:16 ja sie wybieram do PWSZ w Wałbrzychu, wole najpierw skonczyc licensjata, a potem do Wrocławia na magisterskie. Jest jeszcze ktoś z mojego "obozu"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Germanistyka IP: *.kos.vectranet.pl / *.kos.vectranet.pl 12.05.04, 23:19 siora tam studiuje... Ale ja nie wiem czy pojde.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korcia Re: Germanistyka IP: *.vline.pl 16.05.04, 14:26 Ja się wybieram na Unierwek na Germanistyke (jak się dostanę :P )I jestem z Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNES Re: Germanistyka IP: *.altec.pl / *.crowley.pl 16.05.04, 19:07 JA IDĘ DO KOLEGIUM JĘZYKÓW OBCYCH DO ZABRZA BĄDŹ SOSNOWCA, A PÓŹNIEJ NA UZUPEŁNIAJĄCE MAGISTERSKIE NA UNIWERSYTET ŚLĄSKI. CHCĘ ZOSTAĆ NAUCZYCIELEM I MYŚLĘ ŻE ZAWSZE JAKAŚ PRACA DO NAUCZYCIELA SIĘ ZNAJDZIE SZKOŁO , KURSY JĘZYKOWE CZY KOREPETYCJE.NA RAZIE WSZYSTKO TRAKTUJE NA LUZIE NTERAZ SIĘ JESZCZE NIE UCZĘ ALE ZDAWAŁAM MATURĘ Z NIEMIECKIEGO W ZESZŁYM ROKU I POSZŁA MI BARDZO DOBRZE OD CZERWCA BĘDĘ SOBIE WSZYSTKO POWTARZAĆ I NA PEWNO JAKOŚ TO BĘDZIE. POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH ZDECYDOWANYCH NA GERMANISTYKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laa Re: Germanistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:22 nie idzcie na germanistyke. to jest jedna wielka porazka. jesli juz to nie do warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korcia Re: Germanistyka IP: *.vline.pl 27.05.04, 15:23 Też słyszałam, że germanistyka to jedna wielka porażka... Czy to prawda, że wykłady już od pierwszego roku są po niemiecku i mało kto zdaje potem egzaminy ??? Ale raczej nie zrezygnuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan Re: Germanistyka IP: *.icpnet.pl 28.05.04, 17:52 zalezy gdzie idziesz. jak germanistyka to tylko poznań.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korcia Re: Germanistyka IP: *.vline.pl 28.05.04, 19:25 Warum Poznań? Ja chyba idę do Łodzi na Univ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan Re: Germanistyka IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 16:29 Poznań od lat uchodzi za najlepszą germanistykę w Polsce - patrz rankingi (bodajze "Perspektyw"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Germanistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:39 Absolutnie odradzam Germanistykę, a przynajmniej tą warszawską- porażka! Odpowiedz Link Zgłoś