Gość: neli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:25 czy ktoś wybrał taki tamat jeśli tak to z jakich opracowań korzysta bo ja nie mam zielonego pojęcia i jaki ma pomysł na konspekt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: akemi Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:54 Ja mam troche inny temat 'Wskaz funkcje i elementy impresjonizmu z malarstwie i literaturze Mlodej Polski'. Korzystam z historii sztuki,podrecznikow do polskiego, ksiazek o impresjonistach, pomaga mi tez troche w zbieraniu materialow nauczyciel od WOKu. Mysle ze warto przejsc sie do jakiejs biblioteki i popytac o ksiazki z tym zwiazane,zawsze cos sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neli Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:47 dzięki:) ja korzystam ze sztuki młodej polski tylko większy problem mam z literaturą ale chyba będe musiała udać sie do biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akemi Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:42 Jesli chodzi o literature,to bede korzystac z tekstow/wierszy/itp zamieszczonych w podrecznikach,i na jakiejs lekturze sie opre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiekpna Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:18 Ja mam temat:Impresjonizm w literaturze i malarstwie młodej polski!fe ale jakoś powoli zbieram materiały. to tu to tam. Macie racje musze się wybrać do biblioteki i oblukać książki na ten temat!!Powodzenia wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinieczka Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:29 Hej ja tez mam taki temat i zamierzam na mojej maturze zaprezentowac pare własnych obrazow:)jak narazie dopiero to sa plany i zbieram potzrebne kopie obrazów żeby zrobic wlasne reprodukcje..mam nadzieje, ze jakoś to wyjdzie!Jesli chodzi o impresjonizm w literaturze bedzie juz gorzej...bo w sumie utwory powinny jakoś nawiazywac do obrazów ...a trudno to wszystko zgrac:(maże macie pomysl jak zacząc swoja wypowiedz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ull Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.04, 22:58 ja tez mam taki temat,ale oprocz literatury i sztuki dotyczy on takze muzyki.korzystam z ksiazki kępińskiego,ksiazek o muzyce,internetu i podrecznikow do polskiego.na pewno zaprezentuje fragmenty dziel muzycznych zeby bylo troche dluzej i jakies reprodukcje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asionka Re: IMPRESJONIZM-polski-ustna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:29 hełoł... :P ja też mam temat z impresjonizmu i brzmi : "Zaprezentuj n awybranych przykładach impresjonizm jako kierunek w sztuce końca XIX wieku". Chyba ja do tego tematu nie potrzebuję korespondecji literatury ze sztuką (tak mi się wydaje). KOżystam z biografii impresjonistówi albumów z reprodukcjami obrazów... tylko teraz ładnie ułożyć w jedną całość i jakoś to będzie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś