Dodaj do ulubionych

język polski w internecie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:35
Cele i sposoby wykorzystania języka polskiego w internecie, omów i oceń zjawisko.

to jest temat mojej ustnej matury z jezyka polskiego, do ktorej mam jeszcze 3 miesiace ale w tym czasie musze ulozyc jakis plan no i dowiedziec sie o czym mowic oczywiscie jakis pomysła ta mam, szczegolnie jesli chodzi o wszedobylskie skroty i profanacje jezyka polskiego przez ich zastosowanie, czy zwyczaj omijania polskich koncówek. ale co mozna jeszcze napisać? moze ktos spotkal sie z jakimis artykulami czy opracowaniami na podobny temat?, moze ma jakis inny pomysł, jestem otwarty na sugestie
Obserwuj wątek
    • sylwija Re: język polski w internecie 06.01.05, 15:05
      moze porownaj jezyk blogow- wycyzelowany z jezykiem czatow (zblizony do
      mowionego, emotikony zastepujace mimike i gestykulacje, zapozyczenia z ang.)
      Zastanow sie czy jezyk internatow, pozbawiony zasad ortografii jest nowa
      odmiana j.pol, czy moze jest jedynie niedbala forma j. pisanego. Zajwisko
      powiesci internetowych, czytanych w inny niz linearny, ksiazkowy sposob (jakies
      powioesci powinienies znalezc, jesli nie to napisz, a dam Ci namiar, moze
      wlasnie omow blogi, ocen zjawisko odpowiedzialnosci a raczej zaniku
      odpowiedzialnosci za internetowe slowo. Na razie tyle mi przychodzi do glowy,
      trzymaj sie na maturze
      • Gość: mayor Re: język polski w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:38
        moze kilka linkow przytoczyc :) źródeł nigdy mało :) dzieki za za pomoc ;)
        • Gość: Konrad Re: język polski w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:51
          Zastanów sie także nad nowymi słowami, wywodzącymi sie z i-netu, o akronimach i
          slangu chyba nie trzeba wspominać...

jakbyście mieli coś jeszcze, to wrzucać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka