321o 08.02.05, 20:38 o ilu utworach bedziecie mowic na ustnej? i czy tylko o lekturach, czy jakichs swoich ulubionych ksiazkach tez? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: ?ile lektur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 08:04 Mysle,ze 4 czy 5 lektur wystarczy... Przynajmniej mam taka nadzieje... :-/ A Wy ludzie ile macie tych utworow? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
so-called Re: ?ile lektur? 09.02.05, 13:59 Ostatecznie doliczyłam się 5 utworów i 3 opracowań. Mam o tyle komfortową sytuację, że te książki nawzajem się do siebie odwołują, więc wyjdzie z tego - jak sądzę - zwarty ciąg myślowy. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enona Re: ?ile lektur? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.02.05, 18:59 W OKE Jaworzno zalecają przygotowanie WYCZERPUJĄCE 2 lektur. Jesli weźmiecie więcej, omówicie je bardzo pobieżnie. Wtedy czekają Was szczegółowe pytania od egzaminatorów...Oczywiście mówię o książkach, a nie wierszach, których może być nieco więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejti Re: ?ile lektur? IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.05, 19:33 Tylko 2 lektury?? Ludzie, ja już nic nie wiem, wydaje mi się, że 2 to o wiele za mało!! muszę pogadać z moim polonistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regi21 Re: ?ile lektur? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 22:33 Pamiętajcie o żelaznym limicie 15 minut. 4,5 lektur wystarczy. Dobrze mieć coś spoza kanonu, żeby komisję zaskoczyć. Poza tym ożywić dla nich przecież nudne, znane tematy. Nie wszystko znają, tu będziesz miała przewagę jak zaprezentujesz cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: ?ile lektur? IP: *.jerzostrada.pl / 195.117.226.* 11.02.05, 15:02 Ja omawiam 5 wierszy i uważam to za wystarczającą ilość. Osobiście sama słyszałam jak mojej koleżance polonistka powiedziała, że najlepiej jak omówi 3- 4 utwory. Zaczęłam już pisać prace, bo wolę mieć pewność że wyjdzie to tak jak chce i po napisaniu intrpretacij wierszy i wstępu wyszło mi jakieś 10 minut. Reszte poświęce na obrazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: ?ile lektur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:45 A nasi cudowni psorzy stwierdzili,ze mamy sie oprzec na 6 utwrach ! Chyba oglupieli ! Odpowiedz Link Zgłoś