Dodaj do ulubionych

?ile lektur?

08.02.05, 20:38
o ilu utworach bedziecie mowic na ustnej?
i czy tylko o lekturach, czy jakichs swoich ulubionych ksiazkach tez?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: ?ile lektur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 08:04
      Mysle,ze 4 czy 5 lektur wystarczy... Przynajmniej mam taka nadzieje... :-/
      A Wy ludzie ile macie tych utworow?
      pozdr!
      • so-called Re: ?ile lektur? 09.02.05, 13:59
        Ostatecznie doliczyłam się 5 utworów i 3 opracowań. Mam o tyle komfortową
        sytuację, że te książki nawzajem się do siebie odwołują, więc wyjdzie z tego -
        jak sądzę - zwarty ciąg myślowy. Oby.
      • Gość: enona Re: ?ile lektur? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.02.05, 18:59
        W OKE Jaworzno zalecają przygotowanie WYCZERPUJĄCE 2 lektur. Jesli weźmiecie
        więcej, omówicie je bardzo pobieżnie. Wtedy czekają Was szczegółowe pytania od
        egzaminatorów...Oczywiście mówię o książkach, a nie wierszach, których może być
        nieco więcej. Pozdrawiam
        • Gość: kejti Re: ?ile lektur? IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.05, 19:33
          Tylko 2 lektury?? Ludzie, ja już nic nie wiem, wydaje mi się, że 2 to o wiele
          za mało!! muszę pogadać z moim polonistą
          • Gość: regi21 Re: ?ile lektur? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 22:33
            Pamiętajcie o żelaznym limicie 15 minut. 4,5 lektur wystarczy. Dobrze mieć coś
            spoza kanonu, żeby komisję zaskoczyć. Poza tym ożywić dla nich przecież nudne,
            znane tematy. Nie wszystko znają, tu będziesz miała przewagę jak zaprezentujesz
            cos nowego
    • Gość: Kaśka Re: ?ile lektur? IP: *.jerzostrada.pl / 195.117.226.* 11.02.05, 15:02
      Ja omawiam 5 wierszy i uważam to za wystarczającą ilość. Osobiście sama
      słyszałam jak mojej koleżance polonistka powiedziała, że najlepiej jak omówi 3-
      4 utwory. Zaczęłam już pisać prace, bo wolę mieć pewność że wyjdzie to tak jak
      chce i po napisaniu intrpretacij wierszy i wstępu wyszło mi jakieś 10 minut.
      Reszte poświęce na obrazy :)
      • Gość: gabi Re: ?ile lektur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:45
        A nasi cudowni psorzy stwierdzili,ze mamy sie oprzec na 6 utwrach ! Chyba
        oglupieli !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka