Dodaj do ulubionych

najbardziej oblegany kierunek studiów?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:59
zastanawiam się jaki będzie najbardziej oblegany kierunek studiów w tym roku-
ja zamierzam zdawać na dziennikarstwo, ale nawet nie wiem jakie mam szanse...
a Wy gdzie zamierzacie startować?
Obserwuj wątek
    • Gość: gabi Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:39
      Pewnie szkoła teatralna jak zwykle bedzie strasznie oblegana. W tamtym roku
      bylo 30 osob na 1 miejsce.
    • Gość: Kara Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:12
      Psychologia, prawo, szkoły teatralne i aktorskie, filologie
    • k.asia Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? 15.02.05, 12:12
      Lenka, na dziennikarstwo na UW ? Czy gdzieś indziej ? Ja też zamierzam zdawać i
      też nie za bardzo mam pojęcie ile osób będzie startować. Pozdrawiam
      • Gość: lenka Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:08
        < do k.asia> w tamtym roku było "tylko" 5,6 osoby na miejsce- miejsc było 135.
        a tak swoją drogą to rozważasz jeszcze możliwość startowania na dziennikarstwo
        na inną uczelnię albo ewentualnie na jaki inny kierunek<jeśli tak to jaki>? ja
        szczerze mówiąc to jeszcze nie mam pomysłu na inny kierunek...
    • Gość: Alek Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:19
      Dziennikarstwo jest najbardziej oblegane bo to najbardziej luzacki kierunek
      studiów. A swoją drogą znacie jakiegoś dobrego dziennikarza po tym kierunku? Ja
      nie!

Miałem na to zdawać, ale sobie to wybiłem z głowy. Teraz mam inne plany na
      równie oblegane kierunki.

A te najbardziej oblegane to: stosunki międzynarodowe, politologia,
      dziennikarstwo, prawo.

A wiecie co było najbardziej oblegane na UW w tamtym roku?
      • Gość: Alek Odpowiadam: iberystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:20
        iberystyka
    • Gość: archi_joa architektura, pw - w 2004 roku 26 osób na miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:34
      • Gość: turystka turystyka sggw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 22:06
        turystyka sggw 29 kandydatów na jedno miejsce
    • Gość: beacia Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:43
      W ub. roku na Uniwersytecie M.Kopernika w Toruniu na europeistykę były 33 osoby
      na miejsce. Ja zamierzam zdawać na politologię do Łodzi, Warszawy lub Lublina.
      Dziennikarstwo jest ciekawym kierunkiem, też bym z chęcią się tam wybrała. A co
      do dobrych dziennikarzy, to np. po dziennikarstwie na UW jest między innymi
      Monika Olejnik i Tomasz Lis. Jednak to, że pójdziesz na dziennikarstwo wcale
      nie oznacza przecież, że będziesz dobrym dziennikarzem. Musisz mieć to "coś"
      • Gość: Alek Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:39
        Z Moniki Olejnik taka dziennikarka jak z koziej d..y trabą! Studiowała
        zootechnikę: rozmowy.onet.pl/biografia.html?ITEM=56387
        • Gość: Aga Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: 81.15.254.* 19.02.05, 18:57
          Co nie znaczy, że nie jest dziennikarką, tylko że nie ma wyksztalcenia.
          Najlepsi dziennikarze są po innych niż dziennikarstwo kierunkach studiów i
          wyjątki jak Lis tego nie zmienią.
          A najbardziej na UW oblegane byly w zeszlym roku iberystyka, informatyka i
          arabistyka, prawo czy dziennikarsatwo wcale takie obleganie nie są (ok. 10 osób
          na miejsce). Dużo zawsze mają pedagogika, psychologia, socjologia - tu wskaźnik
          dobija do 20 osób na miejsce.
    • radostek Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? 19.02.05, 19:23
      Tak na prawde to chyba bardziej zalezy od uczelni a nie kierunku. Jak ktos
      bardzo chce cos studiowac to sobie znajdzie tyle ze to bedzie jakas akademia na
      koncu swiata...

Kanapa Kastrata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka