Gość: lenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:59 zastanawiam się jaki będzie najbardziej oblegany kierunek studiów w tym roku- ja zamierzam zdawać na dziennikarstwo, ale nawet nie wiem jakie mam szanse... a Wy gdzie zamierzacie startować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gabi Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:39 Pewnie szkoła teatralna jak zwykle bedzie strasznie oblegana. W tamtym roku bylo 30 osob na 1 miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:12 Psychologia, prawo, szkoły teatralne i aktorskie, filologie Odpowiedz Link Zgłoś
k.asia Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? 15.02.05, 12:12 Lenka, na dziennikarstwo na UW ? Czy gdzieś indziej ? Ja też zamierzam zdawać i też nie za bardzo mam pojęcie ile osób będzie startować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:08 < do k.asia> w tamtym roku było "tylko" 5,6 osoby na miejsce- miejsc było 135. a tak swoją drogą to rozważasz jeszcze możliwość startowania na dziennikarstwo na inną uczelnię albo ewentualnie na jaki inny kierunek<jeśli tak to jaki>? ja szczerze mówiąc to jeszcze nie mam pomysłu na inny kierunek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:19 Dziennikarstwo jest najbardziej oblegane bo to najbardziej luzacki kierunek studiów. A swoją drogą znacie jakiegoś dobrego dziennikarza po tym kierunku? Ja nie! Miałem na to zdawać, ale sobie to wybiłem z głowy. Teraz mam inne plany na równie oblegane kierunki. A te najbardziej oblegane to: stosunki międzynarodowe, politologia, dziennikarstwo, prawo. A wiecie co było najbardziej oblegane na UW w tamtym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Odpowiadam: iberystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:20 iberystyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa architektura, pw - w 2004 roku 26 osób na miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka turystyka sggw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 22:06 turystyka sggw 29 kandydatów na jedno miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beacia Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:43 W ub. roku na Uniwersytecie M.Kopernika w Toruniu na europeistykę były 33 osoby na miejsce. Ja zamierzam zdawać na politologię do Łodzi, Warszawy lub Lublina. Dziennikarstwo jest ciekawym kierunkiem, też bym z chęcią się tam wybrała. A co do dobrych dziennikarzy, to np. po dziennikarstwie na UW jest między innymi Monika Olejnik i Tomasz Lis. Jednak to, że pójdziesz na dziennikarstwo wcale nie oznacza przecież, że będziesz dobrym dziennikarzem. Musisz mieć to "coś" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:39 Z Moniki Olejnik taka dziennikarka jak z koziej d..y trabą! Studiowała zootechnikę: rozmowy.onet.pl/biografia.html?ITEM=56387 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? IP: 81.15.254.* 19.02.05, 18:57 Co nie znaczy, że nie jest dziennikarką, tylko że nie ma wyksztalcenia. Najlepsi dziennikarze są po innych niż dziennikarstwo kierunkach studiów i wyjątki jak Lis tego nie zmienią. A najbardziej na UW oblegane byly w zeszlym roku iberystyka, informatyka i arabistyka, prawo czy dziennikarsatwo wcale takie obleganie nie są (ok. 10 osób na miejsce). Dużo zawsze mają pedagogika, psychologia, socjologia - tu wskaźnik dobija do 20 osób na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
radostek Re: najbardziej oblegany kierunek studiów? 19.02.05, 19:23 Tak na prawde to chyba bardziej zalezy od uczelni a nie kierunku. Jak ktos bardzo chce cos studiowac to sobie znajdzie tyle ze to bedzie jakas akademia na koncu swiata... Kanapa Kastrata Odpowiedz Link Zgłoś