Gość: gość IP: *.chello.pl 20.03.05, 13:18 zdaje ktoś na SGH?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: sgh IP: *.p4.col.ru 20.03.05, 13:42 Zdawać zdaję, ale czy się dostane to zupełnie inny temat.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangax Re: sgh 23.03.05, 22:05 ja mam zamiar probowac, ale mature zdaje dopiero w 2006 :) <i nie rozumiem dlaczego juz sie stresuje ;)> pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberry Re: sgh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 11:05 zdaje, połowa mojej klasy, na szczęście nie wliczając w tego mnie; musisz wiedzieć, że sgh jest bardzo oblegana, dostają się najlepsi i gdy już się dostaniesz jest tam inny system oceniania niż na innych uczelniach, mianowicie przez cały okres studiowania zbiera się punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: sgh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:26 System oceniania jest inny,a mianowicie to jest tak z sektą, jak już się dostaniesz to ciężko odejść, trzeba się naprawde nagimnastykować, żeby stamtąd wylecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mangax Re: sgh 27.03.05, 09:46 też tak słyszałam :)) <no i dobrze, jak się już dostanę to przynajmniej nie wyfrunę szybko ;))> wesołych św :D Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: sgh 15.07.05, 19:08 Gość portalu: strawberry napisał(a): > jest tam inny system oceniania niż na innych uczelniach, mianowicie > przez cały okres studiowania zbiera się punkty Eee, niedokładnie tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: sgh IP: 80.51.250.* 15.07.05, 20:31 za zaliczenie przedmiotu zbiera się punkty, z tego się orientuję to oceny nie mają wpływu na ilość punktów (chociaż oczywiście też są ważne) a samo zaliczenie, dobre oceny są natomiast potrzebne żeby się dostać na dobre wykłady (+ stydendia dla najlepszych) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: sgh 15.07.05, 22:13 Punkty sie zbiera, zeby skonczyc studia. Ilosc punktow jest zalezna od ilosci godzin przewidzianych na wyklady i cwiczenia. Oceny na ilosc punktow nie maja wplywu. System oceniania jest identyczny, jak na innych uczelniach. Oceny wpływaja na stypendium, ale podstawa ich naliczenia jest nie srednia arytmetyczna, a srednia wazona, uzalezniona od struktury ocen u danego wykladowcy. Informacje pewne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: sgh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:11 wiecie może coś o tym czy wynik uzyskany w rekrutacji ma jakiś wpływ na studiowanie np. na możliwość wyboru specjalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: sgh IP: 80.51.250.* 15.07.05, 23:23 na dostanie się na dobre wykłady na pierwszym roku (tzn wszystkie są dobre ale na te lepsze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: sgh 16.07.05, 08:09 Wybór specjalnosci nie zalezy od wynikow na egzaminie, ani od wynikow zaliczen w trakcie studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: sgh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:50 jaki obstawiacie próg znając średnie wyniki testu pp? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: sgh 15.07.05, 23:54 a jakie sa srednie wyniki testu?? ja bez pp ma 261 i 1/3 a przedsiebiorczosc poszla mi raczej dobrze wiec nie wiem jak to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: sgh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:05 średnia to jakieś 42 punkty, a z tego co się orientujesz to ile w sumie powinno wystarczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
kasieczek86 Re: sgh 16.07.05, 09:41 Ciekawe czy zdawalas historie czy geografie... Chyba raczej to drugie :> Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: sgh 16.07.05, 09:51 Tak, geografie, ale i tak nie bylam zadowolona z wyniku :> Czyli jak srednia jest 42 to ja bym miala ok 300 ale mysle ze prog i tak bedzie nizszy Odpowiedz Link Zgłoś