Dodaj do ulubionych

Matura 2006

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:05
A jak to jest z maturą 2006, czy prezentacja (polak-ustny) będzie zastąpiona
przez inną
formę wypowiedzi i czy będzie obowiązkowa matma?
Obserwuj wątek
    • Gość: tempo Re: Matura 2006 IP: *.udn.pl 11.04.05, 09:29
      Bedzie po staremu bo można zmieniać minimum 2 lata przed czyli jest za puźno już
    • Gość: matura 2006 Re: Matura 2006 - z czego piszecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:47
      Z czego bedziecie zdawac mature w przyszlym roku?
      • Gość: Madziuś Re: Matura 2006 - z czego piszecie IP: 213.17.237.* 02.07.05, 19:10
        Polski-podstawowy
        Angielski-podstawowy
        Biologia-rozszerzony
        Chemia-rozszerzony
        Fizyka-roszerzony...
        HMM
        • dev32 Re: Matura 2006 - z czego piszecie 02.07.05, 20:10
          Gość portalu: Madziuś napisał(a):

> Polski-podstawowy
          > Angielski-podstawowy

Zastanów się nad wyborem poziomu w tych dwóch przypadkach - ja postanowiłem zaryzykować i zdawałem wszystkie pięć przedmiotów na poziomie rozszerzonym. Praktyka uczy nas, że próba podjęcia wyzwania i zdawanie także egzaminu rozszerzonego może zwrócić się z nawiązką - uczelnie preferują absolwentów mających w zanadrzu także dodatkowy wynik z rozszerzenia z danego przedmiotu. Nic nie ryzykujesz (30-sto procentowy próg zdawalności obowiązuje przecież tylko na poziomie podstawowym), a możesz zyskać sporo cennych punktów - z reguły mnożnik ustalany przez rektorów uczelni dla poziomu rozszerzonego jest wyższy (niekiedy nawet dwa razy), niż dla podstawowego.
          • moniula18 Re: Matura 2006 - z czego piszecie 02.07.05, 21:16
            ja tez radze Ci zdawac na rozszerzonym bo nic nie ryzykujesz! ja nie poszlam na
            polski rozszerzony i teraz zaluje :/
            • Gość: 2006 Re: Matura 2006 - z czego piszecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:00
              Polski i tak nie biora na takie kierunki jak informa, czy ekonomia, wiec po co
              • Gość: huba Re: Matura 2006 - z czego piszecie IP: *.devs.futuro.pl 03.07.05, 11:25
                a ja tak
                j.polski -PP
                j.niemiecki PP
                Wos PP,PR
                :D
              • dev32 Re: Matura 2006 - z czego piszecie 03.07.05, 11:27
                Pisanie przez te dwie godzinki dłużej to naprawdę nie jest wyrzeczenie, a może się jedynie opłacić. W razie braku miejsc na kierunkach preferujących maturę z przedmiotów matematopochodnych, możesz spróbować dostać się na humanistyczne.
                • Gość: John Re: Matura 2006 - z czego piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 11:35
                  Ludzie zdawajcie rozszerzone też. Ja miałem zdawać polski podstawowy, lecz
                  podszedłem także do rozszerzonego. Angielski to samo, i jestem zadowolony że
                  zostałem i napisałem jeszcze troche ;)
                  • Gość: huba Re: Matura 2006 - z czego piszecie IP: *.devs.futuro.pl 03.07.05, 22:12
                    ale do rozszerzonego polaka trzeba jakies dodatkowe ksizaki czytac :/
    • Gość: anka Re: Matura 2006 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.07.05, 22:38
      Zamierza ktoś zdawać matmę w przyszłym roku? Bo ja tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka