justyng 11.04.05, 16:41 Pytałam już o wybór czeskich uczelni... teraz o tym samym, ale w polskiej wersji. Ktoś myślał o bohemistyce w Polsce? :) Jeśli tak, to gdzie i na jakich warunkach? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
another_story Re: Bohemistyka. 11.04.05, 20:06 Bohemistyka? To jest nauka o Cyganach czy o piciu absyntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bohemistyka. IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.04.05, 17:13 Buhaha, bardzo śmieszne. Bohemia to łacińska nazwa Czech. A bohemistyka to filologia czeska. Odpowiedz Link Zgłoś
justyng Ach jo. 13.04.05, 18:13 Gość portalu: Aga napisał(a): > Buhaha, bardzo śmieszne. Bohemia to łacińska nazwa Czech. A bohemistyka to > filologia czeska. Uffff... Aga. Kamień z serca mi spadł, że ktoś jednak wie, co to bohemistyka. ;) Z reguły właśnie kojarzy się z bohemem, czyli osobą lekkich obyczajów? Czy jak by to nazwać. ;)) very_martini (mam nadzieję, że nie przekręciłam nicka) ;) Forum znam bardzo dobrze, jestem częstym gościem... Oprócz tego odwiedzam jeszcze Czechy, Forum Słowiańskie, Czechosłowacja, Knedliczki (forum antyczeskie ;)), Forum Śląska Cieszyńskiego i J.Nohavicy... itd. :) Jeśli chodzi o bohemistykę w Polsce to pytałam bardziej z ciekawości. Ja, złożyłam papiery na czeską uczelnię. :)) Tam wygląda to, troszkę inaczej niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Bohemistyka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:32 Ja nawet nie wiem co to jest. ::::::::)()()(00000>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Bohemistyka. 11.04.05, 21:48 Ja sie zastanawiam. ALe raczej mysle o Czechach jako o planie awaryjnym :) Mysle, ze bede we Wroclawiu skladala papiery na slawistyke - nie wiem, jak wyglada tam wybor specjalnosci. A jesli juz -to albo rosyjska albo czeska.... Odpowiedz Link Zgłoś
justyng Re: Bohemistyka. 11.04.05, 21:50 Fajne plany kawo_malinowa... :) Moze sie skontaktujesz ze mna? :) Napisz na j.galuszka@centrum.cz Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w Polsce na tych kierunkach. :) Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Bohemistyka. 13.04.05, 16:18 Może na tym forum znajdziesz coś ciekawego forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10879Powodzenia! 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś