Dodaj do ulubionych

CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 12:51
Czytam to forum od paru miesiecy.przezyłam "przezywanie"nowej
matury.próbne ,teraz ustne i wiecie co nie spotkałam sie (no moze nie tak do
konca)z postami mówiacymi np.nie ucze sie w ogóle,nie zdałam
próbnej,zadawałem podst angielski i dostałem 50%,chce isc na marketing i
zarzadzanie albo do jakies wyzszej szkoły zawodowej.nie ma tu przecietnych
uczniów ,którzy mieli sr. 4,0 zdali próbny polski na 45% i nic nie umieja z
historii???gdzie sie nie popatrze to sr. 4,8, madcyna ,socjologia ,prawo,uj,
uniwersytet wrocławski.naprawde nie wiem czy piszecie prawde czy chcecie sie
tylko podwartosciowac.sorry ale dla wszystkich nie starczy miejsca na
renowmowanych uczelniach, no wiec hnie rozumiem dlaczego sie tak tu
puszycie,chwalicie i wywyzszacie.chciałabym zeby odpisali normalni ,polscy
uczniowie,a nie zgraja kujonów(przyszłych lekarzy,prawników i psychologów).i
oszczedzcie sobie komentarzy w stylu wez sie do nauki,a nie ktytykujesz
innych albo jesteś jakaś zazdrosna.mam nadzieje że mimo tego ze nie napisałam
matury na 99,9% to dostane sie na moje wymarzone studia i wszyscy inni
tez.przepraszam za literówki i troche chaotyczna wypowiedz ale nie za dobrze
sie dzisiaj czuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 30.04.05, 13:05
      po prostu ludzie, ktorym zle cos poszlo sie tym nie chwala... a jak ktos mial 90% z czegos to wiadomo, ze napisze, czasem zawyzy, czasem nie...
      ja sie np. nie "chwale" nigdy, po prostu czytam i "podziwiam"...
    • Gość: :)))))))))) Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.chello.pl 30.04.05, 13:24
      ej nie spinaj sie tak:)ja nie jestem zadnym kujonem ale mysle o powaznych
      syudiach:)a czemu nie???a co to ambicje to cos zlego??i zdaje historie i nic
      nie umiem:P
    • Gość: ja Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:25
      A ja dostałem z polskiego próbnego podstawowego 45%:( Nie miałem nigdy
      problemów z polskim, a tu nagle takie rozczarowanie. Oceny mam dobre i reszta
      próbnych w miarę poszła. Marzę o renomowanej uczelni (UW), ale nie wiem, czy
      się uda.
    • Gość: wolfheart Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.76.classcom.pl 30.04.05, 13:29
      hehe ja jak najbardziej jestem normalna polska uczennica i wcale sie nie chwale
      tym jak mi poszlo, wystarczy ze pochwalilam sie ludziom, ktorych znam; jednak
      nie rozumiem twojego oburzenia, bo dlaczego chcesz to forum na sile zamienic na
      forum 'sredniakow', a tym lepszym zabronic chwalenia sie; a niech sie ludzie
      chwala, przeciez nie musisz tego czytac, a chyba nalezy sie cieszyc, ze polska
      mlodziez ma jakies tam ambicje i osiagniecia, nio nie? ;) a jesli klamia to co?
      internet daje wszystkim taki luksus, ze mozna klamac do woli i tego nie zmienisz
      chocbys nie wiem jak sie skarzyla i oburzala, coz - takie zycie...
      z reszta ja mysle, ze w duzym stopniu te wyniki moga byc prawdziwe, bo wiadomo
      jak obiektywne sa ustne matury <smiech na sali>, nawet najwiekszy matol moze
      zdac na max...
      pozdrawiam i wyluzuj troche;)
    • Gość: Remedios Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 13:30
      Ja zdaje mature z historii, umiem niewiele (dopiero zaczynam powtórki), Na
      polski powtórzylam jak narazie tylko WESELE i mam srednią 4.0 :)
    • Gość: yaku_ona Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:39
      whoaaa ... ja tam mam srednia ponad 4.0 , probna poszla mi 'tak se' , ustne tak
      nawet dobrze , ale do pisemnych zaczynam sie uczyc dopiero od jutra:)) znaczy
      przypominac sobie lektury i moze przypomniec sobie pare slowek na angielski;) a
      skladam papiery na UMK i UKW ... szans raczej nie widze hieh :) ANGLIA czeka:)
      • ssylvia1 Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! 30.04.05, 14:20
        Droga Basiu

To jest forum GW podejrzewam, że uczniowie słabi nie czytają takich gazet i
        piszą o swoich wynikach na stronach Bravo Girl itd
        Jeśli chodzi o mnie, przyznaję, jestem ambitna. Z ustnych mam po 20punktów, ale
        pisemne juz tak dobrze mi nie idą, nie szły i nie pójdą. Mam swiadectwo z
        paskiem, z polskiego byłam przez 3 lata najlepsza w klasie, ale w klucz nie
        potrafię się wstrzelić. Zauważ więc, że matury w żaden sposób nie
        odzwierciedlaja stanu naszej wiedzy.

Pozdrawiam,
        Sylwia
    • Gość: Sagi Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.net / *.net 30.04.05, 18:07
      Bardzo dobry temat, żeby wpisali się ci, którzy ponieśli klęskę. Zacznę ja
      matura z polaka 15% (nie pisałem wypracowania bo... sam nie wiem.
      Zrezygnowałem? Nie potrafiłem? Nie przejmowałem się?)
      matura z matmy 32% podst i 16% roz
      średnia 4,3 (żaden tam geniusz)
      Nie wszyscy na forum to ludzie fałszywi.
    • Gość: Kaja Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.ssnet.pl 30.04.05, 18:19
      Szczerze mówiac nie do końca wiem, co chciałas tym postem przekazać, z tego co
      rozumiem, to szukasz na tym forum uczniów średnich, po co Ci oni potrzebni nie
      piszesz. Trudno. Wydaje mi się, że na forum nie znajdziesz zbyt wielu ludzi,
      którym próbne poszły źle, albo dostali malo punktów z ustnych. Nie znajdziesz
      ich po prostu dlatego, że raczej ludzie, ktorzy nie są zadowoleni z wyników nie
      beda sę nimi chwalic w internecie. zwłaszcza, gdy czytaja te wszystkie posty, w
      ktorych inni piszą, że mieli 2 razy po 100 %. Czasami czytajac to forum dochodze
      do wniosku, że to głupio miec poniżej tych 20 punktów :) Więc ja mam średnią
      wyższą niż 4,0, próbne poszły mi w miare dobrze, podobnie ustne. Tylko, że to
      nic nie znaczy, bo w klucz i tak nie umiem trafić, podobnie, jak większośc tych,
      co mają średnie 5,0 i po te 100 %. więc pozwól im chociaż teraz się tutaj
      dowartościować ;)
      pozdrawiam, Kaja
      • n_nicky Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! 30.04.05, 18:43
        A ja odbiegnę trochę od tematu.Uważam za totalną pomyłkę osoby,których
        największą ambicją jest pasek na świadectwie i piątki ze wszystkich
        przedmiotów.Te osoby nie mają pasji(najczęściej),zainteresowań,ich jedynym i
        największym zainteresowaniem jest piątka czy szóstka z matmy i z polskiego.Ja
        jestem dobra z humanistycznych,ale ścisłe mi nie idą.I nie będę nie spać po
        nocach,bo moją ambicją jest 5 z matematyki czy fizyki,których i tak nigdy nie
        zrozumiem.Mam za to swoje pasje,przez wielu zupełnie niesłusznie mylone z
        kujoństwem.Kujon to ktoś,kto musi być świetny ze wszystkiego bez względu na
        wszystko i wszystkich.Ja mam średnią 4,0 i jest mi z tym dobrze.Mam swoje
        ulubione dziedziny(np. geografia,pomimo 4,0 na świadectwie zajęłam 2 miejsce w
        finale ogólnopolskim konkursu).I cenię sobie takie osoby-które mówią jasno
        "nienawidzę fizyki",ale za to mają pasję,której tak bardzo brakuje polskim uczniom.
        Też nie wiem,co tak do końca chciałaś przekazać swoim postem.To naturalne,że
        jeśli ktoś miał na ustnych powiedzmy 40%,to nie "pochwali" się tym na
        forum,gdzie większość ma 100%.Ale nie rozumiem osób,które obnoszą się świetnymi
        wynikami i postami w stylu"to była pestka,u mnie wszyscy mieli 100%".Pisemne
        pokażą prawdę ;)
        pozdrawiam i przepraszam za przydługi post :)
        • Gość: joe_black Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 20:28
          musze sie zgodzic z n_nicky: osoby chcace za wszelka cene zdobyc pasek na
          swiadectwie i miec z wszystkiego same 5 i 6 to w wiekszosci kujony w
          najszpetniejszym znaczeniu tego slowa. oki moze sa jakies pojedyncze jednostki
          uzdolnione zarowno w przedmiotach scislych jak i humanistycznych (to musza byc
          prawdziwi geniusze!!!), ale jak pisze, takich osob jest niewiele (moze jakis
          0,000000000000001% ogolu). mi nigdy nie zalezalo na swiadectwie z paskiem. oki
          moze w podstawowce, ale to byla przeciez pestka ;)) w gimnazjum i pozniej w LO
          wyszedl moj beztalent do przedmiotow scislych w przeciwienstwie do
          humanistycznych i przede wszystkim j.obcych. tak jak n_nicky mam swoja pasje,
          na ktorej sie skupiam, a jest nia nauka jezykow obcych. moje swiadectwo
          ukonczenia LO jest doprawdy zabawne, mozna w nim znalesc niemalze wszystkie
          mozliwe stopnie w polskiej skali ocen (no poza 1, bo wtedy bym przeciez musial
          siedziec rok ;)), poczawszy od 2 do 6. jestem tepy z matmy i chemii, i bardzo
          nienawidzilem tych przedmiotow przez cala moja "kariere szkolna", na moim
          swiadectwie mam wlasnie 2 z matmy i 3 z chemii. srednia ocen: 4,6. za to
          najbardziej cieszy mnie 6 z j.niem i z j.ang a cala reszte przedmiotow mam
          praktycznie w dupie. ustne poszly mi swietnie (po 95% z j.niem i j.ang poziomy
          oba rozszerz. oraz 100% j.pol) i szczerze mowiac nic sie na nie praktycznie nie
          uczylem poza prezentacja na polski, na ktora wybralem temat jezykoznawczy, bo
          przez cale 3 lata liceum nie tknalem ani jednej lektury, moja baza sa
          wypracowania. wiem, moj blad, wszystko wyjdzie na pisemnej, a moze uda mi sie
          przechytrzyc klucz i dostane troche wiecej punktow? na probnej mialem z polaka
          60% (podst), na wypracowaniu wykorzystalem fragmentaryczne resztki
          mojej "wiedzy" z polskiej literatury, tjaaa... ciekawe co bedzie na pisemnym
          polskim.

niech sie dzieje wola nieba (z nia sie zawsze zgadzac trzeba)

;)))
          • Gość: arthe Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.05.05, 15:04
            jeśli mam być szczera..
            a zawsze jestem:)
            ustne poszły mi dobrze 19 i 18 średnia: 4.6
            mam się cieszyc ?? nie mam z czego!
            ustne nic mi nie dają, podobnie średnia
            matematykę na maturze zawalę, nie mam czasu na porządne przygotowania
            kiedyś brałam udział w olimpiadach z polskiego, byłam niezła, i co??
            w klucz z polaka nie strzelę
            na próbnej miałam 47 %!!
            matematyki nie zdałam
            marzy mi sie polibuda we Wrocku lub w Krakowie, ambitne, prawda?
            hmm..marzenia..
            nowa matura to jest ZWYCZAJNA POMYŁKA

• Gość: Natch Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:14
          Ja zawsze mialam bardzo dobre oceny w szkole i rownoczesnie od zawsze
          zajmowalam sie swoimi pasjami, poswiecajac im sporo czasu (wczesniej proby
          kilka razy w tygodniu, potem codziennie sportowe treningi, taniec,
          dziennikarstwo, jezyki obce itd. itd. itd). Nie widze problemu, zeby pogodzic
          szkole i zainteresowania.
        • Gość: K. Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.warszawa.tktelekom.pl 01.05.05, 00:55
          Dołączam się do opinii N_nicky. W życiu trzeba kierować się pasją, a nie
          czerwonym paskiem.

Śmieszą mnie posty pokroju ssylvi1. To, że ktoś jest "słabszym" uczniem nie
          oznacza, że interesuje go prasa pokroju Bravo Girl.

Nigdy nie przywiązywałam uwagi do ocen, wzbudzało we mnie litość i zarazem
          obrzydzenie wypraszanie "piątkowych uczniów" u nauczycieli lepszych ocen. Są w
          życiu ważniejsze cele niż kolejna kartkówka zaliczona z maksymalną liczbą
          punktów. Przeraża mnie "wiedza" tego typu osób. Na przykładzie moich koleżanek
          (i nie tylko) - nauczą się, napiszą i zapomną. Jeśli mnie coś zainteresuje, to
          ja to rozwinę. A "piątkowi"? - Nie mają na to czasu, ani miejsca - wypierają
          wszelkie informacje na rzecz miejsca dla nowych...

Jestem przekonana, że uczeń "przeciętny" w ogólnym rozrachunku potrafi więcej
          niż ten "piątkowy". Jakkolwiek absurdalnie miałoby to zabrzmieć.
    • another_story Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! 30.04.05, 18:32
      Nareszcie wątek, w którym można sobie bezkarnie uprawiać praktyki
      flagellacyjne! :)

Powiem Wam w sekrecie, że byłam najgorszą uczennicą w klasie (średnia: 3,5).
      Nienawidziłam tej szkoły i po prostu nie potrafiłam się nią przejmować.
      Prawdopodobnie stąd takie efekty. Ustną maturę zdałam dobrze, pisemna widzi mi
      się zdecydowanie gorzej. Zależy mi tak naprawdę tylko na polskim i angielskim,
      ale... primo: nie umiem pisać wypracowań pod klucz; secundo: miałam
      beznadziejnego anglistę, przez którego mocno się uwsteczniłam w porównaniu z
      samą sobą z czasów gimnazjum. Tak więc podejrzewam, że na egzaminach wypadnę
      nader przeciętnie.

A studia na UJ są (odkąd pamiętam) moim wielkim marzeniem. Nie wiem, może to
      faktycznie przerost ambicji? Rzeczywistość okaże się pewnie, jak zawsze,
      brutalna.
      • Gość: ja Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.stok.xen.pl 30.04.05, 19:44
        hmm ja mam średnią 4,3
        matury próbne zdałam tak polski(podst.-50%,historia podst.też (rozszerzona-32%
        nie pisałam wypracowania)a niemiecki 80%.W ogóle się do niej nie przygotowałam.
        Do matury się nie uczę ,taki ze mnie LEŃ!(uzależniona od kompa:/)
        najbardziej boję sie matury z historii(napisać wypracowanie!;//)i w ogóle,po
        pisemnym polskim zmuszę sie do nauki ,do polskiego poczytam streszczenia ,do
        niemieckiego przypomnę pewnie jak pisze się list formalny ,nieformalny itp
      • Gość: simi18 Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:28
        hehe... najgorsza uczennica ze srednia 3,5? no ladnie... u mnie najgorzej bylo
        2,1 :D ogolnie klasa nastawiona raczej na spotkania i zarty niz na nauke.. byla
        kujonka ze srednia 4,74 (szkoda ze jej zabraklo do paska 0,01 - widocznie za
        malo sie starala... ;]) ja mialem 4,46 ale nie dlatego ze sie uczylem.. lud
        szczescia umiejetnosci malego oszukiwania (:P)no i fakt ze jestem dobry ze
        scislych a polski tez mi nie sprawia problemu.. ustne posszly dobrze ale klucz
        odpowiedzi to jest "masakra" Polski to nie przedmiot na ktorym poprawna jest
        jedna odpowiedz! kazdy ma prawo do wlasnej interpretacji a nie tej, ktora
        narzuca nam klucz! ale co tam bede sie rozpisywal.. zaraz pewnie zaatakuja mnie
        UCZCIWI i powiedza ze sciagalem.. no straszne.. wybaczycie mi? hahaha... "kazdy
        orze jak moze?"
    • 321o Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! 30.04.05, 20:41
      to ja też się "pochwalę"... geniuszem nie jestem jak prawie wszyscy na tym forum... moja średnia to 3 z jakimś małym hakiem... nie chciało mi się zakuwać tego, co mi nie będzie nigdy potrzebne, olałam sobie żeby się przyłożyć bardziej do matury... choć wcale się tak nie przyłożyłam ;) z polskiego próbnego miałam jakieś 50% i nie potrzebuję więcej, ważne żeby zdać :] z matmy nie pisałam próbnej, ale patrząc na różne arkusze czy przykładowe matury sama nie wiem na co się ocenić, raz mi wychodzi jakieś 30% a raz 80, zależy... z polskiego ustnego miałam tylko 13 pkt, z ustnego niemieckiego rozszerzonego 14... z próbnego pisemnego niemieckiego było najlepiej, prawie 100%, a rozszerzona jakieś 80%...
      i na niemieckim mi zależy, więc jego się uczyłam najwięcej, dążyłam do wysokich wyników tylko z niego, bo reszta mi nie jest potrzebna, nie będę się "kujonić" tylko po to żeby rodzinka chwaliła moje piąteczki na świadectwie, chce po prostu robić co mi potrzebne i co mnie interesuje... i ze studiami też wysoko się nie cenię, chcę iść na germanistykę, choć wątpię, że się dostanę, najwyżej pójdę na płatne - ale właśnie na ten kierunek, bo wiem czego w życiu chcę :]
    • b_belcia Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! 30.04.05, 21:39
      ech, kretynow szukasz? moze sprobuj zagadac do jakis wachaczy kleju z twojej
      dzielnicy, oni pewni sie nie ucza, jesli chcesz pogadac jak to fajnie jest olac
      szkole mature i edukacje to znajdziesz w nich odpowiednich sluchaczy
    • Gość: jk Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.udn.pl 30.04.05, 22:33
      Śmiem twierdzić że ci co się wy[powadają to by nie zapełnili jednego roku
      żadnego wydziału to może akurat zinternetyzowani sę dostana?
    • Gość: paula Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:14
      a ja powiem tak te wszystkie wyniki to pic na wode fotomontaż matury próbne
      sprawdzali nauczyciele w szkole i skoro jest to jakieś dobre liceum to zawyżali
      zeby to pokazac jacy to zdolni uczniowie i zeby sobie renomy nie psuc ze głąbów
      wykształcili a ja mam średnią 4,0 a polak ledwo zdałam podobnie jak fize czy
      chemie ale wcale nie uważam zebym mało umiała po prostu nauczyciele w nasze
      szkole nie chcieli nas skrzywdzić zawyzając te oceny i dając nam jakies
      wygórowane wyobrazenie o naszej wiedzy nie pokrywające sie z rzeczywistoscią.
      a pozatym to czemu sie dziwisz ze kazdy wysoko obstawia studia? przeciez to
      normalne ze kazdt chce jak najlepiej a dopiero jak to nie wyjdzie to sie idzie
      tam gdzie są miejsca wiec nie dziw sie bo czasme sie zdarza ze jakiś średniak
      dostanie sie na elitarny kierunek i kazdy na takie włsnie sczescie liczy czy to
      grzech mieć marzenia?
      • Gość: ksennnn Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.icpnet.pl 01.05.05, 17:04
        Też mnie odstrasza ten świat ludzi ocenianych po cyferkach i ludzi z cyferkami
        się utożsamiajacymi. ,,Ja jestem setką ty jesteś tylko siedemdziesiatką.." no
        tak... czasami trzeba być najpierw numerkiem, by stać się czymś bardziej
        ludzkim być może... walczyć by nie być już tylko numerkiem, choć większośc z
        nas pewnie i tak nim pozostanie, chyba, że wyjdą poza ten liczbowy systemik i
        zaczną żyć zupełnie na swój własny sposób... ale to cholernie trudne (i dla
        numerków strasznie naiwne i dziecinne)
        • Gość: IZA Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.rybnet.pl 01.05.05, 22:36
          popieram Baśke
          jak czytam te forum to az żałość ogarnia... nie mówie o wszystkich bo wyjątki
          się zdarzają ale większość to szkoda gadac . Ja sama chodze do przeciętnej
          klasy w której jak ktoś dostał 3 albo no wow 4 to był zadowolony ..nie było
          wyscigu szczórów. kazdy sie cieszył tym co miał . a na ustnych to jak słabe
          osoby zdały wogóle ! to sie cieszylismy i ściskalismy ... a nie patrzylismy na
          siebie spod byka i kuliśmy az do zawału serca zeby tylko zdać maxium!! i
          dlatego chodząc do takiej klasy wiem ze sa rzeczy ważniejsze od maxymalnego
          wyniku...Napewno czytając to ktoś pomysli sobie ze źłe sie uczę czy coś ..a tak
          nie jest. nie bede sie tu chwalić swoimi wynikami bo wiem ze oceny sa
          nieobiektywne i będąc najlepsza w mojej klasie wiem jednocześnie ze w
          renomowanym liceum mogłabym być na szarym końcu .I tak autorka zastanawiałam
          sie czy istnieją jeszce tacy ludzie którzy ciesza sie poprostu z dobrych
          wyników a nie żyją tylko z myslą ze muszą miec 100% i zdać na uj bo inaczej
          świat sie zawali. pozdrawiam
          • Gość: natchniuza Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 16:07
            A co w tym zlego, ze ktos chce sie koniecznie dostac na UJ?
            Dla mnie ta uczelnia, to miasto i anglistyka wlasnie tam, to jest spelnienie
            marzen.
            I co w tym zlego?
            Czujecie sie lepci, bo macie gorsze wyniki? :/
            Dla mnie te wszystkie bezsensowne posty sa po prostu przejawem zazdrosci i tyle.

Pozdrawiam.
    • Gość: buuuka Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 02.05.05, 01:19
      Racja racja racja. Same kujony. Ja miałam średnią 4,2. Probne poszly mi slabo,
      ustne ok. Uczę się od jednej maturki do drugiej, teraz np. czytam streszczenia
      na polski i ucze sie jak sie pisze rozprawkę it.p., do matury z geografii nic
      nie umiem - będę na jej naukę miała 10 dni :) No i luzik i wcale nie jest źle -
      ja jeszcze trochę siedzę przy książkach. Większość moich znajomych prawie w
      ogóle do nich nie zerka.
      • Gość: baska Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 15:30
        no i własnie o to mi chodziło!!żeby ludzie którzy nie maja sr 5,0 tez cos
        powiedzieli o sobie.po prostu nie chciało mi sie wierzyc ze w Polsce są same
        kujony i tylko oni pójda na studia.jak sie patrze na moja szkołe i tych kilka w
        okolicy to widze ze ludzi z tak wysokimi wynikami i srednia mi jest bardzo nie
        wiele.u mnie tak ok 8 osób na 110 maturzystów-niewielki % co, nie??powodzenia
        wszytstkim na maturze!!
        P.S. jeszcze chciałabym tu ukazac bardzo trafne strwierdzenia(aczkowiek nie
        dotyczy wszystkich):JAK KTOŚ JEST DOBRY ZE WSZYTSTKIEGO,TO ZAZWYCZAJ Z NICZEGO!!
      • Gość: Sav Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 04.05.05, 16:27
        a 4.2 to zla srednia ,powiedzial bym ze wrecz kujonska;)
      • Gość: stynka ja nie mam się czym chwalic IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 21:35
        ja nie mam sie czym chwalic, mam srednią 3,8 próbne ledwo zdałam a ustne:
        polak 15 angol 16. marzy mi sie filologia polska na umk ale raczej się nie
        dostane więc ide na teologie lub chemię...
    • tootik Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! 03.05.05, 13:19
      Wiesz, ja jednak wolałabym, żeby lekarz, u którego będę się leczyć, przykładał
      się do nauki.
      • Gość: baska Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:29
        widać ze nie rozumiesz co czytasz!ja nie pisałam o nieukach którzy POWINNI sie
        dostac na studia, bo tak im sie podoba,ale o ludziach którzy nie maja sr 5,0
        ale posiadaja swoje pasje,którym poswiecaja duzo wiecej czasu niż innym(według
        nich nudnym zajęciom).mysle że lepszym lekarzem bedzie osoba,która jest
        znakomita z biologii,fizyki czy chemii,a np słabo pisze wypracowania, niz ta
        która poświeca swój czas dzieląc go na wszystkie przedmioty z których po
        miesiącu juz nie wiele pamieta...
    • Gość: Sav Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 04.05.05, 16:29
      probna z Polaka pierwsza na 35% nastepna na 50 cos i jakbym mial 50 cos na
      normalnej to bym skakal z radości,średnią mam 3.2 przez cale liceum nic sie
      nieuczylem do matury tez niebardzo jestem przygotowany,niewybieram sie na zadne
      UW UJ itp ,zadowolony bede jesli wogle gdzies sie dostane;)Takze normalni
      ludzie tez tutaj sa,pozdro;)
    • Gość: goscinka Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 04.05.05, 18:40
      Dobry post...nie zebym miala cos przeciwko osobom "genialnym" , ale zawsze to
      troche lepiej jak poczyta sie wypowiedzi tych .ktorzy wypadli "przecietnie".

Ja mam srednia 4,0..polowa mojej klasy ma taka...ja mam taka w ogole sie nie
      uczac;] spryt , szczescie no i w jakims stopniu wiedza.Ci co "kuli" caly rok
      maja taka sama srednia jak ja.Nie wiem po co to pisze , ale mozna wywnioskowac
      z tego,ze czesto zalezy od "inteligencji" i sprytu a nie wykutych pojde z
      ksiazki.

Probna z poslkiego napisalam na 40 pare % ..juz nie pamietam dokladnie
      ile.Rozszerzona poszla mi lepiej ;) Pisalam mature(podst i rozsz) z LALKI -
      wogole jej nie czytajac.Wniosek? Z tekstu zawsze sie cos odczytac , pokombinuje
      i punkty sie nazbieraja:) Wazne by umiec odczytac narratora :D

Dodam jeszcze, ze skonczylam profil humanistyczny z ocena bdb...Z przedmiotami
      humanistycznymi ,jezykiem poslkim nigdy nie mialam problemow..a tu
      nagle "sredni" wynik na probenj..to zaelzy jak komu podpasuje tenat .No i czy
      trafi w klucz...mi to chyba nie jest dane heh ;)

Z angielskiego mialam 50 %..bez uczenia sie.I tak dobrze,zwazajac na to ,ze
      przez 3 lata angielskiego -porzadnych lekcji moglabym nazbierac z ..po roku;]

Geografia no comments...:D boje sie cholernie ....licze sie z tym ,ze poprawie
      ja w styczniu:d no chyba ze 30 % bedzie...

Na studia wybieram sie na ekonomie zaocznie ,nie to zebym obawiala sie ze nie
      dostane sie na dzienne.Poprostu mam swoje plany i zebym mogla je
      zrealizowacmusialam isc na zaoczne ;]

• Gość: dziubus Re: CZY WY WSZYSCY JESTEŚCIE TACY GENIALNI?!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:14
        ee tam ja mature zwaliłam ale licze ze dostane sie na akademie medyczna hihi :)
        ale.... na ratownictwo medyczne ( pol-podst, biolog- podst, angielski ust -
        podst ) hej hej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka