Dodaj do ulubionych

CHLOPI TOM I ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:24
nie czytalam a w sciadze mam napisane jesien, zima, wiosna, lato

ktore z tych ma byc????
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaaa Re: CHLOPI TOM I ??? IP: 195.205.97.* 04.05.05, 11:33
      jesien to tom i tez nie czytałam tam sie zaczyna jak agata stara sie włóczy
      dzieci ją z chałupy wygoniły: ksiądz z nia rozmawia daje jej złotówke ,potem
      jest cos tam jak pracują w polu hanka nadzoruje(hanka-synowa macieja boryny)yyy
      co tam jescze potem było cos o krowie ze zdechła jak miała rodzić ,antek syn
      macieja nie ma dobrych kontaktów z ojcem ,ojciec mu nie chce przepisac ziemi bo
      sie boi ze go wydziedziczy(tak było z agata i sie teraz tuła biedna po wiosce i
      zebra)a dalej nie czytałam bo bym sobie wzrok popsuła czytając z tego kompa:/
      • Gość: kasia_bunia Re: CHLOPI TOM I ??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.05, 13:45
        nie tom tylko część. czesc 1 "jesień" czyli świat po żniwach... fragmenty zimy
        i motyw siewcy na wiosne :P to co masz wiedzieć na podstawe :p + podzoiał chło
        [ó na biednych i bogatych, rola kościoła, wiejska kurtyzana :p czyli Jagusi i
        konflikty pokoleń; ityzacja przestrzeni (czas kolisty nie linearny)
        • Gość: rodzynia Re: CHLOPI TOM I ??? IP: *.krak.tke.pl 04.05.05, 13:58
          S. Reymont, Chłopi (t. 1: Jesień)

tu masz lektury dokładnie :)
          hamlet.pro.e-mouse.pl/uczen/index.php?id=lektury
      • Gość: K. Re: CHLOPI TOM I ??? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 04.05.05, 15:38
        Krowa (Graniasta) nie zdechła dlatego, że miała rodzić! Ona się zapowietrzyła :P
    • Gość: rebelious Re: CHLOPI TOM I ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:36
      obojętnie co będzie z "Chłopów" ==>wtedy piszę bezwzględnie wiersz jakikolwike
      by nie był ;>. Nie będę pisac o jakimś nudziarstwie !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka