Gość: sAbINKa__ IP: 80.51.226.* 11.05.05, 19:49 Czy jest ktoś kto zdaje właśnie wos na maturze...całymi dniami siedze i wkuwam.Może ktoś...ma jakiś pomysł-jakie najprawdopodobniej będą pytania no i z jakich działów??Prosze o przeczucia!! :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.olsztyn.mm.pl 11.05.05, 20:01 Spokojnie...jeszcze duzo czasu jest...niektorzy zaczna sie uczyc wosu dopiero po historii (tak jak ja na przykład) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! 11.05.05, 20:05 no własnie ja też dopiero po historii zaczne na poważne, w sumie duża większośc, zdaje i to i to. więc Ty się nie łam jak sie tyle uczysz. Ja sę obawiam, że będzie dzo jakichś teoretycznych rzeczy o Unii Europejsiej, a to dlatego, że tego jeszcze w ogóle nie umiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.dom.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:06 Witaj! :) na probnej mielismy np pytanie o to, czemu jest niska umieralnosc noworodków w Norwegii, ogólnie duzo zadan na logiczne myslenie znajomosc aktualnych zadadnien politycznych.... zycze powodzienia za tydzien! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ummmnooo Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 21:17 gó... żadnych bieżących wydarzeń, bo matura była gotowa kilka miesięcy temu. na próbnej nic nie było z polityki bieżącej. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo_kimono Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! 11.05.05, 21:24 na próbnej bardzo zaskoczyło mnie zadanie z władzami samorządowymi i ich uprawnieniami, strasznie to dziwne było, a rozszerzona jak zwykle łatwiejsza. Nie umiałem jeszcze wtedy jaką to drogę musi przejść ustawa, aby stać się ustawą. A najdziwniejsze było zadanie z ta klauzulą do umowy, moja kolezanka znalazła to po fakcie w podręczniku do przedsiebiorczości. Także wos, to kilka przedmiotów jak zwykle. Poza tym to co Kaja powiedziała cała to zbiurokratyzowana Unia Europejska i inne organizacje międzynarodowe. A ja polecam się jeszcze nauczyć o partiach politycznych, bo tam występują rózne ewenementy. Dobra, jutro piszę historię nie wos, chociaż wolałbym to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:06 polecam ksiazke p. Janusza Micunia duzo i przystepnie napisane kupe zagadnien, prawnych politycznych i spolecznych aprawde dobra i aktualna jezeli chodzi o pytania na nowa maturke :) ma 300 stron wiec jeszcze zdarzysz :D Odpowiedz Link Zgłoś