Dodaj do ulubionych

WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !!

IP: 80.51.226.* 11.05.05, 19:49
Czy jest ktoś kto zdaje właśnie wos na maturze...całymi dniami siedze i
wkuwam.Może ktoś...ma jakiś pomysł-jakie najprawdopodobniej będą pytania no i
z jakich działów??Prosze o przeczucia!! :(
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.olsztyn.mm.pl 11.05.05, 20:01
      Spokojnie...jeszcze duzo czasu jest...niektorzy zaczna sie uczyc wosu dopiero
      po historii (tak jak ja na przykład) :)
      • kaja86 Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! 11.05.05, 20:05
        no własnie ja też dopiero po historii zaczne na poważne, w sumie duża większośc,
        zdaje i to i to. więc Ty się nie łam jak sie tyle uczysz. Ja sę obawiam, że
        będzie dzo jakichś teoretycznych rzeczy o Unii Europejsiej, a to dlatego, że
        tego jeszcze w ogóle nie umiem .
    • Gość: Aga Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.dom.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:06
      Witaj! :) na probnej mielismy np pytanie o to, czemu jest niska umieralnosc
      noworodków w Norwegii, ogólnie duzo zadan na logiczne myslenie znajomosc
      aktualnych zadadnien politycznych.... zycze powodzienia za tydzien! :)
      • Gość: ummmnooo Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 21:17
        gó... żadnych bieżących wydarzeń, bo matura była gotowa kilka miesięcy temu. na
        próbnej nic nie było z polityki bieżącej.
    • pablo_kimono Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! 11.05.05, 21:24
      na próbnej bardzo zaskoczyło mnie zadanie z władzami samorządowymi i ich
      uprawnieniami, strasznie to dziwne było, a rozszerzona jak zwykle łatwiejsza.

Nie umiałem jeszcze wtedy jaką to drogę musi przejść ustawa, aby stać się
      ustawą.
      A najdziwniejsze było zadanie z ta klauzulą do umowy, moja kolezanka znalazła
      to po fakcie w podręczniku do przedsiebiorczości. Także wos, to kilka
      przedmiotów jak zwykle. Poza tym to co Kaja powiedziała cała to
      zbiurokratyzowana Unia Europejska i inne organizacje międzynarodowe. A ja
      polecam się jeszcze nauczyć o partiach politycznych, bo tam występują rózne
      ewenementy. Dobra, jutro piszę historię nie wos, chociaż wolałbym to drugie.
    • Gość: Pedro Re: WOS- 19.05.2005 !!! Ratunku !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:06
      polecam ksiazke p. Janusza Micunia duzo i przystepnie napisane kupe zagadnien,
      prawnych politycznych i spolecznych aprawde dobra i aktualna jezeli chodzi o
      pytania na nowa maturke :) ma 300 stron wiec jeszcze zdarzysz :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka