Dodaj do ulubionych

czy ktoś się już nie uczy z biologii?

IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 17:40
Widze ,ze histrorycy opanowali to forum,a o biologii cisza. Sama mam juz dosć
co umiem to umiem,musz jeeszce ściagę wydrukować,ale mam nadzieję,ze się nie
przyda...... Ktos jeszce się nie uczy? Bo aż się zastanwiam cZy czasem jeszce
czegos nie pzreczytać skoro wszyscy tak wkuwają...........
Obserwuj wątek
    • Gość: biolog Re: czy ktoś się już nie uczy z biologii? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:50
      widze ze masz zamiar wydrukowac sciage a ja mam prosbe czy mozesz mi ja
      przeslac na emaila wislak86@wp.pl bede wdzieczny i z gory dzieki
      • Gość: paula może się wymienimy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:57
        ja też już się nie uczę :] już mam tak pomieszane w główce, że więcej nie
        trzeba :/ mam ściągę i... też mam nadzieję ,że nie będęmusiała jej wyciągać ;)
        może się wymienimy tymi ściągami :D ja mam z witamin i hormonów... kontakt:
        paula.buziaczek@interia.pl pozdrawiam wszystkich biologów ;)
    • Gość: dddddddddddddd Re: czy ktoś się już nie uczy z biologii? IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 17:56
      wyslałam,ale atpię aby ci się przydała......... ja sobie robiłam małe kopie
      stron z ksiązki.
    • Gość: dede Re: czy ktoś się już nie uczy z biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:56
      jesli bys mogła to ja też chciałabym zebyś przesłała mi te sciagi na meila:
      osobaaa@wp.pl. z góry dziex i niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi byle nie za
      wczesnie:p:D <lol>
    • Gość: B Re: czy ktoś się już nie uczy z biologii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:58
      ja, już mi się po prostu nie chce, wychodzęz założenia że już i tak się wiecej
      nie nauczę, a pytania i tak będa pewnie na myślenie, chociaż moim zdaniem
      biologia podobnie jak matma czy historia będzie trudna. niestety :/
      • Gość: zlośliwa Re: czy ktoś się już nie uczy z biologii? IP: 195.205.97.* 12.05.05, 18:01
        zaraz was podkabluje i wysle to do cke! nie ma sciągania ja nie sciągałam!!
        • Gość: ja Re: czy ktoś się już nie uczy z biologii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:26
          znów odezwała się jakaś maturzystka rocznik '65... i będzie prawić morały, że
          ona to nie ściągała, wszyscy u niej w klasie musieli odwiedzać psychologa z
          powodu załamań nerwowych przed maturą, a na koniec oczywiście owa "złośliwa" z
          chęcią by dodała, że mamy najprostszą maturę na świecie... czy "starzy
          maturzyści" dokuczają nam, bo poprostu zazdroszczą???
          • Gość: dddddddddddd ściaga IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 19:06
            to nie jest żadna cudowana ściąga,taki krótki psis hormonów i na co
            dzioałaja,jak ktoś zrozumie to niech sobie uzyje:
            Podwzgórze-prostaglandy-wazopresyna(nerki)/oksytocyna(macica)/statyny i liberyny
            Przysadka-białka-tropoweSoamtototropina(kom.ciała.wzrost.metba.energ.)/
            Kortykotr.Adrenokortykotropina(kora nadnerczy)/TyreoptropweTyreoptropina
            (tarczyca)
            Gonadotropowe(folikilina,gluteina)
            Tarczyca(pochodna amonów.TSH)tyroksyna(kom.ciala,zszycie o2,temp.)/Kalcytomnina
            (Tk.kostnazmniejszaCA)
            Przytarczyce-białka-Parathormon-zwiększa Ca
            Trzystka-białka-glukagonL(zrost glukozy,wzmożenie rozkładu w wątrobie)/Insulina
            (spadek gluikozy,zahamowanie mobilizacji rezerw tł.i wzmożenie proces syntezy
            gklikogenuw wątrobie wątrobie or m.)
            Nadnercza(ACTH)-KORAmineralokortykoidyAldosteron+gluikokortykoidy(kortyzol)-
            reg.gosp.wod.reg.metab.zw.org.są sterydami
            Rdzeń-(nor)adrenalina-mobilizuje do dział)-poch.aminkw.
            nerka-erytropetyna(kom macierzyste erytrocytów,pobusza przebieg
            erytropoezy/renina(Reg.skład jonowy płynu pozakomórk.,ukłkrązenia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka