lukaszowy 13.05.05, 15:30 wpisujcie sie wszyscy przyszli PRAWNICY i ktory uniwerek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pixi Re: PRAWO IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 16:13 ja UW, a jeśli się nie uda to też UKSW, UG, UMK, UŁ Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka003 Re: PRAWO 13.05.05, 16:17 ja tez bede probowala UW ale cos mi sie wydaje ze po tej maturze to droge mam zamknieta bo nie poszlo mi za dobrze... a poza tym to UMCS i URz a wlasnie odrazu zapytam czy na UW jak brana jest rozszerzona to podstawowa tez licza czy tylko ten jeden poziom? dzieki za odp Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Re: PRAWO IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.05.05, 16:19 Brana jest rozszerzona. I z wosu i z historii. wiem, bo tez zamierzam zdawać :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: PRAWO IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.05, 19:14 a jak nie zdawałam wosu to moge u nich?na jakich zasadach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: PRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:24 Ja równiez próbuje na UW :) a jaq nie to bęcze Kraka lub Wrocław ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamil Re: PRAWO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 17:04 chodzi ci o UW. JEsli tak, to oczywiscie, mozesz. Musisz jednak przystapic do Centralnego egzaminu wstepnego z Wosu...odbywa sie toto chyba 21czerwca. Jednakze wtedy proces rejestracji trwa tylko do 15czerw. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamil Re: PRAWO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 18:46 poprawka, do 12 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamx Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:48 UW, UAM, UWr, UKSW, UG P.S. na UW biorą pod uwagę obydwa poziomy ;p pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elarial Re: PRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:02 a ja na UJ, na maturze zdawalam matme, a tam nie musze miec matury z historii wiec bardzo mi to pasuje. pozd:) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialz Re: PRAWO 13.05.05, 20:30 Kraków albo Wrocław zastanawiam się też nad lublinem (tak na wszelki wypadek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velika Re: PRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:59 Wrocław, Łódź, Szczecin i może jeszcze Toruń:)Ze wskazaniem na Wrocław:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: PRAWO IP: 195.205.3.* 13.05.05, 21:07 Ja chciałbym UW, ale nawet tam nie bede papierów zdawał, bo wiem, że zawaliłbym test predyspozycj, w którym trzeba rozwiązywać proste kazusy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmacoma Re: PRAWO IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.05.05, 23:04 UAM, pod niego sie przygotowuje, bo mam nadzieje ze wszyscyy wystraszyli sie matematyki, heh >:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamil Re: PRAWO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 17:06 A jesli mozna wiedziec, w jaki sposob sie przygotowujesz. do tej rozmowy, oczywiscie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plama Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:08 uw. ale coraz bardziej się zniechęcam do samego kierunku, nie mówiąc już o moich szansach dostania się tam. jeśli dobrze pójdzie wos, to może będę tez składać na uj. Odpowiedz Link Zgłoś
sonne22 Pamietajcie!!!!!! co na uj co na uw co na umsc 13.05.05, 23:22 UMSC => sama matura WOS i HISTORIA wszytsko roz. UJ=> test predyspozycji UW => 50% matury WOS HISTORIA( i chyba ANG )i 50% test predyspozycji i jak ktos pisze samą historie to zdaje np. wos na uczelni i takie wpisy jak np. zdaje jeszcze wos i zobacze czy sie dostane na uj to zenada , sa strony dowiedzcie sie , tam wszytsko pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plama Re: Pamietajcie!!!!!! co na uj co na uw co na ums IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:30 wiesz, to dlatego, że jeszcze się nie interesowałam innym uniwerkiem niż uw. uj to taka ewentualność, ale nie mam jeszcze pojęcia o systemie rekrutacji. w każdym razie dzięki za informacje. a test predyspozycji podobny do tego na uw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ava Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:27 UW a w razie jakiegos przypadku to w kolejnosci UJ, UWr, UŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: PRAWO IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.05, 00:03 Ja z polskiego:podst:90%,rozsz:90% Ja z polskiego:podst:90%,rozsz:90% z angielsk.:podst:85%,rozsz:85% z historii: podst:70%,rozsz nie wiem To sa przyblizone,oczywiscie niepewne Ja ide na Uniwersytet Łódzki na PRAWO. z polskiego:podst:90%,rozsz:90% z angielsk.:podst:85%,rozsz:85% z historii: podst:70%,rozsz nie wiem To sa przyblizone,oczywiscie niepewne wyniki. Myslicie,ze mam szanse?Nie bedzie chyba tak zle...Ci,co ida na prawo na Uł niech wpisuja wyniki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byron Re: PRAWO IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 01:17 ang ok. 70% podstawowy rozszerzony nie wiem hist. 85-90%, rozszerzony na połowę z ćwiczeń napisałem, nie wiem jak rozprawka.. ale mam wątpliwości co do klucza, więc może cosik się zmieni jeszczena korzyść! Ja już nie marzę o UW, chyba że w kategoriach miłej niespodzianki;) Chciałbym teraz UMCS albo Białystok, ale wogóle gdzie mnie zechcą na dzienne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 Re: PRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:48 Ja UW lub UKSW... Podziwiam tych co zdjaą np. na UW i UJ.. no chyba ze mieszkają tak pomiędzy Krakowem a Warszawą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamil Re: PRAWO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 17:08 gratuluje odwagi w ocenie...Ja niepodejmuje sie oceniac sobie polski...choc znam klucz......to i tak nie ma pojecia, jak mi to ostatecznie ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszowy Re: PRAWO 14.05.05, 17:15 no to wierze ze sie prawie wszyscy spotkamy na uw, a przynajmniej na egzaminach powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DKNY Re: PRAWO IP: *.darknet.com.pl 14.05.05, 18:13 ja marzę o uj, do tej pory bralam jeszcze pod uwagę uw i uł, ale po maturze z historii chyba nie mam za dużych szans NO zobaczymy jeszcze jak mi pojdzie wos Ogólnie jestem załamana POcieszcie mnie i powiedzcie, że wam też żle poszła historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resow Re: PRAWO - Uniwersytet Rzeszowski rzadzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:15 Odpowiedz Link Zgłoś
lori19 Re: PRAWO - Uniwersytet Rzeszowski rzadzi 17.05.05, 20:05 ja też bym chciała na UNiwersytet rzeszowski Odpowiedz Link Zgłoś
betiszonek Re: PRAWO 14.05.05, 19:48 UW, UG, Uwr ale po tej histori to spróbuję jeszce do Białegostoku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do DKNY do DKNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:00 TEŻ MI TEAGICZNIE POOSZŁA HIST jeśli to dla Ciebie jest pocieszeniem i będe próbować na UJ na prawko tylko nie mam pomysłu jak sie dobrze przygotować skąd wziąść kazusy no i czy wkuwać całego Kopalińskiego na pamięć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walery LUDU! Co zdajecie na UW UJ UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:06 JAK Wy to technicznie rozwiążecie będziecie tak pdróżować na trasie Warszawa Kraków Warszawa Gdańsk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNKY Re: PRAWO IP: *.darknet.com.pl 15.05.05, 10:57 a ilu z was startuje na uj????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidzia Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 15:04 ja startuje na UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: PRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 15:29 Co wy tak wszyscy na uj, nie ma innych uczelni :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: PRAWO IP: 80.51.228.* 18.05.05, 14:00 ja nie na uj:) chociaż uwielbiam kraków, ehh... uw, a jak nie to coś lokalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REWARD Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:40 Te testy nie są z wiedzy historycznej tylko takie jak będą obowiązywać teraz w roku 2005 tzn. badają umiejętność logicznego myślenia, rozumienia i interpretacji tekstu a opracowane są na bazie krótkich prostych przepisów prawnych i sprawdzają umiejętność wyciągania prawidłowych wniosków z określonych przesłanek. Ja mam róznego rodzaju testy,- mam serie 400pytan w jednym zestawie i potem testy : 1.Test 100 pytań: przepisy prawne, wiedza ogólna z dużą ilością pojęć z zakresu prawoznawstwa, logiki dla prawników, 2.Test 100 pytań: j.w. 3.Test 150 pytań: j.w. 4.Test 100 pytań: j.w 5.Test 130 pytań: j.w. + teksty źródłowe /bez rozwiązań/ 6.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach Prawa Rodzinnego 24 strony, 7.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach prawa cywilnego procesowego oraz obejmujący problematykę systemów politycznych i ustrojową; 170 pytań, 33 strony, 8.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach prawa cywilnego materialnego oraz obejmujący pytania z zakresu logiki dla prawników, 39 pytań, 22 strony, 9.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach kodeksu postępowania karnego, kodeksu cywilnego i Konstytucji RP, 20 pytań, 23 strony, 10.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach prawa cywilnego materialnego oraz obejmujący zagadnienia z zakresu wiedzy ogólnej, 18 stron, 11.Test myślenia logicznego, 30 pytań, 7 stron, 12.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 60 pytań, 18 stron /zawiera odpowiedzi do 54 pytań/ 13.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 60 pytań, 18 stron /test sformatowano i liczy obecnie mniej stron/ 14.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 44 pytań, 8 stron, 15.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 60 pytań, 15 stron, 16.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 28 pytań testowych z jednokrotnego wyboru, 38 pytań prawda-fałsz, 47 pytań z odpowiedziami dot. problematyki prawoznawstwa, 17.Test - Elementy logiki i prawoznawstwa, 80 pytań /odpowiedzi do 68 pytań/, 23 strony, 18.Test - Elementy logiki i prawoznawstwa, 60 pytań, 19 stron, 19.Test z wiedzy ogólnej, 10 pytań, 2 strony, 20.Test z prawa konstytucyjnego i wiedzy ogólnej 57 pytań, 8 stron /bez odpowiedzi/. Testy sprzedam, po uzgodnieniu e-mail: przemo.wp@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
endru2 Re: PRAWO 29.05.05, 12:46 pol 100+100 (olimp) hista 90+65 wos 85+80 ang 90+75 skladam na UWr, ale nie licze na to bo biorą tylko rozszerzony, więc jeszcze UMK i UŁ, ale to kawał od domu i zupełnie obce miasta, więc sie waham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarpeta Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 16:12 no to ludzie powiedzcie mi jak sie uczycie na ten egzmin na uw? tylko te kazusy i czy poswiecacie all the time? ja na razie spokojnie ale z kazdym dniem energiczniej pozrdo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAA Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 19:47 ale to jest przeciez na myslenie Wiec tak jAK TO BYLO Z MATURKĄ -WKUWANIE NIC NIE jA NIE MIALAM ZAMIARU ISC NA PRAWKO ALE MOZLIWE ZE NA UG POJDE(ALE RACZEJ sIE TAM NIE DOSTANE :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: PRAWO IP: 80.51.250.* 29.05.05, 19:58 czego ty sie uczysz? przecież będą tylko pytania na myślenie!!! w najlepszym wypadku możesz sobie porozwiązywać przykładowe testy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 23:16 co za duzo nauki to tez niezbyt zdrowo...wakacje sa przeciez ;p ;p ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: PRAWO IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.05, 21:24 hej jest ktoś zainteresowany przykładowymi testami na wydział prawa i administracji UJ to zapraszam majja@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nelkaa Re: PRAWO 02.06.05, 16:46 jeśli się nie dostanę na archeologię to pójdę na prawo na UMK lub UŚ, zastanawiam się nad UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: PRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:41 najbardziej bym chciał UW potem UKSW, UJ, UMCS i UB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnisia Re: PRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:51 Kto na prawo do Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś