Dodaj do ulubionych

ciekwae !!!!!! bilogia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:17
ciekawe !!! bilogia - nei podobaja mi sie te komentarze dotyczace biologii w
ogole co to za porownywanie co bylo trudniejsze i jak moga sie wypowiadac
ludzie ktorzy biologii sie nie ucza ja pisalam mature z biologii i co !!!!!!
Ci ktorzy ukladali mature zapomnieli ze biologia to nei tylko genetyka matura
jest krzywdzaca dla ludzi ktorzy umieja i interesuja sie bilogia ile pytan
bylo z zoologii 4 a z botaniki? tez 4 a reszta ??!!!!!!!! a gdzie tu
sprawdzenie wiadomosci matura byla niesprawiedliwa ludzie uczyli sie 3 lata i
dostana slabszy wynik od tych ktorzy uczyli sie 2 miesiace
Obserwuj wątek
    • Gość: nn Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: 80.51.184.* 13.05.05, 16:21
      zdawalam matme i biologie i juz zaluje ze matme wybralam na podstawowy biologia
      banal mimo ze nie uczylam sie duzo
    • nikiitaa Re: ciekwae !!!!!! bilogia 13.05.05, 16:23
      Wszystko zależy od punktu widzenia. Niektóre pytania na biologii podstawowej
      były naprawdę proste. Wręcz banalne. Jeśli chodzi o porównywanie to
      rzeczywiście nie ma sensu porównywanie dwóch róznych przedmiotów. Dla mnie
      historia trudna nie była(ale to pewnied latego,ze się nia pasjonuje ]
      Co do nauki to jesli uczyłas sie cały rok albo i dłużej to nie powinnas dostac
      gorszego wynku od tych, którzy uczyli się tylko miesiąc:] Chyba logiczne:]
    • Gość: madzia Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 16:23
      zgadzam się z tobą. najbardziej denerwują mnie ludzi którzy twierdzą ze była
      banalna. ale jakoś materiał z biologii nie jest taki banalny!!jednym się udało,
      mieli fart, a ci co przez 3 lata zakuwali?? nie zawsze wyszło im to na dobre.
      poczekamy na wyniki:)moze będzie dobrze
      • Gość: Fika Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.c151.petrotel.pl 13.05.05, 16:27
        No wlasnie...szczerze mowiac ja tez przygotowywalm sie z zupelnie inncyh
        rzeczy...nie myslam ze nzowu dadza skore i oko:/i nawet oko spieprzylam bo
        nigdy sie oka nie uczylam i dupa nie wiem:P myslam ze bedzie duzo innych rzeczy
        z gentyki jakas krzyzowka?aberacjie ?translacja transkrypcja?cykl miesiaczkowy
        hormony>wazne pojecia i terminy?a tu dupa
        • Gość: ania Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:50
          Niech sobie sami ta mature pisza skoro taka wspaniala... Po cholere zakuwalam
          tyle biologii, wydalam kuuuuuuuuuuupe kasy na korki mam przerobiony materiał z
          książęk studenckich na AM.. umiem wszystko super..a tu dostaje takie gowno.. I
          kazdy kto przed matura przejtrzal vademecum bedzie mial taki sam wynik jak ja??
          Przeciez to chore.. Brawo wspaniala oswiato brawo brawo!!! Pewnie matura
          odzwierciedla wasz poziom intelektualny..
          • Gość: Gość Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: 212.244.68.* 13.05.05, 17:01
            No dokladnie ... Kursy przez rok bo na AM sie trudno dostac i napewno przywala
            biole z kosmosu, no to nauka z kosmicznych ksiazek ... A tutaj co GOWNIANE
            GOWNO ktore bylo mega proste i wogole nie sprawdzalo wiedzy. No ale coz mozemy
            sobie tutaj pisac i pisac ... A i tak juz nic nie zrobimy teraz trzeba jeszcze
            napisac chemie i fizyke, ktorej szczerze mowiac nie potrafie bo jest trudna no
            i sadzilem ze nadrobie punktami z bioli No ale ;-(
            Nie ma co, ogolnie to ta reforma jest ch..owa gowniana i poje..a jak nie wiem.
            No ale takich mamy politykow ...
            • Gość: Ksz Kszy Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:09
              Za duzo narzekacie...radze zmienic podejscie do samej matury. Skoro siem tak
              duzo uzczyliscie to i tak bedzieci miec duzo punktow i siem dotaniecie na
              studia. Ja sie tam ciesze ze matura z bioli byla "dla ludzi"...Kszy Kszy
        • Gość: asia Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.05, 17:07
          dobra dobra tak każdy psize o podstawie a czy rozszerzona tez taka łatwa
          prawie ze banalna?? nie mysle tak
          • Gość: zzz Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:05
            Słuchajcie..podsumuja to wszystko...
            po pierwsze to biologia z podstawowego była prosta, bo ja sama
            pisalam..nie uczylam sie na kursach, bo nigdy nie mialam problemow z
            biologia..wiec uwazam ze jezeli ktos mósial na takie chodzic to faktycznie mógł
            sobie nie poradzic z takimi banalnymi pytaniami, bo pewnie wkuwał te trudne,
            które zreszta ja sie nauczylam czytajac, czyli na logike..moze po prostu sie nie
            nadjecie na medycyne, bo jak mzona nie wiedziec takich podstaw....mozliwe ze
            wlasnie ja zabiore ci twoje miejsce..przykro mi..
            po drugie to rozszerzona była trudniejsza, a to przeciez ona jest
            potrzebna na medycyne, wiec tez nie wiem po co piszecie ciagle o podstawowej...
            po trzecie, zreszta tu sie całkowicie z niektórymi zgadzam, ze ta mature
            podstawowa mozna bylo zdac jak sie uczylo, nie 3 miesiace przed tylko jak sie
            uwaznie przeczytalo jedna ksiazke z podstawowego do liceum tydzien przed..a to
            jest nieco nie sprawiedliwe, bo ci co sie uczyli lub interesowali "od dawna" tym
            przedmiotem zdadza tak samo...a to oznacza tylko jedno, choc niektórzy bede sie
            cieszy,ze matura była dla "ludzi" ze wyniki nie bede obiektywne i nie bede
            swiadczyly o faktycznej wiedzy...a mialo wlasnie tak byc..wiec ja juz nic nie
            rozumiem...
            PO CZWARTE....najwazniejsze...nie jestem zla, ze była prosta, bo nie
            interesujamnie wyniki innych tylko moje, jak mi mposzlo dobrze, to czemu mam sie
            zloscic ze innym tez, ja chce isc na medycyne, wiec mi chodzi o rozszerzony, a
            ten był trudny, a podstawowy mógł byc trudniejszy bo chodzi o to zeby była jakas
            szansa go zdac, zwlaszcza jak sie nie mialo kasy na kursy tak jak niektórzy
            którzy sie teraz wymądrzają, a w rzeczywistosci sa zli ze im poszlo gorzej i
            bedzie siara, ze na nic im sie to nie przydalo, bo i tak nie rozumieja tego co
            sie uczyli<bo jak ja bym chodzila na takie kursy to był chyba na 100% zdala
            nawet rozszerzony...hihihihih>

trzymajcie sie..i usmiechnijcie, bo juz jest po bioli..a ja mam jeszcze inne
            przedmioty :)
            • Gość: niezazdrosnica:P Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:26
              ufuf, w końcu chociaz jedna normalna osoba na tym forum! chyle czoła, ze nie
              zazdrościsz innym że im dobrze poszło albo że wybrali fajny przdmiot na mature,
              tak jak reszta.
              Ja nie rozumiem, czy z cke odejma wam punkty z historii żeby ktoś z bio mógł
              wiecej dostac??
              ja sama zdawałam bio, bo mnie to interesuje i przyda mi sie przy wejsciu na
              studia, ale zaczelam sie uczyc 4 dni przed matura. I jakos poszlo... A moze to
              fakt, ze interesowalam sie nie tylko biologia ale tez MATURA??? bo wystarczylo
              wiedziec ze nowa matura ma sprawdzac nie tyle co wiadomosci ale umiejetnosci!!
              byla o ty mowa od poczatkow pierwszej klasy liceum po to żeby każdy mógł sie
              lepiej przygotować i rozmijac zainteresowania...
              i niech mi nikt nie pisze że mówie tak bo mi dobrze poszło. Podst owszem, ale
              na rozsz mogłam wyjśc po 15 min... :>
              pozdro dla NIE zazdrośników:>
            • Gość: lupus Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 22:57
              jezdzilem na takie kursy,zaluje,byly nudne i przesadali,bo po co komu wiedziec
              ze od 4 pierscienia pirolowego w czasteczce chlorofilu odchodzi czasteczka
              alkoholu i ze ten alkohol to fitol.takich rzeczy tam uczyli,umialem je i
              ROZUMIALEM,NIE UWAZAM ZE MATURA BYLA KOSMICZNIE TRUDNA,ALE NIE POWINNA BYC
              WYZNACZNIKIEM PRZYJEC NA STUDIA.BO TO ZE NIE WIEM Z CZEGO POWSTAJE BULWA
              ZIEMNIAKA TO NIE ZNACZY ZE BEDE ZLYM LEKARZEM.POZA TYM W WIELU KRAJACH
              NP.HOLANDII NIE MA EGZAMINOW NA STUDIA,KAZDY MOZE ISC GDZIE CHCE I JAKOS KRAJ
              TEN DOBRZE NA TYM WYSZEDL.POZDRAWIAM.A TAK WOGOLE TO NIE POSZLO MI SUPER,NA
              POCZATKU BYLEM BARDZO ZADOWOLONY,ALE PRZEMYSLALEM PYTANIA JESZCZE RAZ I NIE
              JEST DOBRZE.
    • Gość: Ella Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:20
      ludzie ktorzy pisali matme musza sie najwyrazniej wyladowac.no, ale tacy
      frustraci zawsze sie gdzies znajda:) Fakt, podstawa byla latwa-uczciwie mowiac
      bylam w mat-fiz, a porzadna nauke zaczelam tydzien przed matura, wiec rozumiem
      wiare ktora zakuwala 3 lata glupie szczegoly np. o rozmnazaniu paprotnikow.
      Tymniemniej rozszerzona byla naprawde trudna! Szkoda,ze jakos nikt kto pisal
      inny przedmiot tego nie zauwaza:/ no, ale tak wygodniej
    • Gość: iwonka Re: ciekwae !!!!!! bilogia IP: *.sepolno-krajenskie.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 18:32
      pogielo cie? chcesz sie pochwalic swoja dokladna wiedza z zakresu biologii to
      sobie studiuj biologie... matura ma sprawdzic umiejetnosci przede wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka