Dodaj do ulubionych

biologia raz jeszcze-czyli porywczość+zawiść=matur

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:04
CZytając te wszystkie wątki nie można nie zauważyć tej całej zawiści,
maurzyści niby mają być dojrzali a potrafią zachowywać się jak dziecPzyznaje
się odwarznie że pisałam biologię, rozszerzoną również, ale pisałam też
matme,roównież rozszerzoną.
Wyobraźcie sobie że też jestem troche zawiedziona maturą ponieważ mnóstwo
rzeczy których się nauczyłam wogołe się nie przyadało.(Z tego co wiem to na
innych przedmiotach było podobnie,np na historii słynne tramwaje;])
Denerwują mnie opinie porywczych maturzystów wyzywający tych co zdawali
biologie od debili, ja się debilem nie czuje ;] i sądze że większość biologów
również.. Łatwo jest wam napisać że jak byście się troche pouczyli(była taka
wypowiedź) to nawet rozszerzony zdalibyście bez problemu)Trzeba wziąść jednak
pod uwagę że nikt nie wiedział co będzie na maturze, zakres matury
rozszerzonej jest ogromny, a to że na tegorocznej maturze większość z tego co
umieliśmy sie nie przydała to tylko przykro..
I po co się tak ekscytować, dlaczego mamy takie głupie skłonności
porównywania się z innymi, starajmy się zająć przede wszystkim swoimi
sprawami a nie obrażać innych w sprawie która nas nie dotyczy.. to do
matematyków, historyków i wszystkich (nie wiem dlaczego) pokrzywdzonych =o)
ja tam będe się cieszyć jak moj kolega dostanie wysoką ocenę z historii, i
wcale nie będe mówić że to dla tego że było proste ani że też bym mogła..
Trzymam kciuki za geografów nawet jeśli ich matura będzie na poziomie
podstawówki, bo co mnie to obchodzi, to problem CKE

Obserwuj wątek
    • Gość: m brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:05
    • Gość: KrOOliczek Re: biologia raz jeszcze-czyli porywczość+zawiść= IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:09
      aaa sory za błędy ortograficznie;] a szczególnie za to odważnie, kurcze polski
      był dawno..
    • Gość: emilus Re: biologia raz jeszcze-czyli porywczość+zawiść= IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:18
      trafna wypowiedz. ja osobiscie podziwiam osoby ktore sie porwaly na biologie czy
      historie bo widze ile ciezkiej pracy i przygotowan ich to kosztowalo. osobiscie
      na te przedmioty bym sie nie porwal bo mnie po prostu nie interesuja i mi sie
      raczej w mej dalszej karierze naukowej nie przydadzą. osobiscie zdaje niedlugo
      fizyke:] i zdawalem matme na obu poziomach. w zadnym watku nie napisze ze matura
      z biologii byla latwa, poniewaz ja osobiscie bym jej nie napisal, a zakres
      wspolczesnej biologii jest przeogromny i zeby ja dobrze opanowac trzeba bylo
      poswiecic na prawde duzo czasu. nigdzie tez nie napisze ze banalna byla historia
      poniewaz przy takiej ilosci zadan w tak krutkim czasie byl to wysilk spory a
      ludzie znajomi przygotowujacy sie do historii tez juz od dawna sleczeli nad
      ksiazkami i przygotowywali sie z pisania prac. prawda jest taka ze podobnie
      wygladaja przygotowania do kazdego innego przedmiotu i nie powinnismy mowic ze
      to jest prostsze od tego poniewaz nikt nie umie wszystkigo. jeden pasjonuje sie
      biologia a drugi fizyka. jeden jest dobry z tego a drugi z tamtego, a nikt nie
      jest dobry ze wszystkiego. ludzie ktorzy wlasnie sa w polowie studiow lub juz
      dawno pracuja tez nie powinni mowic ze ta matura byla banalna a ich to bylo cos,
      poniewaz po pierwsze ich doswiadczenie zyciowe w danej dziedzinie jest za pewne
      o wiele wieksze a po drugie gwarantuje ze jak by do takiej ilosci roznorodnych
      zadan siedli na sali egzaminacyjnej to sami by mieli duzy problem. inaczej
      mowiac moze niech o poziomie roznych egzaminow nie wypowiadaja sie osoby, ktore
      nie mialy okazji sprobowac nowej matury z danego przedmiotu...
    • Gość: KrOOliczek No tak ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:28
      No tak, szcunek dla kolegi bo ja się fizyki po prostu boję. Mam nadzieję że Ci
      krytykującyzrozumieją wreszcie jak wiele materiałyuu jest do opanowania, dla
      każdego przedmiotu, naprawde zbyt dużo czasu poświęciłam nauce biologi żeby
      teraz ktoś mi mówił że jestem debilem. a tak na marginesie to troche ciężko
      jest porównywać amtme z biologią bo to inny rodzaj nauki. Matma wymaga dużo
      ćwiczeń, a nie samej nauki teorii..
      Zastanawia mnie jszcze jedno. dlaczego nie ma żadnej solidarności wśród
      maturzystów.. dlaczego obwiniają siebie nawzajem i wyzywają, my tylko piszemy
      mature, nie nasza wina kto ją ułożył. Więc radze skierować swoją złość w drugą
      stronę.. którą? -hmm CKE?
      Pozdrawiam =0)

www.degustatorzy.blog.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka