Dodaj do ulubionych

Odpowiedzi do bioli

IP: *.chello.pl 13.05.05, 17:20
czy ktos wie czy juz sa?? gdzie sa??
Obserwuj wątek
    • Gość: dygus moje odp...dobrze mam?? IP: *.gorzow.mm.pl 13.05.05, 17:31
      1. A - gruczol lojowy wydziela loj zeby wlosy sie nie lapaly b g. potowy
      termoregulacja
      2. struktura osteonu... tkanka zbita z wielu komorek ulozonych dookola naczynia
      krwionosnego..formuje kosci
      3.mozg chroniony przez czaszke i pluca przez zebra
      4.a rozkursz tego 2 i zgiecie reki a w b odwrotnie
      zaburzenia krazenia...i ze zelazo jest kobiecie potrzebne do ciazy i menstruacji
      5. bylo proste...skrobia --->glukoza---> maltoza i nad strzalkami enzymy
      6. czynna bo chlonnosc jelita :P ale nie wiem
      7. A- glukagon b- insluina
      8. Blonnik - zwieksza tepo przemian procesow metaboliczncyh

dalej kiedy indziej ide opijac maturke :P
      • Gość: AsiaSKARŻYSKO Re: moje odp...dobrze mam??- nie wszystkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:39
        5. bylo proste...skrobia --->glukoza---> maltoza i nad strzalkami enzymy
        <------
        • Gość: Isiaja Re: moje odp...dobrze mam??- nie wszystkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:41
          dekstryny tam byly, a nie prostgalandyny, ale poza tym mam tak samo :)
          • Gość: fdgfdg Re: moje odp...dobrze mam??- nie wszystkie IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.05, 18:05
            CO wy w ogole piszecie.
            "2. struktura osteonu... tkanka zbita z wielu komorek ulozonych dookola naczynia
            krwionosnego..formuje kosci" - tu trzeba bylo napisac jaka cecha kwalifikuje tkanke kostna do tkanek lacznych.
            "zaburzenia krazenia...i ze zelazo jest kobiecie potrzebne do ciazy i menstruacji" ja tu napisalam, ze niedobor zelaza wywoluje anemie.
            "8. Blonnik - zwieksza tepo przemian procesow metaboliczncyh" blonnik daje uczucie najedzenie, przyspiesza perystaltyke jelit i przemiane materii
        • Gość: sdfgdg Re: moje odp...dobrze mam??- nie wszystkie IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.05, 18:07
          Prostaglandyny to substancje zawarte gł. w nasieniu męskim (ale także, w stężeniach śladowych, we wszystkich niemal tkankach i narządach ssaków), mające naturę kwasów tłuszczowych... bosh :|
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka