Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 19:24 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:30 ja chcialam isc ale po hiscie wybilam sobie to z głowy i teraz jestem w kropce bo co ja niby zrobie z 65% z historii ? A ty ile bedziesz miec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 19:34 ang pods-90-92% rozszerzony 90% pods. historia- 75:(% rozszerzona z 85% powinno byc moze więcej a jaką uczelnię bierzesz pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:39 uj :( przeklenstwo mieszkania w krakowie ... z jednej strony super uczelnia pod bokiem, a z drugiej strony super ciezko sie dostac. Nie mam zielonego pojecia gdzie pojde. No przeciez z takimi wynikami to nie mam szans. A najlepsze jest to, że na próbnej miałam z wszystkiego wyniki wyższe o 20 % !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.local2.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 08:56 ja na europeistyke.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:00 Ja chcialam, teraz to juz dupa, chyba ze mi pojdzie bardzo dobrze wos.... Hehe pisze to chyba piaty raz. A poszlabym na UW. Ang podstawowy - 90% rozszerzony - 70% Historia podstawowa - 40-50% Historia rozszerzona - nie wiem ale duuuzo wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wassa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 14.05.05, 09:25 ja myslałam o SM, politologii, albo europeistyce, ale juz sama niew iem :/ matury poszły mi średnio :/ moje sie ze wziełam za duzo na siebie (3 przedmioty na rozszerzonym, oprocz polskiego i angielskiego) i teraz wyszlo jak wyszlo... sama nie wiem, poczekam na wyniki. A wy jak myslicie, od ilu % beda przyjmować? (tzn. ile trzeba miec zeby sie zalapać?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 09:29 Nie mam pojęcia od ilu procent mogą brać, ale moze wszyscy się załapiemy:)A na Uj kiedy sa testy wstępne?Musimy nadrobić punktacją na Wosie, ale pewnie i tak będzie gorzej heh:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.05.05, 09:36 europeistyka we wrocku..angielski (rozszerzony) cos kolo 80-90% no a geografia to zobaczymy po poniedzialku..ale mam nadzieje tez na jakies 80% z rozszerzonego..bo podstawowy i tak sie nigdzie nie liczy..wiec co za roznica ile? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.05.05, 09:38 nom a progi to mysle ze cos kolo 80% wlasnie bedzie..czyli taka 4 na starej maturze:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 09:39 a tylko do Wrocławia próbujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.05.05, 09:44 ..generalnie interesuje mnie wroclaw..ewentulanie moje kochane opole:P ale nie chce spedzic kolejnych 4 lat w tym miescie..awaryjnie chcialem jeszcze isc na turystyke lub dziennikarsto gdzie nie patrza na mature tylko jest test z kultury, mediow itp ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:09 Prosze ludzi nie wprowadzac w BLAD!;) Podstawowe sie licza na UW. HP + HR + WOSP + WOSR + (JOP + JOR ) · 0, 5 H – historia WOS – wiedza o społeczeństwie JO -Język obcy P – poziom podstawowy R – poziom rozszerzony Tak wiec nieprawda ze od 80%, bo ktos moze miec z rozszerzonego wosu 100% i wtedy moze miec mniej z historii i wypchnie ta osobe co miala po 80% ze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.05.05, 10:15 nie wprowadzam..bo ty mowisz o stosunkach miedzynarodowych a ja mowie o europeistyce: Rekrutacja będzie przeprowadzona na podstawie wyników uzyskanych na egzaminie maturalnym z następujących przedmiotów – poziom rozszerzony: - język obcy nowożytny (do wyboru: angielski, niemiecki, francuski, rosyjski) - historii lub geografii (do wyboru przez kandydata). (www.uni.wroc.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:20 Mowilam i o stosunkach i o europeistyce! Poprostu rozne uniwersytety maja rozne wymagania, na UW liczy sie podstawowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 16:18 Ja w sumie wolałabym zeby podstawowy sie nie liczył -tylko rozszerzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok index IP: 80.51.250.* 14.05.05, 21:34 mam na to index z olimpiady, ale traktuję te kierunki jako ostateczność, papiery na pewno złoże w razie jak bym sie nigdzie indziej nie dostał (czyt. SGH, ek-man i prawo na UW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaa Re: index IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 13:37 Na pewno się dostaniesz:) a z jakiego miasta jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: index IP: 80.51.250.* 15.05.05, 14:08 Bardzo daleko od Warszawy, 50 km na płd-zach od Wrocławia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuuu Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: 80.51.180.* 15.05.05, 15:19 Index, a dlazcego traktujesz te kierunki jako ostateczność ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: 80.51.250.* 15.05.05, 16:24 Bo po pierwsze inne kierunki bardziej mnie interesują i moim zdaniem dają lepsze perspektywy, natomiast stosunki czy europeistyka praktycznie tylko nauka języków, bo inne przedmioty są "średnio" przydatne. A jeżeli wam się zdaje, że po stosunkach pójdziecie na przykład na dyplomację, a potem liczycie na pracę w ambasadzie w Londynie, Paryżu, czy nawet na drugim końcu świata to sprowadze was na ziemię: Nie liczcie na to, z tego co wiem przy MSZ przyjmują co roku kilkadziesiąt osób, zakładając, że kilka(naście-dziesiąt???) tysięcy ludzi na to liczy i odejmując miejsca dla rodziny premiera, ministrów itp to jakie jest prawdopodobieństwo? Zdawałem tydzeń temu matme i powiem wam że BAAARDZO małe. A inne specjalności? No może w handlu ale i tak jest ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.net.autocom.pl 15.05.05, 15:27 Powiedzcie mi, czy na UJ stosunki międzynarodowe są aż tak tragiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 08:30 na Uj zaden kierunek nie powinien byc tragiczny!W końcu to uczelnia z tradycją. A tak poza tym to ile mieliscie z historii i angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.net.autocom.pl 16.05.05, 09:28 Właśnie, też tak myślałam, ale nasłuchałam się wielu niepochlebnych rzeczy o tym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 10:03 co np usłyszałaś masz moze gg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaa Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 20:10 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 08:14 nie wiem:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nynu Re: stosunki międzyanraodowe-europeistyka-idzie k IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 11:57 ja:) Odpowiedz Link Zgłoś