Dodaj do ulubionych

na ile____uczelni/kierunków____składacie?

IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:31
ciekawi mnie to :o) ja np. chce skladac na 4 uczelnie, nie wiem czy jest sens
tak duzo :/ co o tym myslicie? macie podobne plany?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.05, 11:41
      1 uniwerek, 1 kierunek :)
      Mam nadzieje ze sie dostane...
    • Gość: dżizas Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:50
      no aj tez tak chce, wszedzie an ten sam kierunek ale na 3 uczelniach...
    • Gość: triskel Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.netcontrol.pl 21.05.05, 11:50
      proszę o racjonalne skladanie podań bo s9e zrobi sztuczny tłum i będziemy sie tajać z papierami po rożnych uczelniach, tak jak to było z liceum. Ja osobiście składam na dwie: wymarzony i awaryjny i wydaje mi sie że tak jest rosądnie
      • Gość: słonko Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:11
        mnie nie musisz sie obawiac bo skladam na dosc "nudny" kierunek :o) ale
        rozumiem, ten sztuczny tlum jest okropny. Tylko ze ja nie wime do konca jak mi
        poszla ta maturka,no a poza tym jestem w dosc beznadziejenej sytuacji (z wlasnej
        winy) bo do konca nie wiem gdzie, na co, po co i to mnie doluje
    • Gość: luume 2 bo wiecej nie moge IP: *.localdomain / 195.116.246.* 21.05.05, 12:04
      ja tylko na 2 kierunki bo wszystko dookola chce oryginaly... a mam tylko 2.
      • Gość: Ala Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.laczpol.net.pl 21.05.05, 12:12
        A liczycie sie z tym ,że wszędzie zapłacicie po 80zł.
        • Gość: słonko Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:13
          licze sie z tym, dlatego palce ze swoich uciulanych pieniedzy. Ale na szczescie
          nie bede musiala isc do notariusza
          • Gość: aga_86 Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:55
            tylko na 2 kierunki>>. ja to chyba spanikowałam i składam na 2 kierunki na 2
            uczelniach...
            • Gość: blee Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:09
              up
      • Gość: Marta Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:58
        tzn ze masz starą mature? u mnie nie chcieli wydać mi drugieg oryginału mowili
        ze teraz w tym roku juz nie wydawają ??? o co chodzi????
    • Gość: mija Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.76.classcom.pl 21.05.05, 13:00
      1 ;)
      • Gość: fff mija!!!! IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:05
        pewnie olimpijka?? jestes pewna dostania sie? gratuluje :)
        • Gość: monique prosze o wyjaśnienie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:19
          "świadectwo dojrzałości w oryginale lub odpis otrzymany w szkole średniej, na

druku świadectwa dojrzałości albo duplikat świadectwa dojrzałości (dotyczy

maturzystów, którym zaginęło świadectwo)"

tzn, ze odpis notarialny nie przejdzie? nie rozumiem zupełnie.
          • czartusia Re: prosze o wyjaśnienie! 21.05.05, 13:22
            na moj rozumek to znaczy ze nie przejdzie. A gdzie tak jest??
          • Gość: alf Re: prosze o wyjaśnienie! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.05.05, 14:12
            ojeju najwyżej powiesz ze ci zgnieło i dasz odpis :)
    • Gość: Anusia Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.zbaszynek.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 15:03
      Chcialabym na 4 - 5 ale zobacze ile bede miala sianka, oplaty rekrutacyjne mnie
      przerazaja!!!Pzdr:)
    • Gość: kz Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:28
      Ja składam na UAM i w Wrocławiu na ten sam kierunek. Ponadto na rezerwowy w Wrocławiu:)

Ps. 80zł to przesada :/
      • Gość: paula Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 22:31
        prosze wytlumaczcie mi cos!!!! jesli skladam/loguje sie np na 5 kierunkow a
        potem musze skladac dokumenty a mam tylko d swiadectwa to co z pozostalymi
        kierunkami?? przeciez mozna chyba zlozyc tylko na dwa nie??
        • Gość: słonko Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:34
          heh, no tak ale niektore uczelnie prosza o swaidetcwo dopiero po ogloszeniu
          listy zakwalifikowanych (UWr, UW, UJ) a inne pozwalaja na dostarcczenie np.
          odpisu od notariusza, czy nawet xera poswiadczonego przez kogos
          wykwalifikowanego. Tak wiec jeslli sie dobrze ustawic to mozna skladac na wiele
          kierunkow, placac jedynie za rekrutacje :) Pozdro!
          • Gość: paula ???? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 22:41
            no oki na UL tez tak jest, ale ni eo to mi chodzi.Bo co to znaczy ze bede
            zaklasyfikowana? Jak oni maja mnie zaklasyfikowac skoro nie znaja moich wynikow
            bo swiadectwo sie dostarcza dopiero pozniej??
            • Gość: słonko Re: ???? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:45
              podczas rejestracji musisz podac swoje wyniki i watpie czy masz zamiar klamac,
              bo potem to i tak by wyszlo ;) wracajac do tematu podajesz te wyniki, drukujesz
              to podanie i wysylasz im razem z drukiem wplaty, no a potem jak juz sie
              dostaniesz to przesylasz reszte dokumentow, ktore uczelnia wymienia na stronie
              internetowej i oni to weryfikuja :)
              • Gość: paula Re: ???? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 22:48
                no oczywiscie ze nie bede klamac, przeciez to oczywiste! ale chodzi tu o ta
                rejestracje ktora bedzie od 4 lipca tak?? bo to logowanie pierwsze to byly
                tylko dane... Wiesz tak nawet pomyslalam ze byc moze teraz przy tej rejestracji
                drugiej bedzie trzeba wpisywac swoje wyniki. Czyli wypelniam podanie o wynikach
                i musze to wyslac razem ze swiadectwem?? no to tez nie mam pewnosci czy sie
                dostane nie? sorcia ze tak truje ale ja juz nie lape tego wszystkiego:(
                • Gość: słonko Re: ???? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:54
                  nie zrozumialam dobrze o co ci chodzi, ale sprobuje jakos odpowiedziec. Na kilku
                  uczelniach jest juz otwarta internetowa rejestracja, wpisujesz tam jedynie swoje
                  dane (dodatkowo niektore z tych uczelni prosza o wydrukowanie tej rejestracji i
                  wyslanie wraz z zaswiadczeniem zaplaty). To trafia do nich i oni na podstawie
                  danych robia ranking, punktuja itd itp. POtem jesli juz pojawi sie ranking
                  przyjetych i masz trzy dni aby przeslac reszte dokumentow tj. swiadectwo lub
                  odpis, zaswiadczenie lekarskie, f fotografie i takie tam pierdoly :) no a jesli
                  ich nie przeslesz to oni w ten sposob wnioskuja ze rezygnujesz z kierunku i na
                  to miejsce "wsadzaja" kogos innego. uffff, chyba dobrzze napisalam.

P.S. i nie ma sprawy!!!! pytaj o co chcesz a jesli moj rozumek zrozumie to
                  odpiszę :o) Sciskam.
                  • Gość: paula Re: ???? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 23:06
                    hmm, to teraz ja napisze czy dobrze skumalam:) Od 4 lipca pojawi siepowiedzmy
                    druga rekrutacja, gdzie trzeba bedzie wpisac swoje wyniki/procenty z matury
                    tak? I potem to razem z danymi, z dokumentem wplaty wyslac, ale osobno na kazdy
                    kierunek tak? nawet jesli sie znajduja na tej samej uczelni? a potem jak juz
                    bedzie wiadomo czy sie jest przyjetym czy nie to dopiero wyslac swiadectwo?/
                    Czyli w ten sposob mozna byc pewnym w sumie:) A nie oreinetujesz sie czy na UŁ
                    tez tak jest? Bo rejestracja elektr jest, ale nei wiem czy tam tez
                    bedzie "wlasnoreczne" wpisywanie wynikow i wysylanie ich na uczelnie. Ale sie
                    nagadalam:P
                    • czartusia Re: ???? 21.05.05, 23:16
                      ok. niestety trzeba wysylac na wsystkie kierunki oddzielnie tak jak napisalas a
                      to oznacza równiez ze trzeb placic duuuuuzo kasy :/ nie wiem dokladnie jak jest
                      na UL, bo sie nie wybieram ale wydaje mi sie ze na ich stronie internetowej
                      wszystko powinno byc napisane :) jesli czegos sie dowiem to sie odezwe :)
          • Gość: ff Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:19
            up
    • Gość: ptyś Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:31
      ja na 3 ;)
    • kaja86 Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? 21.05.05, 22:52
      Ja skałam na 2 uczelnie, na jedna na 3 kierunki, a na druga na jeden kierunek ;)
      czyli w sumie na 4 kierunki, dobrze, że przyjmuja odpisy notarialne ;)
    • Gość: pixi Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 23:25
      ale czy ta opłata musi być płacona oddzielnie na każdy kierunek na na tej samej uczelni?
      • czartusia Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? 21.05.05, 23:26
        owszem
    • Gość: :/ UAM - dwa kierunki IP: *.icpnet.pl 22.05.05, 14:26
      Chcialam na trzy kierunki, ale wszystkie są na UAM-ie (a ów uniwerek wymaga
      oryginału albo odpisu), więc złożę tylko na 2. Bo my dostaniemy tylko jeden
      oryginał i jeden odpis świadectwa maturalnego, dobrze myślę?
      • Gość: ja Re: UAM - dwa kierunki IP: 212.244.85.* 22.05.05, 17:03
        tez wlasnie chcialbym wiedziec jak to jest (czyt. bedzie)
        • Gość: ttt Re: UAM - dwa kierunki IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:39
          dostaniemy odpis i oryginal. Mimo tej niedogodnosci kilka uczelni ma
          iinternetowa rejestracje (UW, UJ, UWr itp.) wiec swaidectwa u nich sklada sie
          dopiero po dostaniu sie.
    • Gość: errr Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:25
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka