Gość: słonko IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:31 ciekawi mnie to :o) ja np. chce skladac na 4 uczelnie, nie wiem czy jest sens tak duzo :/ co o tym myslicie? macie podobne plany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.05, 11:41 1 uniwerek, 1 kierunek :) Mam nadzieje ze sie dostane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizas Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:50 no aj tez tak chce, wszedzie an ten sam kierunek ale na 3 uczelniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triskel Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.netcontrol.pl 21.05.05, 11:50 proszę o racjonalne skladanie podań bo s9e zrobi sztuczny tłum i będziemy sie tajać z papierami po rożnych uczelniach, tak jak to było z liceum. Ja osobiście składam na dwie: wymarzony i awaryjny i wydaje mi sie że tak jest rosądnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:11 mnie nie musisz sie obawiac bo skladam na dosc "nudny" kierunek :o) ale rozumiem, ten sztuczny tlum jest okropny. Tylko ze ja nie wime do konca jak mi poszla ta maturka,no a poza tym jestem w dosc beznadziejenej sytuacji (z wlasnej winy) bo do konca nie wiem gdzie, na co, po co i to mnie doluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luume 2 bo wiecej nie moge IP: *.localdomain / 195.116.246.* 21.05.05, 12:04 ja tylko na 2 kierunki bo wszystko dookola chce oryginaly... a mam tylko 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.laczpol.net.pl 21.05.05, 12:12 A liczycie sie z tym ,że wszędzie zapłacicie po 80zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:13 licze sie z tym, dlatego palce ze swoich uciulanych pieniedzy. Ale na szczescie nie bede musiala isc do notariusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:55 tylko na 2 kierunki>>. ja to chyba spanikowałam i składam na 2 kierunki na 2 uczelniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:09 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 2 bo wiecej nie moge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:58 tzn ze masz starą mature? u mnie nie chcieli wydać mi drugieg oryginału mowili ze teraz w tym roku juz nie wydawają ??? o co chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.76.classcom.pl 21.05.05, 13:00 1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff mija!!!! IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:05 pewnie olimpijka?? jestes pewna dostania sie? gratuluje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monique prosze o wyjaśnienie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:19 "świadectwo dojrzałości w oryginale lub odpis otrzymany w szkole średniej, na druku świadectwa dojrzałości albo duplikat świadectwa dojrzałości (dotyczy maturzystów, którym zaginęło świadectwo)" tzn, ze odpis notarialny nie przejdzie? nie rozumiem zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czartusia Re: prosze o wyjaśnienie! 21.05.05, 13:22 na moj rozumek to znaczy ze nie przejdzie. A gdzie tak jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: prosze o wyjaśnienie! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.05.05, 14:12 ojeju najwyżej powiesz ze ci zgnieło i dasz odpis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.zbaszynek.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 15:03 Chcialabym na 4 - 5 ale zobacze ile bede miala sianka, oplaty rekrutacyjne mnie przerazaja!!!Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:28 Ja składam na UAM i w Wrocławiu na ten sam kierunek. Ponadto na rezerwowy w Wrocławiu:) Ps. 80zł to przesada :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 22:31 prosze wytlumaczcie mi cos!!!! jesli skladam/loguje sie np na 5 kierunkow a potem musze skladac dokumenty a mam tylko d swiadectwa to co z pozostalymi kierunkami?? przeciez mozna chyba zlozyc tylko na dwa nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:34 heh, no tak ale niektore uczelnie prosza o swaidetcwo dopiero po ogloszeniu listy zakwalifikowanych (UWr, UW, UJ) a inne pozwalaja na dostarcczenie np. odpisu od notariusza, czy nawet xera poswiadczonego przez kogos wykwalifikowanego. Tak wiec jeslli sie dobrze ustawic to mozna skladac na wiele kierunkow, placac jedynie za rekrutacje :) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula ???? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 22:41 no oki na UL tez tak jest, ale ni eo to mi chodzi.Bo co to znaczy ze bede zaklasyfikowana? Jak oni maja mnie zaklasyfikowac skoro nie znaja moich wynikow bo swiadectwo sie dostarcza dopiero pozniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: ???? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:45 podczas rejestracji musisz podac swoje wyniki i watpie czy masz zamiar klamac, bo potem to i tak by wyszlo ;) wracajac do tematu podajesz te wyniki, drukujesz to podanie i wysylasz im razem z drukiem wplaty, no a potem jak juz sie dostaniesz to przesylasz reszte dokumentow, ktore uczelnia wymienia na stronie internetowej i oni to weryfikuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: ???? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 22:48 no oczywiscie ze nie bede klamac, przeciez to oczywiste! ale chodzi tu o ta rejestracje ktora bedzie od 4 lipca tak?? bo to logowanie pierwsze to byly tylko dane... Wiesz tak nawet pomyslalam ze byc moze teraz przy tej rejestracji drugiej bedzie trzeba wpisywac swoje wyniki. Czyli wypelniam podanie o wynikach i musze to wyslac razem ze swiadectwem?? no to tez nie mam pewnosci czy sie dostane nie? sorcia ze tak truje ale ja juz nie lape tego wszystkiego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: ???? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:54 nie zrozumialam dobrze o co ci chodzi, ale sprobuje jakos odpowiedziec. Na kilku uczelniach jest juz otwarta internetowa rejestracja, wpisujesz tam jedynie swoje dane (dodatkowo niektore z tych uczelni prosza o wydrukowanie tej rejestracji i wyslanie wraz z zaswiadczeniem zaplaty). To trafia do nich i oni na podstawie danych robia ranking, punktuja itd itp. POtem jesli juz pojawi sie ranking przyjetych i masz trzy dni aby przeslac reszte dokumentow tj. swiadectwo lub odpis, zaswiadczenie lekarskie, f fotografie i takie tam pierdoly :) no a jesli ich nie przeslesz to oni w ten sposob wnioskuja ze rezygnujesz z kierunku i na to miejsce "wsadzaja" kogos innego. uffff, chyba dobrzze napisalam. P.S. i nie ma sprawy!!!! pytaj o co chcesz a jesli moj rozumek zrozumie to odpiszę :o) Sciskam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: ???? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 21.05.05, 23:06 hmm, to teraz ja napisze czy dobrze skumalam:) Od 4 lipca pojawi siepowiedzmy druga rekrutacja, gdzie trzeba bedzie wpisac swoje wyniki/procenty z matury tak? I potem to razem z danymi, z dokumentem wplaty wyslac, ale osobno na kazdy kierunek tak? nawet jesli sie znajduja na tej samej uczelni? a potem jak juz bedzie wiadomo czy sie jest przyjetym czy nie to dopiero wyslac swiadectwo?/ Czyli w ten sposob mozna byc pewnym w sumie:) A nie oreinetujesz sie czy na UŁ tez tak jest? Bo rejestracja elektr jest, ale nei wiem czy tam tez bedzie "wlasnoreczne" wpisywanie wynikow i wysylanie ich na uczelnie. Ale sie nagadalam:P Odpowiedz Link Zgłoś
czartusia Re: ???? 21.05.05, 23:16 ok. niestety trzeba wysylac na wsystkie kierunki oddzielnie tak jak napisalas a to oznacza równiez ze trzeb placic duuuuuzo kasy :/ nie wiem dokladnie jak jest na UL, bo sie nie wybieram ale wydaje mi sie ze na ich stronie internetowej wszystko powinno byc napisane :) jesli czegos sie dowiem to sie odezwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:19 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:31 ja na 3 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? 21.05.05, 22:52 Ja skałam na 2 uczelnie, na jedna na 3 kierunki, a na druga na jeden kierunek ;) czyli w sumie na 4 kierunki, dobrze, że przyjmuja odpisy notarialne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 23:25 ale czy ta opłata musi być płacona oddzielnie na każdy kierunek na na tej samej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ UAM - dwa kierunki IP: *.icpnet.pl 22.05.05, 14:26 Chcialam na trzy kierunki, ale wszystkie są na UAM-ie (a ów uniwerek wymaga oryginału albo odpisu), więc złożę tylko na 2. Bo my dostaniemy tylko jeden oryginał i jeden odpis świadectwa maturalnego, dobrze myślę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: UAM - dwa kierunki IP: 212.244.85.* 22.05.05, 17:03 tez wlasnie chcialbym wiedziec jak to jest (czyt. bedzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: UAM - dwa kierunki IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:39 dostaniemy odpis i oryginal. Mimo tej niedogodnosci kilka uczelni ma iinternetowa rejestracje (UW, UJ, UWr itp.) wiec swaidectwa u nich sklada sie dopiero po dostaniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errr Re: na ile____uczelni/kierunków____składacie? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:25 up Odpowiedz Link Zgłoś