Dodaj do ulubionych

TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 08:51
WIDZĘ, ŻE JEST TU JUŻ WIELE TEMATÓW O MEDYCENIE, A JA CHCĘ ZROBIĆ 1 I ŻEBY
WSZYSTKO TU BYŁO, BO POGUBIĆ SIĘ MOŻNA. WIĘC PISZCIE, GDZIE IDZIECIE, JAK
MYŚLICIE ILE JEST OSÓB NA JEDNO MIEJSCE (JA SKŁADAM NA AMG) I ILE
PRZEWIDUJECIE MIEĆ PUNKTÓW. AHA, SĄ GDZIEŚ JAKIEŚ ODPOWIEDZI Z CHEMI I FIZYKI?
Obserwuj wątek
    • Gość: Antek Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 08:58
      No widzę, że nikt nie wchodzi :'( Szkoda, chcialam pogadać. Proszę piszcie!!!
      Dlaczego wybraliście akurat AM? Ja marzyłam od dzieciństwa o tym kierunku, ale
      nie wiem czy się dostanę bo fiza mi słabo poszła ;( Piszcie jak było z Wami.
      • Gość: Medyczka Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 22.05.05, 09:16
        nie pzrejmuj sie i nie biezr sobie do glowy tych wynikow po 96 proc i progow po
        98 o ktorych tu pisza
        • Gość: Antek Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:38
          Szczerze mówiąc, to nie bardzo wierzę, że wszyscy mają takie super wyniki, a
          poza tym to się dopiero okaże.
    • Gość: xxx Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 22.05.05, 11:14
      Ja jeszcze nie jestem zdecydowana na konkretną AM. Jaka według was jest
      najlepsza i dlaczego? Będę miała z bioli ok. 80%, chemii tez i fizyki ok. 50%.
      Z każdego przedmiotu może być parę procent więcej, mniej nie podejrzewa, ale
      wszystko jest możliwe
      • Gość: Antek Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:36
        Najlepsza podobno w Poznaniu, ale nie wiem dlaczego - ale wszyscy tak mówią.
        Na tej stronie jest jakiś ranking, ale stary : www.wprost.pl/ar/?O=44196
    • Gość: natalia Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:06
      ja do wawy ale slabo napisalam fize a wy ile mozecie miec tak orientacyjnie? ja
      chyba 40% z fizy, porazka:(z chemi jeszcze nie ma odp ale mam nadzieje ze
      bedzie ponad 80% z bioli mam 100% mam szanse ale szczerze?
      • Gość: Antek Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:33
        Nie wiem czy masz ja nic nie wiem, skąd macie odpowiedzi z fizyki?
        • Gość: bandurystka Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:39
          Ja też na AMG... ale trudno mi poiedzieć po ile z czego będę miała punktów, bo
          boję się sprawdzać odpowiedzi :P z fizyki mam nadzieję, że 50 % będzie :) a do
          Poznania... niby najlepsza uczelnia, ale myślę, że będzie bardzo trudno się
          dostać - powinni składać tylko ci, którym maksymalnie dobrze poszła chemia i
          biologia. Bo fizyka to wszystkim kiepsko poszła(tzn. rozszerzony arkusz), takie
          mam wrażenie.
          • Gość: Antek Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:43
            Do Poznania podobno było można skłądać tylko do 20 maja. Macie link do
            odpowiedzi z fizy?
            • Gość: Antek Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:28
              Z bioli policzyłam z podstawy 80%, z rozszerzonej ok 70%, z chemi podstawowej
              80%, reszty nie wiem. PISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Maja Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:14
              Poznan jest najlepszą uczelnią to fakt. Ale przedłużyli terminy składania tam
              dokumentow do konca maja z powodu za małej liczby chętnych!!!!! To pewne-
              dzwonilam !
              • Gość: ... Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.05, 20:49
                www.zamkor.pl - odp z fizy
              • Gość: Medyczka Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 22.05.05, 21:31
                sklaldalam papiery 19,05, bylo 5 osob na miejsce
                wiec wcale nie am takiego tloku
                • Gość: Martrus Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:06
                  jasne bankowo Ci juz wtedy powiedzieli ile osob na miejsce maja buahahahaha
                  chyba ze twoj stary jest rektorem ???
                  • Gość: qwer Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 01.06.05, 20:43
                    idioto!!!!!!! wiedza ile przjeli do danej chwili podan popaprancu buhahhha
              • lily86 Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.05, 19:42
                Gość portalu: Maja napisał(a):

> Poznan jest najlepszą uczelnią to fakt. Ale przedłużyli terminy składania tam
                > dokumentow do konca maja z powodu za małej liczby chętnych!!!!! To pewne-
                > dzwonilam !

A czy ktoś ma informacje na temat tego ile jest osób na miejsce teraz, po
                uplynieciu terminu skladania podan?
                Z gory dziekuje za info:)
    • Gość: XY Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.68.80.71.ostrow80.tnp.pl 22.05.05, 22:20
      Jak licze wg kluczy to po 90% z fizy bioli i chemii.
      • Gość: niunia Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:34
        tlyko, że nie ma jeszcze kluczu do wszystkich zadek :P
        • Gość: niunia Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:35
          sorry, miało być przedmiotów :P
    • Gość: qaga Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.55.* 26.05.05, 12:40
      tak sobie chodze po forum i przeczytałm o jakimś progu punktowym na
      poszczególne AM-y czy wiecie coś bliższego na ten temat? na oficjalnych
      stronach uczelni nic takiego nie ma.Ktos pisze,że AMPoznań ogłosi próg po 7
      lipca, a inne na początku czerwca.To co, jeśli będę miała np. 230 punktów, a
      limit będzie 250 to podań poniżej nie będą rozpatrywać nawet jeśli powiedzmy
      nie bedzie wystarczającej liczby chętnych z punktami powyżej limitu? o jest
      jakieś chore,albo ja nic nie rozumiem.
      • Gość: niunia Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 12:43
        Wydaje mi się, że będzie od góry wyznaczone, we wszystkich AM-ach ;-). To tak
        jak z odgórnym egzaminem itp.
        • Gość: mi Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 26.05.05, 13:27
          nie ma żadnych odgórnie narzuconych progów.Jest lista rankingowa i ostatni na
          liście(wg. limitu przyjęć tzn. ilości miejsc )wyznacza próg.
          • Gość: truso Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.05.05, 13:42
            masz racje MI
    • Gość: alojzy A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:35
      to po co wy sie pchacie na te studia? za 7 lat bedziecie marudzic na innym
      forum, ze p ciezkich studiach, stazach itd tak malo zarabiacie, albo olewac
      pacjentow, bo za malo wam placa, zebysie sie czymkolwiek przejmowali
      • Gość: niunia Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:41
        no ja akurat ze zrobieniem specjalizacji nie będę miała problemów (hihih, ale
        tylko tak nieoficjanie). I tak się utrzymam, chociaz wiem, że jest masa ludzi
        bezrobotnych po medycynie :P
        • very_martini Re: A tak właściwie 26.05.05, 19:47
          A podasz mi na maila nazwisko, żebym wiedziała, kogo za 7 lat unikać?

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
        • Gość: xgirl Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:01
          ... świat schodzi na psy... wiekszość moich znajomych idzie na medycyne dla
          kasy.. albo dla wyGody -bo mamusia i tatuś sa lekarzami :/ a gdzie tu
          POWOŁANIE????? moi rodzice są ekonomistami- maja wlasną firme.. też moglabym
          iść na latwizne ale chce robić coś co sprawialoby mi przyjemnosć! w czym
          moglabym być dobra!!..nawet za grosze... z uśmiechem na twarzy!! niestety
          najpierw bede musiala stoczyć batalie z realiami dzisiejszego świata... wiec
          nie denerwuj mnie "niunia" juz dzisiaj tekstem:"no ja akurat ze zrobieniem
          specjalizacji nie będę miała problemów (hihih, ale
          > tylko tak nieoficjanie). "...tez mam nadzieje że sie nie spotkamy :/ani w tym
          roku ani za 7lat... have a nice day
          • Gość: x nr 2 Re: A tak właściwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.05, 23:34
            o rany... dzięki!!!:) dzięki, że tym postem dodałaś mi wiary że są jeszcze
            jacyś w porządku ludzie na tym świecie- a raczej na tym forum..:)
            Ja też myślę podobnie i też mnie wkurzają ludzie którzy idą na medycynę dla
            kasy i po znajomościach. Mam nadzieję że więcej jest takich osób jak Ty:)
            Trzymaj się i bąź wytrwała w swoich ideałach:)!!!
            A na jaką Akademię się wybierasz?
            • Gość: xgirl Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:22
              UJ... czyli tam gdzie tej korupcji jest najwiecej :( ale kieruje sie jedyną
              rzecza-to jest UNIWERSYTET a nie akademia i tylko tam mozna dostać "DYPLON z
              Uniwersytetu"-chcialabym kiedyś wyjechać za granice np. do Szwajcarii bo tam
              ludzie są w porządku- bedąc "fair" wobec nich oni są tacy sami wobec Ciebie.
              POza tym chętnie przyjmuja lekarzy specjalistow. Dyplom z uniwersytetu jest po
              prostu lepiej widziany... a ty gdzie sie wybierasz?
              • Gość: X nr 2 Re: A tak właściwie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 21:39
                no ja się wybieram na AM w Warszawie i cały czas wierzę w to, że jest więcej
                osób, które zostają lekarzami z powołania a nie dla kasy.
                Trzymaj się, mam nadzieję ze obie dostaniemy się tam gdzie chcemy:)
                • Gość: olik Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:26
                  Ja też nie mam żadnych znajomości wśród lekarzy, a jednak będę próbować się
                  dostać na medycynę. To jest kierunek w którym trzeba mieć samozaparcie na
                  studiach, a później wytrwałość w dalszej pracy, więc nie każdy się nadaje.
                  Weżmy za przykład przedmioty które trzeba zdawać na maturze. Poprzednie posty
                  dają mi nadzieję że nie wszyscy wejdą "bocznym wejściem". Cóż, fajnie jest się
                  pocieszyć :)
              • Gość: beaumain Re: A tak właściwie IP: *.ghnet.pl 29.05.05, 11:05
                moi rodzice są oboje lekarzami ale czy to od razu znaczy, że mi załatwią
                wszystko po znajomości, albo że nie mam powołania? Śmieszne trochę takie
                rozumowanie.
                • Gość: niunia Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:57
                  słusznie okresliłaś: "WSZYSTKO". Oczywiście, że nie wszystko, ale na pewno
                  będzie łatwiej. Biorąc choćby pod uwagę, że wykładowca nie obleje córki/syna
                  swego znajomego. Taka jest prawda. Właściwie ten temat był poruszany chyba
                  nawet na forum > Studia. Zresztą, warto sie popytać znajomych, co studiują na
                  AM.
                  • Gość: beaumain Re: A tak właściwie IP: *.ghnet.pl 29.05.05, 16:44
                    Jednego mojego znajomego (właśnie syna lekarza) pytający ulał "bo przecież on
                    to powinien wiedzieć". Więc jeszcze raz prosze nie pisz jak nie wiesz do końca
                    jak jest.
          • Gość: anka Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:52
            piszesz o idealach i tych wszystkich pieknych rzeczach a zobaczysz jak zmieni
            sie twoj system wartosci kiedy zaczniesz prace w tym zawodzie...lekarze po
            kilku latach pracy robia sie "gruboskorni" i maja gdziesz tych wszysttkich
            szarakow ktorzy przychodza do nich po rade...
            • Gość: xgirl Re: A tak właściwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 22:30
              sa różni lekarze... fakt sa i tacy ktorzy traktują swoich pacjentow jak
              powietrze, problem, warzywa..bla bla bla i czekają tylko na to żeby wypalic
              papierocha w przerwie ale sa i tacy ktorzy pomimo zmęczenia uraczą cię cieplym
              usmiechem, dobrym slowem - może chodzisz do niewlaściwych lekarzy Aniu? akurat
              ci do ktorych zawsze chodze są lajtowi... aha przeczytaj sobie rownież książke
              Szczeklika "Katharsis" - chodzilo mi bardziej o to że istnieja wyjątki i
              zamiezam być tym wyjatkiem bo inaczej nie spelnie swoich marzen w pelni... ale
              to jeszcze sie okaże :)...
    • Gość: :( Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.05, 21:45
      warszawa juz ok. 8 osób na jedno miejsce;(..........zgroza....
      • Gość: niunia Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:51
        hm... A ile było w poprzednich latach? Ciekawe czy są jakieś rankingi w necie ?
        • queenfan1 Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.05, 22:06
          ODPOWIEDZI Z CKE NA biol-chem-fiz i inne przedmioty - a ja z fizy rozsz ledwie
          22% podst 55% i chcialbym sprubowac na AM we Wroclawiu
    • Gość: magda AM Re: ile osób na miejsce? IP: *.gwiazda.net.pl 26.05.05, 22:52
      a skąd wy wiecie ile osób złożyło podania już? ile już jest osób na jedno
      miejsce? jak dzwoniłam do ŚLAM-u to powiedzieli, że oni jesczez nie wiedzą
      nawet ile będzie miejsc..ehh..ktos wie cos o slaskiej AM?
    • Gość: men Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 01:09
      siemka! czy ktos idzie na AM w bstoku? moze wie ktos ile jest tam osob na 1
      miejsce? ja tez mam nadzieje ze nie bedzie takich ludzi ktorzy ida na studia bo
      maja znajomosci albo zeby cos tam. ja nie mam zadnych znajomosci i sie ciesze z
      tego powodu. Sadze ze bede lepszym lekarzem niz tacy "podszywani" lekarze, bo
      ja cale zycie wiedzialem ze mam do tego powoloanie. powodzenia
      • Gość: olimpijczyk Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 30.05.05, 11:35
        biola - 100%
        chmia - licze na 80%
        fizyka - wystarczy mi 30% ale pewnie bede mial kolo 70%

W mojej klasie bio-chem jest 5 osob ktorym lepiej poszlo, ale chyba w calej
        Polsce nie ma tak duzo klas profilowanych o takim poziomie :)
        • Gość: pablo Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:22
          Ja bym do tej klasy granat wrzucil!!!!!!!!!!! kto za?? ;)
          • Gość: niunia Re: pytanie do olimpijczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:46
            a na jaką AM składasz? no i zjakiego miasta jesteś? (oceniamy szanse :P)
    • Gość: super dziewczyna Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.local4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 14:13
      Z bioli bede miec 98%,chemia 90%,a fizyka niestety tylko 76%.Am Wa-wa :D
    • Gość: Weronika Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elex.pl / *.elex.pl 30.05.05, 15:14
      hehehehe a mnie sie smiac chce z tych Waszych przewidywan co do liczby punktow
      posmiac sie mozna. Zobaczymy jak przyjda wyniki
      • Gość: Medyczka Re: TYLKO MEDYCY PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 30.05.05, 16:33
        a ja bede miec
        100% BIOL
        99,5 CHEM
        i nietety FIZ tylko 100%

KU.... cos mi sie robi jak czytam te wyniki geniuszy, do zobaczenia na liscie,
        ale nie przyjetych tylko dyskusyjnej
        • Gość: coconut spokojnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.05, 09:18
          Ktoś tutaj sam chciał żeby wyniki pisać. A jeśli Medyczko nie mozesz na
          niektóre patrzeć to po co tu wchodzisz? Chcesz patrzeć na inne to załóż sobie
          forum ostatniej nadziei na przykład. Piszcie wszyscy swoje wyniki bo ja w
          odróżnieniu od niektórych chciałabym wiedzieć jak to naprawde poszło.

Ja licze na: 108 - 112 pkt z chemii, 89 - 95 z bioli, i około 60 z fizyki
          (podaje zsumowane punkty z obu części)
          • Gość: fff Re: spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:53
            Po co i tak liczy się tylko arkusz rozszerzony.
            • Gość: coconut Re: spokojnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.05, 18:51
              We Wrocławiu liczą się oba, na pewno.
              • Gość: coconut Re: spokojnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.05, 19:20
                Na arkusz rozszerzony składa się część I i II
                • Gość: M. medycyna UJ IP: *.devs.futuro.pl 01.06.05, 19:25
                  Dzisiaj dzowniłam do dziekanatu i na UJ na 100% biorą do rekrutacji tylko
                  rozszerzoną część matury bez podstawowej, a tego jak jest w innych uczelniach
                  nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka