Dodaj do ulubionych

Drodzy Egzaminatorzy

IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 24.05.05, 09:15
Potrzebaby nam wreszcie jakiejś rzetelnej relacji z przebiegu sprawdzania
matur aby uciąć te wszystkie spekulacje.. nie mówię o ogólnopolskim bilansie
ale o jakimś bilansie waszej pracy.. dzięki składam za procenty.. plus może
coś zabawnego.. tym razem nie z zeszytów a z arkuszy egzaminacyjnych.. Będę
wdzięczna za jakiekolwiek informacje byle wreszcie z pierwszej a nie
pięćdziesiątej ręki. Zgóry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: egzaminator Re: Drodzy Egzaminatorzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 09:20
      Egzaminatorów obowiązuje tajemnicz państwowa. Pozdrawiam
      • Gość: Fallen To fajowo :) IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 24.05.05, 09:45
        ehhh... życie jest ciężkie
        • Gość: karolinka86 Re: To fajowo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:58
          interesuje mnie jak dużo ludzi sprawdzających nasze prace czyta zawartość tego
          forum o maturze. pewnie momentami ręcę im opadają. a może czasem rację nam
          przyznają wkońcu oni tych arkuszy nie układali ,tylko je sprawdzają. no cóz ja
          też mam kilka , "ale" co do tej maturki . jednak to że na ustny polski
          mogliśmy wybrac dowolny temat było dla mnie czymś zbawiennym. jakbym miała się
          uczyc tych wszystkich epok to bym zwariowała,a tak oszczędziłam czas na naukę
          matmy i fizy , bo na moje wybrane uczelnie te własnie przedmioty biorą pod uwagę
          • Gość: Fallen Biedni są IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 24.05.05, 11:18
            Ludzie na tym forum wypisują takie straszne głupoty momentami.. owszem każdy ma
            prawo do własnej opinii na dany temat ale prześciaganie się w Banalności i
            Niezwykłej Trudności i tak nic nie zmieni. Przybliżone opinie egzaminatorów na
            tym forum wskazują,że polscy maturzyści wcale ganiuszami nie są, a tylko umieją
            dobrze ściągać jak to było na starej maturze bądź liczą na łaskawośc
            nauczycieli, bo na starej maturze wiadomo było, że każdy chce dla swojej szkoły
            jak najlepiej..Teraz widać - przynajmniej 20% tej matury nie zda.. nie
            zrozumcie mnie źle.. ja się nie chcę czepiać nikogo.. rozpatrywać czegos w
            poziomie starej i nowej matury tylko w kwestii wiarygodności tej i tej..
            Egzaminatorzy muszą być sprawiedliwi... ta matura pokaże naprawdę jak wygląda
            nasza polska edukacja.. bo błędy tak naprawdę nie są tam na górze... wystarczy
            spojrzeć na organizację matury - moim zdanie była naprawdę dobra i
            profesjonalna - błędy tkwią w sposobie nauczania, który nie został jeszcze
            dostosowany do nowego systemu.. nauczyciele są zdezorientowani.. uczeń który
            chciał dobrze zdać nową maturę musiał sam przygotować się w domu, a to nie
            świadczy na korzyść polskich szkół... Ta matura dużo nauczy nas wszystkich...
            Jej poziom owszem był zróżnicowany w zależności od przedmiotu, ale spójrzmy w
            ten sposób-przecież ktoś kto zdawał geografię nie pójdzie na studia
            historyczne, ktoś kto zdawał biologię na matematyczne. Pora się trochę
            uspokoić.. ja nie bronie nikogo ani nikogo nie oskarżam. Sądzę, że CKE i
            egzaminatorzy mają trudne życie.. i ta tajemnica państwowa :P chciałabym jednak
            poznać choć ciut rzetalnej statystyki..
            • Gość: Fallen Geniuszami też nie są IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 24.05.05, 11:22
              :)))))
            • Gość: bungli Re: Biedni są IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 24.05.05, 12:53
              dodam tylko ze z tym poziomem egzaminow nie o to chodzilo. po prostu na niektore kierunki mozna bylo zdawac geografie lub historie (ekonomiczne) i jezeli jedno byla latwiejsze no to jest niesprawiedliwe troche.
              • Gość: kora Re: Biedni są IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 12:56
                zgadzam sie.ja chciaałam na ae isc ale zdawałam matme....wiadomo ze w pierwszej
                kolejnosci dostana sie ci z gera .uczelnie jakies wagi powinny zrobic
                • rosquito Re: Biedni są 24.05.05, 13:05
                  > uczelnie jakies wagi powinny zrobic

Popieram. Ale pozostaje kwestia - wg jakiego klucza miano by wprowadzić takie wagi? Nie da się tak naprawdę sprawiedliwie tego zrobić, zawsze ktoś będzie pokrzywdzony.
                  • Gość: kora Re: Biedni są IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 13:14
                    no wiem.albo jak daja do wyboru matme gere i histe to niech przyjma
                    1/3wszystkich kandydatów z gera 1/3 to ci z hista itd.
                    • Gość: kora Re: Biedni są IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 13:15
                      ale nie łudze sie.i tak nic takiego nie zrobia......
                      • Gość: Fallen Głowa do góry!! IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 25.05.05, 09:50
                        Jest trochę racji w tym co mówicie, ale akurat Historia też była trudna.. ja
                        nie pisałam, ale tak słyszałam wielokrotnie z różnych źródeł. Na geografii
                        trzeba było natomiast strasznie zasuwać - 40 zadań w 120 min! Ja myślę, że to w
                        końcu studia ekonomiszne i że będą promować kandydatów z matamatyką.. zresztą..
                        niewiele osób, które zdawały geografię, a tymbardziej historię, chce iść na
                        takie studia..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka