agonize 28.05.05, 00:17 Chciałąbym się dowiedzieć czy prace na rozszerzonym angielskim były sprawdzane w normalny sposób pomimo braku zakreślenia tematu? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belfer Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.net.autocom.pl 28.05.05, 00:21 Tak.Wytyczna była:Praca jest sprawdzana,jeżeli z treści wynika jednoznacznie, na który temat się wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka86 Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 00:28 panie lub pani belfer uważaj... bo tu czyha taki jeden co nie lubi jak sie za duzo o szczególach sprawdzania mowi...IP sprawdza . hitler jakissss .a jaki ladny i dostojny styl pisania ma. chyba polonista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: 217.153.5.* 28.05.05, 09:36 wszystkim belfrom pieknie dziękujemy za podtrzymywanie nas na duchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.net.autocom.pl 28.05.05, 11:18 Zauważyłem go,częściowo ma rację.Egzaminator nie może zdradzać pewnych szczegółów,np.nie moze podyktować klucza,czyli uściśleń do klucza.One są tajne.Ale informacje podawane oficjalnie przez przedstawiwicieli cke,oke nie są tajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: 80.51.250.* 28.05.05, 16:20 a można prosić o informację jakie są średnie oceny za prace z rozszerzonego? I czy limit słów jest przestrzegany? Coś nie chce mi się wierzyć żey po sprawdzeniu kilkudziesięciu/kilkuset prac komuś chce się to liczyć będe wdzięczny za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.net.autocom.pl 28.05.05, 23:17 Średnia zależy od tego, kto pisał maturę i dlaczego. Są osoby zdające dwa języki obce, w tym drugi znają gorzej i wtedy średnia niżej. Są śmiałkowie tzw.umiejący inaczej. W jednej klasie,nawet poszerzonej językowej są różne osoby. Średnia jakiejś tam grupy nie jest istotna, ważne jest Twoje wypracowanie. A liczenie słów-niestety, co do słowa.Każdą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:43 w koncu wynikow wczesniejszych (przed 27 czerwca) w internecie nie bedzie? bo pojawiaja sie takie plotki i pytania, no a my musimy tyle czekac...:)wiekszosc rekrutacji na studia odbywa sie przed tym terminem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.net.autocom.pl 29.05.05, 00:59 Moja córka też czeka na wyniki i ja razem z nią:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enigma Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.ula5.1000lecie.pl 29.05.05, 12:27 A ja strace mase pktow, bo przekroczylam limit slow. Porazka...:( Na probnych za przekroczenie odjeli mi tylko jeden(ale ze jestem taka "inteligentna" to i na prawdziwej musialam przekroczyc limit), teraz boje sie ze wszystkie strace. A poza tym 250 slow to jest za malo, 400-500 to by bylo w sam raz, w koncu to poziom rozszerzony...Ech, istna zalamka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzaminatorka Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 00:15 Enigma, tu nie chodzi o wodolejstwo, tylko żeby się wypowiadać treściwie. Zobacz, na FCE masz limit na rozprawke 120 -180 slów, a na rozszerzonej moglas poszalec na 200-250 słów. Osobiscie nie lubię długich wypracowań. Przeważnie są grafomańskie i bełkotliwe. Trzeba szanować czas czytelnika, nie wspominajac o papierze, który ponoć jest cierpliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enigma Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: *.ula5.1000lecie.pl 30.05.05, 10:31 Wodolejstwo to jedno, a zamieszczenie wg mnie istotnych informacji to drugie. Wiem, zrobilam blad, ze przekroczylam limit slow, ale wybralam rozprawke gdzie kazde "za" i "przeciw" trzeba poprzec argumentami, a to mimo wszystko "zżera" slowa. Jestem poprostu rozgoryczona, zalamana i wkurzona na siebie, ze nie pomyslalam wczesniej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: DO EGZAMINATORÓW JĘZYKA ANGIELSKIEGO IP: 82.160.57.* 30.05.05, 10:43 Mozna było przekroczyc to 10% i było to uznawane? Odpowiedz Link Zgłoś