miniaturka_86 29.05.05, 23:33 macie jakieś info? coś więcej niż na stronie uw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o_O Re: HEBRAISTYKA UW IP: *.net.autocom.pl 29.05.05, 23:37 Boże, czego to ludzie nie wymyślą :D Kiedyś to były ze trzy kierunki i luz... Teraz, ani wybrać, ani się dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka_86 Re: HEBRAISTYKA UW 29.05.05, 23:40 słucham?? wszystko zależy od pkt widzenia: kiedyś to za czasów PRL-u? kiedy nie dostawało się na studia, bo rodzice nie byli w 'partii'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: HEBRAISTYKA UW IP: *.aster.pl 30.05.05, 07:41 ja mialem tam isc, wiec sie swojego czasu interesowalem (z 5 mcy temu). moze zaczne od tego,ze tam jest 8 miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka_86 Re: HEBRAISTYKA UW 30.05.05, 10:18 wiem:P studia niemal elitarne:/ a dlaczego teraz zrezygnowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: HEBRAISTYKA UW IP: *.aster.pl 30.05.05, 11:18 bo hebrajskiego uczylem sie w liceum i umiem na tyle, ze sie dogadam i zalatwie co trzeba, napisze, przeczytam. jezyk bardzo spoko - ale ja naprawde nie musze go umiec wybitnie, lacznie z historia gramatyki itp. - nie jest to cel mojego zycia. a po liceum i tak dalej moge sie go uczyc w paru miejscach w warszawie (tu mieszkam), zrobic se papier ze umiem (pierwszy poziom - rama alef,cos jak FCE wangielskim). i tez bedzie dobrze. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka_86 Re: HEBRAISTYKA UW 30.05.05, 16:46 a ja cały czas miałam nadzieję, że hebraistyka nie kręci się tylko wokół języka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: HEBRAISTYKA UW IP: *.aster.pl 30.05.05, 22:20 PRZEDE WSZYSTKIM wokol jezyk. stad nazwa - hebraistyka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fddf Re: HEBRAISTYKA UW IP: *.udn.pl 30.05.05, 22:52 jka myslisz nie o jezyku to moze historia secjalnosc judaistyczna? albo judaistyka w instytucie historii na uj tam jezyk jest nie najwazniejszy a bardzije kultura historia Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka_86 Re: HEBRAISTYKA UW 31.05.05, 09:02 uj niestety odpada:( rozumiem, że hebraistyka dotyczy w największym stopniu języka, ale przecież nie tylko ... historia jest w porządku, pod warunkiem, że nie będę musiała zdawać wosu:/ ale dzięki za radę:) Odpowiedz Link Zgłoś