Dodaj do ulubionych

Ktos na fizyke medyczna??

31.05.05, 15:11
Moze ktos wybiera sie na fizyke medyczna?jesli tak to gdzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: morswinka Re: Ktos na fizyke medyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:09
      Myslalam o tym kierunku na UJ. Z tego co sie orientuje to tam jest mało
      chętnych, więc chcialabym tam złożyc jako 'pewniaka', bo to nie do końca jest
      moje marzenie...
      • Gość: am Re: Ktos na fizyke medyczna?? IP: 62.69.200.* 31.05.05, 16:22
        A ja do Szczecina składam.
        • lady_in_black Re: Ktos na fizyke medyczna?? 31.05.05, 23:37
          na pewniaka tez jacys moi znajomi skladaja na uj na fize, wiec niedlugo to sie
          przeksztalci w najbardziej oblegany kierunek ;>
          ja tez skaladam na uj, ale takze na agh i na uam do poznania. jako ze jestem
          zdecydowana na ten kierunek to wlasnie zastanawiam sie gdzie najlepiej.
          szczecin swoja droga troche daleko.btw, a jak wrazenia z matur?
          • Gość: k Re: Ktos na fizyke medyczna?? IP: *.udn.pl 02.06.05, 09:38
            Niech ktos dobry poda linka strony gdzie sa zasady rekrutacji na ta fizyke
            medyczna... Bardzo plosie...;)
            • Gość: am Re: Ktos na fizyke medyczna?? IP: 62.69.200.* 02.06.05, 09:53
              US podaje je tutaj: usfiles.us.szc.pl/pliki/plik_1116851023.doc
    • Gość: Triskel Re: Ktos na fizyke medyczna?? IP: *.netcontrol.pl 03.06.05, 21:09
      ja sie wybieram, na uj lub agh, ale może na coś innego..
    • Gość: hej Re: Ktos na fizyke medyczna?? IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:48
      a mozecie mnie oswiecic co sie po takich studiach robi? bo mnie to
      zaintrygowalo :P
      • Gość: pizzastyczny ODPOWIEDZ - czym jest fiz med IP: *.szczecin.mm.pl 03.06.05, 22:18
        Absolwenci specjalności 'Fizyka Medyczna' uzyskują tytuł magistra (ew. licencjata) fizyki. Program studiów, zawierający podstawowe kursy z przedmiotów fizycznych jest rozszerzony o teoretyczne i praktyczne zajęcia z chemii ogólnej, biochemii i biofizyki oraz wykłady i ćwiczenia z medycyny (anatomia, histologia, fizjologia, radioterapia). Dwusemestralny wykład 'Metody fizyczne w biologii i medycynie' wraz z Pracownią Specjalistyczną pozwalają studentom na zaznajomienie się z technikami stosowanymi w diagnostyce i terapii medycznej, oraz z nowoczesnymi metodami analitycznymi. Obszerny blok zajęć z informatyki jest ukierunkowany na zastosowania medyczne (statystyka medyczna, rozpoznawanie obrazów, telemedycyna i modelowanie układów biologicznych). :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka