majja86 06.06.05, 17:19 mam (moze głupie)pyt do osób które sie zarejestrowały na uw juz.czy ten kwitek do wpłaty musze wydrukowac czy moge te dane co na nim sa przepisac na zwykły i wpłacic?dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiao Re: wpłaty na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:27 Możesz sama przepisać i wpłacić na konto, ale wydrukować wygodniej i łatwiej niż meczyć się z przepisywaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majja86 Re: wpłaty na uw IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.05, 17:33 dzieki.no niby tak,ale jak na złosc wczoraj drukarka mi nawaliła:( pozdro a tak z innej beczki :zdaje ktos CEW z wosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiao Re: wpłaty na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:19 No cóż tak to jest z drukarkami. Ja też zdaję CEW z wosu, trochę się boję. Jak sądzisz będzie to trudniejsze od matury? Teraz trochę żałuję, że nie zdawałam WOSu na maturzze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majja86 Re: wpłaty na uw IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.05, 22:58 ja tez załuje ze nie zdawałam wosu .masz moze jakies przykładowe testy z wosu? Odpowiedz Link Zgłoś
dilajla5 Re: wpłaty na uw 07.06.05, 12:48 Ja nie zdaję CEW, ale mam do Was pytanie: na jakie kierunki składacie? I jak Wam poszła historia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basieńka Re: wpłaty na uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:29 powiedzcie mi (może to głupie pytanie) ale jakie dokumenty oprócz świadectwa i zaświadczenia o zdrowiu trzeba złożyć? Nigdzie nie mogę znaleźć wymogów co do tego. I jeszcze jedno: wszystko dostarczamy po ogłoszeniu wyników na podstawie podanej przy irk ilości punktów z matury? Dzięki za odpowiedzi z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: wpłaty na uw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.05, 15:42 a to zaswiadczenie o zdrowiu to od lekarza 1 kontaktu tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wpłaty na uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:32 gdzie Ty znalazłaś że w wymaganych dokumantach jest zaświadczenie lekarskie? Na jakim kierunku? Bo z tego co się orientuję to wymagają oryginału świadectwa, zdjęć i deklaracji, że kierunek na który się dostałaś będzie podstawowym kierunkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilajla5 Re: wpłaty na uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:44 Zaświadczenie lekarskie o zdrowiu potrzebne jest na każdy kierunek na jakiejkolwiek uczelni. Szkoły wydają takie ksero i lekarz musi uzepełnić, a na niektórych również kandydat na studia musi coś uzupełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wpłaty na uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:33 na stronie ich uczelni nie ma nic o zaświadczeniu lekarskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikk Re: wpłaty na uw IP: 80.51.180.* 09.06.05, 11:29 jeśli ja wybiram chemię za kierunek - to nadole w wymaganych dokumentach jest napisane że nalezy (jak sie dostane) złożyć zaświadczenie lekarskie ,które bedzie dostepne w biurze rekrutacyjnym od 15 czerwca. ale nie wiem czy na wszytskie kierunki. pozrro600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabetka Re: wpłaty na uw IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 08.06.05, 14:34 hej mam pytanie co do przelewu na uw. Na tym kwicie ktory trzeba wydrukowac są az 4 takie same blankiety. Co mam z nimi zrobic po wydrukowaniu? Rozciąć i na poczte zaniesc tylko jeden? czy moze to jest tylko taki wzor jak uzupelniac a na poczcie trzeba wziąsć normalny i przepisac? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: wpłaty na uw 08.06.05, 21:57 Możesz skorzystać z tego, co wydrukujesz, albo po prostu przepisać. Możesz też iść do banku i zrobić przelew z konta. W kwestii oświadczeń lekarskich, będzie trzeba na pewno takie dostarczyć, z tym że podobno są one ważne jeden miesiąc, więc nie ma co się spieszyć. /Gdabski -- tinyurl.com/6d2ys tinyurl.com/6c9mp Odpowiedz Link Zgłoś
gabryelusia Re: wpłaty na uw 08.06.05, 22:42 mnie też chodzi o zaswiadczenia lekarsie, nic nieznalazlam na stronach uw ,ale jak zdążylam zauważyć Gdabski -jest wszechwiedzący -powiedz mi skad je wziąć . Czy zwykle zaswiadczenie od lekarza , czy na specjalnym druku, czy mogą być kopie { bo jeśli potrzeba kilka? } Czekam niecierpliwie , pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: wpłaty na uw 08.06.05, 23:21 Tak oficjalnie to nie wiadomo. Nie wierzę, aby w ogóle nie wymagali, ale jeszcze nie napisali chyba, jak to ma wyglądać. W niektórych przypadkach uczelnie wymagają zaświadczeń wydanych przez lekarza medycyny pracy, do którego dają skierowanie (więc odbywa się to po ogłoszeniu wyników), w innych wystarczy dokument wydany przez lekarza pierwszego kontaktu. W przypadku UW bardziej prawdopodobne jest drugie rozwiązanie, bo większość kierunków nie stawia przed kandydatami jakichś poważnych wymagań względem zdrowia. Parę dni temu odbierałem od pielęgniarki wszystkie swoje dokumenty medyczne, które były w szkole, i zostałem poinstruowany, że z "Kartą profilaktycznego badania lekarskiego ucznia ostatniej klasy szkoły ponadgimnazjalnej (18 lat)" mam udać się do lekarza pierwszego kontaktu (który tę kartę zresztą sam wypełniał mi jakiś czas temu :/), który wystawi odpowiednie zaświadczenie. Jednak ze względu na wyżej wspomniany termin ważności tego dokumentu i, mimo wszystko brak oficjalnej informacji w tej kwestii ze strony UW (chyba, że coś przeoczyłem), póki co czekam na rozwój wypadków. /Gdabski PS. Kocham zdania wielokrotnie złożone :D - choć do preambuły Konstytucji trochę mi jeszcze brakuje ;) PS2. Tak w ogóle, to najpierw trzeba się dostać na te studia, czas na dokumenty przyjdzie później :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: wpłaty na uw IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 08.06.05, 23:26 cześć! czy może wiecie do kiedy, jesli zostanę przyjęty na UW, muszę złożyć komplet dokumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 Re: wpłaty na uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:56 jeśli się dostaniesz to wszystko będzie podane co trzeba złożyć do kiedy i gdzie. jak na razie do 3 lipca rekrutacja TYLKo przez NETA( dla nowych matur) więc pozostaje czekać. Na pewno zdążysz z dokumentami spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wpłaty na uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:49 a czy ktoś wie ile mniej więcej trzeba będzie czekać na ogłoszenie przyjętych? Bo ja myślę, że skoro oni to wszystko będą mieć już w komputerze, to chyba niezbyt długo... Odpowiedz Link Zgłoś