Dodaj do ulubionych

PARADA ROWNOSCI

12.06.05, 13:18
hej maturzysci,
Co powiecie na temat parady, mi bardzo ten pomysl sie podobal i brawa dla
organizatorow za upor w dazeniu do demokratycznego prawa wypowiedzi!
Kaczynski stracil w moich oczach baaardzo duzo. Zawsze uwazalem ze jest
pazerny na wladze, ale nie sadzilem, iz taki z niego oszolom. Zachowywal sie
tak, jakby najchetniej wyslal policje i spalowal parade, chyba zapomnial jak
to za komuny bito za przekonania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:22
      Właśnie, obawiam się, że Kaczyński zostanie prezydentem, a wtedy będziemy się
      cofac. A to jest bardzo prawodpodobne- przoduje we wszystkich sondażach.
      • Gość: arczi_86 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.06.05, 13:30
        Ja osobiście uważam że KACZYŃSKI jest beznadziejny :| Nie jestem gejem ani też
        lezbijką , ale nic do nich nie mam są normalnymi ludzmi , którzy mają takie
        same prawa jak każdy człowiek żyjący w demokratycznym państwie a w Warszawie
        przez Pana Kaczyńskiego prawa te zostały "zabite" zachował się tak jakby nie
        byli to ludzie żyjący w Polsce domokratycznej tylko tak jakby żyli nadal za
        czasów komuny!!!!
        Ktoś przedmną napisał że jak Kaczyński wygra będziemy się cofać DOKŁADNIE
        ZGADZAM SIĘ !!! Napierw zatrzymanie praw Homoseksualistów potem wygnanie
        cudzoziemców , skarcenie innoskórych a na końcu co nowe OBOZY KONCENTRACYJNE :|
        Wczoraj oglądałem wiele niemieckich i austriackich programów informacyjnych
        wszyscy mówili o tym co miało miejsce w Polsce CZYLI O ŁAMANIU PRAW CZŁOWIEKA I
        OBYWATELA bo niestety ale do tego doszło :|Ludzie my Pokolenie '86 powinniśmy
        się otwierać na świat bo inaczej ten kraj padnie :| Powinniśmy być za
        równouprawnieniem Homo z Hetero (oczywiscie nie jestem za ślubami albo adopcią
        nie przesadzajmy), ale skoro jedni mogą demonstrować to dlaczego innym zostaje
        to odebrane na to powinniśmy ostro zareagować :| Również powinniśmy stać sie
        narodem bardziej kulturalnym,wykształconym i NIE SKORUMPOWANYM .......Ale czy
        do tego dojdzie zalerzy to od nas jak zagłosujemy w wyborach ... :)
        To tyle co mam do powiedzenia :]
    • jakaa Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 13:23
      ludzie bioracy udzial w tej paradzie powinni byc z siebie dumni za odwage!!!
      sama wzielabym w niej udzial chociaz nie jestem lesbi... sa jacy sa i nikt nie
      ma prawa zabraniac im tego!!! LUDZIE WIECEJ TOLERANCJI...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:36
        Ludzie o innej orientacji nie powinni byc dyskryminowani, ale jeśli chodzi o
        adopcję i śluby, to stanowczo jestem temu przeciwna. Osobiście nie chciałabym
        miec 2 tatusiów lub 2 mamusie. Dziecko, które wychowałoby się w takiej rodzinie
        wyrastałoby według skrzywionego wzorca, który wyniosło zdomu. Tak stworzyła nas
        natura (dla konserwatywnych -Bóg), że rozmnażanie człowieka nie może odbywac
        się w inny sposób, jak przy udziale 2 osób przeciwnej płci.
        • Gość: ttrer Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 13:40
          wydaje mi sie ze sluby o ktore walcza homo nie sa po to by adoptowac dzieci ale
          zeby posiadac wspolny majatek, miec prawo do dziedziczenia malzenskiego i inne
          tego typu sprawy formalne. co do adopcji dziecji jestem oczywiscie na NIE. nie
          twierdze ze geje sa "skrzywieni" bo to takie dosc surowe okreslenie ale z
          pewnoscia nie sa odpowiednimi wzorcami w wychowywaniu dzieci.
          • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:45
            Malutkie sprostownie: ja nie napisałam, że geje i lesbijki sa skrzywieni, tylko
            wzorzec, jaki przekazywaliby dziecku byłby skrzywiony.
            • Gość: jasmin Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.rybnet.pl 12.06.05, 15:57
              Jasie w sumie zgadzam z kwestią małżeństw..jak dwoje ludzi żyje w jednym
              mieszkaniu przez pare lat i mają dużo wspólnych spraw to małżeństwo naprawde
              ułatwia sprawę. Co do dzieci..to jest bardzo trudne..szczególnie odnośnie do
              kobiet, które czasami będąc lesbijkami poświęcają się i wychodzą za mąż byle
              tylko mieć dziecko...a potem sie okrutnie męczą z tym facetem i żyją w opozycji
              do samych siebie ;(
              A Kaczyński to dla mnie poprostu ignorant jest....i on ma najwyższe poparcie
              A z drugiej strony...to "Ci porządni" co są przeciwko wszystkiemu..czyli np.
              Młodzież wszechpolska bysli stroną agresywną..a homoseksualiści i ich
              sprzymieżeńcy pokazali prawdziwe chrześcijańskie zachowanie....
    • Gość: Thingol Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:38
      Moim skromnym zdaniem , homoseksualizm jest pewnego rodzaju choroba, choroba z
      ktora nie nalezy sie afiszowac. Nie rozumiem sensu tej parady, geje i lesbijki
      to osoby ktore nalezy LECZYC a nie pokazywac. Trzeba pomoc tym ludziom wrocic
      na lono spoleczenstwa. Zachowanie takie jakie ukazuja uczestnict tej pozal sie
      Boze parady jest sprzeczne ze wszystkimi religiami , a takze przede wszystkim z
      prawami natury, Jest to chore, zboczone. 100% popartcia dla ludzi którzy dbaja
      o normalnosc i pragna stopowac tego rodzaju inicjatywy
      • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:44
        Moim zdaniem zacofanie, nietolerancja prowadza w koncu do debilizmu i to jest
        wlasnie choroba...
        • Gość: krd Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:35
          U ciebie proces zdebilenia już chyba zaszedł, zboczeńcu.
      • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:52
        Nigdy jeszcze nie widziałam pary homoseksualnej, chadzającej np. po rynku, albo
        przesiadującej w jakimś pubie. W ogóle homoseksualistów widuję tylko przez
        srebrny ekran. Przyznam szczerze, że widok takich ludzi np.całujących się w
        miejscu publicznym, na pewno by mnie speszył. Czułabym się skrępowana...
        • yogurcik_owocowy Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 14:00
          Choroba... gdzieś o tym czytałam, chyba na stronach internetowych
          Wszechpolaków. A astmy też się brzydzisz? To nie jest zarazek, który może być
          zaleczony. To ICH NATURA. Dobrze, że potrafią kochać. Na pewno szczerzej i
          głębiej niż niejeden heteroseksualista.
        • Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:11
          Wybacz mi Dodunio, ale nie mogę się powstrzymać. Oto kilka cytatów:

"Ludzie o innej orientacji nie powinni byc dyskryminowani"

"ale jeśli chodzi o adopcję i śluby, to stanowczo jestem temu przeciwna."

"Dziecko, które wychowałoby się w takiej rodzinie wyrastałoby według
          skrzywionego wzorca"

"Przyznam szczerze, że widok takich ludzi np.całujących się w
          miejscu publicznym, na pewno by mnie speszył. Czułabym się skrępowana..."

Zapewne uważasz się za arcytolerancyjną osobę o wyzwolonym umyśle, wolną od
          stereotypów i schematów myślowych. Otwartą na innych ludzi.

Cóż, Twoją postawę można bardzo łatwo określić jako kryptohomofobię!
          Co prawda jesteś liberalna - niech sobie Ci geje i lesbjiski żyją (sic!),
          chodzą po ulicach, ba, paradują niech nawet sobie ale lepiej, żeby trzymali się
          z daleka od Ciebie. I nie daj Boże żeby się w Twojej obecności pocałowali bo
          się speszysz.
          Zastanów się odrobinę głębiej nad tą kwestią, bo jak na razie powtarzasz
          frazesy.
          Czy dyskryminacją nie jest wg Ciebie zabranianie drugiemu, dorosłemu
          człowiekowi czegokolwiek? Bo wg mnie jest! Dlaczego homoseksualiści mieli by
          nie brać ślubów? Przecież nikogo tym nie krzywdzą. Co do adopcji - istotnie
          trzeba być bardziej ostrożnym ale z braku informacji na ten temat (no chyba, że
          znasz jakieś wyniki badań psychologicznych, przeprowadzone na odpowiednio dużej
          grupie dzieci wychowywanych przez gejów/lesbijki) nie można kategorycznie
          stwierdzać, że małżeństwo gejów czy lesbijek będzie przekazywać, jak to ujęłaś,
          skrzywiony wzorzec dziecku.

Proponuję na przyszłość więcej refleksji, mniej frazesów.
          • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:21
            Ojojoj, toś mnie zaskoczył taką krytyką, ale muszę cię wyprowadzic z błędu.
            Nie, otóż ja wcale nie jestem tolerancyjna- nie akceptuję chamstwa, narkotyków,
            korupcji, niesprawiedliwości, obłudy, kłamstwa, zdrady i wielu innych rzeczy.
            Ale to, że napisałam, że speszyłabym się świadczy tylko o tym, że jak większośc
            Polaków nie jestem oswojona z taką sytuacją i jest to dla mnie coś obcego,
            dziwnego. Przecież nie napisałam, że to by mnie obrzydziło, ale jest to
            sprzeczne z moja religią, która nie przygotowała mnie do styczności z takimi
            zachowaniami. Nie wyobrażam sobie geja-katolika biorącego ślub w Kościele.

A co do dzieci, to gdyby Bóg chciał, żeby homoseksualiści mieli dzieci, to
            zapłodnienie i poród mogłyby byc cechą charakterystyczną dla obu płci. Dla mnie
            taka adopcja byłaby sprzeczna z prawami natury. A badania dowodzą, że dziecko
            do prawidłowego rozwoju potrzebuje i ojca i matki.

Moi rodzice są po rozwodzie i wychowywałam się tylko mamą i widzisz, jaka
            jestem skrzywiona?
            • Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:29
              > Przecież nie napisałam, że to by mnie obrzydziło, ale jest to
              > sprzeczne z moja religią, która nie przygotowała mnie do styczności z takimi
              > zachowaniami.

A do innych sytuacji religia Cię przyzwyczaiła? Mam pytanie, bo nie do końca
              zrozumiałem : nie wyobrażasz sobie geja - katolika, czy geja biorącego ślub w
              kościele?

> A co do dzieci, to gdyby Bóg chciał, żeby homoseksualiści mieli dzieci, to
              > zapłodnienie i poród mogłyby byc cechą charakterystyczną dla obu płci.

Jeżeli mamy rozmawiać na poziomie, to z Bogiem dajmy sobie spokój, ok?
              Nie mogę polemizować z twierdzeniem, że Bóg nie chciał czy chciał to czy tamto,
              bo najpierw należało by bezsprzecznie ustalić jego istnienie...

> Dla mnie taka adopcja byłaby sprzeczna z prawami natury.

Toś trafiła w 10! A adopcja dziecka przez bezpłodną parę jest w zgodzie z
              naturą? Idąc Twoim tokiem rozumowania, można dojść do wniosku, że ludzie
              bezpłodni nie powinni adoptować dzieci (czy poddawać się zabiegom
              terapeutycznym) bo najwidoczniej Bóg nie chciał żeby mieli dzieci (i/lub jest
              to wbrew naturze).

> Moi rodzice są po rozwodzie i wychowywałam się tylko mamą i widzisz, jaka
              > jestem skrzywiona?

Dajmy spokój z osobistymi historiami, co Ty na to?
              • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:32
                Właśnie- porozmawiajmy na poziomie, lae widzę, że z Tobą akurat nie mogę.
                Starasz się za wszelką cenę skrytykowac mnie i moje poglądy, a chyba nie o to
                chodzi wkonstruktywnej dyskusji.

Nie wyobrażam sobie geja katolika biorącego ślub w Kościele. Przepraszam, że
                się powtarzam,ale widac muszę, bo przeinaczasz wszystkie moje wypowiedzi.

Otóż jestem katolikiem i wierzę w Boga, więc dla mnie jego istnienie nie
                podlega żadnej wątpliwości. Oj, chyba mnie dyskryminujesz. Widac według Ciebie
                nie mam prawa do wolności słowa i wypowiadania głośno oraz w ogóle swojego
                zdania. Ty masz swoje zdanie i oczekujesz od innych, by się mu podporządkowali.

A co do leczenia bezpłodności nie mam wyrobionego zdania, ale Kościół jest temu
                przeciwny.
                • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:44
                  Dodunia, kosciol praktycznie w ogole nie jest tolerancyjny, a na dodatek nie
                  potrafi udowodnic swoich racji. Jestesmy istotami myslacymi. Mozesz wybierac
                  1. Bezmyslnie isc za tlumem 'katolikow' i byc ograniczona
                  2. Porzucic mysli zacofane i kierowac wlasnym rozumem,a przede wszystkim
                  odpowiedziec sobie na pytanie - czy kazdy ma prawo do milosci?
                  Z tego co zrozumialam jestes katoliczka, a nie 'jedynie' chrzescijanka. Ja nie
                  czytalam Biblii, ale chyba nie ma tam nic o tym, ze homoseksualisci nie maja
                  prawa do normalnego zycia. Jest za to duzo o poszanowaniu blizniego, byla tez
                  taka opowiastka o Marii Magdalenie - pamietasz? Wiec jakim prawem 'katolicy'
                  bedacy winnymi rzucaja kamieniem? Nie moge zrozumiec...

No a na marginesie. Juz to pisalam zreszta. Religia niewazne czy tolerancyjna
                  czy nie ma swoje zalozenia i jesli zabrania slubow gejowskich to ok. Moim
                  zdaniem to nie jest ograniczanie prawa. Mamy wybor co do religii. Tyle, ze to
                  glupota. Homoseksualista moze o wiele mocniej wierzyc w Boga.
                  Acha i jeszcze zabronmy slubow tym, ktorzy wspolzyja (bez slubu) - to niezgodne
                  z nauka kosciola.

Nie odbieraj tego jako atak...
                  • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:09
                    Nie odbieram, ale zdenerwował mnie tamten człowiek, który atakuje mnie z każdej
                    strony, więc chyba nie będę się już wypowiadac na tym forum. Według niego nie
                    mam prawa do własnego zdania, ponieważ tylko jego poglądy są słuszne.

Ale jest też wzmianka o Sodomie i Gomorze, za które to Bóg pokarał ludzi.

Wychowałam się w duchu religii katolickiej, gdzie rodzina jest jedną z
                    podstawowych wartości i ma określoną formę obecną od wieków(nie biorę tu pod
                    uwagę bigamistów, ani innych wypaczeńców),więc byc może dlatego nie wyobrażam
                    sobie takiego modelu, gdzie dwie osoby tej samej płci są małżeństwem. Dla
                    Ciebie to głupota, dla mnie nie.

Ja im nie zabraniam miłości- niech się kochają, mi to nie przeszkadza. I
                    właśnie o to chodzi- każdy może wybrac sobie religię, ale nieposzanowanie dla
                    odmiennych religii, to też dyskryminacja i homoseksualisci właśnie nie szanują
                    mojej religii domagając się ślubów w Kościele, więc ja też mogę czuc się
                    zagrożona. Ale przecież mogą wybrac inną religię, gdzie takie związki są
                    dozwolone.

Co do ślubów cywilnych, to inna sprawa-one mogą znacznie ułatwic im życie, ale,
                    proszę, niech nie pchają się do Kościoła.
                    • Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:17
                      Jeszcze Cię nie atakowałem. Atakowałem Twoje poglądy. Nie mam nic do Twojej
                      religii.

> I właśnie o to chodzi- każdy może wybrac sobie religię, ale nieposzanowanie
                      > dla odmiennych religii, to też dyskryminacja i homoseksualisci właśnie nie
                      szanują
                      > mojej religii domagając się ślubów w Kościele, więc ja też mogę czuc się
                      > zagrożona. Ale przecież mogą wybrac inną religię, gdzie takie związki są
                      > dozwolone.

No proszę, i oto w przeciągu dwóch postów przeszłaś od kryptohomofobii do
                      homofobii :)
                      Dziewczyno, a nie przyszło Ci do głowy, że ktoś wybierając religię nie kieruje
                      się tym, czy będzie mógł brać gejowski ślub, czy będzie mógł nosić skarpetki w
                      kolorowe paski czy tylko 'po bożemu' szare. Wg proponowanego przez Ciebie
                      modelu wynika, że przy wyborze religii ludzie powinni kierować się wygodą(!).
                      Acha - ten kościół pozwala mi wziąć ślub z drugim fecetem, więc do niego
                      wstąpię...

A, miałem już nie komentować Twojej wiary bo nie mam tego w zwyczaju. Jednak
                      polecę Ci kilka świetnych artykułów z portalu racjonalista.pl
                      www.racjonalista.pl/kk.php/d,22
                      Znajdziesz je podążając za linkiem powyżej. To nie jest atak na Ciebie ani na
                      Twoją wiarę (szczerze mówiąc - średnio mnie ona interesuje). To po prostu
                      felietony warte przeczytania i przemyślenia.
                      • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:15
                        Aha, i jeszcze jedno- mógłbyś mi powiedziec po co oni w ogóle wyszli na ulicę?
                        Żeby pokazac, że są?! Przecież jest to od dawna wiadome. Ten wiec nie miał
                        żadnej idei w moim mniemaniu. Na transparentach nie widac było żadnych haseł
                        typu: "Chcemy głosowac w wyborach prezydenckich", "Chcemy prawa do pracy"
                        czy "Chcemy podwyżek płac dla gejów".

Znowu w moim środowisku nie zauważyłam obecności żadnych ataków skierowanych
                        przeciwko ich orientacji, w telewizji też nie słyszałam o żadnym ataku na bar
                        dla homoseksualistów, ani nikt nie obsmarował ich w prasie.
                    • Gość: Dodunia18 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:07
                      Dziękuję, że uśiadomiłeś mi, że jestem homofobem... Tego nie wiedziałam, ale
                      skoro Ty jesteś specjalista w tej dziedzinie i tak mówisz, to to musi byc
                      prawda. Może jeszcze jakieś leczenie mi zalecisz? Może wczasy na obozie
                      gejowskim, żebym oswoiła się z innością, hmm? Albo zapiszesz recepty na leki
                      rozluźniające?

Wydaje mi się, że czytasz moje posty pobieżnie, bo wyciągasz z nich jakieś
                      niestworzone rzeczy, których nie pisałam. Na początku zarzuciłeś mi
                      nietolerancję, ale przecież ja wcześniej wcale się nie zarzekałam, że jestem
                      tolerancyjna. Potem była kryptohomofobia, aż wreszcie homofobia. Poza tym nie
                      wiem czemu poruszasz kwestię mojej religii, skoro ja nie twierdziłam, że ją
                      krytykujesz.

A jeśli już poruszyłam ten temat, to dokończę. Otóż każda wiara ma jakieś swoje
                      prawdy i zasady, a moja wyklucza związki homoseksualne, ponieważ jest bardzo
                      konserwatywna, więc homoseksualiści nie mogą byc dobrymi katolikami, bo to
                      godzi w "Biblię". Ale jeśli inne wyznanie dopuszcza takie związki, to nie mam
                      nic przeciwko, bo przecież to nie mój Kościół!

Przyczep się raczej do tych, którzy robią homoseksualistom krzywdę- np.rzucają
                      w nich kamieniami, biją, wyzywają(nawet na tym forum) i wyśmiewają(również na
                      tym forum). Ja żadnego geja ani lesbijki nigdy nie spotkałam, więc nie wiem,
                      jak bym się zachowała, ale Ty też nie możesz tego wiedziec! Wiem jednak, że nie
                      obraziłabym ich.

Malutka rada: to Ty czytaj uważnie, pomyśl trochę, co druga osoba miała na
                      myśli, zanim jej coś zarzucisz i postaraj się nie operowac frazesami, bo na
                      razie, to wychodzisz na kompletnego frustrata...
                      • Gość: . Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:10
                        Ja wiem o Twojej religii wiecej niz Ty. Nieprawda, ze homoseksualisci nie moga
                        byc dobrymi katolikami. Kosciol utrzymuje, ze moga byc - bo przeciez inaczej
                        klociloby sie to z zasada umilowania blizniego. Natomiast nie istnieje dla
                        kosciola mozliwosc utrzymywania gejowskich kontaktow seksualnych. Jednakze
                        teoretycznie kosciol nie ma nic do gejow jako ludzi przyjmuje ich do swojego
                        kregu. Tylko co po religii ktora ogranicza i traktuje w pewien sposob tych
                        ludzi jako gorszych.
      • Gość: AndrzejW. Do Thingol/-a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:35
        Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne skreśliło homoseksualizm z oficjalnej
        listy chorób w 1975 r. W rok później uczyniło to Amerykańskie Towarzystwo
        Psychologiczne. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) taką decyzję podjęła w 1991
        r. HOMOSEKSUALIZM NIE JEST CHOROBĄ! Nie jest nią - bo nie ma żadnych
        potwierdzeń epidemiologicznych czy NAUKOWYCH obserwacji na potwierdzenie tej
        tezy. (Skąd się bierze? - nie wiadomo; mogą to być geny [choć ich nie
        zlokalizowano do tej pory]), mogą to być urazy psychiczne matki w czasie ciąży
        [z HETEROSEKSUALISTĄ HETEROSEKSUALNA matka zachodzi w ciążę!!!], mogą to być
        wreszcie warunki rodzinne, w jakich wychowuje się dziecko [ODRZUCENIE przez
        ojca np.]). A jeśli nawet jest chorobą, to dobrze, że pokazuje się w jednym
        miejscu i w jednym czasie tyle osób "chorych" (zdaniem Thingol/-a). Dopiero,
        kiedy zacznie się mówić o chorobie Parkinsona, o chorobie Altzheimera, o
        demencji starczej, o skutkach udaru mózgu - dopiero wtedy ludzie oswoją się z
        chorobami. Może po raz pierwszy w życiu o nich usłyszą, zobaczą, jak to
        jest 'być chorym'.
        Thingol napisał(-a): "Trzeba pomoc tym ludziom wrocic na lono spoleczenstwa."
        Protestuję! Przecież oni wszyscy (w tym ja) SĄ w społeczeństwie! I mają (mamy)
        swoje prawa, gwarantowane przez Konstytucję RP, a także Kodeks Pracy np.
        Thingol napisał(-a): "Zachowanie takie jakie ukazuja uczestnict tej pozal sie
        Boze parady jest sprzeczne ze wszystkimi religiami" - tym uogólnieniem
        zaprzeczył(a) np. religiom pierwotnym, tak świetnie opisanym przez pioniera
        etnologii, Polaka - katolika, Bronisława Malinowskiego w "Seksie dzikich". Bo
        nawet chrześcijaństwo ukazuje homoseksualizm (dlatego, że był, jest i... mimo
        starań Hitlera, mimo różowych trójkątów w obozach koncentracyjnych... będzie!)
        NIC NIE POTĘPIAJĄC USTAMI CHRYSTUSA [przeczytaj koniecznie:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2761347.html?skad=rss&wv=0000
        ] "a takze przede wszystkim z prawami natury" - dodał(-a).
        Cóż, parę ładnych lat temu naukowcy amerykańscy wyhodowali muszki owocówki (bo
        najłatwiej) w stu procentach homoseksualne; znane jest zjawisko
        homoseksualności wśród ptaków (np. gęsi), wśród ssaków (np. psy), nawet wśród
        ssaków naczelnych (jak np. niektóre stada małp). Sprzeczne z naturą?!!!
        Ma Thingol(-a) rację jedną - tę co do swej wypowiedzi: "Jest to chore,
        zboczone."
        Dalej ciągnie: "100% popartcia dla ludzi którzy dbaja o normalnosc"
        (przepraszam, a co to jest 'normalność'? To, że mąż katuje żonę, bo 'zupa za
        słona'? - przecież to takie heteryckie!; To, że mąż zdradza żonę z inną
        kobietą? - to też takie heteryckie!; To, że mąż gwałci córkę albo córki? -
        jakiż uroczy film heteroseksualny [bo normalny :)] powstałby na kanwie tych
        pytań.
        Ale może to zainspiruje Thingol/-a do refleksji nad skomplikowanym bytem
        ludzkim...
        Wiele różnorodnych tematów poplątał(-a) Thingol - nie sposób do wszystkich się
        ustosunkować. Mój mail: aawu@o2.pl

• gaypride86 Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 14:03
      dla mnie przejawem choroby jest rzucanie kamieniami w druga osobe, przejawem
      choroby jest nienawisc uniemozliwiajaca dostrzeganie piekna w roznorodnosci,
      przejawem choroby jest wreszcie zacofanie myslowe, ktore kaze odmawiac prawa do
      istnienia wszystkiemu co nie miesci sie w ramach uznawanego stereotypu. Ta
      choroba nazywa sie faszyzm i jest smiertelnie grozna.
      Ale i tak was kochamy!!!
      Ja jestem biseksualista, jak za rok bede w Warszawie na studiach, to pojde na
      parade, chocby byla nielegalna. Dziekuje za glosy zrozumienia dla srodowisk
      homoseksualnych, przywraca mi to wiare w czlowieka. Ttrer wyrazil moja opinie
      na temat malzenstw homoseksualnych, bo dlaczego odmawiac prawa do spadku
      jedenej z najblizszych osob dla kazdego czlowieka, jaka jest kochajacy partner.
      • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:39
        Oczywiscie - slub cywilny to formalnosc. Czemu mamy tego doroslym ludziom
        zabraniac? To jakas glupota! Natomiast jesli chodzi o koscielne - moim zdaniem
        tu nie ma zadnego ograniczania praw, poniewaz nauka kosciola jest znana od
        dawna i nikt nie musi byc katolikiem. A jak jest tzn. ze akceptuja ta religie.
        A wiec nie powinien utrzymywac kontaktow seksualnych z osoba tej samej plci,
        natomiast kochac ja moze. Z drugiej strony nauka kosciola stanowiaca pewne
        niemoznosci dla homoseksualistow jest moim zdaniem sprzeczna z rola kosciola
        (ta ktora powinna byc pelniona, a nie jest). Ale to religia - nasz wybor.

PS. Ja nie jestem lesbijka, ani biseksualistka. Widzialam takie pary rowniez
        wsrod dalszych znajomych. Oczywiscie - pewne zdziwienie, bo nigdy tego
        wczesniej nie widzialam. Ale nie czulam sie zazenowana, zawstydzona obrzydzona
        czy cokolwiek takiego. Tak samo zdziwiona bylam majac 5 lat kiedy pierwszy raz
        zobaczylam Murzyna (moi zdaniem to slowo nie jest obrazliwe - to tak jakby ktos
        mial zamiar skomentowac ;) A teraz to normalne dla mnie, ze czarnoskorzy ludzie
        chodza po ulicach, w ogole nie zwracaja mojej uwagi. Dlatego uwazam, ze jesli
        homoseksualisci zdobyliby wiecej praw, kazdy by zrozumial odmiennosc (ktora
        heteroseksualisci sa rowniez dla homoseksualistow) - tak jak ja, 5 letnie
        dziecko kiedys...
      • Gość: QWERTY prawo do spadku? tak TESTAMENT!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 13.06.05, 10:45
        MOZESZ ZAPISAC CO CHCESZ KOMU CHCESZ

kONSEKWENTNIE

PRECZ Z PEDALSTWEM tfu
    • Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:22
      Widzę, że sami obrońcy praw człowieka się znaleźli. Dla jasności nie jestem
      zwolennikiem Kaczyńskiego i nie będę na niego głosował(na LPR też nie)
      Teraz do rzeczy.

Trochę mnie śmieszy (dziwi?), że paradę tę wiąże się w pewien sposób z prawami
      człowieka, równością. W sumie te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego.
      Nie wiem dlaczego geje i lesbijki tak bardzo domagają się sowich praw, których
      tak na marginesie nikt im nie zabrał. Bo jeśli spojrzymy obiektywnie, to czy w
      Polsce geje są dyskryminowani?
      Oczywiśćie zdarzają się nieodpowiednie zachowania, ale takie same problemy mają
      Murzyni, Żydzi, skejci i wiele innych grup, które ktoś wyśmiewa za kolor włosów
      czy długie spodnie.

Tak naprawdę dopiero gdyby ktoś zrobił coś takiemu gejowi podniosłby się halo w
      telewizji, jak do tej pory o niczym takim nie słyszałem.
      Żyjemy w demokratycznym kraju, w którym prawo żyć mają również geje, na takich
      samych prawach jak wszyscy, ale specjalne paradowanie ze swoją no
      właśnie....ułomnością, chorobą, skrzywieniem, stylem życia? nie jest normalne.
      Nie MAM NIC przeciwko takim ludziom, mają sowje kluby, dyskoteki, niech się
      spotykają, studiują, pracują, ale jeśli ktoś wychodzi na ulice Warszaway w
      obronie "praw człowieka" to jest to chyba...jakaś prowokacja.

Już czekam na uderzenie "obrońców równości"...

• yogurcik_owocowy Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 15:35
        Nikt nie mówi o nietolerancji, o szykanowaniu, itp? Hmm... Mogłabym się spierać.
        • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:12
          Samo szykanowanie to powierzchowna znajomosc tematu. A jest ono wlasnie
          spowodowane w duzej mierze brakiem praw. Co daje tym nietolerancyjnym pewne
          przyzwolenie.
      • Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:36
        A czy uważasz, że jest sens organizować parady techno na kształt love parade?
        Czy istnienie tego typu imprez też byś zlikwidował?

Swoją drogą, twierdząc, że geje nie są dyskryminowani, narażasz się trochę na
        śmieszność. Zamknąłeś oczy, kiedy w TV pokazywane były bójki prowokowane przez
        Młodzież Wszechpolską?
        Swoją drogą, zwrócił mi na to uwagę kumpel, który oglądał relację, postawa
        naszych policmenów była the best!
        D-dziennikarz, P-policjant

D: Dlaczego nie reagowaliście, kiedy zaczęto w uczestników parady rzucać
        jajkami?
        P: Eeee, nie było to konieczne, ale kiedy zaczęto rzaucać kamieniami,
        wkroczyliśmy.

Nie są to dokładne słowa (pisałem z pamięci) ale sens został zachowany.
        • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:43
          Jest pod moja wypowiedzia, ale to chyba nie do mnie? ;) Bo jesli tak to nie
          rozumiem...
          • Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:45
            eee... jest pod wypowiedzią paszteta albo muszę zmienić okulary na mocniejsze ;P
            • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:50
              Hehe no dobra, chyba wlasnie zrozumialam uklad graficzny tego forum ;p
    • orginalny_nick Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 15:55
      Niedługo na ulice wyjdą zoofile, nekrofile i osoby będące w związkach
      kazirodczych. ;/

W końcu ludzie uprawiający seks ze zwierzętami, trupami czy z własnym
      rodzeństwem też mogą użyć takich samych argumentów jak dzisiaj geje czy
      lezbijki, czyż nie?

Poza tym mam pare pytań do osób, którym homoseksualizm nie przeszkadza:
      1. Czy poszlibyście na wesele np. do kolegi z pracy, który brałby ślub z innym
      facetem i czy śpiewalibyście ze wszystkimi gośćmi "gorzko, gorzko" podczas
      pocałunków pary młodej?
      2. Czy dobrze byście się czuli, gdyby jakiś facet oznajmił wam, że ma zamiar
      wziąć ślub z waszym synem? Dalibyście im "błogosławieństwo" na nową droge życia?
      3. Czy nie przeszkadzałyby wam erotyczne sceny gejowskie w filmach?
      • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:20
        Do kogos tam wczesniej - a slyszales o rownosci wobec prawa? Nie chodzi o zadne
        wysmiewanie... Zawsze ktos sie z kogos wysmiewa.

1. Czy poszlibyście na wesele np. do kolegi z pracy, który brałby ślub z innym
        facetem i czy śpiewalibyście ze wszystkimi gośćmi "gorzko, gorzko" podczas
        pocałunków pary młodej?
        Tak poszlabym. Nie, nie spiewalabym. Gdybym byla na slubie kolezanki i kolegi,
        tez bym sie spiewala. Nie lubie takich glupot.

2. Czy dobrze byście się czuli, gdyby jakiś facet oznajmił wam, że ma zamiar
        wziąć ślub z waszym synem? Dalibyście im "błogosławieństwo" na nową droge życia?
        Nie czulabym sie dobrze, zapewne dlatego, ze wiem jak ciezkie by mial zycie w
        rzeczywistosci takiej jak nasza. Jednak jestem za wolnoscia wyborow. Przede
        wszystkim chcialabym, zeby moje dziecko bylo szczesliwe. Byloby to dla mnie
        trudne przezycie, bo sobie wymarzylam jak bym chciala wszystko poustawiac. Ale
        to nie znaczy, ze nie akceptowalabym wyboru mojego dziecka.

3. Czy nie przeszkadzałyby wam erotyczne sceny gejowskie w filmach
        Jasne, ze nie. Ja takie filmy ogladalam ;) To by byla w ogole jakas nowosc???
        Hehe widocznie inne filmy lubimy. Hehe zeby nie bylo - nie mowie o zadnych
        pornograficznych ;)
      • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:25
        W końcu ludzie uprawiający seks ze zwierzętami, trupami czy z własnym
        rodzeństwem też mogą użyć takich samych argumentów jak dzisiaj geje czy
        lezbijki, czyż nie?

1. Zwierzeta nie maja wyboru, nie mozna ich zapytac o zdanie, nie moga kochac
        tak jak czlowiek, nie moga sie porozumiec z ludzmi. Natomiast chodzi o uczucia -
        dwoje ludzi tej samej plci moze laczyc milosc.
        2. Trupy? No zes sie wyglupil. To by bylo nieetyczne i niemoralne. Zreszta
        watpie czy taki trupek wyrazi wole wspolzycia po smierci. Co wczesniej bedziemy
        skladac oswiadczenia?
        3. Wspolyzycie (a raczej ciaza) miedzy rodzenstwem moze doprowadzic do
        strasznych chorob genetycznych, dlatego jest zabronione.

A tak w ogole czemu mowisz caly czas o seksie??? Milosc to nie seks. Istnieje
        milosc bez seksu. Raczej watpie czy chodzi homoseksualistom o seks, bo nikt nie
        zaglada nikomu do lozka i z tym zapewne nie maja problemu.
      • Gość: krok_po_kroku Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 16:39
        Co ty pieprzysz? (sorry za wyrazenie, ale jakos zadne lagodniejsze slowo nie
        przychodzi mi na mysl po przeczytaniu twojego postu).
        Zoofile, nekrofile i zw. kazirodcze porownujesz do homoseksualizmu? Naprawde nie
        widzisz zadnej roznicy? Takie wypaczenie jak zoofilia czy nekrofilia nie opiera
        sie na szczerym, prawdziwym uczuciu. Polega jedynie na zaspokojeniu
        "zwierzecego" instynktu, pepedu plciowego, z tym, ze druga strona kontaktu jest
        zwierzak czy trup. Nie ma tu zadnego uczucia, szacunku dla "partnera" (heh).
        Tymczasem homoseksualisci darza swojego partnera prawdziwy uczuciem, sa z nim
        zwiazani emocjonalnie, kochaja go, szanuja, nie chca krzywdzic. To chyba jest
        roznica?
        Kazirodztwa rowniez nie mozna porowac do homoseksualizmu, poniewaz kazirodztwo
        krzywdzi tzw. "osoby trzecie" (narodzone w wyniku takiego kontaktu seksualnego,
        hore, uposledzone dzieci), natomiast homoseksualizm jest wyoborem partnerow,
        przy czym nie krzywdza one innych.
        Nie rozumiem dlaczego homoseksualizm traktuje sie jak chorobe, wypaczenie,
        anomalie. Ludzie sa rozni, co parwda wiekszosc preferuje zwiazki heteroseksulane
        i nikt im takiego prawa nie odbiera, ale niektorzy rodza sie z inna orientacja
        seksualna, zakochuja sie w osobach tej samej plci, pragna z nimi przebywac,
        rozmawiac, dotykac sie, kochac. Czy dlatego maja do konca zycia byc samotni albo
        byc porownywani do zoofilow czy nekrofilow?
        Kiedys kobiety byly traktowane jako osoby drugiej kategorii, w koncu w XIX wieku
        tak jak teraz homoseksualisci musialy zaczac wychodzic w paradach na ulice,zeby
        domagac sie swoich praw.
      • Gość: krok_po_kroku Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 16:44
        Aha...jeszcze odpowiedzi na twoje pytania.
        1.Tak
        2.Tak
        3.Tak
        • yogurcik_owocowy Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 16:56
          A propos ptk 3. Nie wiem, co ty widzisz oburzającego w scenach gejowskich w
          filmach? Przecież sceny lesbijskie są jak najbardziej powszechne (of coz w
          filmach pornograficznych). Z tego, co wiem to ulubiony element filmu dla wielu
          widzów :D
          • Gość: krok_po_kroku Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.chello.pl 12.06.05, 20:29
            Jogurcik, do mnie to pytanie o punkt 3?

Ja nie mam nic przeciwko takim filmom erotycznym. Odpowiedzialam "prawidlowo" na pytanie, ktore
            brzmialo
            3. Czy nie przeszkadzałyby wam erotyczne sceny gejowskie w filmach?

Odpowiedzialam: TAK, nie przeszkadzalyby mi erotyczne sceny gejowskie.
            (problem w tym, ze pytanie jest skonstruowane do dupy, bo wystepuje w nim przeczenie:)

• Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:44
        > Niedługo na ulice wyjdą zoofile, nekrofile i osoby będące w związkach
        > kazirodczych. ;/

Oj facet - wszystko Ci się pomyliło...
        Zoofilia, pedofilia i inne filie to są dewiacje seksualne, i są one bezprawne.
        My mówimy o seksie pomiędzy parą dorosłych ludzi jednej płci, którzy robią to z
        pełną świadomością swoich czynów.

Co do Twoich pytań:
        1) TAK
        2) Nie planuję dzieci, ale gdyby mój hipotetyczny syn stwierdził, że nie
        potrafi byś szczęśliwy z kobietą, ale może być szczęśliwy z facetem to
        pozostałoby mi jedynie życzyć mu szczęścia.
        3)Nikt tu nie mówi o ekspansji gejowskiej pornografii w telewizji publicznej.

Teraz Ty odpowiedz na pytania i podaj racjonalne uzasadnienia.
    • Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:08
      OK na "paradach" były bójki, wyzwiska, leciały kamienie, bo tak jak pisałem PO
      CO SIĘ CHWALIĆ SWOJĄ ORIENTACJĄ. Czy ktoś podszedłby to przeciętnego uczestnika
      całego tego "wiecu" w normalny dzień i wyzywałby go albo bił, NIE!!! Gość nie
      ma wypisane na czole, że jest gejem, no ale jeśli w szczególny sposób chce się
      tym pochwalić(?), zaszpanować(?) to niestety taki jest efekt.
      Dla wyjaśnienia związek homoseksualny nie jest NATURALNY.
      • gaypride86 Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 20:28
        Zacytuje ci Daniela Cohn- Bendita:
        "Odpowiedz godna dzialacza mlodziezowki faszystowskiej"
        Pokazujesz, ze nie znasz realiow polskich, badz tez nie masz woli ich
        poznanania (bede domniemywal, iz jednak to pierwsze). Zwlaszcza na prowincji
        osoby homoseksualne narazone sa na szykany, a takze na przemoc fizyczna.

Dlaczego uczucia geja i lesbijki nie sa naturalne? Jest to przeciez milosc,
        piekna i cudowna rzecz w zyciu czlowieka. Partnerzy jezeli odwzajemniaja swoje
        uczucia to nie krzywdza nikogo.

Uwazasz, ze nie powinnismy manifestowac swojej orientacji? Dlaczego odmawiajac
        nam takiego prawa, uzasadniasz po czesci zachowanie agresorow? To oni powinni
        zostac skrytykowani, poniewaz nie potrafia zrozumiec odmiennosci i uzywaja
        bezmyslnej nagiej sily.
        • midi.max Re: PARADA ROWNOSCI 16.06.05, 02:09
          gaypride86 napisał:

> Zacytuje ci Daniela Cohn- Bendita:
          > "Odpowiedz godna dzialacza mlodziezowki faszystowskiej"
          > Pokazujesz, ze nie znasz realiow polskich, badz tez nie masz woli ich
          > poznanania (bede domniemywal, iz jednak to pierwsze). Zwlaszcza na prowincji
          > osoby homoseksualne narazone sa na szykany, a takze na przemoc fizyczna.
          >
          > Dlaczego uczucia geja i lesbijki nie sa naturalne? Jest to przeciez milosc,
          > piekna i cudowna rzecz w zyciu czlowieka. Partnerzy jezeli odwzajemniaja
          swoje
          > uczucia to nie krzywdza nikogo.
          >
          > Uwazasz, ze nie powinnismy manifestowac swojej orientacji? Dlaczego
          odmawiajac
          > nam takiego prawa, uzasadniasz po czesci zachowanie agresorow? To oni powinni
          > zostac skrytykowani, poniewaz nie potrafia zrozumiec odmiennosci i uzywaja
          > bezmyslnej nagiej sily.

Sluchaj..jesli uwazasz ze AKTEM PRAWNYM spowodujecie akceptacje spoleczenstwa
          to jestes w bledzie. ZASTANOW SIE!!
      • Gość: elafan Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:27
        > OK na "paradach" były bójki, wyzwiska, leciały kamienie, bo tak jak pisałem
        PO
        > CO SIĘ CHWALIĆ SWOJĄ ORIENTACJĄ.

Oj błądzisz człowieku. PRAWO do organizacji tego typu pochodów wpisane jest w
        KONSTYTUCJĘ!
        Poza tym, wydaje mi się, że nie chodziło organizatorom o 'pochwalenie się swoją
        orientacją'... Gdzieś w mediach padł przykład karnawału w Rio. Masy ludzi
        wychodzą w skąpych strojach, pary się całują i nie tylko ;). Czy nie jest to
        czasem chwalenie się heteroseksualistów swoją orientacją? I co - zabronić im! A
        co!

> Czy ktoś podszedłby to przeciętnego uczestnika
        > całego tego "wiecu" w normalny dzień i wyzywałby go albo bił, NIE!!!

Przepraszam, że spytam ale z choinki się urwałeś? W jakim Ty kraju żyjesz? A
        gdyby facet (używam z reguły przykładu gejów, bo jednak związki lesbijskie
        cieszą się większą tolerancją), szedł że swoim chłopakiem za rękę, przez
        centrum Warszawy, to jak myślisz, jak by się to skończyło?

> Dla wyjaśnienia związek homoseksualny nie jest NATURALNY.

Wiesz co - lepiej nie używaj za często tego argumentu, bo tak po prawdzie to on
        jest najłatwiejszy do obalenia.
        Zatem wytłumacz nam - co to znaczy, że coś jest naturalne?
    • Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:10
      aha jeszcze jedno odwróćmy kota ogonem, ja na przykład twierdzę, że
      organizowanie takiej parady ogranicza moją wolność, bo przeczy kulturze w
      której się wychowałem i co koledzy?
      • gaypride86 Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 20:36
        bardzo plytki argument, bo mozna z niego wywnioskowac , ze analogicznie kazda
        procesja ogranicza wolnosc ateisty, gdyz przeczy kulturze w ktorej sie wychowal
        (jezeli zalozymy, ze wychowal sie w ateistycznym domu). Poniewaz kazdy jest
        rowny wobec prawa, takie postawienie sprawy uniemozliwialoby jakiekolwiek
        zgromadzenia, gdyz zawsze znalazlby sie obywatel RP, ktory twierdzilby iz
        ograniczana jest jego wolnosc( pojeta wg. twojego rozumowania).

Dla mnie wolnosc to dwie rzeczy: swoboda, ale i jej granica. Ten drugi element
        jest wyznaczany przez zasady wspolzycia spolecznego.
      • yogurcik_owocowy Do Elefan 12.06.05, 20:36
        Nie, nie. Swojego posta skierowałam do autora pytań.
    • Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:55
      kolegę chyba nieco poniosło...
      "Dlaczego odmawiajac nam takiego prawa, uzasadniasz po czesci zachowanie
      agresorow?"
      Raz, po cholerę Ci zgromadzenie??? Chcesz się tym chwalić, dobra chwal się,
      załużmy, że się mylę.
      Dwa, nie usprawiedliwiam zachowania agresorów, bo tak jak napisałeś są
      agresorami, a to trzeba tępić. Tylko niestety, ale jeśli na polskie ulice
      wyszłaby manifestacja Murzynów, Żydów, Arabów to efekt byłby taki sam, dlatego
      nie wiem dlaczego geje tak bardzo unoszą się kiedy powastaje antymanifestacja
      (nie jestem ani z PiS-u anie z LPR-u), która powstaje przy każdej manifestacji.
      Z resztą odrzućmy manifestację, popatrzmy na życie codzienne, ktoś Cię bije?
      wyzywa? ośmiesza?

Jeśli natomiast nazywasz mnie faszystą to sorry...ale nie znasz znaczenia
      niektórych słów.
      • gaypride86 Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 21:22
        Przytocze fragment konstytucji:
        "Art. 57.
        Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i
        uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa."

Jak po cholere mi zgromadzenie?! Mam do tego po pierwsze prawo, po drugie
        swobode i wolnosc. To ze chce manifestowac rzecz kontrowersyjna nie zmniejsza
        mojego prawa. Gdy istnieje ryzyko agresji skierowanej przeciwko mojej POKOJOWEJ
        maniestacji, wowczas psim obowiazkiem panstwa jest zapewnic mi bezpieczenstwo.

Jezeli kontrmanifestacja miesci sie w kulturalnych granicach, to jest zdrowym
        objawem demokracji. Gdy polega na rzucaniu kamieniami, to jest niestety
        swiadectwem niedojrzalosci kontrmanifestantow i nalezy ja ( a nie manifestacje
        w ktora jest skierowana) pietnowac.

Zgadzam sie, ze gdyby wyszla manifestacja Murzynów, Żydów, Arabów, to rowniez
        mogloby dojsc do prob uzycia przemocy. Niestety takich zgromadzen nie ma, gdyz
        te srodowiska sa w Polsce relatywnie male, slabe i rozbite. Srodowisko
        homoseksualistow jest z kolei lepiej zorganizowane i nie widze powodu, dla
        ktorego nie mieliby z tego korzystac.

> Z resztą odrzućmy manifestację, popatrzmy na życie codzienne, ktoś Cię bije?
        > wyzywa? ośmiesza?
        Mnie osobiscie nikt, ale znam wiele przypadkow agresji skierowanej zwlaszcza
        przeciw gejom.

> Jeśli natomiast nazywasz mnie faszystą to sorry...ale nie znasz znaczenia
        > niektórych słów.
        nie, nie nazywam Cie faszysta, przez przytoczony cytat chcialem Ci pokazac w
        ironiczny sposob jak zabrzmiala dla mnie twoja wypowidz. Chcialem cos pod tym
        cytatem dopisac, ale uznalem, ze chyba zrozumiesz to bez slow. Chodzilo mi o to
        bys nie odebral tego cytatu baaardzo osobiscie, gdyz wiele elementow twoich
        wypowiedzi swiadczy, ze masz swoje konkretne poglady, ktore faszystowskie
        jednak nie sa.
        Przepraszam za nieporozumienie, moj blad.

• Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:58
      co zaś do naturalności tego zjawiska.

Widziałeś kiedyś żeby "związek" wśród zwierząt tworzył PAN MAŁPA Z PANEM MAŁPĄ,
      ALBO PAN KOŃ Z PANEM KONIEM I NA DODATEK MIELI POTOMSTWO???
      bardziej obrazowo nie mogę Ci tego przedstawić
      • gaypride86 Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 21:30
        Bylbym ostrozny z odwolywaniem sie do natury.
        Czlowiek to istota, ktora zdecydowanie wyrasta ponad reszte swiata przyrody.
        Jestesmy zdolni nie tylko do logicznego myslenia, ale rowniez do odczuwania
        emocji wyzszych, takich jak milosc. Nasze zwiazki nie sa oparte tylko na
        pragmatycznym dazeniu do przedluzenia gatunku, chcemy rowniez by partnerowie
        dawali sobie nawzajem poczucie ciepla i komfortu. U zwierzat chodzi tylko o
        instynkt i wydanie potomstwa na swiat.Granica tego co naturalne i w jaki sposob
        to czlowiek przekracza jest trudna do ustalenia i dyskusyjna. Bo przeciez
        skrzydel tez nie mamy, pomimo tego mozemy latac dzieki samolotom.
        Przezwyciezylismy wiec bariere naturalna. To co ludzkie wyznaczone jest wiec
        nie tylko wlasciwosciami naszego ciala, ale przede wszystkim mozliwosciami
        umsylu, zarowno w sferze emocjonalnej jak i racjonalnej.
        • Gość: qwerty Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.man.busko.pl 13.06.05, 10:40
          Jak zwiazek pedalski przyniesie potomstwo..uznam to za zgodne z natura..

Hey medycy!!!!!! mamy nowe prawo natury..samiec samca zapladnia:)
      • gaypride86 Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 21:33
        a i jeszcze jedno, pod katem formalnym.
        Jezeli moge o to prosic, to nie stosuj retoryki w stylu: > Widziałeś kiedyś
        żeby "związek" wśród zwierząt tworzył PAN MAŁPA Z PANEM MAŁPĄ,
        ALBO PAN KOŃ Z PANEM KONIEM I NA DODATEK MIELI POTOMSTWO??? <.
        :)

• elafan Re: PARADA ROWNOSCI 12.06.05, 21:49
        Sam tego chciałeś ;)
        1)prace.sciaga.pl/33480.html
        2)www.innastrona.pl/bq_pingwiny.phtml
        3)www.alternatywa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=700
        4)www.racjonalista.pl/kk.php/s,31
        5)news.nationalgeographic.com/news/2004/07/0722_040722_gayanimal.html

No i generalnie tu:
        www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1&q=homosexuality+among+animals&btnG=Szukaj&lr=

Jeżeli to by Ci umknęło to na hasło 'homosexuality among animals' wyskoczyło mi
        197 000 (słownie : stodziewięćdziesiątsiedem tysięcy wyników !!!

To teraz ja czekam na linki do stron z wypowiedziami biologów, którzy twierdzą,
        że homoseksualizm wśród zwierząt nie istnieje...

A wracając do tematu, jak to określiłeś, 'naturalności zjawiska', to wśród
        zwierząt występują pewne zachowania, których mimo to ludzie nie akceptują.
        Np.:

- dzieciobójstwo w przypadku najsłabszych osobników - (ptaki)
        - kanibalizm
        - zjadanie partnera seksualnego po stosunku ;)

i wiele wiele innych.

• Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:46
      ok, załóżmy że masz rację.
      Piszesz, że nie jesteś dyskryminowany, ale znasz takie przypadki. Jest to
      akurat problem bardziej osobisty, bo czy to oznacza, że tak zachowuje się wobec
      nich całe społeczeńśtwo i co najważniejsze państwo (geje mają takie same prawa
      i obowiązki jak inni), tak więc nie wiem po co całe halo. Owszem masz prawo do
      takiego zgromadzenia, jednak całą ta parada wygląda tak jakby robiono ją
      celowo, by pokazać "spójrzcie, jesteśmy gejami, nie lubią nas" i zrobić z
      siebie męczenników. Jest to tylko niepotrzbene zwracanie uwagi na siebie.
      No ale można tego nie przyjąć do wiadomości, to napiszę OSOBISTĄ opinię. Nie
      podoba mi się taka manifestacja bo:
      - JA osobiście uważam to za nienaturalne
      - widok dwóch całujących się gejów działa na mnie odpychająco
      - wraz z paradą nadchodzą kolejne propozycje (małżeństwo, a nawet adopcja...)
      - I najważniejsze: jest to robione pod przykrywką "równości" itd. w
      rzeczywistości jest (sorry ale tak to wygląda w moich oczach) to propagowanie
      homoseksualizmu...

Jest to mój ostatni post, bo tylko tracę czas na pisanie ich, ja nikogo nie
      przekonam i nikt nie zdoła mnie przekonać.Na koniec tylko podkreślam NIE MAM
      nic przeciwko homosksualistą, ale paradowanie się z tym uważam za conajmniej
      dziwne.

PS Geje nie przeszkadzają mi, ale na piwo z takim bym nie poszedł, o czym
      miałbym gadać, zamiast o du*ie maryni to o du*ie michała?:)
      • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:39
        PS Geje nie przeszkadzają mi, ale na piwo z takim bym nie poszedł, o czym
        miałbym gadać, zamiast o du*ie maryni to o du*ie michała?:)

Jesli dupa maryni, przyslowiowa nawet to Twoj jedyny temat, to rzeczywiscie nie
        mialbys o czym. Poznalam jednego geja, ktory byl najbardziej kulturalnym,
        pomocnym, wszechstronnym, tolerancyjnym facetem jakiego widzialam. Serio. 3
        razy sie z nim spotkalam gdzies, akurat tak wypadlo, ale pozostawil po sobie
        tak wspaniale wrazenienie, ze jak ktos mowi taa bzdure to az nie wiem czy smiac
        sie czy plakac. Z tym facetem mozna bylo pogadac o WSZYSTKIM. I mial swoje
        zdanie, a to cenie w ludziach. Oczywiscie, jesli potrafia je odpowiednio
        uzasadnic.

Acha dobrze, ze to byl Twoj ostatni post, bo sam sobie przeczysz. Piszesz, ze
        nie wiesz po co parada, bo maja prawa jak inni. A za chwile, ze jeszcze dojdzie
        do tego, ze damy im prawo do zawierania malzenstw. Czyli praw nie maja w pelni.

Nikt nikogo nie przekona, ale ciesze sie, ze znowu wygrywa sie z zacofaniem i
        osoby tolerancyjne potrafia uzasadnic swoje zdanie, natomiast te przeciwko
        motaja sie ;)

• Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:34
      dobra miało nie być moich wypowiedzi, ta JEST OSTATNIA Z OSTATNICH, potem
      wyciągam kabel z gniazdka:D

- prawa do małżeństwa? oczywiście mają

• Gość: p@sztet Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:39
      dobra nie będę owijał w bawełnę, jestem nietolernacyjnym idoiotą, a jak chcesz
      bronić praw gejów to idź przekonać Żyletę na Legii...
      • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 09:59
        Ja nie chce nikogo przekonac, chcialam wysluchac argumentow. Ale sie nie
        doczekalam i w sumie sie ciesze z tego. Nie mozna dyskutowac jesli jedna strona
        broni czegos dla samej zasady, a nie potrawi wytlumaczyc dobrze czemu. Dlatego
        to byl moj ostatni post.
    • Gość: W [...] IP: *.man.busko.pl 13.06.05, 08:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: elafan Ktoś Ci broni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:03
        Precz z zacofaniem intelektualnym!
    • Gość: carl GEJOM NIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:07
      GEJOM, LESBIJKOM, PEDOFILOM, NEKROFILOM I INYM ZBOCZEŃCOM MÓWIĘ NIE !
      • gaypride86 Re: GEJOM NIE !!! 13.06.05, 10:14
        Bardzo charakterystyczne. Geje i lesbijki uzywaja w swoich dyskusjach
        argumentow, prezentuja swoje racje. Strona przeciwna powtarza czesto tylko
        stereotypy.
        P.S.
        Wrzucanie do jednego koszaa homoseksualistow i pedofilow to swiadectwo poziomu
        intelektualnego.
        P.S.2
        Ale i tak was kochamy!!!
    • gaypride86 Re: Jak sadzicie? 13.06.05, 10:46
      Ty za to nauczysz swoje dziecko jak rzucac kamieniami w drugiego czlowieka. Coz
      za zgodne z natura i etyka chrzescijanska zachowanie.
      • Gość: QWERTY Re: Jak sadzicie? IP: *.man.busko.pl 13.06.05, 11:02
        ZWIAZEK MIEDZY KOBIETA A MEZCZYZNA JEST PODSTAWA NASZEGO JESTESTWA..TAKIE LESBY
        JAK TY PROBUJA TO ZMIENIAC..ZACZYNA SIE OD DEMONSTRACJI, A KONCZY TAK JAK
        WCZORAJ WE FRANCJI!!
        PRECZ Z PEDALSTWEM...!!!!!!!
        DLACZEGO NIE WYCHODZA NA ULICE ZWOLENNICY ZWIERZATEK W IMIE ROWNOSCI?
        MOZE PARADE ZLODZIEI ZROBIC?
        PEDOFILOW? TEZ SA POSZKODOWANIA PZREZ NIETOLERANCYJNY NAROD:)
        JESTESCIE CHORZY!! BARDZO CHORZY!!!
      • midi.max Re: Jak sadzicie? 13.06.05, 12:39
        TFU "kolega" tez z tej braci?
        jestes geyem BIERNYM czy AKTYWNYM?
        Bierny tzw DAWACZ ma problemy ze zwieraczem po kilku latach..poznac ich po
        pampersach:)
        KONSEKWENTNIE NIE DLA PEDALSTWA
        • gaypride86 Re: Jak sadzicie? 13.06.05, 12:47
          po poziomie wypowiedzi domyslam sie ,ze wy preferujecie Tradycyjny Model
          Rodziny. Mamausia/zona siedzi w domu, robi obiad, wychowuje dzieci . Tatus/maz
          przychodzi do domu po pracy, je obiad, bije dzieci. Jego rozrywki to siedzenie
          przed telewizorem, picie z "normalnymi" kolegami. Jak cos mu sie nie spodoba to
          bije swoja zone. Cudowne.
          Ahh... pewnie jestescie tzw. twardymi facetami, dla ktorych zboczeniem jest juz
          to, ze mezczyzna regularnie uzywa kremu do twarzy i chodzi do kosmetyczki.
          • midi.max jaki zwiazek pzryczynowo skutkowy:):) 13.06.05, 12:52
            rozumiem ze w niepedalskich zwiazkach dzieci sa bite:) zony maltretowane..ale w
            waszych, pelna milosc:)

Ps zmien pampersa:):):)
          • midi.max [...] 13.06.05, 12:53
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kate Szkoda słów ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:13
            Wez sie facet zastanów jakbyś sie czuł gdybyś miał obu rodziców, dajmy na to,
            płci męskiej !? Myslisz ze tak fajnie by było ? Zniszczone dzieciństwo i
            młodość. ZBOCZENIU NIE !!!
            • midi.max Dobre!! ja chce wziąc slub z moim KONIEM!! 13.06.05, 13:20
            • Gość: S. Zniszczone dzieciństwo? Przez kogo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:22
              Bo na pewno nie przez owych rodziców, lecz właśnie przez takich ludzi jak TY.
              • midi.max Re: Zniszczone dzieciństwo? Przez kogo? 13.06.05, 13:26
                wydaje mi sie ze dzieci czerpia wzorce ze swoich rodziców...
                • gaypride86 Re: Zniszczone dzieciństwo? Przez kogo? 13.06.05, 13:31
                  > wydaje mi sie ze dzieci czerpia wzorce ze swoich rodziców...

Moglbym byc teraz bardzo zlosliwy, co graniczyloby z chamstwem, ale jako
                  wychowalem sie w poszanowaniu kadego drugiego czlowieka,to nic nie powiem...
            • gaypride86 Re: Szkoda słów ... 13.06.05, 13:29
              Wez sie dziewczyno (jezeli sie myle to przepraszam) zastanow jakbys sie czula,
              gdybys nie mogla okazac swojej ukochanej osobie uczuc na ulicy, bo nigdy nie
              wiesz czy czasem jakis szalikowiec nie przechodzi obok. My walczymy obecnie
              przede wszystkim o podstawe - tolerancje dla nas, na drugim planie o zwiazki
              partnerskie. Adopcja to sprawa, ktora wg. mnie nie ma szans na sukces w Polsce,
              bo trzeba uszanowac opinie spoleczenstwa.
              Ale zastanowilem sie jakbym czul sie jako dziecko dwoch facetow. Pod warunkiem,
              ze spoleczenstwo nie reagowaloby na mnie agresja, to nie sadze, azebym byl
              czlowiekiem skrzywionym przezwychowanie w gejowskim domu. Dziecinstwo mogloby
              mi zniszczyc jedynie nietolerancyjne otoczenie.
              Przykro mi, ze uwazasz homo - i biseksualizm za zboczenie. Ile gejow i lesbijek
              znasz osobiscie, by wystawiac im tak pejoratywna ocene. Wielu z nich to ludzie
              przyjazni, pokojowo nastawini do swiata, wrazliwi i potrafiacy okazywac
              uczucia. Oczywiscie znajdze sie i gej seksoholik, nieprzyjemny i opryskliwy,
              ale o licznych hetero mozna powiedziec to samo. Jestesmy przeciez takimi jak
              reszta spoleczenstwa ludzmi, mamy tylko inne preferencje, ktorych nikomu nie
              narzucamy (narzucaniem byloby zmuszanie kogos do homoseksualizmu, maniestacja
              jest tylko walka o rownosc).
              Czy jakbys dowiedziala sie, ze twoj bardzo bliski przyjaciel to gej albo
              lesbijka, to powiedzialabys mu , ze nie chcesz go wiecej znac bo jest
              zboczencem, pomimo tego, iz jest on czlowiekiem, ktory czesto sluzyl ci dobra
              rada i zawsze wysluchal twoich problemow?

• Gość: Dodunia18 Re: Jak sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:41
            Przesadziłeś troszkę... Można sądzic, że znasz tylko środowisko patologiczne i
            zapewne w nim się wychowałeś, bo skoro dla ciebie we wszystkich rodzinach jest
            agresja...chyba nie wiesz, że znacznie więcej jest szczęśliwych związków
            heteroseksualnych, gdzie jest dziecko, niż tych, w których jest tak, jak
            piszesz. Teraz takim osobom się pomaga i uczą się życia bez alkoholu,
            narkotyków i przemocy, a potem potrafią życ w rodzinie.

A jaką masz gwarancję, że para gejów stworzy inną "rodzinę", gdzie będzie raj
            na ziemii? Co dopiero takich 2 tatusiów będzie wyprawiało, jak się pokłócą-cały
            dom rozniosą! Będzie jak na ringu... A dziecko będzie na to patrzyc...i uczyc
            się...
    • Gość: pani_dj Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 11:32
      wstyd mi.. ze nei poszlam.

balam sie troche Mw.. troche tego co w domu powiedza. ale parade uwazam za
      swietne przedsiewziecie.

w ogole Dni Rownosci byly super. :)
    • Gość: OK Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.06.05, 12:26
      Co geje i lesbijki chcieli osiągnąć organizując tę paradę ?
      Czy łysi też powinni taką zorganizować ? A może parada ludzi z wąsami ?
      • Gość: 997 Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:50
        A jak chcą organizować to niech organizują. Dlaczego nie? Nawet piegowaci mogą.
        • Gość: OK Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.06.05, 19:27
          Ja się nie pytam dlaczego nie, tylko dlaczego tak.
    • Gość: OK Tolerancja. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.06.05, 12:28
      Jest tu ktoś kto uważa się za osobę tolerancyjną ?
      • Gość: OK Re: Tolerancja. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.06.05, 15:09
        Co z Wami, nie ma tu "tolerancyjnych" ?
        • Gość: RainbowGirl Re: Tolerancja. IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 21:47
          jestem :))
    • Gość: tomek Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:13
      tak
    • elafan Re: Jak sadzicie? 13.06.05, 18:47
      Twoje posty nie zasługują nawet na pobieżny rzut okiem.
      • Gość: D Re: Jak sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 07:51
        A Twoje za to są wybitnie mądre, zarozumialcu. Jeżeli jestes gejem, to sam się
        tu ładnie nam przedstawiłeś, jako wieczny cierpiętnik i frustrat, na dodatek
        zniechęcjąc większą częśc ludzi(którzy czytali te twoje wywody) do
        homoseksualistów.

A tak na marginesie, to nie dośc, że mamy tak mały przyrost naturalny, to, żeby
        było tragiczniej, ludzie wymyślają sobie jakieś fanaberie(związki homo...),
        które jeszcze bardziej pogłębiają tę sytuację.
    • Gość: m. Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:14
      A ja sie modle do "mojego Boga", zeby nie studiowac z ograniczonymi ludzmi...
      ktorzy nie maja co powiedziec wiec plota bzdury...
      • Gość: D Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:08
        Jeżeli nazywasz ludzi,którzy posiadają odmienne zdanie niż Ty, ograniczonymi,
        to Ty lepiej w ogóle nie studiuj, bo tam każdy będzie miał swoje zdanie. Cechą
        człowieka inteligentnego jest to, że nie boi się głśno wyrażac swoich poglądów
        i jest asertywny, a nie kryje się za kimś, kto może go poprzec.
    • Gość: RainbowGirl Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 21:41
      co mysle o paradzie?... SUPER!!! :))) w tym roku parada naprawde byla PARADĄ
      WOLNOŚCI :)) Kaczka kwaczka tylko sie pograzyla teraz jak zezwolila na "parade
      normalnosci"...skoro homoseksualisci sa bee...a faszysci super...to ja nie wiem
      w jakim kraju ja zyje. Kaczynski powinien sie ostro zastanowic nad swoimi
      decyzjami. najpierw twierdzi, ze orientacja seksualna nie powinna byc czyms, z
      czym nalezy sie afiszowac i dlatego zabronil Parady Wolnosci...a teraz pozwolil
      na afiszowanie hetero :) no coz...nie ma jak to niekonsekwencja :) Gaypride86
      parada byla po prostu super!!! mam nadzieje,ze za rok bedzie jeszcze fajniej
      • midi.max Re: PARADA ROWNOSCI 16.06.05, 02:06
        facet ty masz nawalone w glowie, jesli sadzisz ze zwiazki pedalskie sa czyms
        normalnym
        poki co cywilzacja nie isnieje dzieki temu ze jeden pedal wali drugiego w odbyt
        Ten gosc powyzej /zapewne gej/ twierdzi ze chce rownych praw, aby mogl
        pocalowac /tfu/ swego partnera na ulicy. Pytam zatem, czy akt prawny spowoduje
        ze jego poczynania beda akceptowane i pochwalane. Skoro chce soe pieprzyc z
        kolesiem, ok niech to robi, ale niech nie zada zebym ktos to akceptowal w imie
        jak on to pisze tolerancji etc.
        Mowi takze ze pedalstwo jest kulturalne etc.. trzeba bylo zobaczyc co pedalstwo
        wyprawialo po wtargnieciu do katedry Notre damme po takiej paradzie ..
        Mowisz ze to bylo we Francji? tak, odpowiadam, wiedz takze ze Polskie Pedalstwo
        czerpie calymi garsciamu z "epokowego liberalizmu " UE i czesto sie na nia
        powoluje.
        Mowia ze legalizacj pozwoli im np dziedziczyc..odpowiadam - w swietle prawa na
        wypadek smierci pisze sie testament, mozesz zapisac wszytsko komu chcesz..sa
        tez inne rodzaje pelnomocnictw ktore regululowac by mogly inne aspekty zycia.
        Pedalstwo mowi ze nie bedzie chcailo adoptowac dzieci.. G..prawda, jesli
        zalegalizujesz takie zwiazki, zrownasz je ze zwiazkami hetero, wowczas odmowa
        adopcji stalaby w spzrecznosci z istniejacym prawem.
        generalnie pedalstwo stosuje taktyke drobnych kroczkow, na takie cos nie mozna
        i nie wolno pozwolic. Inaczej czekaja nas parady milosci jak w berlinie..szkoda
        gadac..
        I ostatnia sparwa, niech pedalstwo stwierdzi jak trwale i "dlugowieczne" sa
        zwoazki pedalskie, ile pzrecietny pedal ma "zon"
        Powodzenia ZBOKI
        • Gość: LUBIE CIE MIDI Re: PARADA ROWNOSCI IP: *.man.busko.pl 18.07.05, 23:24
          :)
        • Gość: kakao do midi.max IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.07.05, 11:17
          Z tego co czytałam na tym forum to wnioskuje, ze chcesz lekarzem zostac. A co
          będzie jak jakiś "zbok" będzie potrzebował pomocy? Nie pomozesz bo to gorszy
          sort człowieka? Poczyń czasem pożytek ze swoich szarych komórek i pomyśl sama,
          a nie powtarzaj haseł Giertycha i MW. Homoseksualiści tak samo jak hetero nie
          są ani idealni, ani tacy źli. To zwykli ludzie którzy pragną akceptacji i
          miłości, jak każdy człowiek. A miłość to w końcu piękne i dobre uczucie...
          Zastanawiam się jak może wzbudzać u innych nienawiść?
          • midi.max Re: do midi.max 19.07.05, 16:29
            nie rozumiem co kolezanka ma na mysli..?
            co ma wspolnego jedno z drugim..ja nie twierdze ze gey nie jest czlowiekiem,
            nie moge jednak akceptowac zachowan ktore sa niezgodne z NATURĄ!

Jestem pzreciw podstepnej polityce tzw malych krokow.. mam prawo do swego
            zdania. A co do milosci..hmm po nich jest cala kolejak kochajacych inaczej..
            Baca milujacy swoje owce itd Dlaczego jemu zabronic legalizacji zwiazku z owca?
            Zapewniam cie ze milos do owcy tez moze byc WIELKA!!
          • midi.max Re: do midi.max 19.07.05, 16:34
            i jeszce jedno..piszesz ze potrzebuja akceptacji..

rozumiem ze akceptacja dla nich bedzie jesli beda okazywac sobie uczucia na
            ulicy..

Inna sprawa to to, ze zaden "wywalczony" akt prawny , odgorny nie spowoduje
            akceptacji ludzi, ktorzy w tej chwili nie akceptuja takich zwiazkow.
            Rownie dobrze moznaby uchwalic ustawe, ze od dzisiaj wszyscy lubia oscypki.
            Zapewniam cie ze nic to nie da..
          • Gość: kakao Re: do midi.max IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.07.05, 19:24
            Hitler też miał swoje poglądy... Każdy ma prawo do wolności, a granicą wolności
            jednego człowieka jest wolność drugiego. Twoje poglądy krzywdzą drugiego
            człowieka, więc trochę wykraczasz ze swoją wolnością, nie sądzisz?

P.s. Homoseksualizm występuje w naturze (wśród zwierząt,także innych niż
            człowiek), oj słabo się chyba biologii uczyłaś, słabiutko...
            P.P.S. Nie chcesz czarnoskórych wysyłać do Afryki? Bo to nienaturalne w naszym
            klimacie...
          • Gość: kakao Re: do midi.max IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.07.05, 19:26
            Miałaś jakieś zwierzątko? Ja miałam kotka, a teraz mam psa i żółwia i wszystkie
            te zwierzątka kocham :)
    • Gość: LPR PEDAŁOM MOWIMY NIE!! IP: *.man.busko.pl 19.07.05, 16:03
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka