Dodaj do ulubionych

świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o)

13.06.05, 15:16
przepraszam, moze juz ktos o to pytał.
chciałabym wiedzieć, czy na UAMie przyjmuja odpis notarialny, czy niestety
tylko oryginal i odpis z OKE. Mam watpliowsci, poniewaz kilka osob na tym
forum pisalo ze sklada na 3 kierunki wlasnie na te uczelnie.

Z gory dzieki za odp. Pozdrawiam!!!!
Obserwuj wątek
    • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 16:41
      prosze, moze ktos wie.....
      • n_nicky Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 16:49
        www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1127 (punkt 2) :)
        • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 16:50
          no fakt..i jest odpowiedz. Ale ostatnio przestalem ufac jakimkolwiem informacjom na stronie UAM-u....
        • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 17:13
          bylam na tej stronie UAMu wiele razy i czytalam ten podpunkt, ale dla mnie nie
          jest do konca jasne czy piszac odpis mieli na mysli tylko ODPIS oke czy moze
          rowniez NOTARIALNY, ehhhh, pwoeidzcie sami czy to takie jasne :)
          • freiheit1 Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 22:21
            właśnie wracam z Poznania:D w sekretariacie Instytutu Językoznastwa udzielono
            mi niejednoznacznej informacji, że odpis świadectwa potwierdzony notarialnie
            też będzie uwzględniany. Wątpliwości może rozwiać telefon:D
            • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:31
              dziekujeeeeeeeeeeeee..................... :O)))))))))))))))))
    • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 16:49
      Wiesz...w Poznaniu jest cyrka na 3 kołkach...nikt nic nie wie..najlepiej zadzwon sobie do dziekanatu wydziau, ktory Cie interesuje. A tak btw, gdzie skladasz?
      • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 17:09
        chcialabym na dwa kierunki, ale wolalabym zostawic sobie oryginal, bo wyobraz
        sobie ze na niektorych uczelniach wyniki beda juz 15 lipca a na takim UAmie
        nawet po 1 sierpnia i jesli dostane sie gdzies indziej a nie bede miala
        oryginalu eby potwierdzi, zamiast tego zaryzykuje i poczekam, a i na UAm sie nie
        dostane to co ja wtedy zorbie??!!

wiem ze to, co napisalam jest w wielkim nieladzie ale mam nadzieje ze ogolny
        problem zawarlam :)
        ach, no a ten kierunek to etnolingwistyka. :)
        pozdrawiam!!! :o)
      • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 17:14
        przepraszam za nietakt :o) Ty jak sadze rowniez na UAM, ciekawe na co ;)
        • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 17:28
          Nic sie nie stalo;). Bede probowal na prawo. Choc juz na wyjsciu w poczatkowym etapie rekrutacji ta uczelnia mnie zalamala...Co bedzie dalej:).
          • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 17:33
            no to zycze powodzenia! moze w pazdierniku przypadkiem sie spotkamy ;)
            • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 17:34
              Kto wie:). I oczywiscie nawzajem:)
              • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 17:37
                a wiesz, poczatkowo tez chcialam na prawo wlasnie na UAm, ale mam zdany i jeden
                przedmiot za malo :) no i rozmowa mnie przeraza, ze juz nie wspomne, ze po
                przeczytaniu na tym forum watku o wypracowaniach o PRLu to juz totalnie
                zwatpilam. Na pocieszenie doszlam do wniosku ze prawo to nie dla mnie. :) (nie
                dalabym sobie rady w tym wyscigu)

no tak znowu sie rozgadalam........
                • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 17:43
                  Wiesz...ja o maly wlos nie zostalbym kandydatem na prawo....Niektore informacje na stronce maja sie nijak do stanu faktycznego. Jakby nie przypadek, ciagle bym zyl w blogiej nieswiadomosci:).Ja ilosc przedmiotom fartem mam dobra:).(a nie da sie zdawac tam czegos na uczelni..) (historie pisalem temat I). A rozmowa..hmm:). Zobaczymy. Wos zdaje teraz(nie na UAM), wiec bede przynajmniej w temacie..a co do reszty. Zobaczymy:). A co do wyscigu...tym to sie bede martwil pozniej:P. Najpierw nieglupio by bylo sie po prostu dostac. Tez sie skacam, jak widzisz:). Pzdr:P.
                  • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 17:51
                    hmmm, pomecze Cie jeszcze chwilke :) jesli pozwolisz oczywiscie :) ZAlezy Ci
                    najbardziej na Poznaniu, czy moze masz inne priorytety? ja od maja siedze w
                    necie i ciagle poszukuje kierunkow dla siebie (wiem ze niektorzy nie rozumieja
                    jak mozna nie miec konkretego pomyslu na sibie, ale ja wlasnie mam takie
                    problemy) wuiem juz prawie wszystko o wiekszosci kirunkow humanistycznych i
                    teraz martwie sie ta matura. tak sbie mysle, ze jesli ona pozwoli mi dostac sie
                    na dobra uczelnie, to bede z niej zadowolona. Jak na razie wiem ze nie napisalam
                    tak jakbym chciala, mam sobie troche do zarzucenia :/
                    ja sprobuje jeszcze na UJ, UWr (w chwilach rozpaczy mysle o KULu)
                    czy myslisz ze wiekszosc maturzystow idzie tam, gdzie nie ma egzaminow, bo maja
                    juz dosc?
                    dzieki (czasem lepiej sobie pogawiedzic z kims obcym, chociaz na takim forum) to
                    jakies takie bardziej obiektywne
                    • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 18:03
                      Nie, nie meczysz mnie:). Co do opcji i zdecydowania...Hmm.. Poznan raczej nie jest moim I priorytetem. Poza prawem, skladam jeszcze na Zarzadzanie i MArketing, SOcjologie...No i SGH. Głownie Warszawa. Co do zdecydowania...rozwazalem w miedzy czasie jeszcze zwykla ekonomie.pojawialy sie w mojej glowce pomysly o filozofii....do niedawna nawet Psychologie na UWr. Tyle jesli chodzi o konkretny jeden pomysl na siebie:). Z ocenieniem maturki jest ten problem, ze na przyklad z histori rozsz. moze byc wszystko(nie jestem swoim egzaminatorem, niestety:P) DO zarzucenia to ma sobie na dobra sprawe cos chyba kazdy:).a co do egzaminow..no roznie z tym bywa. Ludzie idacy na UJ z definicji sie na takowe skazuja. Zalezy jednak jak i gdzie mierzysz. Dla mnie osobiscie obecnosc egzaminow byla sprawa jednak drugorzedna(co nie znaczy, ze nie istotna). A tak btw. Wszedzie na ta etnolingwistyke, czy moze inne pomysly:). Co do teorii o konwersacji na forum, zgadzam sie. Czasem tak jest lepiej. Nie jestes narazona na opinie znajomych, oceniajace Cie niekiedy wg jednego przyjetego przez nich wzorca na Ciebie..hehhh...nowa teoria:). Znowu chyba pare literek za duzo:).
                      • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 18:18
                        moze jednak psychologia???? hehhe:)
                        etnolingwistyka jest tylko w poznaniu, mysle tez o 'językoznawstwie i informacji
                        naukowe' ale tam niesety jest obowiazkowy rosyjski (bleeee) mysle o etnologii,
                        kilku filologiach, rozwazam socjologie (ale moja mama ja studiuje i pomagam jej
                        czasem z referatami i tymi gruuubymi ksiazkami i dobrze wiem ze to nie jest to)
                        Ogolnie same kierunki bez przyszlosci i to mnie martwi, rodzice chcieliby zebym
                        wyszla na ludzi (hehe) a ja wiem ze nie bede w stanie sie uczyc przepisowa
                        prawnych w przypadku prawa, teorii makro i mikro spoleczenstw (to socjologia)
                        czy teorii osobowosci (psychologia) ja lubie kulture, odmiennosc, interesuje
                        mnie orient. Z jednej stronny "udziwnione jezyki" daja pewne mozliwosc (bo ilu
                        jest ludzi znajacych for example khmerski, czy hindi) a z drugiej.......

na Ujocie sa kierunki bez egzaminow i jak na zlosc sa to te kierunki ktore
                        bardzo mi sie podobaja (turkologia, iranistyka) a najgorsze jest to ze potrzbny
                        jest tylko pods polski i ang na maturze. TO bardzo mozliwe ze znadja sie tam
                        prypadkowi ludzie. Wolalabym zeby byly egzaminy wstepne :)

Wyobraz sobie ze moja mama, ktora sie martwi o moja przyszlosc, (a chce zebym
                        miala w przyszlosci prace) zapytala ostatnio czy nie dalabym rady na AUTOMATYKE
                        I ROBOTYKE!!!!! heh, kochana jest, ale gdzie ja - humanista do fizyki :)

P.S. ale matme luuuuuubie :)

wiesz z tym sgh to jest tak, ze nawet jakby mi zaplacili to bym tam nie poszla.
                        tm juz jest ponad 3200 chetnych... ehhh... bedize bitwa :) Bardzo ambitny
                        jestes, nie??

noooo, to przebilam Cie ;)
                        • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 18:43
                          O nie...zobaczymy, co mi teraz wyjdzie:P. Zaczne od konca:). SGH...nieprawda, ze jest 3200chetnych:P. Stan na chwile pisania tego posta: 3571:). Czyli ogolem ciekawie:). Psychologia..hmmm...., tu mam jeszcze troche czasu na decyzje, wiec..zobaczymy:). Rosyjski mowisz...:). Odpadam w przedbiegach:P. Socjologia...to sie konkretnie nazywa: soc. i stosowane nauki spoleczne. Znam opinie jednej studentki. Mowi, ze nie jest tak zle:). I ut mala rada. CZasem lepiej robic cos, co sie lubbi( choc przy opcjach extreme musisz naprawde wiedziec, ze to lubisz)..niz studiowac cos zupelnie bez przekonania. PRzyklad znajomego, 3 razy zaczynal prawo, koles nie glupi, lecz na prawo poszedl tylko dlatego, ze jego ojciec jest dosc szanowanym sedzia, tradycje rodiznne etc.:). Jezyk Kherski...powiem, dosc popularny. Sam sie go ucze w wolnych chwilach..tak powiedzmy przy sniadaniu:). A tak powaznie...Z jednej strony racja..ale z drugiej..czy jest wogole popyt na tego typow specjalistow. I czy naprawde wiesz, ze chcesz to robic. Podstawowe pytania. Co do studiow prawniczych...do ciekawych ich nie mozna zaliczyc. to pewne. Ale zawsze to daje jakich prospekt na przyszlosc. Nie ma egzaminow..Strange..Zazwyczaj na takich kierunkach jest8-15 miejsc na wydzial...i sa dod. egzaminy z szeroko pojetej kultury, historii i wiedzy o jezyku danego kraju...etc. Dziwne. Ale czemu akurat koniecznie UJ. Zamilowanie do Krakowa..jego bliskosc...czy inne wzgledy? A tak poza tym, totalnie przypadkowi ludzie tam chyba nie trafia...nikt, kto nie mial nigdy stycznosci z czyms takim, nie kieruje krokow w tym kierunku..choc z drugiej strony, malo to mamy samobojcow:).Co do wszelkiego rodzaju kierunkow technicznych...Od pierwszych lekcji fizyki w liceum, gdy nasz prof. zaczal nam tlumaczyc teorie wzglednosci na przykladize: "wiecie, jak startrek wchodzil w predkosc worp"...wiedzialem, ze fizyka nie bedzie moja mocna strona. I nie jest. choc jakbym sie uparl, mogla by byc. Nie jestem z drugiej strony jakims zdeklarowanym humanista, ale tez nie moge siebie nazwac umyslem totalnie scislym. ALe na wyjsciu zatrzymuje sie przy takich opcjach na zalozeniu, ze za duzo bym musial nadrobic...a poza tym na dluzsza mete by mnie ta zabawa nie bawila. Tak poza tym, fajna masz mame:). A czy taki ambitny...czy ja wiem. Ale jakby sie udalo, byloby na pewno fajnie.. Tak poza tym, twoja awersja do SGH-u opiera sie na obawie przed sama rekrutacja, czy tez moze niechecia do dalszych studiow na wyzej wspomnianej uczelni...hmm..A tak btw, czy filologie sa tak ostatecznie kierunkiem bez przyszlosci..hmm...zalezy. Raz, na niektorych specjalistow jezykowyhc zapotrzebowanie bedzie zawsze(inna sprawa, ze zarobki nie zawsze ciekawe). Ale tu zamyka sie tez temat w prostej zasadzie, jesli jestes w czyms dobry/a, prace znajdziesz...Podczas pisania tego posta liczba kandydatow zwiekszyla sie o 2 osoby:). Rany...jak ktos z zewnatrz to czyta...Ktotkie te nasze posty, nie ma co. A tak btw..chbya tym razem ja jestem lepszy:)....nieskomnie jestem zmuszony ten prosty fakt jednak zauwazyc. Pzdr.:)
                          • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 19:07
                            no taaaaak doooobraaaaaaa, tym razem Ci sie udalo, ale.....
                            zacznę od poczatku :O) no z tymi miejscami na sgh to jestem srednio
                            poinformowana widac, bo dane ktore podalam pojawily sie kilka dni na forum. na
                            psychologie sama sie nie nadaje, bo (jakby to nizle ujac) wszytko zbyt analizuje
                            i roztrzasam i chyba bym z moimi pacjentami z okien skakala :) socjologia -
                            naprawde nudnaaaa (te wszsytkie dewiacje, patologie i inne, wiecej czlowiek wie
                            z obserwacji chyba) (albo to moje ograniczenie) rosyjski - wracam: mailam pol
                            roku w liceum ,sorka seplenila, co w dawalo efekt komicznosci a poza tym ciagla
                            pokazywala w sufit i pytala jak to jest po rusyjsku. :) tak, lepiej robic cos co
                            sie lubi, to porawda. Moja kuzynka studiuje fizyke i mamtme w ramach
                            miedzywydzialowych studiow matematyczno przyrodniczych (tylko dlatego ze w
                            toruniu nie bylo jej wymarzonej psychologii) i skutek tych studiow jest taki ze
                            na cale dziesiec miesiecy ma dola, nie radzi sobie z niechecia do przedmiotow,
                            chociaz idzie do przodu :)
                            filologie: wlasnie problem w tym ze niejestem do konca pewna czychce to robic,
                            ale na pewno lepsze to niz inne kierunki, moze dlatego ze potrzebuje czegos
                            nowego. Wiem ze potrafie sie uczyc i jestem zdolna, tylko to moje
                            niezdecydowanie..... :( a no i jakos malo wierze w swooje mozliwosci ,nienawidze
                            wystepowac publicznie, lubie nadzorowac, organizowac, tworzyc, odtwarzac, ale
                            nigdy nie prezentowac, mowic na forum, wyglaszac. Dziwny ze mnie czlek
                            (czleczyna?) :) Krakow? nigdy nie bylam (hehe, smiej sie smiej) lubie duze stare
                            miasta. Urodzilam sie w gdansku ale mieskam w malym miescie na wschodzie przy
                            granicy) i juz mam dosc tego malego miasta, edukacja kiepska, zadnych kursow,
                            teatrow, muzeow, NIC!!!! jedynie spokj, tak to niewatpliwie plus :) a co do sgh
                            - nienawidze wawy, ninawidze wyscigu szczurow, ninawidz kumoterstwa i
                            przekupstwa, a na sgh duzo osb dostaje sie bo daje w lape (kilka osob mi mowilo,
                            brat kolezanki tak wlanie sie dostal) poza tym nienawidze wawy, jest duza
                            smierdzaca, halasliwa, niebezpieczna i obca. hehe, tak wiem krakow, i pozan tez
                            sa duze ale maja to cos, czego wawa niema i miec nie bedzie. :)
                            fiza? kiedys bylam dobra :) ehhh gdzie e czasy kiedy ze wszytkiego mialo ie 5,
                            bralo sie udzial w wielu wielu konkursach :) bralam udzial w olimpiadzie z fizy
                            w gimnazjum, a egzamin gimnazjalny poszedl mi leiej z czesci przyrodniczej
                            (46pkt) w liceum wszsytko sie zmienilo.........
                            no a matme zdawalam na maturze ale mi nie poszla, zdac zdam ale to moja porazka
                            (a probna nawet niezle bo 89%)
                            noooo a jak ktos to czyta to tez sie moze dolaczyc :) mam rozrywke a w
                            medzyczasie moge zrobic nawet herbatke albo cos :)

nie wiem jak mi poszlo, znakow nie loczylam :)
                            cos czuje ze sie dostaniesz do waawy :) bo dla chcacego (i zdolenego) nic
                            trudnego :)
                            pozdrawiam!!!!!
                            • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 21:34
                              Mam chwilowe opoznienie w odpisywaniu:)...Powod prozaiczny, nie bylo mnie:). To tak...kwestia Warszawy....W sumie do tego miasta tez mnie jakos specjalnie nie ciagnie...ide tam bardziej z rozsadku chyba...Naprawde tam najlatwiej pozniej o prace, etc. Poza tym mam tam brata..no i ze jest SGH:). A wlasnie..co do danych...sam chyba uczestniczylem w ich wpisywaniu:)( 3596-tak btw:P). Sam mieszkam w sumie w miescie moze nie malym...ale wzglednie spokojnym(Kielce)...niestety...jelsi chodiz o szkolnictwo wyzsze...zostawac tu chyba nie chce...przynajmniej nie w perspektywie studiow i kilku lat po...pozniej, kto wie. A wlasnie...co do SGH. Tam jest cos takiego..jak egzamin z podstaw przedsiebiorczosci..przegladalem testy...raczje bym to nazwal podstawami ekonomii...I wlasnie sobie pozyczylem ksiazeczke z takowymi...rany..jak to sa podstawy, to ja chce zobaczyc ekonomie. A wiekszosc tej ksiazeczki musze umiec. Np. Teoria Keynesistowska(nie pytaj nawet):).
                            • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 21:59
                              Ciag dalszy-nacisnal mi sie enter:).
                              Co do Psychologii...czy ja wiem..studia w sumie nie takie glupie. Ale z drugiejs strony..jak rozmawialem sobie z paroma osobami tam studiujacymi..po ytm nikt nie wychodzi normalny:)...tyle jesli chodzi o skakanie z okna. No a jesli chodzi o analizowanie...czasami mam podobnie..ale studia psych. podobno ucza cie ekhm..odpowiedniego modelu myslenia(sic)...ale czy ja wiem...w sumie psych. to szukanie przyczyn(pewnie to moja utopijna teoria, ale:P)... Rosyjskiego uczylem sie tydizen(potem sie przepisalem do innej klasy..)pamietam tyle, zapis "jak sie mowi" szto eta. Eta ykno:). Cos takiego:). Potem zaczalem sie uczyc francuskiego...ze mialem lacznie 4 nauczycieli i moja edukacja w liceum zakonczyla sie na II klasie...(szkola uznala, ze nie potrzeba nam w 3 dwoch jezykow)...Co do Twojej filologii..pomysl sobie, ze bedizesz to robila przez kolejne 5 lat conajmniej....i znajdziesz odpowiedz:).A teraz przechodzimy od nastepnego watku naszej wypowiedzi... ROzumiem...Lubisz robic tak zwana strone techniczna...Hey, moze polityka..strona techniczna kampanii etc:)., A tak powazniej...moze ja lubie robic i to, i to. Problem w tym, ze czasem strona prezentacyjna wychodzi mi tak sobie...kwesita mojej spaczonej psychiki:)...Ale to trzeba przelamywac..przynajmniej ja tak to widze. Nie bylas w Krakowie..hehhh...ja w sumie bylem. Ale zeby mnie tam jakos bajecznie ciagleno. to bym nie powiedzial, choc w sumie od siebie mam niewiele ponad 100km....ALe tam nie skladam:). warszawa....wiem, ze zycie jest tam takie sobie...ale powody opisalem wyzej:).POza tym miasto troche znam...da sie zyc, choc do najlepszych to zycie nie nalezy(chleb smakuje jak papier) Poznan ma za to swoj klimat..racja...to poniemieckie budownictwo...bajka:). Temat wyscigu szczorow na sgh..coz...tak jest wszedzie..Zycie jest niestety takie a nie inne...ale podobno nie jest az tak tragicznie, jak mowia:). Fiza:). W gimnazjum zly nie bylem...choc jesli chodiz o konkursy, to bardziej z matmy, czy cos...choc gimnazjalny tez mi poszedl troche lepiej(48). W liceum mialem za nauczyciela kolesia, ktory sie 2 razy potrafil pomylic tlumaczac nam...stosunkowo proste zagadnienie. A fakt, ze fizy nie potrzebowalem dalej dopelnil czary:). Hehh...jeszcze jedno nas chyba laczy...Zebym byl zadowolony tak do konca z matury z matmy..ehh......bym nie powiedzial..teraz tylko czekam na wyniki:). Ciekawe, czy jeszcze (dzis) odpiszesz...Naprawde fajne zajecie...:). Sympatyczny przerywnik miedzy nauka i innymi mniej lub bardziej absorbujacymi czynnosciami. Nie obrazilbym sie, gdyby sie spelnilo to, co piszesz..TObie tez sie uda..Moze czasem wystarczy uwierzyc w siebie..Pozdrawiam. I czekam na odpowiedz...CIekawe, jak to teraz wyszlo..wraz tamtym:).SGH-3599:)
                              • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:56
                                tak, tak chyba znow mnie przebiles......... :)
                                niestety w nocy nie odpisalam (prozaiczny powod) :) bo spalam :) juz nawet nie
                                ogladalam tych wszsytkich glupich bajek na jetixie (ostatnio z nudow wariuje:
                                johny bravo, teknoman, xmeni....) tak, smiej sie smiej. Mama mowi ze cofam sie w
                                rozwoju :) ehhh, nie wiem jak to bedzie z tymi wakacjami..
                                (po rosyjski umiem slownie liczyc do 10) (do wawy nikt mnie nie przekona) ja z
                                rozsadku wlanie bym niczego nie zrobila, moj tata mnie na wawe bardzo namawia
                                ale ja nie ulegne, nie chcialaby mieszkac w miejscu w ktorym na pewno sie nie
                                odnajde, a cchialabym wyjechac gdzies gdzie zostane na dluzej :) ja z chelma
                                jestem, bosheeee co za dziura, sasiad sasiadowi w okno zaglada, jedyna aktrakcja
                                todni chelma, na ktorych w tym roku dżem gral.
                                ja zeby nie okazac sie banadzijenym nieambitnym czlowieczkiem ucze sie dla
                                odmiany gramatyki jezyka polskiego (na te etnologie) ale jejq tam rozmowa jest
                                dopiero 1 sierpnia, na innych uczelniach to juz po wszystkim bedzie :/ wosu i
                                historii najnowszej nii lubie, nie jest dla mnie po prostu ciekawa (stad wniosek
                                ze politologia to nie dla mie, raczej etno lub archeo)
                                ach czasem w porywach obledu, poszukuje ambitnego kierunku (bo filologie to dla
                                mie jakies takie nieokreslone) i znalazlam porownawcze studia cywilizacji w
                                intytucie socjologii UJ, ale jejq oni maja test z wiedzy o lekturze i ja chyba
                                dam sobie spokoj. to myslenie o tym wszsytkim to mnie przyprawia o pociag do
                                soku pomaranczowego ;)
                                to moze ja jeszcze cos pobazgrole :)
                                o jej juz 9:52, mialam ise uczyc angola (w sobote ten certyfikat) :/
                                milego dzionka!!! niech wszystkie spiochy wstaja!!!!!!!
                                no a co do psychologii, (ze tak wroce, bo mnie to dalej gniecie) uwazam ze wielu
                                ludzi op tych studiach nie ma juz wlasncy pogladow tylko raczej rzucaja
                                cytatami , teoriami i nawiskami z ksiazek ktore przerobili podczas stuidow.
                                Pewnie jestem w bledzie, ale moja znajoma wlsnie tak sie zachowuje po swoich
                                studiach
                                no to juz chyba.... pozdrawiam!!!!!!!!!!
                                • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 11:10
                                  Pewnie sie nie mysisz...sorka, ale teraz bedzie bardzo lakonicznie. Z par upowodow. Wlasnie wstalem(przesadzam juz chyba w te :wakacje"), zaraz musze leciec do szkoly zalatwiac swoje zaswiadczenie(fart, ze to nie wawa i wszedzie blisko:P). JA za dni pare zdaje wos, wiec tez sie bede musial pouczyc..you're not alone:P...Z francy umiem moze powiedziec troche wiecej...ale zeby tak znowu wieeeele wiecej...to bym do konca nie powiedzial..moze do 20:). Wystarczylo na mature podst, za rozszezenie sie juz nie bralem:P. Ja ostatnioi ogladalem rano pomyslowego dobromira...a wieczorem smurfyy:). WIec nie jest zle(co sie z nami dzieje)....na razie tyle, moze skrobne cos, jak wroce. I radze ci dobrze, sprawdz na uczelni swoje ternimy....ja sie ostatnio dowiedzialem, ze nie mam czasu do 6, tylko do 20VI..Ciekawe, ile osob przez to odpadnie...., choc na stronce cisza.(musze sobie lyknac Pysia:P). Nic...tyle. Milego dnia. ziew....masakra z tym spaniem:)
                        • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 18:44
                          Ranyy...wlasnie zobaczylem, jak wizualnie wyglada moj post..masakra..znaczy sie, milej lekturki:).
                          • czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) 13.06.05, 19:08
                            no no no jjuz przeczytalm, nawet cos skrobnelam :) teraz Twoja kolej :)
                            • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 22:00
                              Teraz z kolei Towj ruch:).
                            • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 23:14
                              Apropos..info dla Ciebie. CO sie wlasnie dowiedzialem. Tam trzeba jakies zaswiadczenie od Twojej dyrektorki z liceum, potwierdzajace, ze takie a nie inne przedmioty zdawalas na maturze. Wiadomosc nie potwierdzona, ale chyba pewna. Chcesz, sprawdz sama, zadzwon do dziekanatu czy gdzies. Pzdr.:)
                              • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:41
                                bosheeeee, znowu cos wyyslili, nienawidze telefonow, wypinam sie na nich i nie
                                bede dzwonic :) i zaloze sie ze jak bym poszla do mojego dyra to by mniejescze
                                wysmial :)
                • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 17:49
                  Aha, jeszcze jedno:). Co do terminow..mam podobnie. I nie tylko ja. To bedzie po prostu niezly kyrk:)
                  • Gość: śmieciuch Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 13.06.05, 22:10
                    a skąd wiadomo, że wyniki mają być dopiero w sierpniu? gdzieś to pisze? jak to
                    prawda, to kiszka :/
                    • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 22:56
                      Tam z zasady nic nie pisze...zadzwon to sie dowiesz...Nie ufaj informacja na tej stronie, moja rada!!Szczegolnie jesli chodzi o terminy i dokumenty!!
                      • Gość: L Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kl / 80.50.214.* 14.06.05, 00:28
                        O dokumenty? Czyli jakie tam trzeba składać jeśli nie takie jak ujęto na
                        stronie? Napisz proszę, jeśli wiesz coś konkretnego. I termin też jest inny niż
                        do 6. lipca?
                        • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:39
                          termin aktualny( czyli do 6 lipca) a co do dokumentów........ ja osobiscie mam
                          do poznania ok 500 km, chce je dostarczyc osobiscie, wiec zabiore wszstko (zeby
                          sie nie wracac,hehhe) lacznie z powtwierdzona kopia swiadectwa ukonczenia liceum
                          (tak na wszelki wypadek) mniejsze ryzyko, bo najwyej nie przyjma :)
                        • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 11:01
                          szczerze...najlepiej zadzwnon do dziekanatu i sie dowiedz...Ostatnio dowalili cos takiego, ze trzeba zaswiadczenie od dyrki twojej szkoly, co i jak zdawales na maturze. Tez to musze potwierdzic, ale moze byc to pewne.:) A termin...zalezy od wydzialu...lepiej zadzwon. Bo sie ostatnio okazalo, ze na niektore wydzialy jest inny niz na stronce pisze:). Na co skladasz. Pzdr.
                          • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:05
                            no chwila, ale tu jest napisane........ www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1202
                            czyzby cos sie zmienilo? ehhhh....
                            • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 11:11
                              No wlasnie na moim kierunku sie zmienilo,,i to bardoz wiele. Jakbym sie przypadkiem w sumei tego nei dowiedzial, bylbym happy:P
                              • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:17
                                jak Ty sie tego dowiedziales? dzwoniles do nich? ja sie chyba zastrzele..... ;)
                                to moze i ja zadzwonie, rpzelamie sie. ale na razie ide pisa maila do nich...
                                • Gość: khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 11:24
                                  Maila pisac nie polecam...jak napisalem tydizen temu, to do tej pory czekam na odp. Dowiedzialem sie tego od znajomej, ktora przypadkowo sie dowiedziala tego od jednej takiej dosc poimforowanej dziewczyny...potem zadzwonilem do dziekanatu..i okazalo sie, ze to prawda. Jeszcze sie ze mna kobieta klocila, ze to wszystko musi byc na stronie(sic). Zadzwon do nich, dobrze ci radze....powaga.
                                  • Gość: Khamill Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 11:54
                                    odwoluje info o zasw. od dyrektorki....przynajmniej jesli wierzyc "dzialowi nauczania" UAM:)
                    • Gość: czartusia Re: świadectwo na UAM - krótkie pytanie :o) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:58
                      nie, no skoro rozmowa kwalifikacyjna jest 1 sirpnia to raczej wyniki beda po
                      niej.....
    • mootya abc.......abc..... abc...... 14.06.05, 01:45
      a po co im do cholery 4 zdjęcia??

aha, no i co z rejestracją online??
      nie mozna tam chyba wypelnic tej strony jak sie nie ma wynikow- uswiadomcie
      mnie proszę
      • Gość: czartusia Re: abc.......abc..... abc...... IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:37
        4 zdjecia....... hmmm.........widocznie lubia sie wpatrywac w czyjes podobizny,
        no ale jedno to na pewno do indeksu :) rejestracją to ja bym tego nie nazwała,
        bo to raczej rzez interneto podanie wypisujesz, potem je drukujesz i wwysylasz
        lub zanosisz z reszta dokumentow. No i tak, nie mozna tego wypenic jeli nie zna
        sie wynikow.
        • Gość: L Ogłoszenie wyników na UAM... IP: *.kl / 80.50.214.* 14.06.05, 11:43
          Fakt, nie można, chociażby dlatego, że należy tam podać numer dokumentu, datę
          wystawienia i takie tam... To, że UAM ma bajzel to było wiadome od początku :]
          Gdy byłam na Dniach Otwartych (Czartusiu, ja też nie mam blisko bo 300 km)
          uświadomili mnie, że nie będą jednak brali pod uwagę ustnego egzaminu z języka
          polskiego jak to ujęto we wszelkich ich informatorach oraz na stronie www.
          Ciekawe co teraz wymyślą... UAM jest moim priorytetem, zaraz za nim stoi UW. Na
          UAM miałam składać na dwa kierunki z czego aby dostać się na kulturoznawstwo,
          muszę 19. lipca jechać na test. Bardzo fajnie, tylko, że 19. lipca to ja już
          będę wiedziała czy mnie przyjęli na UW czy nie... Na UAMie osoby które nie
          zdawały historii sztuki na maturze mają z tego przedmiotu rozmowę
          kwalifikacyjną. Jest więc to 8 dni przed testem na drugi kierunek który
          wybieram... I teraz zastanawiam się czy wyniki będą ogłaszali dla całej uczelni
          w jednym terminie czy w różnych dla poszczególnych wydziałów (to wydaje mnie się
          chyba bardziej prawdopodobne). Jeśli namieszałam, to sorry, ale przed tymi
          wynikami z matur jestem jedną wielką mieszaniną myśli :]
          • Gość: czartusia Re: Ogłoszenie wyników na UAM... IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:51
            rozumiem :)
            ja mam do poznania ok 500 km :) wiecjak juz tam pojade z dokumentami to
            chcialabym miec komplet :) ehhh, napisalam do nich maila, zobaczymy, pewnie
            lepiej byloby zadzwonic :)
            z bajzelem sie zgadzam, wszsytko zmieniaja, a ponoć nie mozna (sam "szanowny pan
            minister" tak mowil, aleeee....)
            z tym rozrzutem terminow ogloszenia eynikow rekrotacji to i ja nei wwiem jak
            bedzie, dlatego wlasnei zalezy mi na inf czy honoruja odpisy notarialne (wole
            zostawic sobie oryginal na wypadek jesli dowiem sie np 15 lipca ze doostalam sie
            gdzie indziej, przeciez nie bede cczekac do sierpnia, zeby potem sie dioweidziec
            ze na uam sie nei dostalam a przez to nigdzie sie nie dosstałam) (jejq ja tez
            pisze jakos dzwienie, sama siebie nie rozuemiem) :)
            jesli chodzi o wyniki to raczej beda oglaszane przez poszczegolne instytuty.
            jednym slowem: lipa, lipa, lipa.
            pozdrawiam cieplo :)
          • Gość: khamill WAZNE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 11:52
            Odwoluje to, co napisalem o tym zaswiadczeniu od dyrektorki. Okazalo sie to informacja nieprawdziwa(jesli wierzyc dzialowi nauczania UAM:P). Po prostu po tym szajsie z terminami nawet to wydalo mi sie konkretne. Sorka za zamieszanie.Ale zadzwonic i dowiedziec sie blizej o terminach, etc, jednak polecam. Wyniki oglaszaja chyba poszcz. wydzialy, jak ja mam rozmowe w dniach 11-15, to raczej wyniki beda wczesniej niz u was. Pzdr.
            • Gość: śmieciuch Re: WAZNE IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 14.06.05, 13:58
              nie no, oni chcą człowieka do grobu doprowadzić...ja nie mam żadnych
              dodatkowych egzaminów ani rozmów, ale na niektórych kierunkach na wydziale
              neofilologii są rozmowy kwalifikacyjne 1 sierpnia i mam czekać przez to na
              wyniki prawie miesiąc??!! mam nadzieję, że się opanują i podadzą wyniki na
              poszczególne kierunki...a pierwsze wyniki będę już znać 14 lipca i mam tylko 10
              dni w razie czego, żeby złożyć oryginał. czarno to widzę :/
              • Gość: khamill Re: WAZNE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 14:48
                spokojnie....kazdy wydzial dziala u nich indywidualnie....przynajmniej na razie taki stan zauwazam:)
                • elilamasabahtani Re: WAZNE 14.06.05, 15:08
                  Moge sie wypowiedziec tylko odnosnie Instytutu Psychologii UAM :) Nie wiem, czy
                  kazdy instytuj ma tak samo: można przynosic ksera od szkoly z pieczatka, badz
                  ksera od notariusza, wszelkie oryginały donosi się, jak czlowieka przyjmą. Za to
                  z dokumentami jedzie się, gdy będzie sie miało komplet. Miła pani przez telefon
                  powiedziała mi, ze nie chcą tam zamieszania :)
                  • Gość: khamill Re: WAZNE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 15:19
                    Ja zas moge sie wypowiedziec conieco o Instytucie Prawa i Administracji...Tam to dziala troche inaczej, niz gdzie indziej, inne sa tez terminy. Zaswiadczenie ze szkoly, o ktorym wczesniej pisalem, tez jest tam jednak wymagane....Z racji faktu, ze termin skladania papierow jest przed ogloszeniem wynikow....Tyle w kwestii zamieszania:).
                  • Gość: czartusia Re: WAZNE IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:20
                    upewniam sie ze coraz wiekszy jest tan bajzel :/
                    • elilamasabahtani Re: WAZNE 14.06.05, 16:14
                      Im bardziej ścisły instytut, tym lepiej powinnni prosperowac tymi wszystkimi
                      dokumentami i robic mniejszy bajzel, co nie? :) IP zarządzil wg mnie prawidłowo:
                      mozna miec same odpisy, a przyjezdzac nalezy z kompletami, niczego więcej nie
                      wymagają :)
                      Z tego co piszecie, na innych instytutach jest nieco gorzej ;) Uwazam, ze zawsze
                      najlepiej jest zadzwonic do instytutu. Rozwieja kazda watpliwosc.
                      U Was na examinach wstępnych tez jest tzw. badanie kompetencji umysłowych? Z
                      tego co slyszałam, to przypomina test IQ, który przecież niesamowicie trudny nie
                      jest, a jednak ktoś na tym musi odpaść, a kto inny wypaść lepiej, więc jak
                      przewidujecie? (o ile tez macie :)
                      • Gość: czartusia Re: WAZNE IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:29
                        niestey, ja nie mam tego typu testu, zamaist tego rozmowa kwalifikacyjna z
                        ramatyki poslkiej ;)
                        co do tego testu kompetencji, to pewnie masz racje ze zrobia przesiew, przeciez
                        co roku jest tyle osob na psychologie. Nie jestem jednak pewna czy to bedize
                        typowy test IQ, raczej test predyspozycji do zawodu :) w koncu nie kazdy nadaje
                        sie na psychologa.
                        Zycze powodzenia!!
                        pozdr
    • mootya moi drodzy, moi kochani 14.06.05, 19:42
      bardzo was proszę, wyjaśnijcie głąbowi jeszcze raz,

czy jeśli chcę skladac na 2 kierunki na UAM (2 rozne wydzialy) to musze miec
      wszystko po 2 razy (2 wnioski, 2 odpisy, 8 zdjec)?

aha, no i gdzie tam sie dokonuje wplat za to postepowanie rekrutacyjne?

aha2, jak jest z tymi dokumentami- mam wszystko razem zawiezc- swiadectwo,
      wniosek, zdjecie, swistek za dokonanie oplaty i orzeczenie lekarskie? czy moze
      najpierw ten wniosek sie zanosi a potem dowozi sie swiadectwo? no bo cos tu
      mowicie o tym ze trzeba byc najpierw zakwalifikowanym a potem sie donosi
      swiadectwo?

ah- jak ja sie nie łapę w tych wzystkich procedurach na tym całym UAMie

proszę o pomoc
      • Gość: czartusia Re: moi drodzy, moi kochani IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:58
        tak, musisz miec wszsytko razy dwa :)
        numerek konta oooo tuuu, prosze: www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1126
        no z tym dowozeniem to dziwna sprawa, bo niby jest formularz w necie ale mozna
        go wypelnic jak zna sie wyniki matury (=masz rowniez swiadectwo wiec mozesz
        oddac komplet dok) z drugie strony kolezanka kilka postow wyzej pisala ze na
        wydziale nauk spolecznych sa troszke inne zasady. Najlepiej dzwonic
        Ja osobiscie i tak sama pojade dopiero jak dostane wyniki :)
        pozdr!!!
        • mootya Re: moi drodzy, moi kochani 14.06.05, 20:20
          dzięki
          • Gość: khamill Re: moi drodzy, moi kochani IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 21:45
            A na co skladasz??...Jesli mozna widziec:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka