nieszka6 28.06.05, 13:18 Ktos sklada i na co? ja na stosunki bym chciala ale raczej marne mam szanse, a jak wam poszlo na maturze:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lutu AE Kraków IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 13:49 to jak już tak piszesz to napisz jakie masz wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 13:59 Ja też bym chciala na strosunki mam 73 punkty po przeliczeniu. A jak Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutu Re: AE Krawków IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 14:09 ja się nie wybieram do Krakowa tylko do Katowic mam 141 punktów Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:12 to macie jakiś inny przelicznik bo w Kraku najwiecej można mieć 90 punktów ;) 141 to jest suma z majcy i jezyków czy jakoś inaczej? Ja miałam z majcy 82% z rozsz i niemca 79% rozsz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tala Re: AE Krawków IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 14:16 ale wymiotłas rozsz mate !!!gratuluje.ja mam matma 88 i 64.niemiec 98 i 86.powiedzcie szczerze czy mam szanse??wydaje mi sie ze tak Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:23 hehe dzięki Ty za to neiemic super :) Ale wiesz co wynik z majcy to nie jest szczyt moich marzeń - zawsze maiłam 6 na koniec, konkursy, w ostatnim roku byłam kilka razy na dodatkowych lekcjach i majca to po częsci moja pasja wiec wynik 82 % nie do końca mnie satysfakcjonuje ;) ale jest ok. No jasne ze Ty z takimi wynikami masz szanse. A na co składasz w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tala Re: AE Krawków IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.05, 14:27 no ja tez czuje ze matme mogłam lepiej.na głupiej probnej miałam 88 i 68 a teraz powinno byc lepiej.myslałam o stosunkach.składam tez do poznania.zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:31 No to moze sie spotkamy na stosunkach? :D Ja składam tylko do Krakowa (hehe przyczyna odległościowo - sercowa ;)) Chociaż czasem nachodzi mnie myśl o studiowaniu gdzieś dalej bo Kraków znam dosć dobrze i chetnie poznałabym inne miasto :) ale chyba pozostane wierna Wawelowi :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaplaniasty Re: AE Krawków 28.06.05, 14:17 Po przeliczeniu na AE do krakowa mam 58 pktow a chcialem na Informatyke i ekonometrie. Jest woogole sens skladac z takimi wynikami?? Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:25 Jasne ze jest - na ekonometrie nie jest zbyt dużo chętnych (chyba niecałe 2 osoby na miejsce) wiec spoko - bedzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutu Re: AE Krawków IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 14:28 a jak jest z miejscami na ekonomii? wiesz coś na ten temat? Może ktoś wie jak jest w Katowic z ilością kandydatów/miejscE? Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: AE Krawków 28.06.05, 14:35 Hmm co do ekonomii to nie pamietam bo sprawdzałam tylko te które mnie interesują - informatyka 1,7os/miejsce i stosunki - chyba coś koło 6 os/miejsce ale zaraz poszukam adresu strony gdzie są dane o różnych uczelniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: AE Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:37 Administracja - studia zawodowe 0,42 Ekonomia - studia magisterskie 3,04 Ekonomia - studia zawodowe 1,00 Stosunki międzynarodowe - studia magisterskie 5,20 Finanse i bankowość - studia magisterskie 6,74 Gospodarka przestrzenna - studia magisterskie 1,15 Towaroznawstwo - studia magisterskie 1,25 Towaroznawstwo - studia zawodowe 0,29 Informatyka i ekonometria - studia magisterskie 1,75 Zarządzanie i marketing - studia magisterskie 1,71 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutu a może AE Katowice? :) IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 14:46 masz może takie dane z AE Katowice? Będę bardzo wdzięczna! :) a najlepiej jeszcze najniższy wynik z jakim przyjmowali w zeszłym roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: a może AE Katowice? :) 28.06.05, 15:00 AE Kraków - www.aci.pl/uczelnie.php?id=301 AE Katowice - www.aci.pl/uczelnie.php?id=321 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutu dzięki IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 28.06.05, 15:04 dzięki za linka ;) jak ktoś będzie miał jeszcze inne to zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snakee Re: dzięki IP: *.compower.pl 28.06.05, 15:46 wyniki w Krakowie beda 25 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: dzięki IP: *.chorkowka.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 13:18 25 mają byc na necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubulek_86 uno kleine question IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 21:26 Żadnych szans na wcześniejszy termin:/?? Ja mam 61 punktów i myśle że gdzieś :D na AE się dostane. A czy ktoś wie jak dokładnie wygląda rekrutacja, tworzą ogólną listę rankingową z której przyjmują wedle punktów czy najpierw ustalają limit punktowy na kierunku a potem w ramach wolnych miejsc "wpuszczają" tych którzy nie dostali się na kierunek preferowany?? Gdyby ktoś był w stanie udzielić mi jakowychś pewnych informacji to byłbym bardzo dźwięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogomajo Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:35 nie mam pojęcia, jak oni to robią, obiło mi się jedynie o uszy, że pierwszeństwo i tak mają ci, którzy wybrali jakiś kierunek na pierwszym miejscu z odwołaniami w zeszłym roku było trochę przekrętów, dostały się osoby, którym zabrakło naprawdę dużo punktów a próg, moim zdaniem, na pewno się nie obniży, raczej będzie trochę wyższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: uno kleine question IP: *.compower.pl 05.07.05, 21:57 ja wlasnie tez probuje rozkminic jak to jest z tym dostawaniem sie ... ale nie moge sie dowiedziec ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:51 Podobno jest tak ze pierwszeństwo maja ci którzy wybrali kierunek jako preferowany. Tak przynajmniej twierdzi mój brat który tam uczeszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:44 Hej Mam 76 punktów, ktory kierunek jest tam najlepszy? nie wiem gdzie zlozyc podanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:12 startuj na stosunki miedzynarodowe albo na finanse i bankowosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: uno kleine question IP: *.ztpnet.pl 06.07.05, 12:17 Ciekawe... Moze lepiej niech startuje na kierunek, ktory go interesuje, a nie podaza za tlumem...? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nightdream Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:25 tez tak uwazam... ale pytanie bylo - nie ktory kierunek jest najciekawszy tylko ktory jest najlepszy..... skoro ktoś zadaje takie pytania to znaczy ze raczej sam nie wie czego chce.....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:11 najlepszy = najbardziej oblegany..? rozbawił mnie post gościa pytać się obcych ludzi na forum internetowym, gdzie ma iść na studia... gratuluję dojrzałości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:36 najbardziej oblegany=najciezej sie dostac=najwiekszy sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:19 Nie wybieram sie na AE : ) Pytam, poniewaz chce tam zlozyc podanie, ale nie mam pojecia na co : ) To tylko alternatywa dla innej uczelni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:59 aa, czyli w ramach ucieczki przed wojskiem, jak mniemam wybierz zatem cos co najblizsze jest Twojemu docelowemu kierunkowi i jak sie nie uda w tym roku, to probuj w nastepnym pzdr666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:57 Nie ma mowy o wojsku : ) Nie ma tam żadnego kierunku bliskiemu mojemu docelowemu czyli Budownictwu : ) Pozdro700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:30 to nie skladaj bez sensu papierow bo tylko denerwujesz tych ktorzy tam chca sie dostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:33 No i jeszcze czego... Skladam, bo moze zaczne dwa kierunki dziennie juz od pierwszego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:54 na to stary nie licz za dużo zajęć, na większości uczelni nie wyrażają zgody na studiowanie od pierwszego roku 2 kierunków równolegle (wyjątkiem jest tu UJ) na pierwszym roku nie przysługuje także dziekanka wszystko skomplikowane, trzeba się też wkręcić na pierwszym roku trochę w ten klimat (czasami są z dupy godziny zajęć i trudno wszystko zsynchronizować, niektórzy są na tyle upierdliwi, ze nie można nawet cwiczeń odrabiać, ba, co niektórzy robią listy obecności na wykładach, dużo zależy od ludzi; jak spotkasz przyjazną duszę, która by Cię wspomogła notatkami, to może by jeszcze... ale to też wymarły gatunek) nie wiem co Ci doradzić z tym kierunkiem... ludzie FiB bardzo sobie chwalą, na SM też nie narzekają zależy co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: uno kleine question IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.05, 19:59 ello mam pytanko.napisał ktos ze uj pozwala 2 kierunki na 1 roku.czyli jak sie dostalam na prawo i chciałbym jeszcze sm na ae to bede mogła??? Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: uno kleine question 06.07.05, 20:12 Mi się wydaje ze własie na uj nie wolno dwóch kierunkow jednocześnie studiować od 1 roku(podobno uczelnia zabrania), zresztą wypełniajac formularz erk było pytanie czy to bedzie Twój jedyny kierunke studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: uno kleine question IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.05, 20:14 hmmm szkoda.ale pytanka takiego nie pamietam .pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: uno kleine question 06.07.05, 20:25 hmm no nie wiem Ty moze mialaś inny formularz (na prawo) niz zwykli śmiertelnicy :D Ja na pewno mialam takie pytanie. Ostatnio rozmawialam z kolegą ktory nielegalnie studiowal od 1 orku na UJ i AGH i po roku gdy sie wydało to miał niezle kłopoty ( na UJ) :) ale na szczescie z uczelni nie został wyrzucony i w przyszłym roku stanie sie magistrem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubulek_86 Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:57 Zaczerpnołem informacji u źródeł, skądinąd nader..hmmm...specyficznych (panie od sprawdzanai dokumentów:D). Robią jedną listę rankingową wedle punktów następnie ustalają limity miejsc na kierunkach i przyjmują najlepszych, jeśli nie odstaleś sie na preferowany a na drugi masz np. ekonomie i masz powiedzmy 60 punktów to człowiek który ma 60 pkt i wybrał ekonomie jako preferowany to on przechodzi, jeśli ty masz więcej to ty wchodzisz na wydział. Poza tym to hasło "który kierunek jest fajny" jest..hmm...bez komentarza...jakoś nie chce mi się wierzyć że człowieczek z tyloma punktami tak podchodzi do sprawy studiów i przyszłej kariery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:14 Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie i motywacje do niego zamieszczoną troszkę niżej. Następnie komentuj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditierka Re: uno kleine question IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:23 właśnie UJ pozwala kumpela studiuje tam 2 kierunki (drugi zaczęła na 2 roku), ale z jej relacji wynika, że są osoby, które już od pierwszego studiują 2 w obrębie tej uczelni chyba, że coś pokręciła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubulek_86 Re: uno kleine question IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:07 lolek nie uwierzysz ale przeczytałem i osobiście uważam że studiowanie czegokolwiek tyko po to by studiować jest bez sensu, a ty nawet nie wiesz jakie sa kierunki na AE, a od budownictwa do np. rewizji finansowej daleka droga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: AE Krawków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:03 a ja mam 56 pkt i złożyłam papiery na ekonomię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: AE Krawków IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.07.05, 13:31 49 pkt - ekonomia/ inf i ekon / zarz i mark Odpowiedz Link Zgłoś