Dodaj do ulubionych

UMCS psychologia

29.06.05, 00:46
Witam kandydatów na UMCS - psychologia:)
Jest nas aż 29 osób na jedno miejsce, może napiszmy tu tak orientacyjnie, ile
mamy punktów, hmm? tak dla ogólnego zorientowania się.
Mnożymy rozszerzony polski razy 0,6 i dodajemy do tego podstawowy przedmiot
wybrany pomnożony przez 0,4. I jak?
Pozdrowienia i - oby :) - do zobaczenia w październiku.
Obserwuj wątek
    • sharon9 Re: UMCS psychologia 29.06.05, 00:56
      po przeliczeniu wyszło mi 85,6
      Myślicie ze mam szanse ?
      • herbataczarna Re: UMCS psychologia 29.06.05, 00:57
        ja myślę, że duże :)
        • sharon9 Re: UMCS psychologia 29.06.05, 00:59

dzieki herbato :)
          A Ty ?
          • herbataczarna Re: UMCS psychologia 29.06.05, 01:02
            ja sobie liczę 88, matma nie była moją mocną stroną ale mam po 88 z tych dwóch
            branych pod uwagę, mnożę sobie więc razy (0,6+0,4) i wychodzi 88 :)

hmm... bo podstawowego polskiego nie liczymy, prawda?
            jaki miałaś przedmiot wybrany?

Zwykle progi na UMCS są gdzieś w okolicy siedemdziesięciu paru punktów, w tym
            roku na psychologię jest szczególnie dużo kandydatów, więc próg pewnie będzie
            wyższy, ale mając powyżej 80 punktów chyba można być spokojnym... Sharon, do
            zobaczenia w październiku, prawda?
            :)
    • sharon9 Re: UMCS psychologia 29.06.05, 01:12
      zdwałam biole

Wiesz moze czy bedziemy przyjmowani na takich samamch prawach z tymi co pisali
      stra mature czy ich ilosc ogranicza do np 10 % tak jak to robili na innej
      uczelni ?

Bo jesli nie to wydaje mi sie ze szansę beda mieli tylko ci ze stara z samymi
      szóstaki........ <lol>
      • herbataczarna Re: UMCS psychologia 29.06.05, 01:15
        no właśnie nie chciałam tego pisać, bo to pesymistyczne :) ale tego sie
        obawiam... nie słyszalam o żadnych limitach dla "staromaturzystów", choć,
        oczywiście, uważam, że powinny być. Oby :)
        Psychologia jest dla Ciebie na pierwszym miejscu czy to alternatywa jakaś?
        • sharon9 Re: UMCS psychologia 29.06.05, 01:19

Kiedyś bardzo sie tym interesowałam- ludzmi ogolnie,co mysla w danej chwili jak
          sie czują itp ale tak ostatnio doszłam do wnisoku ze moze bezpieczniej dla mnie
          bedzie jak nie bede w to za bardzo wnikac ;)
          Tak sczzerze to najbardziej chcialabym sie dostac na lingwistyke albo
          filologie, ale wiem ze na umcsie jest na to tylko 15 miejsc.Niemiecki niezle mi
          poszedl tak ze moze w tym kierunku tez pomyslimy :)
          A Ty ?
          • herbataczarna Re: UMCS psychologia 29.06.05, 01:39
            Sharon, pomyśl w takim razie nad psychologią, ale społeczną, a nie kliniczną
            (wybierasz jako specjalność na trzecim bodajże roku), moim zdaniem to naprawdę
            warte zwrócenia uwagi na to... Ale oczywiście jesli dostaniesz się na
            lingwistykę tudzież germanistykę (bo mniemam, że o tą filologię chodzi?) i
            poczujesz, ze to lepsze wyjście niz psychologia, to... cóż, będę przychodzić na
            korki :)
            Dla mnie psychologia jest na pierwszym miejscu, składałam jeszcze na
            socjologię, ale tam jest wymóg min. 45 % z rozszerzonej historii lub WOSu, a ja
            mam (z hist.) raptem 40. Więc odpadłam jeszcze przed rekrutacją:) Złożę jeszcze
            na KUL, myślę, że na psychologię plus cos innego, jakis pewniak:)

powodzenia!
            • Gość: marla_86 Re: UMCS psychologia IP: *.czajen.pl 29.06.05, 10:07
              a chcialam sie wa zapytac czy poziom roz to arkusz 1+2 czy tylko 2??
              • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 29.06.05, 16:11
                tak na zdrowy rozum, to chyba tylko rozszerzony. Ale to Bóg raczy wiedzieć, no
                i oczywiście, ci, którzy zajmują się rekrutacją. A ile będziesz mieć, Marla?
                przy zalożeniu, że rozszerz. to tylko arkusz II :)
                • Gość: marla_86 Re: UMCS psychologia IP: *.czajen.pl 29.06.05, 17:25
                  szkoda gadac.. nawet nie wiedzialam ze tak zawalilam ten polski roz.. z podst
                  mam 81% a z roz 35% no i jeszcze biola podst 86% wg tych ich przelicznikow to
                  wychodzi mi 55,4... nie mam zadnych szans:((((
                  • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 29.06.05, 18:25
                    no to gratulacje, Sasanko :) bardzo ładnie i chyba juz nie musisz się obawiać.
                    Psychologia jest dla Ciebie priorytetem?
    • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:31
      94,4 mi wychodzi :)
      • Gość: Ewe do Sasanki IP: 212.182.95.* 29.06.05, 18:26
        (to ten sam post co wyżej, bo mi się wcisnął nie tam gdzie miał:) )

no to gratulacje, Sasanko :) bardzo ładnie i chyba juz nie musisz się obawiać.
        Psychologia jest dla Ciebie priorytetem?
        • Gość: sasanka :> Re: do Sasanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:34
          Gość portalu: Ewe napisał(a):

> (to ten sam post co wyżej, bo mi się wcisnął nie tam gdzie miał:) )
          >
          > no to gratulacje, Sasanko :) bardzo ładnie i chyba juz nie musisz się obawiać.
          > Psychologia jest dla Ciebie priorytetem?

psychologia to moje wielkie marzenie, ale wolalabym na UW, tylko tam licza
          podstawy i to z 3 przedmiotow :|
          a ja sie boje ze nam miejsca staromaturzysci na UMSCie zabiora ://

a Ty, gdzie jeszcze probujesz ?
          • Gość: Ewe Re: do Sasanki IP: 212.182.95.* 30.06.05, 18:12
            no właściwie to tylko tu i na KUL, ale tam chyba jeszcze mniejsze szanse, bo
            matmy nie zdawałam... i też się boje staromaturzystów...:/
          • Gość: Ewe Re: do Sasanki IP: 212.182.95.* 10.07.05, 18:17
            Sasanka, jak tam an UW?
            • Gość: sasanka :> Re: do Sasanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:16
              wlasnie wrocilam z wawy i tak srednio z tego testu zadowolona jestem :| ci
              wszyscy ludzie wygladali na takich pewnych siebie i elo, ze ja sie boje jutro
              patrzec na wyniki. bo juz jutro :/ ale ale :D do lublina sie dostawszy wiec mam
              cos w zapasie :)
              Ewe, z tego co zrozumialam, po takim troche pobieznym przejrzeniu forum to sie
              nie dostalas ? szkoda :( bym miala juz kogos 'znajomego'... pozdrowienia ze
              wschodu polski :)
    • Gość: adam jestem stary maturista IP: 83.238.200.* 29.06.05, 18:28
      mam 6 z polskiego i 5 z historii
      czyli pewnie liczą tak jakbym miał 100 i 80...
      wychodzi 92...
      • Gość: Ewe Re: jestem stary maturista IP: 212.182.95.* 29.06.05, 18:31
        No cóż, szczerze gratuluję :)
        Obiektywnie, na tym kierunku "staromaturzyści" mają lepiej.
        • Gość: aka pytanko IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 18:35
          ja mam małe pytanie, bo słyszałam że ustny polski też jest brany pod uwagę...
          ale z tego co widze, to źle słyszałam - niestety:( ... no cóż.. skoro progiem
          będzie 70, to niestety nie przeskoczę:( PozdrawiaM i życzę powodzenia
          wszystkim:)
          • Gość: do Aki Re: pytanko IP: 212.182.95.* 29.06.05, 18:44
            Na psychologię na UMCSie akurat nie biora pod uwagę ustnych matur. A progi ok.
            70 to tylko spekulacje forumowiczów :) Aka, a ile Ty będziesz miała?
            • Gość: aka Re: pytanko IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 18:49
              szkoda że nie biorą ustnych... no ale trudno:) wychodzi mi niestety coś koło
              55 - tylko:( trochę polski rozsz zawaliłam... więc nie robię sobie w ogóle
              nadziei że tam się dostanę... chociaz bardzo chciałam... ech:) a Ty też się tam
              wybierasz? i ile Ci wyszło pkt?
              • Gość: Ewe do Aki IP: 212.182.95.* 29.06.05, 18:55
                Tak, ja też. Jestem herbataczarna, czyli założycielka tego wątku, i jak pisałam
                parę linijek wyżej, spodziewam się 88. Aka, próbuj, tzn. zanieś świadectwo, nic
                ni tracisz, a nuż się uda... a jak nie to zawsze masz szanse dostać się z
                odwołania. Pozdrawiam cieplutko, glowa do góry i wiary w siebie :)
                • Gość: aka :) IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 19:01
                  dzięki:) świadectwo zaniosę:) w końcu zapłaciłam za rekrutację to tak szybko
                  swojego miejsca nie oddam;) niech się pomęczą i policzą jedną osobę więcej:D:D
                  tzn. zanosze odpis notarialny:) bo oryginalny odpis ląduje na innej uczelni:D a
                  oryginalne świadectwo będzie siedziało ze mną w domu;) hehe;) a nie wiesz jak
                  to jest z wieczorowymi? PozdrawiaM:)
                  • Gość: Ewe Re: :) IP: 212.182.95.* 29.06.05, 19:13
                    I słusznie, Aka :) niech liczą, a co:) Przy składaniu teczki pytali, czy
                    kandydat jest zainteresowany studiami wieczorowymi (jesli tak, to wypełniało
                    się chyba też stosowną deklarację) - wtedy w razie niedostania się na dzienne,
                    biorą na wieczorowe (tzn. przy odpowiedniej liczbie punktów). Ale mim zdaniem
                    będzie jeszcze jakaś możliwość zgłoszenia chęci studiowania wieczorowej
                    psychologii, tak jest na większości uczelni. Trzeba byc obrotnym, i będzie
                    dobrze :)
                    • Gość: aka Re: :) IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 19:26
                      hm... no to przegapiłam chyba sprawę... ale myślisz że na wieczorowe dałoby sie
                      jeszcze jakoś coś tam wynotowac do nich? bo na dziennie to już wiem że nie mam
                      szans, ale może wieczorowe... hm... jak pojadę, to się muszę podpytać
                      dokładnie:) a co tam:D tylko jak ostatnio byłam to ta pani była strasznie nie
                      miła:/ jak znowu będzie miała zły dzień to nie wiem jak się zapytam:/
                      • Gość: Ewe Re: :) IP: 212.182.95.* 29.06.05, 19:45
                        hmm. Myślę, że spróbuj się "dopisać", w końcu to wieczorowe, i uczelni powinno
                        jednak zależeć. Zapytaj koniecznie, a jak pani będzie znów niemiła to powiedz
                        jej, że jest niemiła i że prosisz o odpowiednie potraktowanie Ciebie, tudzież
                        spójrz na nią z wyższością i porozmawiaj ze współpracowniczką :) a co:)
                        • Gość: aka Re: :) IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 19:56
                          hehehehe - dobre:D ostatnio jak się zapytałam o coś to prawie mi to wykrzyczała
                          w twarz:D i już myślałam, ze jeszcze chwila a wyciągnie nóż i mnie zabije;) ale
                          całe szczęście jeszcze żyję:) chyba spróbuje się dopisać:) zobaczymy co da się
                          zrobić w tej sprawie:) dzięki za informację i uprzejmość:) PozdrawiaM:)
                          • Gość: psycholożka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: 212.182.117.* 04.07.05, 16:14
                            Witaj, przeczytałam Twój wpis o jakiejś toksycznej osobie w Instytucie
                            Psychologii UMCS. Ponieważ tam pracuję, obeszło mnie to istotnie. Czy jest to
                            ktoś zajmujący się rekrutacją I gdzie ta osoba znajdowała się: w sekretariacie
                            czy w jakimś pokoju? napisz coś bliższego, jesli chcesz, by krzyczaca pani
                            uzyskała odpowiednie informacje zwrotne.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 17:18
                              ojj... lepiej nie będe nic mówić... nie chcę niepotrzebnie komuś robić
                              problemu... przecież jestem tylko szarym człowieczkiem... może pani miała zły
                              dzień i przy tym pozostańmy:) ale dzięki za chęci;) PozdrawiaM:)
                            • Gość: psycholożka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: 212.182.117.* 05.07.05, 23:23
                              Nie jesteś szarym człowiekiem i nikt nie ma prawa na Ciebie krzyczeć, tym
                              bardziej jak przynosisz papiery rekrutacyjne, jestes naszym szanownym
                              chlebodawcą :)
                              pozdrówka
                              • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 11:36
                                no niby tak:) ale nie lubię robić kłopotów innym ludziom, staram sie życ nie
                                robiąc nikomu żadnej krzywdy:) bo po co:) wiem że pani nie miała prawa, no ale
                                trudno:) stało się jak się stało:) pani miała zły dzień, a może akurat musiała
                                gdzieś wyjśc a ja weszłam w złym momencie:) zdarza się, nie ma co rozpaczać i
                                stresowac niepotrzebnie tej pani:) ale i tak dziekuję:) PozdrawiaM:) jednak
                                musze przyznac że jak składałam świadectwo to wszyscy byli bardzo mili:)
                                • Gość: psycholożka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: 212.182.117.* 06.07.05, 12:44
                                  Aka, daj znać, proszę, odnośnie do rezultatu rekrutacyjnego. Chciałabym mieć
                                  taką studentkę jak Ty......
                                  • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 13:59
                                    hehe... dziękuję, bardzo miło mi to słyszeć:) ale niestety na UMCS raczej nie
                                    mam szans:( niestety:( ale może przypadkiem się uda;) hehe;) a yyy pani tam
                                    uczy?
                                    • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 14:47
                                      troszkę żałuję, że nie ma żadnych rozmów kwalifikacyjnych, moze wtedy chociaż
                                      odpadły by osoby które złozyły sobie papiery na psychologię tylko od tak, a
                                      znam takie osoby niestety... a przeszły by dalej te osoby, którym naprawdę na
                                      tym zalezy... ale cóż, takie zycie i nie ma co narzekac bo mogło być gorzej:)
                                      PozdrawiaM:)
                                    • Gość: psycholożka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: 212.182.117.* 07.07.05, 11:04
                                      Do Aki;
                                      tak uczę na psychologii i to na dodatek najpiękniejszej dziedziny.Śledzę z
                                      żalem te Wasze boje, bo wiem, że wiele wartosciowych osób odpadnie.....Niby
                                      mamy wobec kogo stosować ostrą selekcję, ale dziurki w sitku są ciągle
                                      nietrafione.Dużo dobrego,,
                                      • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 19:50
                                        Już niedługo wszystko się wyjaśni... Niestety mnóstwo osób które nadają się na
                                        ten piękny kierunek i którzy wykonywali by ten zawód z prawdziwą pasją i bardzo
                                        dobrze, odpadnie bo mają troszkę gorsze wyniki... Nie mówię o sobie, bo
                                        niewiadomo czy się nadaję, chociaz jestem pewna że włożyłabym cale serce w
                                        psychologię - zresztą już włożyłam jego częsc - mówię o innych osobach...
                                        historia:) Moja kolezanka - dziewczyna można powiedziec że jest naprawdę
                                        dziwna, krzywdzi rodzinę, zmienia kierunek studiów co pół roku, ma przedziwny
                                        charakter, w ogóle nie nadaje się do pomagania innym ludziom rozmową, bo
                                        niestety ma bardzo radykalne poglądy od których w ogóle nie odstępuje... po za
                                        tym oszukuje najbliższych... no i robi jeszcze wiele innych dziwnych rzeczy, o
                                        których nie będe się tutaj rozpisywać. Ona idzie na psychologię, a ponieważ ma
                                        dobre oceny z matury to sądzę że się dostanie - nie zyczę jej źle, może dzięki
                                        temu kierunkowi zmieni się na lepsze i zrozumie że źle postępuje w zyciu, może
                                        chociaz w ten sposób psychologia jej pomoże - bo sama do psychologia iśc nie
                                        chce... Tak czy inaczej, odbiegając troszkę od tematu - jesli sie nie dostanę
                                        na psychologię, a czuje że tak będzie niestety, to tak czy inaczej będę pomagac
                                        innym, nadal będę poszerzać wiedzę z tej dziedziny we własnym zakresie, mówi
                                        się trudno i żyje się dalej:) najwidoczniej los przygotował dla mnie coś
                                        innego:) Innym którzy się dostaną szczerze gratuluje i mam nadzieję że
                                        wykorzystają swoją szansę:) i że ją docenią:)
                                        Do pani Psycholożki:
                                        Zazdroszczę pani takiej bliskości z tą dziedziną:) może poleci mi pani jakieś
                                        książki do samodzielnego kształcenia się?:) Może inni tez przy okazji
                                        skorzystają:) PozdrawiaM:)
                                        • Gość: psycholożka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: 212.182.117.* 09.07.05, 22:51
                                          Do Aki,
                                          spokojnie, poczekaj do list. Napisz proszę, co wynikło z rekrutacyjnego obłędu.
                                          Psychologia jest takim kierunkiem studiów, który zmusza do konfrontacji z samym
                                          sobą. Osoby, które poszły na psychologię zamiast do psychologa, męczą się
                                          bardzo.
                                          Podam Ci listę prac do samodzielnej lektury, ale... w przyszłym tygodniu.
                                          Jeżeli jesteś zainteresowana, będzie ona przydatna bez względu na wynik
                                          rekrutacji. Napisz, co szczególnie interesuje Cię.
                                          Pozdrówka od psycholożki
                                          • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 09:58
                                            no i wątek zamarł po ogłoszeniu wyników... cóż... pewnie wiele osób czuje teraz
                                            to co ja z powodu nie dostania się:( trudno... i to trzeba w zyciu przezyć...
                                            do Pani Psycholożki: w zasadzie to interesuje mnie wszystko związane z
                                            psychologią:) więc będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki w wyborze lektury:)
                                            conieco już przeczytałam, ale chętnie przeczytam więcej:) PozdrawiaM:)
                                            • Gość: psycholożka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: 212.182.117.* 12.07.05, 20:59
                                              Do Aki,
                                              trzymaj się. Ty zrobiłas tyle, ile mogłaś. Wina lezy po stronie zasad
                                              rekrutacyjnych. Podam Ci listę lektur, ale za kilka dni, bo teraz mam obłęd
                                              rekrutacyjny w innym miejscu.
                                              Pozdrawiam tak gorąco, jak na to wskazuje słupek rtęci
                                              psycholozka
                                              • Gość: aka Re: :) odnośnie do pani, co wykrzyczała... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:01
                                                Dziękuję ślicznie:) będę czekać z niecierpliwością:) Przesyłam BuziaKi:)
    • Gość: deedee Re: UMCS psychologia IP: *.siedlce.net 29.06.05, 18:59
      Ja niestety porażka: biola podst.: 88 pol.rozsz.:55, czyli wychodzi 68,2, jak
      biorą od 70 to się pochlastam :), jak to ktoś kiedyś ładnie ujął na tym forum :)
      • Gość: Ewe Re: UMCS do Deedee IP: 212.182.95.* 29.06.05, 19:16
        oj, bez przesady, nie porażka :) nie chlastaj się, tylko biegnij na Plac
        Litewski ze świadectwem tudzież odpisem :)
    • Gość: noooo Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 30.06.05, 00:15
      nooo, podobno jest nas ponad 2000 tysiące... no piszcie, no:)
    • Gość: dzemka Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:51
      biola podst. 78, polski rozsz. 83. Wychodzi według tego wzoru, o ile nie
      zrobiłam błedu w liczeniu, 81.
    • Gość: sylwia Re: UMCS psychologia IP: *.fobos.net.pl 30.06.05, 13:11
      83,2 szkoda że nie zdawałam starej....
    • Gość: zzz Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:19
      no gdzie te 29 os na miejsce ?
      • Gość: aka Re: up IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 19:26
        na umcsie:)
        • Gość: Ewe hmm IP: 212.182.95.* 30.06.05, 20:17
          Wiecie co? chyba bez sensu tak podbijać i podbijać. Przyjmijmy, że z tych ponad
          2000 tysięcy ostało nas się tyle, ile udziela się w tym wątku:) No nie, że się
          od razu optymistyczniej robi?

Pozdrowienia dla aktywnych :)
          • Gość: Ewe a moze jednak? IP: 212.182.95.* 01.07.05, 15:11
            a może jednak ktoś jeszcze na psycho na UMCS?
    • Gość: dzemka Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:22
      Byłam dziś na UMCSie ze świadectwem, usłyszałam, że jest już bardzo dużo
      świadectw staromaturzystów z piątkami i szóstkami. My mamy raczej małe szanse.
      Chyba, że ktoś bardzo dobrze zdal maturę (mowię tu o wyniku końcowym powyżej
      90). W tym przypadku może mu się uda.
      Nie chcę Was straszyć, ale po tym, co tam dziś zobaczylam i usłyszałam,
      stracilam nadzieję nawet na wieczorowe (zostało tylko 50 miejsc)...
      • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 01.07.05, 17:48
        Dzemka... powiedz, że żartujesz.... hmm..

no cóż, pozostaje więc liczyć, że władzom uczelni (odpowiedzialnym za nabór)
        zaświta coś w głowie, gdy zobaczą, że zdecydowanie za bardzo przeważająca
        większość "wybrańców" to staromaturzyści... kryteria, którym oni podlegają, są
        obiektywnie dużo dużo łatwiejsze do przebrnięcia niż nasze... chyba nie muszę
        tłumaczyć.

Kurde no, bądźmy dobrej mysli, cokolwiek by to nie znaczyło...
        • dzemcia Re: UMCS psychologia 01.07.05, 17:52
          Ja już nie liczę na UMCS.

Nie myślcie, że Was specjalnie straszę. Po prostu dzielę się swoim wrażeniem...
          Ludzie z calej Polski tam złożyli. I to głównie staromaturzyści, bo tam nie
          muszą zdawać CEW ani żadnych innych egzaminów wstępnych i jesli mieli dwie 5 na
          maturze, to ich wynik będzie wynosił 90. A nie daj Boże, jak mieli 6 z
          polskiego...
          Pieprzona reforma! :(
          • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:04
            jak sie tam nie dostane to dol :(
            • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 01.07.05, 21:46
              Buuuuuuuuuuuuuu..... :(((
              • Gość: aka Re: UMCS psychologia IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.05, 22:20
                też dzisiaj tam byłam i jak spytałam o wieczorowe to powiedzieli że już nie
                przyjmują bo nie ma miejsc:/ i że jak bardzo chce to w wyjatkowych przypadkach
                mam pisać jakieś pismo do jakiegoś tam kolesia:/ nawet nie pamiętam do kogo:D:D
                ja sobie daje spokój z UMCSem:D:D Pozdrawiam i zyczę reszcie powodzenia:)
                • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 01.07.05, 22:58
                  oj podpadła uczelnia, podpadła... cóz, jak ich zaleją staromaturzyści to może
                  sie obudzą... tylko co to da nam-zdającym nową maturę...

Kurde!
                  • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:05
                    policzylam: stary maturzysta z 6 z pol i 5 z czegos innego ma 96 pkt (shit shit
                    shit!) z 5 z polskiego i 6 z czegostam ineego ma 94 ( ]:->) duzo takich bedzie ?
                    :((((
                    • Gość: dzemcia Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:56
                      Obawiam się, że będzie takich duzo. Mi wychodzi tylko 81, więc nie mam tam
                      żadnych szans. 70 miejsc to cholernie mało...
                    • Gość: Ewe do Sasanki IP: 212.182.95.* 02.07.05, 14:30
                      Sasanka, Ty ze swoimi ponad 94 punktami i tak jesteś w nie najgorszej sytuacji,
                      bo "staromaturzyści" z dwiema piątkami (takich chyba jednak mimo wszystko jest
                      więcej), a nie z jedną 5 i jedną 6 - na liście będą "za Tobą", bo będą mieli po
                      90 punktów...

Na Twoim miejscu nie traciłabym wiary :)
                      • Gość: sasanka :> Re: do Sasanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:04
                        i o to sie modle kazdego wieczoru :P
                  • Gość: kkk Re: UMCS psychologia IP: *.pronet.lublin.pl 02.07.05, 14:40
                    a dlaczego niby maja sie obudzic jak ich zaleja staromaturzysci??? co to gorsi
                    oni sa od was? naprawde nie rozumiem. w główkach wam sie poprzekręcało od tego
                    czekania na wyniki chyba. Chyba osoba, ktora dostała ze starej matury 6 z
                    polskiego albo z historii reprezentuje sobą wysoki poziom, nie sądzicie? ja np
                    nie wyobrażam sobie jakim mózgiem trzeba byc zeby 6 załapac z przekrojowego
                    wypracowania. a jeżeli im sie zfarciło to nie poradza sobie i wyleca po 1
                    sesji. czego0 sie czepiacie????
                    • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:05
                      bo ich jakos k**** nie lubie, to sie czepiam :>
    • Gość: jfjf Re: UMCS psychologia IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:24
      coz dodac,coz ując
    • sharon9 do kkk 02.07.05, 18:30

kkk - dla mnie kompletnie nie masz racji, albo sam pisales "starą"maturę albo
      komuś xle zyczysz z nowo maturzystów. Być moze jak mialbyś postawuione podobne
      krytera co do kierunku na który startujesz moze wiedziałbys co mam na
      myśli.Stare matury sprawdzali nauczyciele ktorzy sami chcieli pochwalic sie
      wynikami swoich uczniow, albo usatysfakcjonowac korkowiczów.
      Nie lubie bezsensownego pieprzenia tak a propos..wiec dwa razy zastanów sie
      jesli chcesz cos napisac ...
      • Gość: kkkk Re: do kkk IP: *.pronet.lublin.pl 03.07.05, 00:01
        po 1, zastanowilam sie dobrze co chcialam napisac. po 2 pisalam stara mature
        rok temu, wlasnie skonczylam pierwsza sesje, wiec nie martw sie, nie biore
        udzialu w waszej rekrutacji i moge na nia spojrzec obiektywnie. po prostu
        mysle, ze czasem zanim sie zacznie bezmyslnie oceniac innych warto spojrzec
        troszke dalej niz na czubek wlasnego nosa. pomyslalas np o setkach
        tzw "staromaturzystów", ktorzy reok temu(albo i dwa) nie dostali sie na
        wymarzone studia i postanowili rok czasu przesiedziec w jakiejs szkole
        pomaturalnej, ew pojsc do jakiejs pracy i naprawde solidnie przygotowac sie do
        egzaminow w przyszlym roku, po czym po miesiacach nauki, nierzadko korepetycji
        dowiedzieli sie ze szanowny UMCS nie przewiduje dla nich w tym roku na
        wiekszosc kierunkow egzaminow tylko cholerne konkursy swiadectw. a co za tym
        idzie szanse dostac sie z takiego konkursu maja wylacznie ludzie z 6 i 5. Wy
        przynajmniej macie jakis egzamin, gdzies sie mogliscie wykazac. a tak poza tym
        to wku.... mnie komentarze co do starej matury typu: wams prawdzali wasi
        nauczyciele wiec macie same piatki, nie mowiac o dyskusjach ktora łatwiejsza,
        bo to juz pomine. u mnie w szkole bylo 9 maturalnych klas, prace z polskiego
        sprawdzalo 7 nauczycieli. prawdopodobienstwo ze trafisz na swojego jest bardzo
        nikle, a nawet jesli to napewno w natloku prac pozna twoje pismo i Ci z zapałem
        postawi piatke, zebys sie nie zdziwila;p oceny z polskiego przez 4 lata byly u
        mnie b. dobre, matura wyszla słabo. wiekszosc osob czulo sie bardzo
        pokrzywdzone ocenami, szczegolenie gdy przez 4 lata mialy same 5 z wypracowan,
        a z matury 3 lub 4. piatke dostaly 2 osoby, szostki nie bylo zadnej w calej
        szkole. podobnie bylo z historii, praktycznie same 3 i 2, przy iekszosci 4 na
        koniec roku. dodam ze bylo to jedno z wiodaacych liceow w miescie. o pracach z
        biologi lub matematyki nie mamy co dyskutowac, gdyz tam masz punktacje czarno
        na bialym. tak czytam to forum i widze ze tylko potraficie jeczec jacy to wy
        jestescie biedni i nieszczesliwi, bo matura za trudna bo staromaturzysci tez
        chca na studia(a won!!) bo to ich wina ze sa konkursy, wy biedacy...
        • Gość: ja prostestuję:) do KKK! IP: 212.182.95.* 03.07.05, 01:26
          Kkkk, jesteś juz od roku studentką (gratuluję!), więc nie wiem czy śledzisz na
          bieżąco to forum, ale gdyby zdarzyło Ci się zajrzeć do tego wątku, to proszę,
          przeczytaj to:

Nikt z nowomaturzystów nie robiłby z niczego problemu, gdyby ów problem nie
          urastał do rangi paranoi. A urasta. Niestety, na psychologii UMCS są tak
          sformułowane kryteria, że jednoznacznie (o tym niżej) "faworyzują"
          staromaturzystów, a zniechęcają wręcz nowomaturzystów, a więc tych, którzy
          zdawali maturę kilka tygodni temu i którzy - jak nakazuje logika czy jakkolwiek
          by owe zasady panujące w zdrowym społeczeństwie nazwać - powinni obecnie starać
          się o przyjęcie na studia. I nie chodzi tu nikomu o to, by "dyskryminować"
          tych, którzy maturę zdali rok temu, czy jeszcze wcześniej. Nawiązując do Rwoich
          słów:
          "pomyslalas np o setkach
          > tzw "staromaturzystów", ktorzy reok temu(albo i dwa) nie dostali sie na
          > wymarzone studia i postanowili rok czasu przesiedziec w jakiejs szkole
          > pomaturalnej, ew pojsc do jakiejs pracy i..." (itd, nie będę cytować całości,
          zainteresowanych odsyłam).
          Otóż, myślimy o nich stale :). Oczywiście, powinni oni mieć szanse próby. Nikt
          na tym forum nie napisał czegoś przeciwnego. Rzecz w tym, żeby były to w miarę
          równe szanse (w porównaniu z nowomaturzystami)- a NIE SĄ. Dochodzi do tego,
          że... a zresztą wyobraź sobie sama: Cofnij się w wyobraźni o 12 miesięcy i
          wyobraź sobie, że zdałaś właśnie maturę, nawet nie najgorzej, starasz się o
          przyjęcie na studia, ale dużo osób również się o ten sam kierunek stara.
          Powiedzmy, że liczba dochodzi do 30 osób na miejsce. Generalnie, nie masz na to
          wpływu, bo wiesz, że każdy ma takie samo prawo jak Ty, wiesz też, że ten, kto
          jest dobry to się dostanie, reszta odpadnie. OK, dotąd wszystko jest NORMALNE,
          zdarza się, trzeba się z tym liczyć itp. OK. Ale myślę, że dziwnie by Ci było,
          gdyby okazało się, że na wybrany przez Ciebie kierunek, dostali się w
          PRZEWAŻAJĄCEJ większości ci, którzy maturę zdali rok wcześniej niż Ty albo
          jeszcze wcześniej. Dziwnie, po prostu dziwnie, i przeczy to zdrowemu
          rozsądkowi. Dużo wskazuje na to, że w przypadku paru kierunków na UMCSie
          (dzięki przyjętym przez tę uczelnię kryteriom) sytuacja będzie wyglądać tak lub
          podobnie (bardzo chciałabym się mylić, naprawdę, wierz mi, że ta wypowiedź nie
          jest tylko zobrazowaniem desperacji, jaka towarzyszy tym, którzy czekają na
          ogłoszenie tego ważnego "werdyktu" jakim jest lista przyjętych na I rok
          studiów). Jedna z osób biorących udział w dyskusji w tym wątku, będzie miała
          94,4 pkt/100. Nie wiem czy się orientujesz, ale jak na wynik uzyskany na
          podstawie punktów z nowej matury, jest on nieprzeciętnie wysoki.
          Owa "nowomaturzystka" obawia się jednak, czy w owych ponad 2000 osób -
          kandydatów, nie znajdzie się tych 70 staromaturzystów, którzy będą mieć
          przynajmniej jedną szóstkę z matury (podkreślam, że brane są pod uwagę również
          matury ustne, tzn. są do wyboru). Jest całkiem prawdopodobne, że się znajdzie.
          A teraz pomyśl o innych "nowomaturzystach", którzy takim wynikiem jak tamta nie
          mogą się poszczycić, za to mogą wynikiem np. 89 punktów/100 (zdrowy rozsądek
          nakazuje stwierdzić, że to również wysoki wynik). Ci są "w kolejce" już za
          wszystkimi "staromaturzystami", którzy na maturze dostali dwie
          piątki. "Troszeczkę" chore, bo tych maturzystów naprawdę jest dużo, nie są to
          pojedyncze przypadki. Nie jest tu moim celem rozwodzenie się nad rozbieżnością
          między kryteriami dla "starych" i "nowych", myślę, że obiektywnie owa
          rozbieżność jest stanowczo za duża, aż chce się powiedzieć - niesprawiedliwa.
          Jeśli jesteś nieprzekonana, to daj znać, rozwinę ten temat.

Podkreślam jeszcze raz, że nie chodzi nam o zabronienie "starym" ubiegania się
          o te studia, jeśli już to chociaż o jakiś sprawiedliwy podział miejsc, może
          osobne listy (te pomysły przewijały się przez wypowiedzi w tym wątku)-część
          miejsc dla "nowych", część dla "starych". Póki co, nie ma informacji o takowych
          rozwiązaniach, a kryteria mają się tak, że wyraźnie faworyzują "starych".
          Piszesz o władzach uczelni:
          "a dlaczego niby maja sie obudzic jak ich zaleja staromaturzysci???"
          Otóż dlatego, że ta sytuacja jest po prostu chora i nie uważam tak dlatego, że
          sama jestem nowomaturzystką, która chce się tam dostać, nawet nie dlatego, że
          nie tylko ja - tylko dlatego, że jest to zwyczajnie nieprzemyślane, bo nie
          podejrzewam raczej władz uczelnianych o celową "dyskryminację" TEGOROCZNYCH
          maturzystów.

Swoją drogą, przydałoby się pamiętać, że to nowa matura jest tak skonstruowana,
          żeby zastąpiła egzaminy wstępne, stara - NIE. Stara wymaga owego dopełnienia w
          postaci egzaminu wstępnego, jednak uczelnia, o której piszemy, nie jest widać
          zainteresowana. I jeszcze jedno, Kkkk. Wydaje mi się, że powoływanie się na
          wyniki ze starej matury w Twojej szkole jest troszeczkę bez sensu. Każdy z nas
          mógłby się powołać na wyniki ze swojej szkoły (choć maturę zdawalismy w tym
          roku, mamy przeciez starszych o rok kolegów) i jestem pewna, że byłyby to
          wyniki zupełnie różne - co chyba najlepiej świadczy samo za siebie, że stopnie
          z matur ocenianych w szkole są zbyt subiektywne, by były jedynym (!) kryterium
          branym pod uwagę przy rekrutacji. Zwłaszcza, gdy w tej samej rekrutacji biorą
          udział osoby z nową - ocenianą zewnętrznie - maturą.

Troszkę wykazałaś się nieznajomością tematu, pisząc:
          "czasem zanim sie zacznie bezmyslnie oceniac innych warto spojrzec
          troszke dalej niz na czubek wlasnego nosa".
          Patrzymy, daleko dalej, i widzimy, że coś jest mocno nie tak, jak być powinno.
          Mocno. A rzecz się jednak tyczy naszej przyszłości.

Pozdrowienia, fajnie, że wzięłaś udział w naszej dyskusji, choć bezpośrednio
          Cie nie dotyczy:)
          • Gość: jw Re: do KKK! IP: 212.182.95.* 03.07.05, 01:26
            jejku, ale dużo tego wyszło :)
    • ssloneczkooo a ja mam tylko 66 punktów.. załamka :(((((((((((( 03.07.05, 15:46
      • Gość: Ewe Re: a ja mam tylko 66 punktów.. załamka :(((((((( IP: 212.182.95.* 03.07.05, 15:51
        Ssloneczkooo, jeszcze są odwołania... próbuj, a nuż:)
    • herbataczarna Re: UMCS psychologia 05.07.05, 16:39
      no cóz, wątek nam umiera śmiercią naturalną... szkoda, choć może to i lepiej:)

wyniki już w poniedziałek.

Aka, "Psycholożka" parę postów wyżej zostawiła Ci ciekawą wiadomość...

Pozdrowienia:)
      • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:11
        juz w ten poniedzialek ? :O a skad sie bede mogla dowiedziec ? bede mogla
        zadzwonic? bo we wtorek egzaminy na UW wiec nie dam rady i tu i tu... bo w necie
        to nie bedzie, nie ?
        • herbataczarna Re: UMCS psychologia 05.07.05, 17:21
          Hmm... szczerze mówiąc to nie pomyślałam o tym, żeby zapytać :)
          Telefon - myślę, że może być ciężko.
          Internet - pewnie tak, ale pewnie dopiero po jakimś czasie.
          Myślę, że po prostu wywieszą listy na drzwiach. A że to 15 minut drogi od
          mojego domu to pewnie będę czatować :P
          Sasanka, może Ci jakoś sprawdzić i dać znać?
          Zresztą - z Twoim wynikiem to możesz sobie do Wawy jechać i być spokojna o
          Lublin :) pozdrawiam!
          • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:27
            zadzwonie jutro tam i sie wypytam co i jak :)

• herbataczarna Re: UMCS psychologia 05.07.05, 17:33
              oo. Fajnie. To daj znać na forum, ok?
              • Gość: sasanka :> Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:58
                pol dnia mi to zajelo ale wiem :D w poniedzialek wyniki i mozna dzwonic nawet :)
                takze luz. o to czy w necie bedzie nie pytalam, bo zapomnialam z tej radosci ze
                moge telefonicznie :D

pozdrowienia =]
          • dzemcia Re: UMCS psychologia 06.07.05, 00:41
            herbataczarna czy mogę się jakoś z Tobą skontaktować na gg, albo na mailika?
            • herbataczarna Re: UMCS psychologia 06.07.05, 00:51
              a prosze bardzo :) nie bede podawac gg publicznie, ale moze wysle Ci go na
              adres dzemcia@gazeta.pl ? uzywasz go? jesli tak to sprawdz za chwilke :) a
              jesli nie to daj znac i pomyslimy cos innego. Albo napisz mi na
              herbataczarna@gazeta.pl swoje gg.
              • dzemcia Re: UMCS psychologia 06.07.05, 00:54
                wysłałam ;)
                • herbataczarna Re: UMCS psychologia 06.07.05, 00:55
                  ja też :)

oki, momencik :)
      • Gość: ofca Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:14
        co pieprzysz ze wyniki w poniedzialek? niemozliwe....
        • herbataczarna Re: UMCS psychologia 05.07.05, 17:23
          składałam dziś świadectwo i tak mi powiedziała pani. Potem to samo przeczytałam
          na karteczce w gablocie, na lewo od drzwi wejściowych do budynku :)
          To dotyczy psychologii na UMCSie, na innych kierunkach podobno będą później.
    • biedrona131 zaczynam sie bac... 05.07.05, 17:15
      wyszlo mi 81...bedzie trudno...a wszystko przez biologow:P
      • herbataczarna Re: zaczynam sie bac... 05.07.05, 17:24
        :) o tak! domyślam się, że koleżanka biedrona preferuje historię? a może matmę?
    • sharon9 Re: UMCS psychologia 06.07.05, 00:32

Nie chcę być autorka samych czarnych scenariuszy, ale nie zdziwiłabym sie gdyby
      rekrutacja co do starej matury na psychologię miała na celu przeforsowanie
      jakiejs niedalekiej rodzinki rektora, ktora z przyczyn czysto naturalnych
      wyleciala na zbity pysk po sesji ..
      • herbataczarna Re: UMCS psychologia 06.07.05, 00:37
        Sharon, czyli popierasz, że ze starą maturą to lipnie zrobili (tzn. lipnie dla
        nowomaturzystów, a dla "starych" - super)?
        • Gość: jak to????? Re: UMCS psychologia IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 06.07.05, 14:02
          Przeciez swiadectwa mozna do 8???????????????????????
          • Gość: ofca Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:20
            no tak wyniki są 11 w poniedziałek. z moim wynikiem 67 mogę sobie jedynie
            pomarzyć. ale pójdę w pon. z ciekawości, zobacze jak sie inni ciesza.
            pozostanie smutek i lzy... pozdrawiam Was
            • sharon9 Re: UMCS psychologia 06.07.05, 15:23
              tak sie bałas herbato ze wątek umrze a jednak kazdy cos ciagle dopisuje :)
              • Gość: dzemka Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:50
                Wątek nie umrze dopóki nasza nadzieja na te studia nie umrze... :) Ale i tak
                wtedy będzie się część z nas cieszyła, że została przyjęta. Mnie raczej nie
                będzie wśród tych osób.

Naprawdę będzie można zadzwonić? Czy wiecie na jaki numer??
      • Gość: Karolka Re: UMCS psychologia IP: *.euronet.net.pl 07.07.05, 10:41
        79,8...mowicie ze lista przyjetych bedzie 11:>? a w internecie podadza czy
        trzeba zadzwonic;p;p;p?
    • herbataczarna Re: UMCS psychologia 06.07.05, 21:05
      ja tez dołączam się do pytania:) Sharon, podasz nam na jaki numer można dzwonić?
      • sharon9 Re: UMCS psychologia 06.07.05, 22:56

a skad mam niby wiedziec :D
        wydaje mi sie ze telefonicznie sie tego dziewczyny nie dowiemy, poniewaz zadnej
        sekretareczce nie bedzie sie chcialo wybiec na korytarz i odnalesc zacne
        nazwsiko na liscie < sa na to za sprytne i za leniwe > Albo udacie sie tam
        osobiscie albo pozostanie czekanko na list . Zreszta mysle ze raczej sie nie
        dostane wiec jestem na to odporna psychicznie <albo tak tylko mi sie wydaje>
    • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 10.07.05, 15:22
      moze jednak ktos jeszcze?
    • aga-6 Re: UMCS psychologia 11.07.05, 10:40
      Czesc, sa dzisiaj wyniki czy nie? Jesli ktos cos bedzie wiedziale niech da znac
      bo estem spoza Lublina.
      • Gość: ktos INFO CO DO WYNIKOW IP: 80.51.226.* 11.07.05, 10:59
        Podobno lista przyjętych ma byc umieszczona na stronie UMCS między 12 a 16
        lipca, lista na każdy kierunek oczywiście... W tych dniach powinien też przyjść
        do was list, ale listy spodziewajcie się wcześniej.
        Powtarzam-podobno :) tzn. termin jest pewny, ale nie do konca pewne jest to czy
        informacje beda w necie...
        • Gość: Ewe Re: INFO CO DO WYNIKOW IP: 212.182.95.* 11.07.05, 12:21
          na drzwiach Instytutu Psychologii jest napisane, że wyniki przyjętych na ten
          kierunek będą tam wywieszone dziś o godzinie 15.
          • aga-6 Re: INFO CO DO WYNIKOW 11.07.05, 12:23
            Dzieki, czyli po 15 mozna juz do nich dzwonic :):)
            • Gość: Ewe Re: INFO CO DO WYNIKOW IP: 212.182.95.* 11.07.05, 12:53
              pewnie tak :)
    • Gość: Karolina86 Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:28
      sa te wyniki czy nie od ilu przyjmowali???? PISZCIE!!!!!!!!!!!
      • Gość: Karolina86 Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:49
        no 29.os na miejsce nikt nic nie wie
        • aga-6 Re: UMCS psychologia 11.07.05, 16:19
          no wlasnie wiecie cosik?
          • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 11.07.05, 16:47
            powiem tak: heh.

Dosłownie :)

próg - 94,8 bodajże.

I obok wyników chodzi pani z Gazety Wyborczej co pyta czy uważamy,
            że "staromaturzyści" mają łatwiej :)
            • aga-6 Re: UMCS psychologia 11.07.05, 16:53
              No to ladnie :)
              Chyba sie pozegnalam z psychologia.
              • Gość: me Re: UMCS psychologia IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 11.07.05, 16:59
                to juz są te wyniki?? beda one w necie??
                • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 11.07.05, 17:03
                  Myślę, że jeśli nie jesteś z Lublina to najlepiej tam zadzwoń (ale panie
                  dyżurują tylko do godz. 17) - nigdzie nie obiecali, że zamieszczą wyniki w
                  necie.
                  • Gość: Ewe i jeszcze jedno IP: 212.182.95.* 11.07.05, 17:04
                    ale przecież jeśli próg jest znany... to o co pytać? :)
                    • Gość: me Re: i jeszcze jedno IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 11.07.05, 17:09
                      no w sumie...to zaraz sobie policze;), brali tylko rozszerzony polski, czy
                      podstawa+rozszerzenie?, i tak nie mam szans ;)
                      • Gość: Ewe Re: i jeszcze jedno IP: 212.182.95.* 11.07.05, 17:10
                        liczyli tak:

rozszerzony polski(tylko)*0,6 + podstawowy przedmiot wybrany *0,4

jesli oczywiscie jesteś po nowej maturze :)
                        • Gość: me Re: i jeszcze jedno IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 11.07.05, 17:13
                          dzieki, pewnie sie podostawali olimpijczycy i sami staromaturzysci :/
              • Gość: ja Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:15
                Wiecie co... Przed chwilą wróciłam z psychologii. Nie czuję się ani
                rozczarowana ani specjalnie zaskoczona. Od razu wiedziałam, że z moimi 54
                punktami przy takiej liczbie kandydatów nie mam szans. Warto dodać, że dochodzi
                oczywiście mała liczba miejsc jak i duża rozpiętość przedmiotów biola hista i
                matma. Ale chyba życie to pasmo sukcesów i porażek, trzeba powstać z upadku i
                iść dalej. Gratuluję tym co się dostali i pozostaje mi wierzyć, że znaleźli się
                tam odpowiedni ludzie. Ale żeby tak nie słodzić dam sobie uciąć rękę, iż więcej
                niż połowa to starzy maturzyści. Nie problem było dostać dwie piąteczki czy też
                czwóreczkę i piąteczkę. Weźmy pod uwagę, że Ci ludzie uczyli się do poprawki
                matury 2 raz... Nie obwiniam ich, ale twórców polskiej reformy, którsy nie
                pomyśleli rozsądnie i poszkodowali Nasz rocznik 86!!!

Jeszcze jedna uwaga. Najłatwiej było się dostać biologom, którzy na poziomie
                podstawowym mogli uzyskać max 50 punktów niż historykom dla których max wynosił
                100 punktów!!!

Pozdrowienia dla tych którzy się nie dostali!!! Nie dołujcie się! Nie wszyscy
                ludzie kasę, żeby z wynikiem 16 punktów dostać się na wieczorową psychologię...

I jeszcze jedno dla tych którzy byli od razu po wywieszeniu wyników:) Po co ta
                szopka z kamerą, reporterami. Skąd się ich tam tylu wzięło to ja nie wiem:)

• Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 11.07.05, 17:29
                  Ale się działo :)

Media znają sytuację (stara, a nowa matura) i pewnie ją nagłośnią. Tylko że
                  troszkę na to za późno... Wyniki wiszą.
                  • Gość: ja Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:47
                    Ewe ja wiem, że już nic się nie da zrobić... Ale może w przyszłym roku ktoś
                    pójdzie po rozum do głowy. Nie ma gwarancji, że nikt z nas za rok nie będzie
                    startował jeszcze raz na psychologie
                    • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 11.07.05, 17:50
                      No tak tak :)
                      Ja się generalnie podpisuję pod tym, co napisałaś wyżej, doslownie pod
                      wszystkim:) i dodałam tylko takie zdanie dopełnienia - co tam dziennikarze
                      robili.
                      • Gość: ja Re: UMCS psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:15
                        ciesze sie:) moze gdzies sie dostaniemy:) nie trace nadziei:) jak masz
                        mozliwosc to ogladaj panorame lubelska dzisiaj o 21 30 beda cos na opewno
                        mowic:)
                        • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 11.07.05, 18:50
                          oo, dzięki :) a jutro w Wyborczej pewnie napiszą, bo dziś ambitnie ta kobieta z
                          redakcji zbierała wypowiedzi :)
      • dzemcia Re: UMCS psychologia 12.07.05, 20:20
        od 94,8
    • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 12.07.05, 12:28
      o. Proszę. Nasz "skandal" :)

miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,2815626.html
    • Gość: Ewe Re: UMCS psychologia IP: 212.182.95.* 13.07.05, 02:30
      oooo, i tu o naszym "skandalu" :)

www.kurier.lublin.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=17463
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka