maturzysssta 02.07.05, 23:53 Nikt na to nie idzie? same humanisty i chemiki sie tu zebraly? -- Niepokoje maturalne -> na moj watek zapraszam :) ds.pl/index.php?showtopic=798 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kris Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:34 Czesc!! Tym lepiej ze malo osob startuje. Ja probuje na Informatyke na UJ . Za kilka dni mam jeszcze egzamin . Jakos to bedzie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA IP: 213.25.22.* 03.07.05, 20:41 Też zauważyłem, że jakoś się o tej Informatyce nie mówi w ogóle... Jak zanosiłem papiery na UJ (instytut Matematyki i Informatyki) w środę, to dowiedziałem się, że do wtorku było 130 osób. Miejsc jest 150, więc nie wygląda to najgorzej. Wprawdzie większość osób wysyłała pewnie podania pocztą, liczba ta mogła znacznie wzrosnąć... Ale kij z tym. :) Pochwal się lepiej, Kris, ile miałeś punktów na maturce z matematyki, będę wiedział, jakie mam z Tobą szanse. :P W moim przypadku - 70% z rozszerzonego. :/ Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:30 No coż niestety stoje troche gorzej bo 60% z rozsz. ,ale jestem dobrej mysli. W koncu to tylko 1/3 punktow. ps: Jak myslisz czy dadza nam jakis brudnopis ? I ile bedzie pytan ? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
stefanek86 Re: INFORMATYKA 03.07.05, 21:34 też mi sie wydaje, że 70% to nie jest zły wynik... akurat tyle udało mi sie wywalczyć... :) (dokładniej 94/70 z matmy i 57 z infy). Ale ten brak zainteresowania informatyką (przynajmniej na tym forum) jest co najmniej dziwny. Ja sie wybierałem na UJ, ale ostatecznie składam na UMK (Kraków to jednak troche za daleko - mieszkam w okolicach Szczecina) :) Powodzenia na tym teście :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedojszły_mgr_uja Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:59 ja wam radze lepiej sie dwa razy zastanówcie zanim pójdziecie na informatyke na UJ'u (w ii) tam jest łatwo sie dostać ale potem jest cholernie ciężko, ale jak chcecie to próbujcie życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:18 Macie szczęście, że zdawaliście mature w/d nowych zasad. Tak dla przykładu egzamin wstępny na informatykę na UŚ był nie do zrobienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris ` Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:39 Zapewniam ze ten test tez nie bedzie latwy. Takie podchwytliwe pytania. Najgorsze jest to ze jak zle odpowiesz to tracisz punkty. Nie mozna miec kalkulatorow - tragedia dla mnie. ps. Czy ktos wie czy dadza nam brudnopis ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA IP: 213.25.22.* 04.07.05, 16:00 Myślę, że brudnopisy jakieś dadzą. Wszystko wskazuje na to, że będzie 25 pytań, a nie 35-50, jak w latach poprzednich, więc pewnie idą na jakość, nie na ilość. :P Test łatwy raczej nie będzie, powinien być znacznie trudniejszy niż na majcę, ale bez przegięć. Jak by nie było, jest to tylko test - metoda się nie liczy, a to jest już duże uproszczenie... A jeśli chodzi o kalkulatory, to nie powinien ich brak specjalnie przeszkadzać, bo pytania rzadko wymagają jakichś specjalnych obliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 03.07.05, 23:06 Ja zdaję na UW. Zdawałem w tym roku maturę więc ominął mnie dodatkowy egzamin z matmy, ale widziałem wyniki i wydaje mi się, że też poszeł bardzo średnio (niewiele osób miało ponad 80% z części podstawowej), więc istnieje szansa, że się dostanę (mam 90,5 punkta na 100)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:21 Nie dziwie sie ze brak zainteresowania, przeciez na tym forum to 1/3 postów powinna iśc do kosza , zreszta jak ktos pisze post to po 40 minutach jest na 3,4 stronie. JA tez zdaje na UJ na infe wyniki mam nieco gorsze bo matma roz 56% a infa tylko 33% ( sprawdząłem wyniki w oke i cos mi nie gra z punktami z infy ale juz dam sobie spokuj, bo max miałbym 40 ale nie chce studiów zawalić, bo zanim by mi wydali decyzje o zmianie itd.) Pozatym ja chyba wezme prosty kalkulator do torby na wszelki wypadek zeby mnie nie wy... tak jak na AGH tydzien temu. Niby nie wolno było miec przynajmniej tak pisali w przykładowym tescie a co innego powiedzieli an egzaminie. Co do infy na UJ to tam zawsze jest mało osob, jak ktoś powiedział bo jest to infa bardziej teoretyczna przynajmniej tak mi znajomi mowili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:01 A ktoś idzie na informatykę na Uniwersytet Śląski!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA IP: 213.25.22.* 04.07.05, 16:12 Tak, 292 osoby. :) Możesz sobie poprzeglądać statystyki na www.us.edu.pl/uniwersytet/informator/srednia2005.php Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: INFORMATYKA 04.07.05, 16:27 Podobno lepiej jest na politechnice ślaskiej :) Tzn mój chłopak tak mówi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:45 hej! wreszcie coś o miom kierunku :-) No ja też wybieram sie na informe na UJ tylko, że stosowaną. Jakoś bardziej pasował mi program, a z tego co słyszałem poziom jest bardzo wysoki. Mój wynik to 92-podst i 66-rozsz i myślę, że nie jest zły. Złożyłem też papiery na U.Wroc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: INFORMATYKA IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 04.07.05, 22:06 hey!!ja już jestem studentem informatyki, ale studia płatne:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:47 Ja na stosowaną też złożyłem, wyniki mam podobne - 90 i 70, więc mamy porównywalne szanse. Zdecydowanie wolałbym jednak zwykłą Infę. Boję się, że na stosowanej mogą mnie dojechać z Fizyki później... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:25 Też się boję fizyki bo w liceum praktycznie nic nie nauczyłem się. Ale to tylko jeden semestr na drugim roku więc jakoś bym to przeżył... A może wiecie kiedy będziemy powiadomieni o wynikach rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: INFORMATYKA IP: *.visp.energis.pl 05.07.05, 22:18 na infe stosowaną na uj nie liczy sie wynik z matemy (tzn liczy sie ale istotne jest tylko to czy miales powyzej 50% z podst i roz). wszyscy ktorzy moją wiecej niz 50% są wstepnie przyjeci ale jak jest wiecje chetnych spelniających warunek niz miejsc to jest rozmowa kwalifikacyjna - a wiem ze jest wiecej chetnych a rozmowa jest z tego co wiem 18 lipca...rozmowa sprawdza umiejetnosc myslenia algorytmicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:05 niestety nie Sam do nich pisałem. Okazuje się że do rozmowy dopuszczą tylko pewną ilość osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: INFORMATYKA IP: *.visp.energis.pl 06.07.05, 21:53 czyli kogo dopuszczą?? to troche nie wporzadku jak by mnie nie dopuscili (74podst60roz) bo spełniłem warunki i 80 zł zapłaciłem...w sumie mógłbym sie czuć oszukany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:35 dzisiaj na moim koncie pojawiła się informacja że rozmowa kwalifikacyjna w formie testu zostanie przeprowadzona 18 lipca o godz 9.00. Czyli będzie to rozmowa czy test, bo ja już nie tego rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: 213.25.22.* 07.07.05, 20:34 No, ja też to mam. Wygląda na to, że jednak test. Mnie osobiście odpowiada taka forma, mam jeno nadzieję, że nie będzie toto zbyt trudne... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 21:44 kurde co tam moze być? oby tylko nie bylo tak jak na I arkuszu matury z informy bo bedzie zle:|||| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:30 Dupna wam taki tescik jak mielismy dzis na infe:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.visp.energis.pl 08.07.05, 00:32 a co dzisiaj było? bylbym wdzieczny za jakis przyklad co bym sie orientacyjnie dowiedzial bo nie mam pojecie co to moze być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:40 Pytania były dosyć ciekawe a odrazu przepraszam za jakies błedy logiczne jak popełnie w pisaniu pytan bo byo ich 25 i niektóre mi sie mylą: 1. Ile wynosi iloczyn liczp podzielnych przez 6 w przedziale od {11,2005} i do tego piec odpowiedzi : a) 333!*6^334 b)6^2005 C)[(2005-11)/6]*334 i jeszcze jakies dwie 2.Potem były cos takiego masz karty( nie paietam kolejnosci) 5, 3 , 10, D, K, 6, 9,8 . Ile najmnije musisz wykonać przsetanien by karty ułożyc w ciąg 3,5,6,8,9,10,D,K i znowu 5 odpowiedzi. 3. A masz kwadrat 8x8 ile mozna w nim utworzyć kwadratów dowolnej wielkosci: Odpowiedz chyba była 8^2 + 7^2 ....+2^2 +1 przynajmnije rozgryzłem to na wiele sposobów i tak mi wyszło. 4. ile liczb naturalnych spełnia róność i tu napisze słownie o co mi chodzi bo na forum nie ma indexu górnego i dolnego (n po 2)^(n po 3)=777 za n mogliscie podstawiac liczby, i znowu 5 odpowiedzi. 5.Na okredu o promieniu r =1 odkładamy cieciwe równa pierwiastek(2)[sqrt(2)] które punkty wierzchołi cieciw sie pokryja i było tam 5 odpowiedzi typu : A7=A10 itd. Nie pamietam wszystkich odpowiediz i zadan . Na test mieliśmy 150minut a na ławce w auli mozna miec tylko długopis korektor ołówek gumke i dowód osobisty. Torby zostawialismy przy wejsciu w nich trzebabyło zostawić kalkulatory nawet proste, komórki, jakies notatki, ubrania itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:57 Ile osób pisało ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:11 trudno mimpowiedziec na auli była chyba setka spokojnie a tam w drugiej sali to nie wiem. Jeszcze tez mogli gdzie indziej pisać. Na inych wydziałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 18:09 Pisało chyba ok. 450 osób... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.visp.energis.pl 08.07.05, 21:26 Niezly hardkor:) jak Ci to poszło? jak sie przygotowywales? a wogole to jak podszedłes do tych zadan?...bo nie powiem ale ciekawe zadania i niestety nigdy nie mialem do czynienia z takimi...ehh lepiej zebym sie dostal na agh co bym nie musiał pisać tego testu... bo jak dadzą cos podobnego t obedzie ciezko...ale never give up:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA STOSOWANA UJ !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:11 Powiem tak zadania byly wymieszane tzn jeden dostał łatwe potem trudne inny trudne potem łatwe a inny pomieszane, wiec niektórzy sie zrazali moze. Ja twardo robiłem kazde po koleji, jjednak nie pakowalem sie w obliczenia bo to tylko 150minut najczesciej wiecie przykładowy rysunek kombinacje jak by tu jak to tu, czasem sobie tak myslałem ile to moze byc itd, raczej odrzucałem nierealne odpowiedzi a czasem metoda prob i błedów, ogolnie wiedizałem ze z liczeniem sie nie wyrobie no ale skonczyłem 20 minut oprzed czasem bo wiedizałem ze wiecje nie nawojuje. No wieect tak godzina 11 zostało mi 35 minut czasu a tu 5 kobylastych zadan na które odpowiedzi nie byłem pewien patrze a na karcie mam 5 x D 5X E 3x A i 3xB i 4x C wiec sobie mysle powstawiam te co mi pasuja jak sie okaazało nie wiem czy dobrze to według mnie odpowiediz było po 5 5x A,B,C,D,E wiec wiecie jak mi zostały potem 4 puste to parzyłem które jest realniejsze które bardziej odpowiada. Stwierdziłem ze bez kalkulatora i tka niektórych zadan nie rusze w sposob obliczenuiowy a wykorzystanie twierdzen moze byc niebezpieczne. W koncu to był tes algorytmicznomatematyczny wiec kombinowałem i troszke liczyłem, fakt niektóre zadania zrobiłem poprzez obliczenia inne poprzez proby i błedy:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefanek86 Re: INFORMATYKA 05.07.05, 19:44 No to respekt bo stosowana to naprawde hardkor :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 05.07.05, 19:52 A czym różni zwykła os stosowanej? Na UW ani na PW nie ma stosowanej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN Re: INFORMATYKA IP: 213.25.22.* 05.07.05, 19:59 Zwykła: Przede wszystkim teoria; Stosowana: Nie ważne jak to wszystko działa, ważne, jak można to zastosować w praktyce. Tak mi się przynajmniej wydaje... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 05.07.05, 20:10 Aha dzieki. Czyli w Wawie cos w stylu stosowanej jest na politechnice;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybek Re: INFORMATYKA IP: 82.177.16.* 05.07.05, 20:46 Oczywiscie, na wydzialach elektroniki i elektrycznym. Jest jeszcze infa na wydziale matematyki, najbardziej teoretyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 05.07.05, 20:52 To miałem na myśli;-) Ale i tak UW rulez! (chociaz to chyba najwieksza teoria i chyba najtrudniej znalezc prace...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:54 W przemysle informatycznym w sumie to jaka szkołe skonczyłes sie najmniej liczy liczy sie twoje doswiadczenie, oraz umiejetnosci. Szkoły coraz mniej pomagaja w znalezieniu pracy pomijajac kontrakty które maja z firmami znam kilka osob które konczyły universytety i sa bez pracy a znam kilka po tak zwanych szkołach wyższych co zarabiaja dość troche ( kilka tysięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 05.07.05, 22:16 To moja osobista opinia;-) Po prostu informatyka na uw jest wg mnie chyba najbardziej teoretyczna z mozliwych (przynajmniej z tego co wiem), a mi sie to bardziej podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybek Re: INFORMATYKA IP: 82.177.16.* 05.07.05, 22:29 nom, w takim wypadku rzeczywiscie moze sie podobac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:26 jak kto woli pozdrawiam panie i panow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawen Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:35 a co slyszeliscie o informie na umk (torun)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayertienna Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:44 hmm no coz, o matmie tam slyszalam wiele wybitnie pochlebnych opinii, niestety o infie przeciwnie... z wlasnych doswiadczen - pisałam u nich 2. etap olimpiady inf., ale nieobiektywnie :P bo w najlepszej pracowni - ogolnie zaplecze jest takie sobie, natomiast osob na miejsce jest sporo bo pol bydgoszczy się tam zwala z racji braku infy na poziomie ..hmm... jakimkolwiek :P w Bydzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: INFORMATYKA IP: *.aster.pl 06.07.05, 06:01 ja poszedlem na informatyke na PJWSTK, wiec juz jestem w zasadzie studentem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybek Re: INFORMATYKA IP: 82.177.16.* 06.07.05, 08:20 gratulacje dla Ciebie, dostales sie na ponoc "najlepsza" szkole prywatna w Polsce, fajnie, ze nie biora pod uwage rozszerzonej matmy, co? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszy WIT Re: INFORMATYKA IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 06.07.05, 09:02 ja się dostałem na informę na WIT (który według mnie jest lepszy od polsko- japońskiej) i miałem 80% z poziomu podstawowego i 18% z rozszerzonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:15 No ale z tego co wiem to tak polsko japonska jest dosc droga , jesli ktos jest z warszawy to spoko ale jak ktos jest z okolic krakowa a to z mieszkaniem wychodzi go koło 2,500 minimum no a to juz troszke jest. Ale gratuluje wam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieki Re: INFORMATYKA IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 06.07.05, 13:33 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE_IDE_NA_WIT Re: INFORMATYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:34 > ja się dostałem na informę na WIT (który według mnie jest lepszy od polsko- > japońskiej) i miałem 80% z poziomu podstawowego i 18% z rozszerzonego To ciekawe, bo tu piszesz, że masz "wyniki z matmy zbliżone do twoich (trochę niższe, ale niewiele).": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=25910224&a=25929171 A osoba, do której to pisałeś podała, że ma 94%/80% (w poście na który odpowiedziałeś). Twoje teksty gloryfikujące WIT, to jedna wielka ściema, kolego z *.swk.vectranet.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: INFORMATYKA IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 06.07.05, 13:36 tamten post jest nie mój, dziele łącze z inną osobą ciemniaku i dlatego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE_IDE_NA_WIT Re: INFORMATYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:19 Gość portalu: eh napisał(a): > tamten post jest nie mój, dziele łącze z inną osobą ciemniaku i dlatego !!! I przypadkowo oboje zdajecie na WIT? Ok. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: INFORMATYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:34 Gość portalu: eh napisał(a): > tamten post jest nie mój, dziele łącze z inną osobą ciemniaku i dlatego !!! A to ciekawe. W odpowiedzi na to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=24846082&a=25146485 Napisałeś: "oj - no musiałem czasem coś dopisać (najlepiej rzeczy kontrowersyjne), żeby wątek nie przepadł w czeluściach piekła :-)" Czy to też przypadkowo inna osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:36 Dobra nie rubcie tu hydre parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inf Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:21 jaki jest próg na informatyke na pw? czy suma 105 pkt daje studia na pw na jakiejkolwiek informatyce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:51 mysle ze jakbys mial nawet 150 pkt to i tak byloby troche za malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 09.07.05, 15:00 Nie no nie przesadzaj.. Z suma 105 punktów zawsze można studiować informatykę po angielsku, bo tam jest mniej chętnych niż miejsc (co wg mnie jest nieuzasadnione, bo to dobry kierunek), tyle ze to kosztuje chyba 2000 za semestr:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ntr_neo Re: INFORMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:19 Nom, po angielsku można, i to nawet z wynikami 0% bo w pierwszej fali rekrutacji jest tam zwykle mniej chętnych niż miejsc (w drugiej już więcej, ale jak złożysz jako pierwszy kierunek to przejdzie) Ja osobiście mam 180/200. Złozyłem na elektrycznym, żeby na eti złożyć zabrakło mi jaj :/ ntr_neo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanko Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 09.07.05, 17:56 Tez slyszalem, ze na elektrycznym jest najlatwiej, ale z taka iloscia punktow nie wierze zebys sobie nie poradzil na elce... Odpowiedz Link Zgłoś
iron_gandalf Re: INFORMATYKA 09.07.05, 21:09 jak uwazacie gdzie jest lepsza informa na polibudzie poznanskiej czy warszarszawskiej chodzi mi o wydzialy informatyki i zarzadzania i elka?? poznan w 2003 byl pierwszy w kraju teraz jest pewnie 3 podobnie pw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbs Re: INFORMATYKA UJ - pytanie IP: *.77.classcom.pl 09.07.05, 22:11 Orientuje sie ktoś kiedy mają być wyniki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: INFORMATYKA IP: *.chello.pl 12.07.05, 01:09 To zależy co lubisz bardziej. Sądzę, że poziom studiów jest porównywalny. Informatycy z PP w jakimś konkursie wygrali za granicą, więc nie ma wątpliwości, że są świetni. Na ogół po studiach zostaje się tam gdzie się studiowało. Tam wyrabiasz kontakty podczas studiów, co jest bardzo ważne. Jeśli chcesz wyjechać na Zachód, to pewnie Poznań jest lepszy, bo blisko granicy i Berlina. Jest to miasto bardziej uporządkowane i solidniejsze niż Warszawa. Co do urody, to trudno powiedzieć, bo Warszawa, jak się ją pozna bliżej, ma swoje uroki. Jeśli chcesz zostać w kraju, to Warszawa da Ci zapewne większe perspektywy finansowe, ale to metropolia - miasto duże, drogie, męczące i na pewno bardziej niebezpieczne niż Poznań. Studia będą Twoją rodzinę kosztowały więcej. Z drugiej strony, trochę prawdy jest w tej starej piosence "Jak przygoda to tylko w Warszawie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova222 Re: INFORMATYKA IP: *.finet.oho.pl / *.finet.oho.pl 10.07.05, 12:52 cio do wyniqw na UJ na infe to one juz sa trzeba tylko dobrze szukac;P ... na stronce instytu i tam ranking wg. peseli;) ja taka obcykana bo "moj ktos" juz na niej jest:) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimoN INFORMATYKA (UJ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:14 Wie ktoś, do kiedy mają przyjęci złożyć papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goffy Re: INFORMATYKA AGH IP: *.radom.pl 11.07.05, 11:24 Ile osob wybiera sie na informe na agh ?? I jakie macie wyniki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
daryus Re: INFORMATYKA AGH 11.07.05, 17:57 Wyniki? xxUjowe :) W całości wypadło u mnie to tak: mat 84/54, inf 42, pol 91, ang 100/83. Test spierdzieliłem na całej linii. Nic, tylko siąść i płakać. I pakować manatki na wyjazd do Gujany Francuskiej (chyba nie mają podpisanej umowy o ekstradycję? ;)). Składałem jeszcze na stos. UJ i zwykłą na UW. Prawdopodobieństwo dostania się na AGH? 40%. UW? 45%. UJ? Jak przesram test to coś ok. 25% ;) Pozdro, dAr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: INFORMATYKA AGH IP: *.visp.energis.pl 11.07.05, 21:46 twwoje wyniki nie sa takie zle...z matury mam 20 punktow wiecej od Ciebie choc bardzo wazny jest test...ale licze bardziej na elektronike i telekomune na agh...a ciekawi mnie jak oszacowales to prawdopodobienstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daryus Re: INFORMATYKA AGH IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 07:57 Powiedzmy, ze to przeczucie ;) Na UW sie nie dostalem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daryus Re: INFORMATYKA AGH IP: *.staporkow.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 11:57 Trochę mnie zażył ten 'próg' ;) Ponad 90pktów :> Nieźle :) Praktycznie same 100tki się podostawały... Pathetic. Odpowiedz Link Zgłoś