Dodaj do ulubionych

Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz?

16.07.05, 16:03
No więc właśnie, nie udało sie na bezpłatne studia dzienne - co teraz zamierzacie zrobić? Zaoczne, wieczorowe czy może dzienne na uczelniach prywatnych? A może wyjazd za granicę? Czy zamierzacie za rok znowu zdawać na bezpłatne studia dzienne? Piszcie co teraz.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.07.05, 16:06
      ja jeszcze nie wiem, ale prawdopodobnie sie nie dostanę - jadę do Francji jako
      au pair. Na płatne studia szkoda mi kasy, za rok na pewno będę zdawać. Poza tym
      za granicą wszyscy nie będą cie dobijac pytaniami: co studiujesz itp.
    • Gość: tng Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: 80.48.146.* 16.07.05, 21:42
      Ja rozpatruję skok z wysokości 3 piętra...

Ewentualnie studia na jakieś państwowej wyższej szkole.. co by tylko licencjat
      zrobić.
      • Gość: jaaaaa Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:14
        za granice do UK jako Care Assistent
        • Gość: Marta861 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:59
          Ja tez się nigdzie nie dostałam i chce wyjechać do UK jako au pair; tylko ze
          znalezieniem rodzinki jest troche gorzej. pozdrawiam wszystkich, którzy sie nie
          dostali :)
          • Gość: Ja Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.chello.pl 17.07.05, 14:10
            up
            • asilka Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 17.07.05, 14:16
              Ja tez sie nigdzie nie dostałam:(Co do wyjazdu za granice to chyba nie da sie
              załatwić wiec pójde chyba na dzienne płatne, będe ciągnąć dobrą średnia i moze
              uda sie przeniesc po semestrze:)Pozdrawiam
    • mario_italiano Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 17.07.05, 18:01
      up
    • another_story Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 17.07.05, 18:59
      Pić będę chyba.
    • Gość: buuuka Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 18.07.05, 15:06
      to sie powoli spełnia - złożyłąm papiery do 5 szkół, do 3 się nie dostałam, na
      wyniki z pozostałych wciąż czekam ale wiem, że mam szanse tylko w 1 - PWSZ
      Płock, gdzie wcale nie chcę studiować.

i co teraz?

kiedy juz zdałam sobie sprawę ze swej sytuacji.. popłakałam się :(

Wciąż jakaś iskierka nadziei, że dostanę się do Poznania (tej drugiej szkoły)
      się we mnie tli więc czekam..

naiwna

jeśli zgaśnie to pozostanie mi albo ta PWSZ albo wyjazd za granicę.

a tak chciałam zostać studentką jakiejś fajnej uczelni :(
      • kinia_86 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 18.07.05, 15:16
        Nie martw się buuuka. Ja tez się nie dostałam, bo nie składałam na coś co mnie
        nie interesuje, żeby tlyko się zaczepić, tlyko na kierunek z 20 miejscami :/
        zostaje mi jeszcze moje miasto i exam, ale marzenie się nie spełniło. Też byłam
        załamana, ale powoli przechodzi. Szczególnie gdy slyszę, jak wszyscy moi
        znajomi podostawali się na prawo i administrację.
        • Gość: fragola Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: 62.233.181.* 18.07.05, 15:54
          ja zupełnie podobnie...złożyłam na wymarzony kierunek, gdzie było ponad 20os na
          miejsce...a nawet na ten "rezerwowy"choc tez lubiany sie nie dostalam...jestem
          załamana, bo wyniki z matury miałam bardzo dobre i wszystko zawalił mi test
          plany mi się totalnie rozpadły...
          • Gość: ~~kasia Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.244.148.219.ostrow2.tnp.pl 18.07.05, 17:20
            hej ja składalam na 10 kierunków w całej polsce wiem juz o 8 ze nie ,a o 2 z
            poznania na uniwersytecie jak mi powidział pan portier dowiem dpoiero w
            sierpniu!!i co mam robic??prawdopodobnie złoże na zaoczne i poprawa
            matury!!pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie (trzymajmy sie)cieplutko

PS.tez miałam dobry wynik z matury i uczyłam sie w jednym z lepszych liceów... a
            teraz porażka!!:*
            • Gość: blekitna19 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.localdomain / *.czajen.pl 18.07.05, 17:31
              Hej, pozdrówka dla wszystkich załamanych. Jestem w takiej samej sytuacji. Nie
              dostalam sie na wymarzony kierunek około 20 osób na miejsce i tylko 30 osób
              przyjetych (porażka).Dziś sie dowiedzialam, ze juz nie mam szans nawet na
              wolnego słuchacza bo juz przyjeli 5 osób. Odwolanie oczywiscie zlozyłam, ale
              juz trace nadzieje. Nie wiem co robić. Czy studia zaoczne czy moze prywatnie? A
              moze jakieś studium policealne... pomożcie...:((
              • monika0001 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 18.07.05, 17:35
                tewz sie nie dostalam na to co chcialm,tez zbyt ambitne plany mnie zgubily:)ale
                jeszcze iskierka nadziei jest jesli chodzi o uwb na marketingu bo podobno malo
                chetnych bylo.pozdr
                • Gość: zielo Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:03
                  Tez sie zalamalem. Ale chyba mam juz wyjscie z sytuacji. Za granice sie nie
                  wybieram, bo wiem ze jakby mi sie tam spodobalo to bym juz nie wrocil. Wybieram
                  sie wiec na zaoczne, na politologie i w miedzyczasie w czerwcu zrobie poprawe
                  matury z wosu.. i w przyszlym roku wystartuje na dzienne.
      • Gość: iza do buuuuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:19
        na co składałas na PWSZ płock tez tam złozyłam i czuje ze pewnie tam wyląduje
        bo nidzie jakos nie mozge sie dostac [ja na germanistyke ]
        • Gość: Twixi Re: do buuuuka IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 19.07.05, 09:06
          ja też się nigdzie nie dostałam. I wcale nie dlatego, że słabo napisałam
          maturę. Wręcz przeciwnie. Nie mogę zarzucić sobie, że się za mało uczyłam, że
          byłam nieprzygotowana, bo maturę mam w granicach 80-90%. Ale popełniłam
          pierwszy życiowy błąd, zdając maturę z historii! Wszędzie gdzie próbowałam się
          dostać, historia była do wyboru albo z geografią, albo z wosem, więc byłam na
          straconej pozycji.
          Co teraz?
          Chyba płatne na kierunku, który nie bardzo mnie interesuje, ale muszę się
          gdzieś zaczepić. W maju jeszcze raz napiszę maturę z historii (bo łudzę się że
          będzie lepiej dopracowana) i jeszcze raz spróbuję na normalne państwowe, na
          kierunku, na którym chciałabym być.
          A tymczasem to jestem załamana.
      • mloda2005 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 22.07.05, 23:41

a ja bede walczyc znow za rok :/ moze sie uda:( zlozylam odwolanie i tez czeakm
        na odp ale nie na wymarzonym kierunku
      • Gość: krabik Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:01
        do jakiej szkoly w poznaniu???????
    • Gość: kasmag Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.instalnet.pl / 213.25.191.* 19.07.05, 11:14
      A ja wiedzialm ze tak będzie! Ludzie, pomyślcie, tych z najlepszymi wynikami nie
      ma przecież az tak dużo zeby nam wszystkie miejsca pozajmowali! To mniejszość! I
      teraz mają dylematy SGH czy UW, UG czy UJ. A miejsca sie pozwalniają bo oni
      pozajmowali pare kierunków naraz. W sumie to mają ten komfort wyboru, bo na
      niego zasłużyli, ale mogliby powiedziec tam gdzie nie składają jednak papierów
      że rezygnują, no nie?
      • Gość: bóbr Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:21
        Proszę nie płacić na prywatne! Najlepszym wyjściem jest przezimować rok i w tym
        czasie odpowiednio się przygotować do egzaminu. Skuteczność 100% chyba że
        jesteście kompletnymi ułomami, bądź leniami.
        • Gość: Autor Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.chello.pl 21.07.05, 01:47
          Panie bobrze - jasne, że można przezimować rok, ale co z wojem? No chyba, że się nie ma kategorii A. Niestety (na szczęście?) to nie mój "przywilej". Zawsze można spróbować jeszcze innej drogi i ... wystartować w Olimpiadzie, wcześniej ostro się do niej przygotowując ;)
          • Gość: adam_nar Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: 80.51.238.* 21.07.05, 10:53
            Chyba na szczęście :). Też uciekam przed wojskiem polskim :) I ide na zaoczne,
            oraz do pracy.
            • Gość: wojciech Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 23:02
              A ja nie dostałem się nigdzie. Ale jest ostatnia deska ratunku na politechnice gdańskiej, na matemtyke :D Nie, rozumie ludzi, którzy nie chcą iść do wojska. Ja pójde do wojska w swoim czasie. Nie będe zdawał na studiach żadnych "kursów" po których nie musisz iść do wojska. Ja chce odsłużyć wojsko, bo to jest przeżycie jedyne w swoim rodzaju. Po wojsku masz kumpli, w wojsku pijesz ile chcesz itp. Za rok zamierzam poprawić mature i startować jeszcze raz na studia na które się nie dostałem, Czy dam rade? Pożyjemy, zobaczym. Myśle, że tak. Tyle mam do powieszenia albo do napisania.
    • Gość: KaS Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.crowley.pl 20.07.05, 23:36
      ja sie na żadną uczelnie w Polsce nie dostałam, a do Berlina bez żadnych
      problemów :D więc wyjeżdżam, jak mi się bedzie chciało to może w czerwcu
      poprawię moją bardzo dobrze zdaną maturę(no bo w końcu 100% z ang, 88% z bio,
      70% z chem to za mało..) i wróce do kraju, no chyba, że za granicą mi się
      spodoba :)
      • Gość: :) Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 01:02
        Też się nigdzie nie dostałem, ale zamierzam studiować jako wolny słuchacz, i maju poprawiać mature, jak bym się nie utrzymał jako wolny słuchacz na pierwszym roku zawsze z poprawioną maturą mogę próbować jeszcze raz za rok, co o tym sądzicie??
        • ktosik1986 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 21.07.05, 01:18
          A gdzie chcesz na tego wolnego sluchacza isc??????
    • melancholia18 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 22.07.05, 23:05
      kurcze, ja jeszcze nie mam wynikow, ale nie wiedziec czemu az mnie dreszcz
      przeszedł na widok tego postu. Zycze Wam wszystkiego dobrego.Bez wzgledu na
      wszystko. Nie ma sensu sie dolowac:)
      • Gość: ja Re: do KaS IP: 85.219.136.* 22.07.05, 23:11
        a co będziesz w Berlinie studiować ??
        z niem matury nie zdawalas ?
        a moze masz jakiś certyfikat hmm ??
        • Gość: KaS Re: do KaS IP: *.crowley.pl 22.07.05, 23:22
          nie zdawałam matury z niemieckiego i nie jest to konieczne...trzeba mieć
          certyfikat potwierdzjący znajomość języka, albo przejść egzamin już na uczelni
          jak zdasz to Cię przyjmują, a jeżeli nie będziesz sobie dawać rady to wysyłają
          na kurs językowy, który trwa pół roku lub jak jest potrzeba rok, no i jest
          płatny...polska matura jest teraz traktowana tak samo jak niemiecka, trzeba ją
          mieć przez tłumacza przysięgłego przetłumaczoną, tak samo jak świadectwo
          ukończenia liceum...przy rekrutacji liczy się średnia uzyskana na świadectwie
          maturalnym. Poza tym żeby się dostać jest pełno papierkowej roboty, trzeba mieć
          wyciągi z kont bankowych lub inne potwierdzenie, że masz się z czego utrzymać i
          tysiące innych głupot...ale sądzę, że warto...:)
        • Gość: KaS Re: do KaS IP: *.crowley.pl 22.07.05, 23:25
          a studiować będę europeistykę...generalnie średnio tam się liczy z czego masz
          zdaną maturę, ważne na ile...:D
      • peppe Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 22.07.05, 23:23
        Ja tez zostalem na lodzie. Ale w woja mam kategorie B12, wiec mam jeszcze rok
        na dostanie sie na studia. Przez ten rok popracuje, a potem napisze poprawke z
        matmy.
        • Gość: ajka Re: do kas!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:48
          masz paszport niemiecki? czy przez uni- assist startowales? ja tez zlozylam i
          na humbold i na freie, ale nie mam jeszcze wynikow. skad ty juz wiesz?
          • Gość: KaS Re: do kas!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 25.07.05, 13:28
            przez uni-assist startowałam, nie mam niemieckiego paszportu...a oficjalnych
            wyników jeszcze nie ma i nie mma pojęcia kiedy będą...a że mnie przujęli
            dowiedziałam się zupełnie przez przypadek, bo jakiś tam znajomy znajomego
            znajomych etc... pracuje przy rekrutacji :D i był na tyle miły, że sprawdził
            jak się moje sprawy mają.
            • Gość: ajka Re: do kas!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:10
              jakbys mogl zapytac jak sie moje sprawy maja bylabym stokroc wdzieczna. ;) a na
              jaki uniwerek startowales? daj znac na gg co tam 2683045. pozdrawiam
              • Gość: KaS Re: do kas!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 25.07.05, 19:06
                składałAM na Humboldt-Universität i jeszcze na uniwersytet w Essen, mało realne
                jest żebym się mogła czego kolwiek dowiedzieć, bo to, że wiem coś na swój temat
                jest niebywałym sukcesem...ale zapytam i jeżeli będzie to możliwe to się odezwę
                na gg. papatki!
              • Gość: ajka Re: do kas!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:05
                wiec KaS to dziewczyn ahihihih ale walek :P j amam kupla ktory ma tak na
                nazwisko wiec nawet nie podejrzewalam.. przepraszam :) czekam na odp. pap
        • Gość: ajka Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:54
          moi drodzy podzielam wasz los. pare dni tonelam w lzach i do teraz jest mi
          smutno szczegolnie gdy czytam jak to sie nasi kochani, skromni (!!!!!) polscy
          maturzysci zastanawiaja: co wybrac UJ-ot czy UW.. maasakra.. nie mam
          najgorszych ocen ale wszedzie jestem poza lista przyjetych :( moim najgorszym
          bledem byla chyba matma na maturze z ktorej nigdy nie bylam glupia.. :( chyba
          pojade do wrocka zlustrowac moje maturalne wypociny.. ale by bylo jakby panna
          ajka z forum gazety odnalazla kolejny maturalno-punktowy blad.. bylabym
          ksiezniczka balu? hihih.. bo jakby nie patrzec to ladny bal urzadzili sobie
          panowie oslowie upps poslowie i ministrzy.. ;) 3majcie sie i piszcie jakie
          odwolania na uniwerek do wrocka wysylacie tj. jak wygladaja ;) pozdrawiam
          • Gość: fofo Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 25.07.05, 15:33
            ja tez sie nigdzie nie dostalam,a mialam b dobre wyniki z matury,problem w tym
            ze na kierunki na ktore sie wybieralam bylo srednio 10 os na miejsce,wiec pech
            ide na studia zaoczne,licze jeszcze na wolnego sluchacza:/ale watpie ze mnie
            przyjma..furrrr
            • Gość: m. Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:19
              widze ze duzo nas?
              wszyscy mature w przedziale 70-90%
              a na studia podostawali sie chyba sami geniusze
              ci sami na wszystkich uczelniach :D
              ja jestem 13 na liscie rezerwowej
              ale jak mnie nie zechca ide na prywatnawyzsza szkole lingwistyczna
              wybule 2 500 PLN za semestr, a za rok srpoboje dostac sie na dzienne na panstwowej
              przede wszytskim nie che stracic roku, a niepanstwowe uczelnie, a zwlaszcza ta
              ma swietny poziom, wiec sie nie zmarnuje :)
              albo ztobie tam licencjat a na magisterke pojde na panstwowa
              wazne zeby sie nie zalamac.
              trzeba probowac i walczyc
              mozna dostac stypendia, zaczac pracowac, dorabiac.
              oczywiscie bez pomocy rodzicow nie damy rady, przynajmniej na 1 roku
              ale lepsze to niz plakac i biadolic ze nas uwalili
              mam nadzieje ze za rok matura pohdzie duzo gorzej :D
              wtedy moze my sie dostaniemy a mlodsze roczniki niech placza
              i sie ucza :>
              • danko04 Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? 25.07.05, 19:31
                tez nigdzie sie nie dostalam..........Ae krakow........62ptk,,,,,,,,i teraz nie
                wiem co?>>>>
    • Gość: lilja4ever Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.76.classcom.pl 26.07.05, 00:40
      ja sie nigdzie nie dostalam, ale to dlatego ze skladalam na jeden kierunek, ehh i moze mierzylam za wysoko (na wszystkie inne kierunki na tym wydziale dostalabym sie, tylko oczywiscie nie na moj:/)
      co bede robic? na razie zaoczne, bede probowala przenosic sie na dzienne... chcialam wolnego sluchacza - niestety na moim niedoszlym kierunku nie robia czegos takiego :/ wiec moze popracuje przez rok jako barmanka albo sprzedawczyni w sklepie odziezowym;)) sama nie wiem... jeszczeytuacja sie klaruje... nie wiem czy skladac odowlanie, bo nie wiem czy jest sens... moze tak dla jaj zloze (jestem jakos 30 na rezerwowej;/) a teraz juz mysle o wakacjach, szlakach tatrzanskich, romantycznych wieczorach, wieczorach przy winie we francji, szalenstwach po knajpach... trzeba zyc dalej;)
      • Gość: lolas Re: Kto nigdzie sie nie dostał? Co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:13
        nie ma wolnego słuchacza:> to mi prawem albo administracja pachnie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka